+2 oy
209 göst.
Diğer kategorisinde (37 puan) tarafından

15.07.2021 tarihinde internet alışverişi yaparken ibana para göndermeme rağmen ürün kargolanmadı ve satıcıyı şikayet ettim. Karakola tüm kanıtları, konuşmaları vs. hepsini verdim ve dava açtım. 2 bin tl kaptırmıştım. O zamanın parasıyla az değildi :) Bugün tebligat geldi Haziran ayında duruşma varmış. Ben paramı bu güne kadar olan faiziyle birlikte almak istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü? Çünkü şimdiki 2 bin tl ile o zamanki 2 bin tl aynı değil ve aradan 4 yıl geçmiş. Ne yapabilirim ? 

5 Cevaplar

+3 oy
(3,782 puan) tarafından

Alacağınız ürünün su anki fiyatını emsal gösterebilirsiniz 

(37 puan) tarafından

Şuanki fiyatı 15 bin tl ve üzeri 

(3,782 puan) tarafından

Bu parayı talep edebilirsiniz 

(37 puan) tarafından

Duruşmada söylemem yeterli olur mu? Kabul ederler mi ki talebimi. 2 bin tl bu zamanda hiçbir şey ama o dönemde kıymetliydi

(3,782 puan) tarafından

Avukatınız varsa o dava dosyasına koysun yoksa eğer siz internetten bulup ekran görüntüsünü çıktı alin inetrent sitesi de olsun duruşmada da gösterirsiniz.

(37 puan) tarafından

Avukatım yok maalesef. Zaten bu davadan da umudumu kesmiştim. Postacı bugün kağıdı getirdi. Şaşırdım kaldım. 

-Reklam-
+3 oy
(6,262 puan) tarafından

Peki faiziyle alman helal mi 

(6,262 puan) tarafından

@Alaska 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

(37 puan) tarafından

Dolandırıcıyı dolandırmak değil niyetim. Hakkım olanı istiyorum hepsi bu. O dönemin 2 bin tl si şimdinin ne kadarı ise onu ödesinler. Aldığım ürün 2 binden 15 bine çıkmış. 

(562 puan) tarafından

Kaptırdığın paranın alım gücünde istemeni anlıyorum parayı ama Allah'ın haram kıldığını açıkça belirttiği, haram olduğu alenen bilinen faize helal demek insanı kafirliğe kadar götürür, haberin olsun. 

(1,083 puan) tarafından

Aldığınız ürünü size göndersinler. Bu para konusundan daha avantajlıdır. Baş ağrıtmaz.

Sonra kullanır mısınız satar mısınız size kalmış, kullanırsanız amacınıza ulaşmış olacaksınız. Alışveriş nihayete ermiş olacak. Satarsanız da 15bine satar arzunuzu “helal yoldan” gerçekleştirirsiniz. 

(562 puan) tarafından

Bence de en mantıklısı bu

+3 oy
(2,290 puan) tarafından

haram olduğunu düşünmüyorum. o sene içinde ödenmiş olsa bu para evet 2bine 2 bün almanız gerekirdi. 

en basitinden iş yerinden ayrılırken kidem tazminatı alınır. bu kıdem tazminatı en son aldığı maaş x çalıştığı aydan hesaplanır. ilk maaşı belki son maaşının 10da 1i olabilir. 

veya bir ev sahibi kiracı davasında atıyorum kiracı para ödemedi, 2senedir kira ödemiyor diyelim. para hesaplanırken 2 sene önceki kiradan hesaplanmaz sadece. yıllık kira zam oranına göre hesaplanır. paranın değeri eksilmesin diye yapılır bu. Aslında faiz değil ederini istiyor.

olması gereken şu, aldığı x ürünün bedeli o zaman 2bin tl idi. bugün ne kadar? bugünkü değeri ödemeli.

çünkü 2 bin tl sizi zarara uğrattı, belki aynı ürünü başka yerden alacaktınız ama paranızı kaptırdığınız için alamadınız. zararınız var

(37 puan) tarafından

Tam olarak anlatmaya çalıştığım şey de bu. O zaman 2 bin tl olan ürün şu an minimum 15 bin tl. Bana şuan 2 bin verseler ne yapılabilir ki

(2,290 puan) tarafından

hiçbir şey. 2 bine marketten çıkamazsın şu an

+2 oy
(404 puan) tarafından

Canım bilir kişi fiyat belirler alınacak şeyler şimdi ne kadar tutuyorsa o kadar verirler ha harim mi derseniz alan için ne kadar haram sa senin içinde öyle bende olsam alırdım birdaha insanlari dolandirmasinlar 

(37 puan) tarafından

Hakkım olanı istiyorum bende. O zamanki 2 bin tl çok çok kıymetliydi. Şuan o ürün minimum 15 bin tl 

(404 puan) tarafından

Bende 2020 yılında çalıştığım şirketi dava ettim çünkü tazminatı mi vermediler o zaman ki fiyat 10 TL di şimdi olmuş 40 TL 

+1 oy
(570 puan) tarafından

Dava bitince faiziyle ödetiyorlar genelde

(37 puan) tarafından

Umarım öyle olur

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 54 göst.
0 oy
4 cevap 291 göst.
22 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Alperelifefe (207 puan) tarafından soruldu
0 oy