+3 oy
378 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (14 puan) tarafından

Kızlar asla düzelmeyen bir eşe sahibim narsist bildiğin ayrıca melankolik sürekli alkol alıyor hakaret ilgisizlik sevgisizlik de cabası iyi günlerimiz de oluyor ama onu alkollü gördüğümde öyle bir soğuyorum ki bunun ailesi sürekli bize kazık atıp duran bi aile oğullarının arkasında asla değiller buda eşimin çok zoruna gidiyor ve kendini alkole vuruyor çocuklarla bir gün ilgileniyorsa ikinci gün kendi halinde boşanmak istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum ailem arkaöda çok şükür ama çocuklarım boynumu büküyor kızım babasına çok düşkün naparım nasıl ederim hiç bilmiyorum ama gün geçtikce soğuyorum benim tüm neşemi aldı gençliğimi çaldı resmen tek istediği kendi bekar gibi takılsın içsin sı..çsın gezsin canı isterse bizle ilgilensim yoksa yok ama ben hep yanında oluyum asla şikayet etmiyim maddi sıkıntılarımız da var ne yapacağımı bilmiyorum akıl verin nolur bide aşırı melankolik biri ben ayrılırsam kendine birşey yapar diye de korkuyorum ne yapmalıyım

10 Cevaplar

+5 oy
(2,209 puan) tarafından

Canım benim boşan diyemem ama alkol varken de evinizde huzur bereket asla olmaz. İlk etap oturup konuş , seçenek sun ona. Alkol veya ben seçeneğini sun 2. Bir şansı olmadığını da söyle. Eğer ki içmeye devam ederse gözdağı ver ailenin yanına git. Bu arada çocuklara gelecek olursak . Şuan onlar sadece çocuk . İleride sana çok kizacaklar onları huzursuz bir yuvada büyüttüğün için bilgin olsun 

(1,015 puan) tarafından

Katılıyorum++++

(14 puan) tarafından

Dediklerini yaptım csnım hatta 2 ay oluyor bunları yapalı ama 1 hafta içmedi geri başa sardı içmeye başladı

(2,209 puan) tarafından

O zaman suç sende , kararlı olsaydın bu şekilde olmazdı 

-Reklam-
+1 oy
(3,432 puan) tarafından

Ailen varsa bitirin bence bende buna benzer ese sahibim fakat kimsesizim ana,baba yok kucuk cocuk calisma imkani yok o yuzden kipirdayamjyorm 

Senin gerginligini o cocuk anliyo belli etmiyorm desen de cocuga o enerji geciyo 

(14 puan) tarafından

Çok üzüldüm canım Rabbim sanada çıkış yolu nasip etsin inşallah Ailem çok şükür var arkamdalar onlar bana hep diyor çık gel çocuklarıda büyütürüz düşünme etme kurtar kendini diyorlsr

(3,432 puan) tarafından

Oyleyse dusunmeyin inan kimse duzelmiyor ben farkinda oldugum zor yonlerimi.duzeltemiyorken diger turlusu duzeltir mi.

Kimse g8den zamanini geri getirmiyir

+1 oy
(9,597 puan) tarafından

İlişkin zaten kagıt üzerinde kalmış.Bir evlilik oldugunu zannetmiyorum şu anlattıklarından.Cocugun şu anda baba eksikliğiyle kendini o şekilde düşkün belli ediyor olabilir yoksa baba kavramını haketmiyor eşin kendi sorunlarını sizin üzerinize yüklemiş sizde bir bireysiniz bence boşanın

+1 oy
tarafından

Tedavi olamaz mi

+1 oy
(4,061 puan) tarafından

Nende bir sure ailenin yanina git, esin durumun ciddiyetini anlasin. Geri donmenizi isterse alkolu birakmasini şart koş. Ya ailen ya alkol diyeceksin. Cocuklara kiyilmiyor gercekten, ama alkol yuzunden boyle oluyorsa esin, ona birakmasi icin yardimci olun, belki bir umut daha vardir

(14 puan) tarafından

Her yolu denedim inanin ama olmadı

+1 oy
(15,049 puan) tarafından

Ne saçma 

Kendi ailesi arkasında değil diye alkole veriyor kendini ama kendisi çocuklarına değer vermiyor 

+1 oy
tarafından

Sizi seven bir insan zaten bu noktalara getirmez durumu. Kendine zarar verme korkunuz gereksiz meseleyi uzatmak bence boşa. Şimdi siz yanındayken zaten hem size hem kendine zarar veriyor görmüyor musunuz? 

Alkol dediğin çeşmeden gelmiyor o da para sonuçta.  Ailesi arkasında olmayan adam kendini içmeye vermez maddeye vermez onlara inat daha dik durur eşine evine bağlanır bir şişe içkiye değil.  

Siz eşinizi seviyorsanız konuşun destek alın psikolojik olarak. Alkol bağımlılık derecesinde ise ilgili birimlerle görüşün. Gerekirse evi terk edin sizi kaybetmeyi hissetsin dön dediğinde de tedavi olmayı şart koşun bazen insanlara bu tarz sarsıntılar gerekiyor. Zaten ailem yok arkamda bari kendime geleyim eşime çocuğuma sahip çıkayım desin. Biraz silkelenmeye ihtiyacı var gibi. 

Düşene de bi tekme siz atın demiyorum ama gibi yapmayı deneyin. Seviyorsanız biraz sallayın silkeleyin.  O da arkasını dönüyorsa bu durumda zaten ortada bisey kalmamış olduğunu kaybedenin de tek kendisi olduğunu siz de kendinize göstermiş olursunuz. 

Çocukların asıl bu durum devam ederse boynu bukulecek emin olun. Siz onlara maddi manevi destek ve huzuru vermeediginizde siz ilerde yine suçlu olacaksınız neden biliyor musunuz çünkü evlatlarınız madem babam böyleydi neden bizi buna maruz bıraktın dicekler. Neden bırakmadın senin yüzünden dicekler.  Hep sen sen sen anne .. dicekler. Bu çok kötü bir durum. Ama düzelebilir diyorsanız yuvanizi dagitmayin derim her fırsatı ona karşı tedavi olması çeki düzen vermesi açısından kullanın derim. 

Şuan dahi evlatlarınız manevi zarar görüyor ve hiç bir cocuk kaynağı kim olursa olsun huzursuz mutsuz kavga dolu bi ailede büyümeye maruz kalmak gibi bir duruma gelmeyi haketmiyor. Onlar çünkü gelmediler dünyaya biz tercih ettik gebeliği dogurmayi vs. Doğru mu? 

0 oy
(828 puan) tarafından

Şuan seninle aynı durumdayiz :( eşim uyuşturucu kullanmış birde aşırı bencil. Çocuklarına mükemmel bir baba ama bana hiç iyi bir eş degil. Kafamda bitmiş bir evlilik ama kağıtta hala evliyiz. Çocuklarım 9 ve 5 yaşında. Napcami hiç bilmiyorum. Benim ailem bana destek ama ilk etapta ev tutmak ve iş bulmak için destek sadece gerisinde benimkiler de yok. Sen ne karar verdin 

(14 puan) tarafından

Ben ayrı eve çıkamam zaten tek yaşayamam korkarım babamın yanına gitmeyi planlıyorum eşim istanbula çalışmaya gidiyor bende babamın yanına gidicem bi gözlemiş olucam yani nasıl olur boşansam falan diye ona göre bişeyler şekillendiricdm kafamda

0 oy
(618 puan) tarafından

Canım çocuk babasından boşanmayacak ya istediği zaman gider görür babasını asıl mutsuz bir ailede büyüyen çocuk sıkıntılı ailende arkandaysa bence boşanmalısın alkol evde huzuru bırakmaz para bırakmaz günah bereketi gider bir de bir insanın huyu değişmez ben bir insanın huyunu değiştiğini asla inanmıyorum

(14 puan) tarafından

Bende inanmıyorum sevgim yok ona eminim ama bu adımı atmaya bi türlü vesaret edemiyorum elimden gelen herşeyi yaptım geriye dönüp bakınca pişmanlığım olmayacak bununda bilincindeyim ama o adımı atamıyorum bi türlü

0 oy
(1,216 puan) tarafından

Alkol kaçış kurtulma için istediği bir kaçış yolu boşan diyemem bende ama hakaretleri kavgası ailesi de üstüne gelince baskıdan oluşmuş olabilir onun stresi yansıyordur ister istemez konuşup herşeyin düzelecegini ailesinin arkasında olmasa da ben varım cocuklarin var falan gibisinden motivasyon edebilirsin alkolu alışkanlık haline getirmemisse

(14 puan) tarafından

Canım gerçekten o kadar desteğim ki ona karşu bu evi bu aileyi eşimi ben ayakta tutuyorum ama altında ezildim artık

İlgili sorular

+3 oy
4 cevap 309 göst.
0 oy
4 cevap 368 göst.
21 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Hulyasen (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 649 göst.
18 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hickimsee (1 puan) tarafından soruldu
+2 oy
13 cevap 511 göst.

Kategoriler