+1 oy
223 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (42 puan) tarafından

Kızlar düğünde bize eşimin amcaları ve babanesi altın taktı bizim dugunumuzden sonra ise eşimin amcasının kızı evlendi ona geri takmamiz gerekiyor mu ama kızı bize takmadı mesela onların düğününden sonra da amcası evlenicek mesela o bize taktı diye gidip geri takmalimiyiz nasıl oluyo aciklarmisiniz yakana mi takmamiz gerekiyo bilmediğim için soruyorum bu takı olayını anlatabilirmisiniz bana

13 Cevaplar

+1 oy
(3,824 puan) tarafından

Benim bildiğim kaynanan gil takması lazım,yani bizde öyle, mesela eşimin amcasıda bize altın takmıştı ,sonra o oğlunu evlendirdiği zaman kayınbabam altın taktı biz birşey takmadık

(42 puan) tarafından

Cnm ama kayinvalidemin 3 oğlu var o da takiyo ama en küçük oğlu için takiyomuş herkes de kendi adına takiyo of çok kafam karıştı 

(150 puan) tarafından

Şöyle anlatayım amcam bana büyük çeyrek getirdi 

Düğünümde babam amcamın kızı evlendi babam büyük çeyrek gönderdi ben evliydim.ven ödemedim ama çocuklarıma takılan tüm takılar bana ait doğumlarda yani 

Ama düğünümde bana verilen takıları ben ödüyorum bana verilmedi ise babam ödüyor 

-Reklam-
+1 oy
(1,211 puan) tarafından

Takmayanlar yazılıyor kara tahtaya

(42 puan) tarafından

Ya anlayamadım bilmiyorum hiç amcası bize taktı ama kızı takmadı sonuçta 

(1,211 puan) tarafından

Sizde amcasına takın

+1 oy
(1,077 puan) tarafından

Senin mantığına göre o zaman amcasının tekrar evlenmesi lazım 😂

(42 puan) tarafından

Ya digmi çünkü taktik boşa gitti sandim ya ahshshshs 

Cnm bir de mesela bı amcası bize taktı diyelim ki 

Ama o amcasının 3 çocuğu var ucunede ayrı ayrı mı takcaz yoksa birisine mi sadece 

(1,077 puan) tarafından

Bu işlerden hiç anlamam ama sanmıyorum ya bir tane taktiysa 1 tane takılmalı bence o zaman kimse bu işin altından kalkamaz ki

+1 oy
(1,773 puan) tarafından

amcan sana altın takar ama amcanın çocuğu evlendiğinde senin annen baban takar. ha kuzenin sana hediye yaptıysa sen de kuzenine yaparsın. olması gereken bu. yine de istiyorsan kuzenin sana hediye takmadıysa sen de takabilirsin 

+1 oy
(7,476 puan) tarafından

esinjn amcasi takti kizi takmadi sana ama kizi bekar ve cocukdu sen evlenirken  . e sen de o sana altin takilani o kisinin kizina takarak gotureceksin. esinin amcasinin daha neyi olabilirki yani onlara takamayacagina gore.

yani mesela benim annem takar birine der yarin bigun benim cocugum evlenecek ona getirir takar . torunum olacak ona getirir takar. mesela bu saaten sonra annemin altin takilacak ne durumu olacakki. annemin takdiklari kisiler  bana getirdi cocuklarimin dogumuna sunnetine getirdi. oyle dusun

+1 oy
(150 puan) tarafından

Siz değil anne babanız ödeyecek onları canım 

0 oy
(1,206 puan) tarafından

Takiyi sızmı aldınız kaynanan mi eğer kaynanan aldıysa onun takması lazım 

Eğer siz aldıysanız siz takarsınizki 

Şuan kaynanam kaynim için gidiyor  ama sonuç olarak giderken bize kim ne taktiysa onu takıyor mantık bu

(13,429 puan) tarafından

Niye kız bizim takıları bi aldık ama benim annem hep kendisi gider takar bizde 200 falan takarız. Sonuçta takı geline damada yardım değil mi geri götürdükten sonra ne anlamı kaldı 

0 oy
(541 puan) tarafından

1. derece yakınlara takılır senin de çocukların olur bebek için takarlar sünnet olur evlenirler çocukları falan olur onlara da takarlar sen de onlara takarsın

0 oy
(1,030 puan) tarafından

Bizde altını kaynana kayinbabanin takması gerekiyor sende para takarsın 500-1000 neyse işte bizde öyle oluyor yani

0 oy
(7,464 puan) tarafından

Canım bize takılanları ben almadım kaynanamlar aldı o yüzden biz takmiyoruz ama bize gelmiş olsa sende düğünde yengenin eline verirsin 

0 oy
(211 puan) tarafından

Oglu varsa evlendırırse ona tak Bn oyle biliyorum 

0 oy
(5,254 puan) tarafından

Eger anne babaniz veya kaynana kayinpeder takmiyorsa evet siz takmalisiniz amcanin kizina. Bizde mesela anne baba veya kaynana kayinpeder iade ettigi icin biz kendi butcemize gore takiyoruz. Anladigim kadariyla sizde kaynana kayinpeder iade etmedigi icin size kim taktiysa sizin iade etmeniz gerekiyo ama oncesinde sorun belki size takanlar daha onceden kaynana ve kayinpederinizin taktiklarini mi iade ettiler.

0 oy
(709 puan) tarafından

Amcasi babaannesi yegenlerine takmis senin kayinvalidende yigenlerine takacak senlik bisey yok

İlgili sorular

0 oy
32 cevap 620 göst.
5 Nisan 2023 Güzellik-Bakım kategorisinde Aydagul (154 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 354 göst.
0 oy
5 cevap 316 göst.
8 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Birhilall (1,713 puan) tarafından soruldu
0 oy
39 cevap 1,030 göst.

Kategoriler