+2 oy
200 göst.
Diğer kategorisinde (9,735 puan) tarafından

Kızlar 2 yıldır lavman kullanmazdım ama eğitime başladığımdan beri 2 defa kullanmak zorunda kaldım bugün 10.günümüz eğitimde çişini 2 gündür hiç kaçırmıyor artık rahatladık o konuda ama gelgelelim ki büyük tuvaleti geliyor gidiyoruz tuvalete ama bi türlü yapamıyor sancı geliyor resmen kıvranıyor ama gene yapamıyor neden oldu acaba 4 gündür böyle 2 defa lavman kullandım zararlı diye kullanmak istemiyorum ama 

Şunuda ekliyim büyük tuvaletinden korkmadı hiç ilk defa görünce ıyyy dedi o kadar 

6 Cevaplar

+3 oy
(3,547 puan) tarafından

Aynısını kızımda yaşıyoruz. Yaparken korkmadı ama bazen yaparken acıdığı için, acıyacak korkusuyla içinde tutmaya başladı. Tuvalete geç çıktıkça bu sefer daha çok acı oluyor. Haliyle yapmaya korkuyor. Dediğiniz şekilde sancı giriyor artık. Ama hiç lavman kullanmadım. Bol bol su, kuru kayısı, kayısı meyve suyu, lifli gıdalar ile bu durumu aştık birazcık.. 

(9,735 puan) tarafından

En az 40 dk'da yada 1 saatte bir tuvalete gidiyoruz ama sadece çişini yapıyor büyüğü artık akşam zorlamaya bailadığı için sıkıntı yaşiyoruz onla resmen 1 saat tuvalette oturuyorum ama yine yapmıyor doktora gitmem lazımmı? 

(3,547 puan) tarafından

Doktorluk mu bilemedim açıkçası. Daha yeni eğitime başlamışsınız. Dışkısını sıvı hale getirecek şekilde beslenirse belki yapması daha kolay olur. Küçük ödüller vermeyi deneyin, belki işe yarar. Yanında durduğunuz için çekiniyor olabilir. Mesela kızım bir ara odasına yatmaya gidince, karanlık ve sessiz ortamda olduğu için altına yaptı. Hatta bir kaç kez. Ama böyle altına yapmasını, içinde tutmasına tercih ederim. Neyseki bayağıdır yapmıyor. 

(9,735 puan) tarafından

Evet bende diyorum yeterki yapsın altına yapsa daha iyi resmen 

Yok oğlum illa  sende terlik giy gel diyor 

(3,547 puan) tarafından

O istiyorsa sorun yok. Umarım en kısa zamanda aşarsınız bu durumu. 

-Reklam-
+3 oy
(3,456 puan) tarafından

Oğlumda 9-10 ay kadar kabızlık sorunu yaşadık. Bir sürü doktora göstermiştim. Duphalac yazdılar kabızlık için. 1-2ml ile başlayıp çözülme olana kadar dozu artırdık. İşinize yarayacağını düşünüyorum. Bağırsak tembelliği yapmıyor. Bağırsaklara su çekerek kakayı yumuşatıyor çalışma prensibi. O yüzden bol bol su içmek gerek. 

(3,456 puan) tarafından

Kakasını tuttuğu için anüste fissür oluşmasın diye doktora gitmeniz gerek diye düşünüyorum. Fitil kullanabiliyor musunuz? 

(9,735 puan) tarafından

Lavman aldım canım fitili hiç kullanmadım

(3,456 puan) tarafından

Kabızlık yaşadığımız dönemde lavmanı da fitili de mecburen çok kullandım. Ama bizde fitil daha çok işe yaradı sanki. Ateş düşürücü fitiller değil. Yine lavman mantığında kakayı yumuşatıp rahat yapabilsin diye olanlar var. Adını unuttum şuan

(9,735 puan) tarafından

Bizimkide tuttuğu için kabız olmuş malesef yarın gidicem doktora olmadı fitil yazdırırım teşekkürler

(3,456 puan) tarafından

Rica ederim umarım yardımcı olabildim🤲 geçmiş olsun yavrunuza

+2 oy
(4,221 puan) tarafından

Her gün 1 cay kasigi Hindistan cevizi yağı verin hem bagirsak sağlığı için önemli hem de kakasını rahat yapar bir iki kere bile tuttuysa sertlesiyor aci oluyor

(9,735 puan) tarafından

Evde var içmez asla içermektedir ayrı dert valla zeytinyağı vs de içirene kadar ölüyorum yaa

(4,221 puan) tarafından

Sevdiği her şeyin içine katabilirsiniz bir dönem ben oğluma meyve puresi yapıp ona kattım yarim kaşık Hindistan cevizi yağı alin mesela üstüne sevdiği bir şeyi alin yogurt olabilir ya bir yemek olabilir yarim kasigi anlayamaz hemen. Sonra kalani verirsiniz

+1 oy
(865 puan) tarafından

Nedense lavman yapman bana daha büyük bir sorun gibi geldi. Tuvalet eğitiminde kimi çocuk iki gün kakasını yapmayabiliyor. Ya korkuyordur ya tiksiniyordur ya kendi parçası olarak düşünüyor dışarı çıkarmak istemiyordur falan filan. Yapmadıkça da acı verici oluyor. Ama çok anlatmak lazım beklemek lazım.Oyuna çevirmek lazım.üzüm hoşafı filan yedirin yemekle. Daha 10.gün çok erken. 

(9,735 puan) tarafından

Tabiki lavman çok zararlı biliyorum yapmakta istemiyorum ama çok kötü oldu bağıra bağıra ağladı o gün mecbur yaptım sonra gene öyle oldu lavman yapmak istemiyorum doktora gıtcem galiba yaa

+1 oy
(23,051 puan) tarafından

Kaka kitabı ve kaka oyuncağı varmış. Instagram'da birinden duymuştum. Onları edinebilirsin. Ayrıca bu süreçte bol su bol kuru kayısı bol incir sebze tüketerek bağırsaklarını yumuşatıp ishal olmasını saglayabilirsin. Tuvalette biraz uzun vakit geçirmeyi denemissinizdir heralde. Ben eline telefon verip cizgi film aciyordum. Şükür bizde bu tür bir sorun olmamıştı ama aklıma gelen yöntemler bunlar 

(9,735 puan) tarafından

Resmen 1 saat tuvalete oturduk beraber galiba tutuyor kabız oluyor ondan yaa normalde bezliyken günde 2 3 defa yapardı eğitime başladim çok nadir yapıyor

(23,051 puan) tarafından

Korkuyo işte ondan o yavrucuk. Git istersen bı doktora danis bence. 

(9,735 puan) tarafından

Randevu aldım yarına gidicem inşallah

0 oy
(14,925 puan) tarafından

Armut, elma gibi lifli gıdalar yedir canım bol bol ancak alışır ilk günler kızım da hep altına yaptı Wc ye yapmadı. Tutmaması gerektiğini yoksa totosunun aciyacagini anlat belki o zaman yapar

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 349 göst.
21 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Alyakus (2,688 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 191 göst.
5 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde BatınAybars’ınannesi (2,481 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 414 göst.
21 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Isteoylesine (373 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 877 göst.
5 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,078 soru

24,106,821 cevap

332,744 kullanıcı

...