+4 oy
600 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (293 puan) tarafından

Kızlar çocuklarınıza çok harcama yapar mısınız ben bazen oyuncak alırım bazen abur cubur üzülmesin gözü kalmasın diye ama oyuncak çok almam bugünde bir dükkanın önünden geçtik balık kedi ****** satılıyordu balık aldık fanusu ile birlikte 500 tl eşimin de haberi yok eve gelse kızar büyük ihtimal sizce gereksiz birşey mi alır mısınız sizde çocuklarınıza istediklerini tabi her istediğini almıyorum arada kirmiyorum durumumuz ne çok kötü ne çok iyi biraz borcta var sizin eşiniz nasıl tepki veriyor çocuğa birşeyler aldığınızda 

26 Cevaplar

+5 oy
(18,926 puan) tarafından

Ben çocuga yapılan hiçbir harcamayı gereksiz görmem bi kıyafet 2000 tl mi hiç düşünmem alırım abur cubur paketli gıda kırmızı çizgimdir kesinlikle yasak (ilkokula kadar tabi sonrasında gizli bile yiyeceğini biliyorum) oyuncağa boğmam ama aldım mı en kalitelisini alırım fiyatı hiç önemli değil çocuklar bi daha çocuk olmayacak bi daha bu yaşa gelmeyecek ilerde fotograflarına baktıgında seneye giyer diye en az 2 3 beden büyük kıyafetleriyle mi resmi olsun  güzel bi çocukluk resmi olmasın mı yada çocukken beğendiği ama anne babasının ne gerek var o kadar pahalı şeye diye neden çocugumun içinde o oyuncak ukte kalsın neden en güzelini en kalitelisini almayayım yada neden çocuga alınan herşey gereksiz görülür hiç anlamıyorum madem çocuga yapılan herşey gereksiz o zaman çift prezervatif ve doğum kontrol hapı yada kökten çözüm bağlatma yöntemi kullanılsın

(1,297 puan) tarafından

75 bin maaş olsa neler alırım çocuğuma eşimin 39 bin maaşı var ufak tefek alırım bir şeyler hatta az büyük alırım hırkayı şu çocuğa tam kıyafet al bak hırkayı koldan katlamışsın sevmiyorum şöyle şeyler der sizin durumunuz da zor ve kötü cimri insanla hayat zor 

(18,926 puan) tarafından

Cimri insanla yaşamak gerçekten çok zor ben yaşayamadım çocugum yaşasın tanımını yerine göre doğru buluyorum fakat ben yaşamadım oda yaşamasın tanımı bi anne babanın çocuguna yaşatabileceği en büyük kötülüklerden cimri çocugunu sevmeyen ebeveynler hariç her ebeveyn imkanlar dahilinde çocuguna bi şeyler yapmak ister dozunu kaçırmadan yapmalıda keşke herkes bu bilinçte olsa

(227 puan) tarafından

Maalesef olmuyor en son yazlık kıyafet alışverişi yapalım dedim para yok dedi parayı birikime attığı için. Bana da vermez cimri hem de aşırııı

(18,926 puan) tarafından
+1

İnşallah kendi paranı kazanırsın cnm yoksa hiç çekilmez bu tipler

(891 puan) tarafından
+1

@Egeli Teacher evet sana katiliyorum her çocuk eski kiyafetle buyur buyuk kiyafetle buyur ama iş cocugun icinde kalmasin.

Simdi bana getirip en guzel oyuncaklafi verseler yuzune bile bakmam ama hersey zamaninda guzel 

-Reklam-
+4 oy
(891 puan) tarafından

Yani şahsdn cocuklarin egitimi icin her istedigi seyi almayi dogru bulmuyorum.

Tabii anne yuregi her istegini almak istiyo insan icinde kamasin diye ama bazen hayir diyeceksin 

(293 puan) tarafından

Bende yeri gelir hayır derim ağlar kendini parçalar yine almam yokluktan da anlasin diye ama bazende almak lazım ya

+4 oy
(5,432 puan) tarafından

Abartılıya kaçmadan alırım balık almışsın bence gereksiz değil sorumluluk almayı öğrenirler balığı doyurur bakarlar 

+3 oy
(16,510 puan) tarafından

Ufak tefek bişeyler alirken eşime sormam alırım bişey demez ama fiyati yüksekse sorarım alalim mi diye. Hem alalim derse bile sen bak al derim. Parasını o ödemiş olur.

(293 puan) tarafından

Benimki genelde almaz canım ya

(16,510 puan) tarafından

Benim eşimde zararlı şeyler almayın diye çok karışır. Bazen cips falan alinca söylemem. Bende çocuklari kıramıyorum. 

+3 oy
(463 puan) tarafından

Ufak tefek şeyler alacağım zaman 100 200 liralık mesela alırım ama daha fazlası için eşime danışarak alırım o da kırmaz zaten 

(293 puan) tarafından

500 çok mudur acaba 

(463 puan) tarafından

Ya şimdi bu göreceli biraz durumu iyi olan için bi para değil mesela ben oğlumla bugün avmye gittim 500 lira harcadım 2 saatin içinde yiyecek içeceğe en azından sen balığın yaşadığı sürece kullanabilirsin çocuğun mutlu olur 

+3 oy
(150 puan) tarafından

Her istedikleriniz alıyoruz yapıyoruz 

Bir daha çocuk olmayacaklar ki 

Hiç bir şeyde gözleri kalmasın.

Sorunun cevabını vereyim 

İyiki balık almışsın bizimde var hemde akvaryum lu 

Evimizin bir parçası oldular 

(150 puan) tarafından

İnşallah canım 

(3,209 puan) tarafından

Fanus almıştık. Ama aldığımız yer yaşar bir şey olmaz demişti. Demek ki satmak için yalan söylemişler. 

(150 puan) tarafından

Fanusta ölür canım interneten bak oksijeni olmazsa yaşamaz 

(293 puan) tarafından

Aaa bizimde fanus ölürler mi hemen 

(150 puan) tarafından

Ölürler canım 

+3 oy
(3,209 puan) tarafından

Been ne istersem alırım kızımıza  eşime sormam oda alır bana sormaz . Bazen gereksiz şeyler alırız bazen gerekli.

(293 puan) tarafından

Anladım canım 

+3 oy
(6,133 puan) tarafından

Çok şükür dururmuz iyi ama eşime bende kızıyorum tepki gösteriyorum çünkü evin her yeri oyuncak çok gereksiz şeylere para veriyor 

Ama birşey alacaksam eşim karışmaz iyi yaptın der 

(293 puan) tarafından

Valla canım ben gereksiz almamaya özen gösteriyorum ama bazende kirmak istemiyorum onu oyalayacak motor gelişimi için iyi olan oyuncak vs olsa almak istiyorum eşim yanaşmıyor genelde

+3 oy
(1,101 puan) tarafından

Ben alıyorum sonuçta bir kere çocuk olacak eşime de söylüyordum ama artık haber vermiyorum bir tane de köpeğimiz var eşim kızım için almıştı 

(293 puan) tarafından

Anladım canım 

+3 oy
(9,704 puan) tarafından

Kızmaz benim eşim banada kızmaz kendimede alirim carşiya cıktık annemle 700 tl den 200 tl kalmış bende oğlanın her dediğini aldım kendime bitane kumaş pantalonlardan aldim 150 tl cay iştik annemle  her istediğimi alirim ederim bende  

+3 oy
(8,926 puan) tarafından

Benden çok eşim alır ikimizde kıyamıyoruz  dünya kadar oyuncak var yine alıyorlar daha demin marketten yine oyuncak ve kamp sandalyesi almışlar hiç lazım değildi 

+3 oy
(6,527 puan) tarafından

Birsey demez ne aldigimi da bilmez gecen hafta cuma gunu gün vardi ordan gelen parayla ogluma yazlik aldim 1000 lirada kendime ayirdim duruyor oyle sandelet aldirdim esime yaz icin oyuncak istiyince de param varsa aliyorum yoksa babadan alalim diyorum zaten alisveris yapicaksam esimin kartini aliyorum neye ne kadar verdim gene bilmez öder gecer 

+3 oy
(1,216 puan) tarafından

Çocuğunuza hayır demesini bilin bazı istekler konusunda buyuduklerin de istediklerini alamazlarsa çok zorlanırlar uzulurler hayatım gerçeklerini gösterin her zaman arkasında annesi babası olmayaoblir

+3 oy
(5,375 puan) tarafından

Hyvan sevgisi aşılıyor ve sorumluluk almaları için çok iyi yapmışsın o balığin bakımı üstlenirler çok iyi yapmışsın bence gereksiz harcama değil bu yaptığın ben gereksiz harcama yapmam en çok sevdiği şey dinozor onu da babası alıyor çok kızıyorum bu konuda ev dinozor doldu 

Bir gün canlanıp beni yiyecekler

(293 puan) tarafından

Ahahah çok tatlı ya dinozor ☺️

+3 oy
(444 puan) tarafından

Ben soyle açıklama yapayım ihtiyaç fazlası birsey almam gereksiz harcama mesela şöyle diyeyim eşimin bir kızı var annesi her dediğini aldırır en fazla 1 hafta sonra ortada yoktur her gördüğünü ister doyumsuz ve ben oğluma hiç borsey almadığım halde ona yapiyon diyor halbuki ne beşik ne yatak ne dolap biryerlerden geldi almadım eşim bana der sen iyi yapıyorsun ben senden çok alırım der ben oğluma 15 aylik olacak daha kendi paramla bir takım birkaç yeni doğan acil ihtiyaç aldım o zaman şimdi sadece bir kere takım aldım ihtiyacı varsa alıyorum yoksa asla almam ev dolu oyuncak bir tanesine para vermedim oynamıyor büyüyünce almayı düşünmüyorum hicbirsey kıyafet konusunda yengem ordan burdan veriyorlar almıyorum para olmadığı için değil fuzuli masraf diye almıyorum bir çocuğu nasıl yetistirirsen öyle gider ben eşime kızarım sakın her dediğini alma bilsin öyle öğrensin diye

(737 puan) tarafından

Eski eşi kizinint her istediğini yaptırıyorken ben çocuğumunordan burdan giydirmeyi ne bileyim düşünemedim  kendi çocuğuna haksızlık yapılıyor k.bkmasn onun ki değerli benimki değil mi sen başkasından giydir kadın böyle yesin 

(444 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Benim eşim almıyor ki ona alırsak bayramlık aliriz başka almıyor kendi alıyor biz değil kendi annesi kendi alıyor babası alsa dediğin dogru

+3 oy
(4,849 puan) tarafından

Ben alırım inanki bende eşimde yaşayamamış her şeye yok demiş ailelerimiz kızımında gözünün kalıp böyle hatırlamasını istemiyorm o yüzden alıyorm kıyafetse kıyafet ayakkabıysa ayakkabı İhtiyaclarını giyimini alırım ama fanusta balık alsam eşim gene ölücek niye aldınız diye söylenirdi . ( yaşamıyolwr cnm ölüyorlar kızımda bende çok üzülüyoduk )

+2 oy
(75 puan) tarafından

Canım şimdi sakın yanlış anlama her eş bir değil mesela benim eşim herseye izin veriyo desem sen kocana tepki alacaksın, veya hiçbirşeye izin vermiyo dersem sen kocanı daha iyi görebilirsin ama Herkesin huyu ve gidişatı bir değil. Ben de gereksiz harcama yapmam her dediğini almam bizim de borcumuz var çok şükür kendi evimiz de var çocuk çok ısrar ettiyse ve eşimin de kızmayacagını biliyorsam alırım, yok eve gelip burnumuzdan getirecekse almam.

+2 oy
(5,304 puan) tarafından

Benim esim karismaz. Cocuga alinana da laf yapmaz. Ama fanus balik malik istese ben almazdim :D

0 oy
(11,022 puan) tarafından

Eşim çocukların istediği herşeyi aliyo imkanın gücünün yetigi herşeyi. Geçen hafta  oğlana 13 set şeklinde oyuncak aldı 2 de masa aldi çocuklara. Üstüne kıza çeşitli parfümler tokalar kar kuresi aldı. 

Abur cuburu ztn aşırı aliyo kit.kanat geçiniyoruz asgari ücret ile kiraciyizdq o kdr soyleniyirum artık boşanma aşamasına kadar geldik o karışma diyo ben ayağını yorganına göre uzat diyorum çünkü çocuklar daha küçük elbet buyuyecekler okulları masraflari olacak şimdi biri ilkokulu biri anaokulu ama hep böyle olmiycak.

Neyse velhasıl ne yaptıysam asla dinlemedi üstüne anasına beni dinlemiyor karışıyor bana onu bisayacam dedi. Ne halin varsa gör dedim bundan sonra bende ne istersem alacaksın dedum

0 oy
(14,943 puan) tarafından

Genel olarak sormam zaten dışarıda işimiz varsa oyuncak isterse 1 hakkı var her hafta aldığı için o da yok abur cubursa alıyorum anında yemesine izin vermem ama günlere bölerek izin veriyorum. Bir daha çocuk olmayacaklar 🥹

İlgili sorular

+2 oy
34 cevap 700 göst.
23 Eylül 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Bsrdrk (1,555 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 399 göst.
30 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ayaz Vakti (245 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 862 göst.
21 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 643 göst.
3 Mart 2022 Diğer kategorisinde Defne4567 (238 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,453,061 soru

23,853,093 cevap