+4 oy
665 göst.
Diğer kategorisinde (327 puan) tarafından

Kızlar biz ev almak için tüm altimlarimi banka kartlarını bosaltik benim istediğim daire son katti fiyattan dolayı ya son ya birinci kat diyetlerine paramız yetmiyor ben son kat için çektim kredi bugün evler zam yedi 100 milyarla kaybbettik şuan birinci katı var aynı sitede güzel cephe Allah var önü açık vs ama ben istemiyorum 3 milyon birinci kata bağlamak eşimde diyor buda gitse elimizden evsiz kalırız hafta bir zam yiyor evler ay bana bir akıl verin ne olur ya eski evlere gircem yada inşaattan iki aya anahtar teslim birinci kat sıfır daire alacam

26 Cevaplar

+5 oy
(2,926 puan) tarafından

Deprem bölgesiyse üst kat tercih ederdim

(327 puan) tarafından

Yeni sıfır daire deprem görmemiş daha 

(2,926 puan) tarafından

Hangi şehir

-Reklam-
+4 oy
(5,436 puan) tarafından

Tabiki de en üst kat 

(327 puan) tarafından

Ayyy tabikide ama param yetmiyor 

(5,436 puan) tarafından

Valla canım kapanabilir meblağ ise zorlayın şartları 

+3 oy
(499 puan) tarafından

Çocukluysan apat manda asansör yok sa birinci kat bide yatilimliysa birinci kat iyi 

(327 puan) tarafından

Yeni bina canım çift asansör 

+3 oy
(1,781 puan) tarafından

Ben oğlum büyüyünceye kadar hep 1. Kata talibim yani şöyle ben çok sinirli bir insanım zaten kimseyle yüz göz olmak istemiyorum birde evim sıcak 1. Kat olmasına rağmen güzel şu an oturduğum yani ben olsam 1. Katı alırdım 

(327 puan) tarafından

Benim altımda daire olacak :))

+3 oy
(114 puan) tarafından

6. Katta oturuyorum bir oglum.var 3 bucuk yaaşinda ikinciye hamileyim yuregim agzmda geziyor iki senedir satmaya çalisiyoruz satamadik. Cocuklarin varsa ve kucukse birinci kat daha iyi

(327 puan) tarafından

Yok kizim 6 yaşında ben çok büyük konuştum herhalde asla girmem birinci katlara dedim başıma geldi

+3 oy
(2,456 puan) tarafından

Bence en üst kat sıkıntı ya tak tük çatı sesi yağmur yağar akma yapar filan. Birinci kat nasıl dükkan üzeri mi yani yüksek birinci kat mı direk düz ayak giriş kat mı 

(327 puan) tarafından

Normal birinci kat altında giriş katı var

(53,809 puan) tarafından

o zaman tam birinci olmuyor altta oturan varsa al kaçırma ilerde paranız olursa satar istedigin kattN alirsiniz düşünucem diye bundan da olmayin ev sahibi olmak zor

(2,456 puan) tarafından

Bence hiç düşünme al yoksa hem elindeki paradan olursun bir değeri kalmaz hemde evsiz kalırsın. En üst kat kötü bu ikinci evim en üst kat olan hiç memnun değilimm. Diğer evim 8.katti bir elektrik kesildi mi elimizde alışveriş torbaları çocuk donar kalırdık napıcaz şimdi diye. 

+3 oy
(1,045 puan) tarafından

Asla en yüksekte oturmak istemezdim çocuk olsa da olmasa da birinci katlar bence her acidan guzel

(327 puan) tarafından

Aslında üst katlar çok güzel güzel bir manzara varsa bide ee binanın tüm tozu vs de yok

+3 oy
(5,124 puan) tarafından

En üstte oturmam yeni bina olsada küf sorunu oluyor komşularım yaşadı bu durumu ayrıca yazın çok sıcak kışın da çok soğuk oluyor. Çatı aksa apartmanda aksi bir olsa masrafı karşilamak istemez o yüzden üstta uzak durmak en iyisi. Birinci katta oturuyorum tek sorun toz fazla o da bizim sokakta aşırı araba geçiyor evim sıcak güneş alıyor tüm odalarim.

(327 puan) tarafından

Bizimki de ana cadede üstü ama caddeye uzak bakacaz artık çocuklarım çok siteli ev isyor diye yoksa benim için sıkıntı Yok 

(5,124 puan) tarafından

Hayırlı olsun canım insallah istediğin gibi bir ev bulursun

+3 oy
(484 puan) tarafından

Son kat derken , kaçıncı kat ? Mesela 3 katlı bir apartman ise o zaman 1 yerine 3 daha iyi. 

Ancak 5-6 katlı bir apartman ise o zaman 5.6. kat yerine 1. Kat daha iyi.

Sizin yerinizde olsam birinci kat sıfır binayı tercih ederdim. Zaten ev almak kolay değil. O böyle şu böyle diye diye evler zamlanıyor, eldeki para pul oluyor. Bir kere kaçınca sonra denk gelene kadar para yetişmiyor. Sonrası da pişmanlık. 

(327 puan) tarafından

8 katlı bir bina canım 

+3 oy
(4,194 puan) tarafından

En üst kati tavsiye etmem çatı sıkıntısı çok oluyor bence hayırlısı olmuş. Ara kat çok daha iyi olur aslında ama madem olmuyor o zaman giriş kat ust kattan iyidir. Anneciğimin evi en üst kat sıcak soğuk yağmur çatı cok sıkıntısı oluyor. Ablam 18. Katta rezidansta oturuyor onun ustu teras rezidansta bile sorun oluyor. Ben giriş katta oturuyorum direkt bahce hiçbir sorunum yok hatta tek sorunum güneş biraz az giriyor ama yazin da serin oluyor. Supurgemi istediğim saatte açarım.  Çocuk koştu derdi yok. Ha bi de bazen camın önünden biri geçebiliyor arka cephe oldigu için sorun değil ama yola baksa sorun edebilirdim

(327 puan) tarafından

Benimde olsa eğer birinci kat olacak mecburum artik

+2 oy
tarafından

Bence 100 bin TL'nin pazarlığı yapılır ya ,  şöyle söyleyeyim şimdi 2 tane böceğin haşatını çıkardım , her gece 2 mefta veriyorum halbuki geçen sene ilaçlatmıştık. En üst katın problemi de kışın ısınamamak ve çok doğalgaz faturası 

(327 puan) tarafından

Maalesef ki indirmiyorlar pazarlık payını rekor 20 bin olsun başkada yok

(13,438 puan) tarafından

Kız onlar en üstede çıkıyo meraketme. Kirada evlenip ilk oturduğum ev 4.kattı üstümde çatı vardı. Gece bi tuvalete kalkıyorduk kara böcğklerden amaaan ne cektim. Her sene bina ilaçlanıyordu 2 defa 

+2 oy
(524 puan) tarafından

En üst katta oturan olarak yazıyorum yazın çok sıcak kışın çok soğuk çocukla bebek arabasıyla inmek çıkmak çok zor. Alışverişe gidiyorsun asansör bozuk hepsini taşımak zorunda kalıyorsun şimdiki akım olsa orta kattan başkasını almazdım

(327 puan) tarafından

Benim alacağım yer sıfır yapı jeneratör vs hepsi var çift asansör onların sıkıntısı olmaz di ama paramız yetmiyor beklersek daha fazla olacak belli olandanda olcaz

(524 puan) tarafından

Allah inşallah gönlünüze göre verir🙏

+2 oy
(4,590 puan) tarafından

Sonuncu kat taraftariyim. Alt katlarda genelde tuvalet borusu sorunu oluyor, ust katta ses sorunu olmaz mesela, daha yüksekte vs. 

+2 oy
(23,050 puan) tarafından

Birinci kat dediğin ara kat ise olur bence 

+2 oy
(1,115 puan) tarafından

1. Katta oturuyorum memnunum canım yere yakın ol. Zaten altta oturan varmış soğuk olmaz 

+2 oy
(53,809 puan) tarafından

ara kat olaymis iyi mis yok mu başka yerlerde

+1 oy
(6,536 puan) tarafından

Ben son kat aldım ses gürültü üzerime silkelenen yok bence sende öğle yap üst kat iyidir kaç katlı bina 

+1 oy
(5,678 puan) tarafından

Son kat kisin soguk yazin cok sicak olur. Annemlerin evi oyle. Yeni binada olda ust katin alt katin sicak olmadikca ev istedigin gibi isinmiyo. 1. Kat dedigin ara kat sanirim. Bence ara kat daha iyi. Bende yeni yalitimli bi sitede oturuyorum ara katim. Mesela altim ustumde yakiyo kisin yakmasan bile ev sicacik. Evin isinmasi sogumasi cephesine gore bile degisiyo. Mesela ben guney cepheyim evim hep sicak yazinda serin. Kuzey cephedeki komsularimin kisin evleri asla benimki gibi olmuyo yalitim olddugu halde. Cunku disardan asiri ruzgar yiyo bina. O yuzden ara kat iyidir.

+1 oy
(1,071 puan) tarafından

Giriş kat pişmanlıktır Güneş görmez 

+1 oy
(3,011 puan) tarafından

Yaşlı olmadığım sürece tercih etmem 1.kati avantajlı diz ayak dez evantaji sitedeki oyunbahcesine yakın sa hep ses

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 578 göst.
22 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Pamuk şekeri (1,542 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 601 göst.
26 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Bsrdrk (1,555 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 73 göst.
20 Temmuz 2025 İnternet & Teknoloji kategorisinde Berfo ana (964 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 136 göst.
18 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde M.h.2606mt (236 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,319 soru

24,042,962 cevap

329,235 kullanıcı

...