+2 oy
871 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (9 puan) tarafından

Kadının geldiği 10gün değil şimdiden siniri zıplattı. Trabzondan İstanbula güya torununu görmeye geldi ama tek derdi beni akıl hastanesine yatırmak. Sabahdan günümü batırdı. Gece geç uyudum o yüzden bu sabah 12de kalktım kocam kendisi kalkıp işine gide biliyor normal olarak kahvaltıda yapabilir. Aşağı indim salona geçtim görümcem ve o kadın salondaydı günaydın diyiyorum kadın bir günaydını zorla diyor. Görümcem okul için bizle yaşıyor. Kıza sordum ki çilek reçeli var mı evde görümcem kenarda kaldı o ucube kadın dönüp diyor ki sen nasıl kadınsın evinde daha ne var ne yok bilmiyorsun. Cevap vermedim geçtim mutfağa sakinleştim döndüm çay içiyorum kadın yine başlıyor benim torunum şöyle gelinemi layikti sabah işe gidiyor karısı kahvaltı hazırlamıyor tüm gün uyuyor evini çekip çeviremiyor. Hepsini yanımda söylüyor ya duuyuyorum yüzüme göre söylüyor gözlerimin için pörtlek pörtlek bakıyor görümcem uyarıyor hiç banamısın demiyor. Bende dün geç uyudum o yüzden kalkamadım ÇOOOK ÖZÜR DİLERİM BİR DAH OLMAZ. tabii alayla dedim çıktım odama. Kendimi yiyordum ama akşama doğru yemek için mutfağa iniyorum tırnaklarıma laf atıyor o tırnakla yemek yapma midemiz bozulacak lafta söylemiyorum bir ayağı çukurda ölse benim üstüme kalıcak ama titriyorum ya kocam geldikten sonra kendini bir yorgun gösteriyor yok tüm gün eve baktım yok çok yoruldum hiç tepki göstermedim. Konuşmadım bile pijamayla oturmama laf ediyor kadın. Sonra o klassik artık naftalin kokusu gelmiş konuyu açıyor BEBEK. Belki benim bir sorunum var kadın belki o çol sevimli torunun sorunu var ya da biz istemiyoruz bebek falan sanamı kaldı. Şuan doğsaydı 2yaşında olurdu 2yolda olurdu diyor ya deliricem. Kocam sağolsun cevabınj verdi daha zaman var dedi oda lafını aldı tabii kılıbık oldu kocamında adı. İşten yorgun geldi duş alıp uyuyacam dedi çıktı yukarı ben çıkmadım çünki uykum yok ama keşke çıksaydım kadın sarıyor kocasını ihtiyacı olur gidip bir bakmıyor ne yapayım ben mi duş aldırayım anlamıyorum ki iyi tamam çıkıyorum dedim çıktım kocama söylüyorum geliceksin bir gün beni burda ölmüş görüceksin diyiyorum abartma dönücek zaten diyor dönene kadar ben ölürüm ya gitsin gelininde kalsın bizim evimiz dingonun ahırımı. Nişanlı olduğumuz zaman nasıl kibardı nasıl minnoş tontondu şimdi stepgrandma olmuş resmen ama bana karşı

20 Cevaplar

+18 oy
(11,944 puan) tarafından

Kocanın babanesi olduğuna göre baya yaşlı bir teyze. Ve bakış açına bakılırsa sen zaten en baştan kadına gıcık olmuşsun bu şekilde bahsetmen çok terbiyesizce. Kadına yumuşak davransan eminim karşılığını alıcaksın. Hakettiğin gibi davranıyordur muhtemelen. 10 gün saygı göster güler yüzlü ol kimse sana yüz çevirmez laf da sokmaz 

(9 puan) tarafından

Hijyen olmaz o zaman yemek yemesin elimden kocamın bir şikayeti yok bende hoşluyorum. Ne kadar gülüp geçmek olur? İnsanın asabı bozuluyor benim evim bende rahat olmak istiyorum gecelikle dolaşmadım yanında pijamayla

(4,796 puan) tarafından
+3

Bahsettiğin kişi kendi anne baban değil. Senden iki kuşak büyük ve bambaşka dünyaların insanısınız. Bir düşün bakalım hanginiz daha esnek olabilir. 

Kocana yaparsın istediğin tırnakla ama misafirin kocan değil. 

(11,944 puan) tarafından
+1

Söylemek  istediklerimi net bir şekilde dile getirdiğin için teşekkürler indigo

(4,796 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
+4

Post sahibi maalesef çok kişisel bakıyor ve tepkilerini ergence veriyor. Bir gün kendisinin de yaşlanacağını hesaba katmıyor. Ben onun gibi olmam diye düşünüyor ama hiç şaşmaz böyle şımarık insanlar huysuz yaşlanır.

(11,944 puan) tarafından

Yok yok, gelir şimdi ben yaşlansam böyle olmamlar.

-Reklam-
+16 oy
(4,135 puan) tarafından

Kusura bakma ama, bende evine misafir gittiğimde saat 12 de kalkarsan, karsima pijamayla gecersen bende memnun olmazdim. Kadina istenmedigini her turlu gostermissin. Yasli degilim ama bana gore de saygisilik bu kadar rahat davranmak. Kisacasi yaslilar vet huysuz olabilir ama senin davranislarinda hoş diyemem. Resmen onemsemiyorsun geleni.

+11 oy
(4,271 puan) tarafından

Evinde misafir varken 12 de kalkıp bide pijamaula oturuyorsun istediğin kadar gec yat. O babanne eski toprak bunu anlatamazsın e yaşlı yani toruna meraklı olurlar %100 babanne kaynana takar ve sorar bunu. Abartacak hiçbişey görmedim kusura bakmada biraz güler yüzlü ol dediği gibi gelini 10 gün gösteriver ölmezsin .

(9 puan) tarafından

O benim sinirimi zıplatıcak bende sakin mi kalıcam gerçekten mi? 

(4,271 puan) tarafından

Sürekli yanında değilmişki 10 gün bişey eşin için mutlu olsun die bari güler yüzlü olup istediklerini yapabilirsin 

(9 puan) tarafından

Eşim bile bu durumdan memnun değil yani illa zorlamıyor beni yalandan gül diye

+9 oy
(53,465 puan) tarafından

evde misafir varken 12 de kalkmak bana doğru gelmedi istemediğin için kahvaltı falan da hazirlamiyosun sanirim 

uzun tırnak bende hic sevmem tiksinirim 

bebek icin haklisin 

görümce içinde ben evimde kendi veya esimin kardes akraba kimseyi istemem 

(163,200 puan) tarafından

ikbosum naber🤣🤣🤣

(53,465 puan) tarafından

iyidir sevdosum senden naber

(163,200 puan) tarafından

idare eder    

(2,517 puan) tarafından

Ahahah çok iyi yorum ahahahha😁😁😁😁

(53,465 puan) tarafından

hangi yorum kiz benimki mi sevdosun ki mi

+7 oy
(15,079 puan) tarafından

Sende biraz ters biri misin acaba 

Ananem de benim böyledir içinde tutmaz yüzüne söyler Ona göre davranırız yaşlı diye 

En basiti Erkek kardeşim dahi gelse sabah erkenden kalkarım kahvaltı hazırlarım evimi toplarım Evime gelene değer veririm ki birde böyle yaşlı biri olsa daha üstüne titrerim 

(9 puan) tarafından

Eğer biri benim evimde bana nasıl davranmam gerektiğini söylüyorsa neden ona karşı tolerans göstereyim? 

+7 oy
(486 puan) tarafından

Kardeşim Peygamber efendimiz yaşlılara hürmet etmemiz gerektiğini söylemiştir hiç kimsenin hatrı yoksa Peygamber efendimiz için biraz daha yumuşak ve sabırlı olmalısın  beni yanlış anlama kusura da bakma evine sayılı günde misafir gelmiş ve de yaşlı Bi insan 12ye kadar yatmasan sabah daha erken kalkıp misafirine kahvaltı hazırlasan pijamayla oturmasan daha iyi olmaz mıydı eminim ki çoğu insan bu işittiğin lafların daha fazlasına daha fazla maruz kalıyo tabiki teyzenin de yaptığı yanlış misafir gelmişsin kimsenin işine karışma ama sende daha dikkatli olsan çok iyi olurdu 

(305 puan) tarafından

Terbiyesiz misin nesin kaidn az bile yapıyor sana.

(1,318 puan) tarafından

Yazıklar olsun sana ve zihniyetine sende yaşlı olacaksın 

+4 oy
(1,234 puan) tarafından

Okumadimda anaları bitti babannelerimi basladiiiii

(9 puan) tarafından

Ana bir melek ana hepimizin anası ama bu babannesi ayrı bir olay ilk başlar kadın favorimdi şimdi beni sinir hastası edicek

+4 oy
(927 puan) tarafından

Çok sabırlıymışsın maşallah ben böyle bi durumla kalsam napardım yazmıym hiç buraya 

+4 oy
(547 puan) tarafından

Yorumlarda herkes akıl vermişte valla baya bu eleştirileri ben de kaldıramam tamam yaşlı başlı ama 10 gündür sizdeyse artık bir yere kadar ya 

(547 puan) tarafından

Tabi bunu diyen ben evimde iki ay kalıyorlar artık verem oluyorum

+4 oy
(21,737 puan) tarafından

Bu kadar uzun misafirliklere karşıyım bir kaç gün idare edilebilir ama ne kadar kaldığı da önemli. Çok çok yaşlı insanlara karşı ben daha toleranslıyım annesi yapsa alttan almayacağım şeyi babaannesine yaşlı başlı kadın deyip alabilirim ama bu çok çok fazla. Kocanıza kahvaltı meselesine karışması hata ama benim anlamadığım onlarda mı 12 ye kadar aç beklediler ? Çünkü evde misafir varsa kalkıp kahvaltı hazırlanır pijama ile oturulmaz. Kadınla ikili diyaloğa girmeye bile fırsat vermeden idare etmeye çalışmak en iyisi ama kadına da böcek muamalesi yapmaya gerek yok diye düşünüyorum 

(9 puan) tarafından

Hayır tabikide kahvaltı yaptılar benim 12kalkmama kahvaltı yapmama karşı

+4 oy
(563 puan) tarafından

Bu kurgu olmalı 

+4 oy
(1,903 puan) tarafından

Yani kusura bakma ama biraz ayıp etmişsin. Ben evimde misafir varken asla uyuyamam kulağım kapıda olur sürekli biri kalktı mı kahvaltı hazırlayayım aç beklemesinler diye. Tıkırtı duysam kalkar kahvaltıyı hazırlamaya başlarım. Hadi bebeğin olsa bir yerde hak veririm geç kalkmana gece sık sık uyanmıştır diye ama o da yok. Yaşlı kadın sabah kaçta kalktı kim bilir 12 ye kadar aç duracak günah. Orası senin evin kalkıp birşey hazırlamaya da utanır çekinir. Benimde babaannem var yaşlı 90 a geldi neredeyse neler neler diyor tamam babaanne öyle yaparim der geçerim. Sallamamak lazım yaşlı insanları. Çocuk konusunda da bana da çok ısrar ettiler ikinci yok mu diye sponsor bulursam yapcam diyip geçtim herkese. Yada kocam istemiyor dedim. Sende bunu söyleyebilirsin sakince. Bu kadar sinirli olma yıpranırsın. 

(1,903 puan) tarafından

Kahvaltiyi kim hazırladı peki görümcen mi. O da senin evinde misafir. Sen bir yere kalmaya gitsen ev sahibinin mi kahvaltı hazırlamasını istersin yoksa evdeki öteki misafirin mi

(9 puan) tarafından

Ev abisinin ne misafiri? Evet hazırladı illa ev sahibiyim diye insanların saygısızlığınamı katlanmam lazım

(1,903 puan) tarafından

Sen saygısızlık yaparsan sana da saygısızlık yaparlar. 

(9 puan) tarafından

Benim saygısızlığım 2024senesinde mezun olduğumda arkadaşlarımla eğlenmem tabii bunu kocam bile dert etmedi ama babaannesi kalbine fazla saldı o günden sonra zaten gözünde ahlaksız kadınım. 

(1,903 puan) tarafından

Orada da sizin hatanız olmuş babaanneye kadar nasıl haberleri oldu senin eve saat kaçta geldiğinden. Bu konuda da eşin konuşmalıydı benim eşim ben rahatsız olmuyorum kimse de karışamaz diye. Ya da az çok insanları tanır bilirsin gizlersin bazı durumları. Gözünün içine sokmaya gerek yok. Eşimin ailesi de çok tutucu ikimiz de yeri gelir alkol alırız ama bunu gözlerine sokmayız gizleriz. Bir mekanda fotoğraf çekilsek bile paylasmayız. Şöyle söyleyeyim ailesini migrosta alkol satılıyor oradan niye alışveriş yapıyorsunuz diyor kayınvalidem. Ama bir şey demiyoruz sen ne kadar anlatırsan anlat bazı şeyler karşıdakinin anlayacağı kadardır. Tamam babaanne bir daha geç kalmam demek gülüp geçmek zor olmamalı. 

+3 oy
(2,196 puan) tarafından

yani yaşı vardır baya, eski kafa ona bir şey anlatamazsın. he de geç. 

+3 oy
(3,282 puan) tarafından

Ben o kadar uzun süreli misafir istemem. 10 gün diyorsun. Hadi 2-3 gün olur rutininden taviz verirsin. Hadi görümcen sizinle yaşıyor onu da kabul etmemde . Ona sesini çıkarmamışsın seni opsunlerde başlarına koysunlar. Babaannenin ne işi var o kadar uzun süre. Ben olsam hayatta kabul etmem. Ve terslerimde. Sen yine sabirlisin. Taviz verme. Yedi sülale başına toplanacak demek ki.

+2 oy
(1,318 puan) tarafından

Valla kusura bakma ama senin gibilerde koca evinde el bebek gül bebek yaşıyor yaa ona yanarım 

(9 puan) tarafından

Ben baba evindede el bebek gül bebektim biliyormusun yani kocam öyle bana inanılmaz hayat sunmadı ben zaten güzel bir hayattan geliyorum ve güzel bir hayatda yaşamaya devam ediyorum

(1,318 puan) tarafından

Ama layık değilsin maalesef bunu bil yeter senin yaptığın bu saygısızlıklar sadece sana bağlanmıyor anne babanada dayanıyor ucu belki dünyanın en tatlı enn iyi insanlarıdır ama senin yüzünden onlarda araya kaynıyor falancanin kızı derler 

+1 oy
(1,056 puan) tarafından

Valla bacım insanın evinde misafir varsa saat 12 de kalkıyorsa çok çok ayıp ediyor. istediğin kadar geç uyumuş ol. Sonuçta her gece uyutmayan bir bebeğin yok. Misafir adı üstünde bugün var yarın yok. İnsan bi kahvaltı vermez mi yanında oturup bi çay içmez mi kadının ağzına malzeme verıyorsun sonra söyleniyor diye şikayet ediyorsun. Uzun tırnaklar da çok iğrenç sen sevıyor olabılırsin ama sevdiğin şey iğrenç onu bil ve kabul et estetik de durmuyor ayrıca dolayısıyla yaşlı kadın onunla senin kafa yapın bir olabilir mi biraz ılımlı ve güler yüzlü olsaydın durum daha farklı olabilirdi 

+1 oy
(150 puan) tarafından

Ahahahahahaha ben çok güldüm okuyunca kız kaduna ne cevap veriyon bacı eşine ne diyon yaşlı işte 

+1 oy
(2,517 puan) tarafından

Ayy benim babannem size gelmiş sandım kız 😅 abimin eşi babaanneme kalmaya geldi kız salondan çıktı kıza neler neler dedi kadını susturamiyoruz. Kız karşısında oturuyo yine soyleniyo. Kadın mı bu, torunuma eşya getirmemiş kendine 2 valiz getirmiş, kız cocuguna yemek yapiyo diyo yaptığından midem bulandi ne biçim yemek bu 😀 abimin eşi normalde çok fena ama Allah var babaanneme bir şey demez yaşlı diye. 2 3 günde bir de hal hatır sormaya arar. Ben onun gibi asla olamazdım 😁😁

12 de uyanman, pijamayla inmen falan hos değil ama onun söylenmesi de haklı değil 

+1 oy
(29,816 puan) tarafından

Şu çirkef gelinler olur ya herseyde kendini haklı gören ağız burun eğen laf yapan karşındakine hürmet göstermeyen aynı zamanda karşıdaki insanın yaşlı olduğu unutan onlari animsattin fazlasıyla abartmışsin.

0 oy
(3,113 puan) tarafından

Kusura bakmayın ama evinizde bir misafir varsa öğlene kadar uyunmaz. O yaşlı bir kadın acıkır kahvaltı etmesi lazım. O yaştaki bir kadına bunun normal olduğunu anlatamazsınız. Bazı cümleleri tabiki yanlış ama sizin tavrınız da çok ters

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 112 göst.
0 oy
1 cevap 88 göst.
0 oy
3 cevap 74 göst.

Kategoriler

1,454,841 soru

23,875,315 cevap

321,085 kullanıcı

...