+4 oy
1,074 göst.
Diğer kategorisinde (1,723 puan) tarafından

Suni sancı ölüm gibi bir şey mi gercekten çok mu kötü sancıları var bir kısım öyle söylüyor bir kısım çekeceğin sancıların saatini düşürüyor hemen olup bitiyor kendi sancilarin gibi diyo bebeğimin geleceği yok gibi 39 haftalık olucam suni sancıdan korkuyorum gerçekten zor mu bunyeden bünyeye mi degisir

28 Cevaplar

0 oy
(18,732 puan) tarafından

Normal sancı da çektim suni sancı da. Normal sancıda süreç daha yavaş ilerliyor ama suni sancıda daha hızlı. İlk doğumumda sancı adet sancısı gibi başlamıştı akşam 7 de gece 2 ye kadar sancı çektim öyle doğurdum. 2. ve 3. doğumda suni sancı aldım ikinci doğum yarım saat sürdü o da bebeğim iri olduğu için biraz zorlanmistim. 3. Doğmum sancının başlamasıyla beraber ben diyim 10 dakika sen de 15 dakika sürdü. 

-Reklam-
0 oy
(3,596 puan) tarafından

Benim ne açılma vardı ne de sancı 41 haftalık oldum suni sancı ile doğum yaptım ilk çocuğum herkes çok korkutuyor ya kimseyi dinleme herkesin Doğumu farklıdır benim ödüm kopmuştu korkudan tansiyonum çok yükseldi ama hiçte korkulacak bişey yokmuş tabi sancı var ama normal sancı da bence öyledir 

0 oy
(428 puan) tarafından

Hem sunni sancıyla hem de kendi sancımla doğurdum.ikisi de aynı şiddette.ama kendi sancımla doğurmak daha güzeldi .daha çabuk oldu.tabi ikinci doğum olmasının kolaylığı vardı.

0 oy
(1,590 puan) tarafından

Benim benim kopuyor sandım. Dayanamadım 4 cm açıklık ile sezaryan yaptırdım. Hemen açılma olmadı bende 8-10 saate 1 cm açıldı hastaneye gittiğimde 3 cm açıklığım vardı. 

0 oy
(5,989 puan) tarafından

Suni sancinin olayi olmayan sanciyi oldurmaktir. Ben iki dogumumda da sanci aldim. Acilmam vardi ama sancim yoktu. Ilk dogumumda tecrubesizdim, daha zorlandim 7 saatte dogum oldu. Ikinci dogumum toplam 3 saat surdu ve cok kolay oldu. Cunku tecrubeli oldugum icin ona gore davrandim. Arkadasim kendi sancisiyla dogurdu ve sacimi basimi yoldum resmen dedi. Sanci alanlar saniyoki hic agri olmuyo alinmayinca. Herkesin bunyesi baska. Kimi her turlu zorlanir kimi rahat gecirir. En iyisi sen dogumu baslatmak icin egzersizlere ve dogum sirasinda yapilacak seylere bak. Kimsenin kotu hikayesini dinleme.

0 oy
(504 puan) tarafından

Normal sancı nasıl bişey bilmiyorum ama suni sancı alırken son 2 saatte saçımı başımı yolmuşum artık annem diyordu ama ben hatırlamıyodum tabi doğum yaptıktan sonra bütün sancılar ağrılar bir anda kesiliyor

Herkesin acı eşiğide farklıdır 

(504 puan) tarafından

Öyle tabi ki canım.benim acı eşiğimde çok düşüktür mesela ben bi yandanda o yüzden çok zorlanmıştım

(731 puan) tarafından

Ama buna rağmen dünyanın en güzel hissi değil miydi hele kucağa almak koklamak Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah 

(504 puan) tarafından

Evet öyle🥰ikinci bebeğime hamileyim şuan sabırsızlıkla bekliyorum o anı

(731 puan) tarafından

Rabbim sağlıklı bir doğum hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah 🥰

(504 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım amin🥰

0 oy
(731 puan) tarafından

Arkadaşla benim gebeliğim çok zorluydu her anında düşük riskim vardı doğumum ani oldu hiç açılmam yoktu 2 cm ile gittim ve 2 günde 3 cm oldu doktorum sayesinde açılmam oldu ben yatışımın olduğu gün tam 2 defa bebeğimin nabzının yavaşladığını gördüm son anda sezaryene alınacaktım ama bende kızım da inat ettik bu benim ilk çocuğum çoğunuz gibi anne babam yanımda değildi tek yaptığım şey dua etmek oldu size söylediğim bunca olumsuz şeye rağmen elhamdülillah şükür Rabbim yavrumu bana bağışladı ilk defa anne olanlara söylüyorum bebeğin gazı olacak gün gelecek sürekli kusacak benim kızım Şubat'ın ortasında doğdu sürekli kar yağdı kızım doğduktan sonra hasta oldu yalan yok kırkım çıkana kadar doğdu düzgün uyuduğum bir anı hatırlamıyorum anne olmak zor hemde çok zor ama bunu kolaylaştıran da zorlaştıran da biziz elinizden geldiğince kabız olmamaya çalışın kilo aldım diye üzülmeyin bizler bir can dünyaya getirdik bu her yiğidin harcı değil öyle olsaydı erkekler de doğum yapabilirdi kimseyi dinlemeyin aşılarını yaptırın gebelikte onca zorluk yaşadık doğduktan sonra da yaşıyoruz ama benim kızım gözlerimin içine baktığı zaman ellerimi tuttuğu zaman yemin ederim herşey geçiyor imkanınız oldukça süt verin kimseyi dinlemeyin sütün geliyor mu bebeğin doyuyor mu ilk gün hemen süt gelmez bebek hemen meme tutmaz doktor tavsiye etmediği sürece mama vermeyin bol bol su için sütü arttırıyor bebek bizlerin karnında çıplaktı kıyafeti biz giydirdik kordonla besleniyordu biz emziriyoruz bebek gaz çıkarmayı bilmiyordu uyku düzeni nedir bilmiyordu bunları hep bizimle öğrenecek bizler de bebeklerimizle büyüyeceğiz Rabbim hepimize sağlıklı evlatlar yavrularımıza da güzel parlak bir gelecek nasip etsin inşallah unutmayın bizim sırtımızı yaslayacağımız biri elbet olabilir ama onun için sadece biz varız bunu anlatmamdaki sebep doğumdan sonra herşey yolunda gitmeyecek ama unutulmaması gereken şey biz istersek herşeyin üstesinden geliriz ne kadar sıkıntı olursa olsun sonunda güzellikler de var ve herşeyden önce kendinizi sevin anneler biz hiç kolay olmayan bir şeyi alnımızın akıyla yapmaya çalışıyor ve daha önce tatmadığımız bilmediğimiz şeyleri öğreniyoruz herkes hata yapabilir bizde insanız içimden geldiği gibi yazdım ve de arkadaşlar imkanı olan varsa lütfen çocuğu için eşi için sadaka dağıtsın askıda ekmek oluyor bir ihtiyaç sahibi olur önemli olan niyet yapanların da Rabbim şimdiden hayrını kabul etsin inşallah 🥰🥰

0 oy
(147 puan) tarafından

Hey Allahım abartmayalım lütfen kız ne ölüm gibi sancı Şi 

Suni sancı açılmayı kolaylaştırır doğumu hızlandırır 

Hepsi bu .

Şimdi Türkiye'de suda doğum geldi mesela 

Onunla doğum yapabilirsin 

Eğer sezeryanla yapmayacaksan

Doğum çok güzel birşey anlık duygu 

Kimseyi dinleme her doğum kendine özel bebeğe anneye Özel 

İlgili sorular

+2 oy