+3 oy
168 göst.
Diğer kategorisinde (91 puan) tarafından

Anneler yeni doğan bebeğimin göğüsleri şişmiş sanırım süt girmiş ne yapmalıyım bilgisi olan var mı 

12 Cevaplar

+5 oy
(256 puan) tarafından

Göğüsleri şiştiyse sakın masaj yapmayın doktorlar kesinlikle tavsiye etmiyor yarın hastaneye götürün süt toplamış büyük ihtimalle sütü çıkartacaklar 

-Reklam-
+3 oy
(12 puan) tarafından

Bebek yağı ile nazikçe masaj yapabilirsiniz banyodan sonra yapman daha iyi olur

(1,367 puan) tarafından

Hayır bu gibi durumda kesinlikle masaj önerilmiyor.  Yanlış yönlendirme yapmayalım lütfen. :(

+3 oy
(496 puan) tarafından

Benim kaynanamda diyordu masaj yap.ben yapmıyordum geçti öyle. 

(1,374 puan) tarafından
+1

zaten yapılmaması lazım. kimi masaj yapıyor, kimi sıkıyor. ellenmez.annenin hormonlarından dolayı öyle. geçiyor zaten

+2 oy
(7,360 puan) tarafından

bildigim hicbirsey . ellenmez bebegin gigsu sikarsan daha cok siser sutlenir. dr sor ama bence

+2 oy
(5,076 puan) tarafından

Bol bol duş aldirirken ve masaj yaparak ovmalisin ki dağilsin yavrum benim cani yaniyordur simdi

+2 oy
(3,112 puan) tarafından

Ağzım açık kaldı bu postu görünce çünkü ilk defa böyle bişey gördüm şuan da bebekler de göğüs şişmesi ne demek neden olur 🤔😳😳

(3,678 puan) tarafından

Anneden geçen hormonlardan dolayı göğüste sut olabiliyor 

(3,112 puan) tarafından

Aaa ilk defa duyuyorum 😑 peki sonradan geçiyor mu bu sorun 

(5,076 puan) tarafından

Evet ovalayarak masaj yaparak geciyor süt hormonundan kaynaklaniyor ve ağrida yapiyor bebekte 

(3,678 puan) tarafından

Hayır asla dokunmamak gerekiyor sonra kendi kendine geçiyor. 

(5,076 puan) tarafından

Benim kızımda olmuştu annem yıkarken ovaladı hep öyle gecti ben bildiğimi söyledim canim 

+2 oy
(3,678 puan) tarafından

Hiçbir şey yapmayın geçiyor. Yanlış bir sey yaparsanız enfeksiyon olur ben bebegimde de vardı burada sormuştum bir hanfendi sıkmış bebegi 40 gün kuvozde kalmış hastane polisi alacaktı neredeyse bizi demisti

+1 oy
(10,840 puan) tarafından

Aklıma kaynanamın göğsünü sıktığı geldi😱

Demiştim anne ne yapıyorsun kızım bu böyle olur demişti ne kadar cahilmişim şimdi olsa asla yaptırmam

+1 oy
(1,725 puan) tarafından

Benim kızımda da olmuştu. Eltim amaan bunun göğüslerini sıkmadınız mı şişmiş dedi. Ne alaka ya dedim sonra araştırdım anne sütü alan bebeklerde hormonlar dan dolayı olabiliyormuş ama kesinlikle ellenmemeliymiş. Sikarsan iltihaba dönebilirmiş. Eğer çok şişse bir doktora danışmakta fayda var. 

0 oy
(13,979 puan) tarafından

Hiçbir şey kendi geçiyor sıkma sakın 

0 oy
(4,927 puan) tarafından

Sakın sıkma doktoruna sor benim yiğenimin olmuştu doktor sütü sakın sıkma demişti

0 oy
(164 puan) tarafından

Banyo yaparken sabunla masaj yap inan banyo yaptır üst üste 2.3 güne gider merak etme her çocukta oluyor canım 

İlgili sorular

+1 oy
19 cevap 1,102 göst.
31 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde arifelif (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 250 göst.
28 Şubat 2022 Diğer kategorisinde prensesinannesii (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 113 göst.
14 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,448,783 soru