Merhaba. Oğlum 3 aylıkken doğuya küçük bir ile tayin sebebiyle taşınmıştık. Şu an 6 yaşında. 4 bucuk yaşında kreşe başladı aynı kreşte anaokuluna da gönderdik bu yıl anaokuluna gidiyor yani. önümüzdeki Eylül ayında ise ilkokul 1.sinifa başlayacak. Sorum şu ki ilkokula yine bulunduğumuz ilde başlasa 2.sinifta mecburi tayinimiz çıkacak geldiğimiz yere döneceğiz büyükşehire ve hem il hem de okul arkadaş ortamı öğretmen vs değişikliği yaşamış olacak bu sebepten dolayı oğlum etkilenir mi çünkü arkadaşlıklar genellikle 1.sinifta kuruluyor ve 4 yıl boyunca sabit kalıyor. Çok kararsızım 1.sinifi direkt geleceğimiz şehirden mi başlatsam yoksa 1.sinifi doğuda bitirip öyle mi gelsek?
Bence 1.sınıfı direkt gittiğiniz yerde başlamalı. Sadece arkadaş da değil, öğretmeni değişecek. Her öğretmenin anlatımı ve yaklaşımı da farklı. İlkine, en başından adapte olması daha iyi.
Teşekkür ederim canım
Bence başlatma anaokuluna ver tekrar öbür yıl kesin gitcekseniz okulunu bölmeden orda başlasın etkilenir
Anaokuluna veremiyorum bir daha maalesef çünkü 6bucuk yaşında oluyor rapor vs alın dediler ama ileride karşısına çıkar dediler mecburi gidecek bu yıl ilkokula
Benim ark aldı altı buçuk yaştı kaç yere sordu önüne çıkmıyor gidip sildircen dediler bilmiyorum artık zor karar
1,450,388 soru
23,816,975 cevap
318,115 kullanıcı