+2 oy
394 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (87 puan) tarafından

Salonun büyük bir kısmını oyun alanına dönüştüren var mı? Aylardır salonumu bu şekilde kullanıyorum koltuklar bir köşeye sıkıştırılmış ve geniş alana minderler konulmus ve oyun halısı oyuncaklar felan çocuk odası da oyuncak dolu zaten. Çocuklar sıkıldıkca bir oraya bir oraya gider oynar dedim ama artık canıma tak etti valla evi bir türlü düzenli tutamıyorum. Bu kötü bir fikir miydi sizce? Evini bu şekilde kullanan var mı nasıl baş ediyorsunuz ev düzeni ile. Ben artık konu komşu ansızın kapımı çalacak diye korkuyorum dağınık görünüyor yayılmış oyuncaklar. Bugünden itibaren yarın yeni duzene geçmeyi düşünüyorum salon sadece oturmak için en fazla bir oyuncak götürülecek.

13 Cevaplar

+2 oy
(805 puan) tarafından

Benimde alt katta salon ve mutfağım üst katta odalar var , oğlum doğunca haliyle hep alt katta durduk uzun bir süre dediğiniz gibi her yer oyuncak bi gelen olunca hep dağınıklık. Oğlum 3 yaşına yaklaştı bende artık alt kata oyuncak indirmeme kuralı koydum şükür biraz toplu duruyor üst katı dilediği gibi dağıtıyor 

-Reklam-
+2 oy
(1,035 puan) tarafından

Canım bende de iki tane var çocuk ben salona oyuncak sokmam sadece küçük olan beşiğin içinde oynuyor 

Aynı zamanda tehlikede de buluyorum çünkü yerde bırakıyorlar ve insanın ayağı takılıp düşebiliyor 

Çocuk odası zaten tıka basa oyuncak dolu oynamak istediklerinde gidip oynayabilirler ben onun haricinde yatak odasında böyle bir alan tercih ettim 

Şu Montessori denilen yataklar var ya onlardan var yatak odamda çift kişilik yatak büyüklüğünde mesela onun içinde peluş oyuncaklar var sıkılınca onun içine girip oynayabilirlerdi ışık falan da var

+2 oy
(1,341 puan) tarafından

Ben oyle yaptimm cok da guzel oldu dagitsin cani sagolsun hepsinjn.kutusu belli yerine geei koyup toplamak 2 dk mi aliyor hem de gozumun onunde oynuyor masasi kutuphanesi çadiri her seyi

image

(1,308 puan) tarafından
+1

Ben çok duygulandım bu bölümü görünce sizde çok güzel olmuş , post değilimde . İnternette bir video izledim … Aile 1 yaşında ki çocuğunu kaybediyor … annesi babası evdeki hiç bir dağınıklığını toplamamış en son ne yaptıysa öyle kalmış yıllardır beni çok etkilemişti . Oğlumun her bir dağınıklığı için bile şükür ediyorum artık o videodan sonra normalde de dağıttı boyadı etti takıntımda yoktu zaten dediğim gibi o videodan çok etkilendim . Dediğin gibi toplaması 2 dk bile sürmüyor yeter ki canları sağolsun çocuk kendi evinde bile rahat edemeyecekse nerede edecek …

(1,341 puan) tarafından
+1

Kesinlikle öyle zaten evlerde geciyor hayatlari ve bile isteye zarar verip dagitmiyorlar.Kotuluk bilmedikleri icin zarar verme kavramini da anlayamiyorlar.2 dk toplarim insan hayatinin en guzel zamani cocukluk sonrasi hep hayat telaş- kosturmasi,varsin dagitsinlar burasi salonumun köşesi isterse kreşe benzesin gurur duyarim.Allah evlatlarimiza saglik sihhat versin.

(1,308 puan) tarafından

Amin canım 🤲🏻

Benim de duvarlarım boyalı koltuğumu geçen gün gördüm boyamış güldüm geçtim zaten her gün yatmadan önce birlikte topluyoruz oyuncaklarını her şey için canları sağolsun yeter ki ❤️ iyi geceler 🥰

+1 oy
(2,651 puan) tarafından

Benim alt kat solon ve mutfak, üst katta da odalar var. Kanepe ve yemek bölümü ayrı ayrı. Oyuncaklar yemek bölümü tarafında. Dağınıklık oluyor mu evet oluyor. Ama sadece de yukarıda odasında oynamıyor. Mutlaka aşağıda da bir şeyler olmalı ki oyalansın. Konu komşunun ne düşündüğü umrumda değil açıkçası. Gelenler haberli geliyor zaten, gelmeden önce topluyorum her yeri. 

Bizde sadece şu kural var, küçük parçalı oyuncaklar aşağıda yasak. Mesela yapbozlar. Aşağıda sadece büyük, toplanması kolay oyuncaklar var. Hatta şuan İnternetten hem oturma bankı hem altına oyuncak depolamak için mobilyalardan bakıyordum salona koymak için. 

+1 oy
(4,437 puan) tarafından

2 sene benim de öyle geçti her odada oyuncaklar bisikletler ilk adım arabası oyun halısı o bu bıraksam öyle de devam ederdi sen gibi baktım böyle tüm ev düzensiz oluyor üç yaşa doğru artık dediğimi de anlıyo şu an salona oyuncak getirmesine müsade etmiyorum zaten kendi odası boş sadece dolap şifonyer kitaplık masa sandalyesi oyuncak kutuları var burda istediğin gibi oyna işin bitince toplarız demeye başladım şimdi alıştı kendi topluyor bazen sıkılıyor beraber toplayalım anne diyo ama salona getirmiyor en azından salonum oturma alanı olarak kaldı 

0 oy
(4,796 puan) tarafından

Ben gelen giden ne der takmam evladımın düzeni daha önemli derim de salonu salon olarak görmek kullanmak isterim. Çocuk çocuk odasında takılmalı. Çocuklu ikinci evimiz bu, ikisinde de çocuk odası büyük çok şükür o yüzden hep odada oynuyor oğlum. Salon da toplu kalıyor. Ama evde imkân yoksa salonda oyuncak ya da oyun düzeni olmasının da mahsuru yok 

0 oy
(53,465 puan) tarafından

o kural gecerli olmuyor eski evde çocuk odasi yok diye butun oyuncaklar oturma odasindaydi çadırda yapiyoduk dağıtıyordukta bu evde çocuk odasi var oturma odasina oyuncak getirme desemde kızımın odasi mum gibi toplu ee bizim yanimizda durmak istiyo yine oyuncak dolu cok afakanlar basinca topluyorum genelde de oynuyor konu komsu kendilerine baksınlar sokaga cikamiyo çocuklar parka gidemiyor arkadas yok napsinlar

(87 puan) tarafından

Ben salonda da olsa çocuk odasında da olsa yanlarında oluyorum oynarken. Çocuk odası küçük olduğu için daraliyorum çok duramıyorum aslında o yüzden iyi oluyordu salonda olmak.

0 oy
(150 puan) tarafından

Her yere oyuncaklar getirirler ama geri toplatiyorum hemde sorumlulukları oluyor genelde odalarında oynarlar 

(87 puan) tarafından

Benim oğlumda mı sıkıntı var hiç kendisi toplamiyor kırk kere söylüyorum işe yaramıyor. Ödül verince yapıyor sadece 

(150 puan) tarafından

Hayır tabikide sorun yok çocuk bu. Canım canı ister toplar  canı ister toplamaz ben sürekli uyku saatinde toplaması gerektiğini söylüyorum kizimada oğluma da çoğu zaman ama ben topluyorum 

0 oy
(3,332 puan) tarafından

Ben oyuncakları azalttım çocuk odası yok evim küçük bütün oyuncakları toplayıp kaldırdım bir kaç parça bıraktım surekli aynı şeyi görünce oynamiyorlar arada değişik görünce hevesleniyorlar şuan bir kaç parça var haftaya onu kaldirip tekrar başka cikaricam ve hep salondalar toplamasida kolay oluyor bu şekilde 

(87 puan) tarafından

Çok mantıklı çok işe yarıyor bende bir ara öyle yapıyordum yine yapayım 

0 oy
(4,271 puan) tarafından

Benim evde oturma odasında kapalı balkonum var oraya doldurdum oyuncakları hepsi ayrı kutuda çekmecede çıkıyor hamgisiyle oynucaksın seç diyorum seçiyor sonra oturma odası na getiriyor oynayıp sıkılınca toplayıp kaldırıyoruz beraber yerine koyuyoruz. Hepsini aynı anda dökse zaten kafası karışıp oynamıyor

(87 puan) tarafından

Sizin ortam iyiymiş 

0 oy
(2,196 puan) tarafından

evde 1 odam daha olsa yapardım bunu ben

(87 puan) tarafından

Evet salon dışında bir oturma odası daha olsa sıkıntı olmaz da böyle oturacak düzenli oda olmuyor. Millet ne der diye takılan biri değilim ama yine de dışarda karşılaştığım zaman bize gelin oturmaya demeye çekiniyorum habersiz gelir diye. Oyuncak dağınıklığı varken süpürmek silmek olmuyor mesele sadece oyuncak toplamak değil ki. Topla şupur sil bide küçük parça oyuncaklar varsa. Bir ara kinetik kuma sarmişti çocuklarım altlarına softa serip büyük tepside kumla oynuyorlardı ama küçük olan 1 buçuk yaşında etrafa atmaya başlıyor bir iki dk sonra. 

(2,196 puan) tarafından

oyuncak dağınıklığı çocuklu olan her evde oluyordur. ben takılmam açıkçası, çocuğu olan birinin de takılması hiç doğru değil ama dediğin gibi bir süpürmek yoruyor. oyuncakları topla, süpür. e sen süpürürken çocuk bir daha dağıtıyor falan. 2 dakikalık süpürme işi sürüyor da sürüyor 😂😂 bakalım benim kız ne zaman kendi oyuncaklarını toplamayı öğrenecek 

(87 puan) tarafından

Aynenn bide o var on dkda supurecegim yeri çocuklarla bir saatte bitiyor. Biri süpürgenin üstüne çıkart diğeri ikide bir kapatır. Büyük oğlum supurmeye heves eder onun hevesinin geçmesini beklerim ....

0 oy
(3,516 puan) tarafından

Bi duvarda komsol ve masa vardi onlari duvara itip onene bi koltuk koydum diger koltuk onun yanjnda L seklinde duruyo yerde 4 m² 2 hali var koltuklafim da halilarda ortu var oyle uyumsuz duzensiz durmuyo cocuk 8 m² uzerinde genis genis oynuyo gelen misafirim olunca da oyle daginiklik oyun alani gibi bi goruntu olmuyo yemekli misafir sikinti oyle olunca masanin onundeki koltugu karsiya gecirmem gerekiyo zor oluyo tamam oyun alani genis olsun guzel rahat oynasinda oyun alani kadar da degil ben oyuncaklari odasina koydum kategorilere ayirdim mesela bloklar onlari getirebilir gelince onlarla bi oynar sikilirsa onlari toplayip baska oyuncak secer kovadaki oyuncaklari getirir onlarla oynar toplar bisiklet getirir gibi gibi hepsini bi anda ortaya dokmem oyle olunca cocuk butun oyuncaklardan sikiliyo sirayla oynarsa sikilmiyo hepsiyle oynamaya gun bile yetmiyo 

(87 puan) tarafından

Valla ben de uzun zamandır böyle kullanıyorum ama artık yordu beni. Kışı öyle geçirmek iyi oldu her zman cikamiyoruz diye ama yazın göze daha çok batıyor:) belki bir süre sonra yine çocuk alanı açarım salona ama şimdi düzenledim güzel oldu böyle salonu salon gibi görmeyi özlemişim 

0 oy
(558 puan) tarafından

Çocukların oyuncakları dağınıklık sayılmaz ki çamaşır bulaşık toplu olsun yeter elalem için kendinizi o kadar kısıtlamayın

(87 puan) tarafından

Millet ne der diye takılan biri değilim ama yine de dışarda karşılaştığım zaman bize gelin oturmaya demeye çekiniyorum habersiz gelir diye. Oyuncak dağınıklığı varken süpürmek silmek olmuyor mesele sadece oyuncak toplamak değil ki. Topla şupur sil bide küçük parça oyuncaklar varsa. Bir ara kinetik kuma sarmişti çocuklarım altlarına softa serip büyük tepside kumla oynuyorlardı ama küçük olan 1 buçuk yaşında etrafa atmaya başlıyor bir iki dk sonra.

İlgili sorular

+1 oy
22 cevap 416 göst.
+1 oy
3 cevap 222 göst.
0 oy
10 cevap 496 göst.
21 Mart 2024 Diğer kategorisinde Eslemmm (2,538 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 88 göst.

Kategoriler

1,454,841 soru