+1 oy
242 göst.
Diğer kategorisinde (325 puan) tarafından

Çok seviyordum eskiden ama yaptıkları davranışları soğuttu iyice. Evine hiç davet etmiyor artık, bana da gelmiyor hani aramızda kötü bişey de olmadı ama uzaklaştı iyice benden ve oğlumdan. Eşimi de öyle aramaz sormaz oldu çok fazla. Ama mesela bi işi düşsün hemen arar gel gidelim yapalım diye. Bi de sürekli arayıp durur eşim vardiyalı çalışıyor uyuyor haliyle dar dar arıyor bazen düşüncesizlik yaptığını hissediyorum. Öteki oğluna aşırı düşkün, eski gelini ne kötülükler yapsa gene de sardı sarmaladı evlilikleri bozulmasın diye onlara sürekli yaranmaya çalıştı. O çok çektirdi onlara oğlu da çektiriyor çalışmıyor akşama kadar yatıyor evde. Onlar bu kadar üzüyorken bize ayrımcılık yapması çok üzüyor ama aynı zamanda sinirlendiriyor beni. Uzak duruyorum artık, içimden gelmiyor kayınvalidemi çağırmak ona gitmek falan...  Zaten gitmek istediğimde de yemek yok evde der. Yani gelme diyor bana.

5 Cevaplar

+1 oy
(3,409 puan) tarafından

Bacım sen belanı mı istiyorsun, boşver gelmesin. Kaynana adı üstünde, arayıp sorsa ne olacak

(325 puan) tarafından

Ya öyle kötü bir insan da değil çok iyi hatta çok saftır benim gibi kötülük pek bilmez ama biraz bencildir hep ona ilgi gösterilsin ister. Gezmeyi çok sever iş gördü mü kaçar. Hamileyken de ağrılarım vardı eski eltime yaranmakla meşguldü. Bana hiç gelmedi çok ihtiyacım vardı. Hastanede doğum yaptığım gün bana nasılsın diye sormadı, oğluma bile bakmadı. Bana gelinini çekiştirdi ve gitti.. o günü hiç unutmuyorum...

-Reklam-
+1 oy
(836 puan) tarafından

Yani hep aramasindan hem aramasından şikayet ediyorsun. 

Yani kayınvalidemle iyiyiz çok şükür dönem dönem benimde içerledigim şeylerden dolayı soğuk davrandığım oldu ama zamanla eskidikce eski alıştıkca anlıyorsun çokta takmam azıcık aşım ağrısız başım çok doğru 

(325 puan) tarafından

işi düşünce arıyor canım onun dışında asla aramaz sormaz ne yapıyoruz diye 

+1 oy
tarafından

İyi anlaşılmış olunsa bile kayınvalide anne, gelin de kız değildir. Bu yüzden beklentiye girmeye hiç gerek yok. Bence biraz da kafan karışık kendi haline bırak. Eşinin annesi o düşünsün. İnsan kendi annesiyle bile uzaklaşabiliyor. Sonradan tanıştığı kişiyle uzaklaşması çok normal

(325 puan) tarafından

Zaten eşim de öyle sıcak değildir annesine karşı biraz uzak davranır. Aslında eşim de bıktı onların sorunlarından, ben taşınmak istiyorum dediğimde de olumlu bakıyor. Çünkü bu mahallede durmak istemiyorum biraz kıymetimiz bilinsin istiyorum. 

tarafından

Hakkınızda hayırlısı olur inşallah ama kıymet bilinmesini beklemek yerine kendi hayatınıza bakın. Siz mutlu olun gerisinin hiç önemi yok. Kiradaysanız hemen harekete geçseniz çok güzel olur 

(325 puan) tarafından

Amin canım teşekkür ederim inşallah gideriz buradan çünkü psikolojimiz için çok iyi olacağını düşünüyorum. Ev eşimin babannesinin ama kira falan vermiyoruz ona çünkü altımızda o oturuyor. O da çok yaşlandı artık her yer pis oluyor afedersin büyük tuvaletini falan yapıyor tuvaletten temizlenmeden çıkıyor merdivenler batıyor. Ellerini falan yıkamıyor. Burda durmak istemiyorum artık 

tarafından

Durumunuz nasıl bilmiyorum ama yine de ortalama bir yıllık kira biriktirseniz adım atmanız daha kolay olur. Aile evi maddi olarak rahat ama manevi olarak herkes uzakta bile olsa rahat değil biliyorum. 

+1 oy
(4,379 puan) tarafından

Durumlarımız benzer çağırmamasi gelmemesi veya biseyler hazırlamamasi , her işte eşimi araması bu 4 senedir böyle yani , inan ki daha rahatım sürekli gelin  demesinden gelmeyin demesi daha iyi 

(325 puan) tarafından

Bayramda bile aç gideriz aç geliriz canım bi bayram sofrası hazırlamaz aç gezeriz bayramda. Bizde adettir, bayram sofrası hazırlanır gelin kayınvalidenin evine gider kalabalık olur sofra hep beraber yenir. Eğer gitmezse ayıplanır kayınvalide küser. Ona ne zaman gitsek aç geliyoruz eve. Tamam normal zamanda yemek yapmak zorunda da değil ama ne zaman gitmeye yeltensem yemek yok yapmadım daha der. Akşama kadar ne iş yapıyor çok merak ediyorum. 

(4,379 puan) tarafından

Yemin ederim aynıyız:)) istediği benim halim yok sen gel yap beklentisinde bende ona yanaşmam hiç hangi bir gün ben yapayım bı defa da kendisi düşünsün bunu yaptım gelip beraber yiyelim diye ama yok, başkası gelecek olsa yapıyor ama 

(325 puan) tarafından

Aynen bacım aynen :) ya yemek yoksa da bana söylesin kızım yemek yok yaparsan birlikte yeriz diye ben kalkar yaparım yani hiç yüksünmem. Hani ne bileyim yap bi poğaça kek ya da onu da ben yapıyım birlikte yiyelim dimi aslaaaaa bu kadar tembel olur bi insan

(4,379 puan) tarafından

Kız poğaça kek benim için çok çok lüks olur bı makarna melemen patates kızartması bunlara bile razıyım ama yok yapmaz yani 😀 bende evimde yapar evimde yerim valla 

(325 puan) tarafından

Aman hiç gitmemek daha da iyi sanki 🙂 bi kahve içer kalkar gelirim evime en güzeli 🙂

0 oy
(2,975 puan) tarafından

Gercekten rahat batiyor size yani kimse kusura bakmasin bu bana şimariklik gibi geliyor

Senin ailen cocugun bi hayatin var kaynananin hayatindaki yeri eşinin annesi olmasi bu kadar basit

Gorende öz annen sanicak çok mu onemli samimi olman kayinvalidenin sana deger vermesi falan yani yazdikca bile gulunç bi durum lutfen kendinize deger verin uğraşlar bulun yoksa çok uzulursunuz

(325 puan) tarafından

Canım ben etrafımda gördüklerimden yola çıkarak kendi durumumu ifade etmeye çalıştım tanıdığım çoğu kişi buna kayınvalidemin komşuları da dahil olması gerektiği gibi davranıyorlar. Ben oğlumu bile doğru düzgün bırakıp da işimi halledemiyorum ona mesela. Aklım çocukta kalıyor. Aç mı kaldı bi yerine bir zarar mı verdi diye düşünüp duruyorum. O yüzden ona emanet de edemiyorum oğlumu. Halbuki torunu yani bakacak tabi ki de. Ben anneme gözüm kapalı güveniyorum ama kayınvalideme asla. 

İlgili sorular

+2 oy
7 cevap 375 göst.
0 oy
10 cevap 477 göst.
6 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Serpil Kubis (467 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 486 göst.
+2 oy
29 cevap 1,544 göst.

Kategoriler

1,474,117 soru