+2 oy
410 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (25 puan) tarafından

İyi günler hanımlar daha önce de post açmıştım kayınvalidem hakkinda Allah'ım sorunlar bitmiyor. Eşim tekstilde asgarî ücretle çalışıyor bizde köyde evimiz ayrı ama yememiz içmemiz bir kayinvalide kayınbaba birde kaynım var. Köy evi olduğu evler arasında ufakta olsa bir mesafe var 3 görümcem var evliler yüzüme karşı çok iyiler bende onları o yüzden iyi biliyordum ama arkamdan neler söylemişler neler. Ortanca görümcem yaz sonu gibi eşimle bana dedi ki evinize kahvaltilik alın kahvaltınızı kışın evinizde yapın sen işine gidersin bu da öğlene doğru çıkar bebekle annemin yanına yoksa çocuk böyle hasta olur dedi dediği de çıktı oğlum oksurekten kurtulamadı burun akıntısı daha şuan sekiz aylık kutu kutu antibiyotik içirdm ama faydası yok. 

Kayınbabam da sürekli eşim için o ev geçindirmeyi bilmez para vermez ben olmasan acinizdan ölürsünüz gibi şeyler söyler ama sürekli söylüyor ve kaynanamla sürekli bağırış çağıris kavga ediyor normal konuşması bile küfürlü artık dayanamıyorm eşime dedim kışa girmeden evimizi ayıralım benim psikolojim bozuldu boyle ne dedim ve çocuk da bı orası bı burası hastalığı bitmedi dedim. Eşim ne tamam dedi ne devam dedi.

Neyse bı kaç gün önce kaynanam siz geç çıkıyorsunuz diye benimle bayaa büyük bir tartışmaya girdi bı soba orda yanıyor bir burda diye anne çocuk uyuyor niye uykusundan uyandırıp getircem falan dedim sanki eviniz ayriymis gibi millet laf ediyor dedi ama öncesinde bir sürü laf etti bende dayanamadım güzün zaten evimizi ayiracaz biz dedim sen misin bunu söyleyen aman Allahım kadın bir ağlamaya başladı ben oğluma kıyamam da sen benim oğlumu öldürmeye çalışıyorsunda diye inanın şok oldum artık biraz o söyledi biraz ben söyledim susmadim anlayacağınız ona kalsa evimizi ayirirsak açlıktan ölecez neler neler seni aldigima pişmanım da şöyle de böylede keşke hiç gelmeseydin falan diye konu bayaa uzadı ortalıkta hiç birşey yokken gerçekten çok uzadı en son ara anneni soyleyecem dedi annemi aradik annemde madem pişmansin getir kızımı dedi ben kızıma da oğluma da bakarım kimseye zorla vermedim dedi telefonu kapattı anneni de akıllı birşey zannederdim hiç akli yokmuş aynı senin gibi deliymis dedi bu lafı çok zoruma gitti aldım oğlumu kendi evime geldim. Sonra kayinbabamla eşim geldiler benim evimi ayırmak istediğimi eşim zaten biliyordu tamam falan da demişti ama iki yüzlülükmus beni kaynanam kayinbabam eşim üçü aldı arasına aman Allahım neler neler söylediler ama en çok eşime kırıldım beni resmen hayal kırıklığına uğrattı evini ayirsan buraya mecbur yine çıkacan falan dedi tamam cikacam ama kafam rahat olur dediysem de dinletemedim ben onların o kadar lafını çekmezdim ama bebeğim için sustum kayinbabam simdi olmaz güzün ayıralım evini dedi ama eşime güvenmiyorum çok kırgınım o zaman geldiginde de birşeyi bahane edecek bu şekilde olursa ben çocuğumu da alıp gidecem gidersem de gelmem dedim kayinbabam sen beni tehdit mi ediyon gidersen zaten getirmem dedi sende beni tehdit ediyon getirmezsen getirme yalvaracak değilim dedim bende o sıra babam kayinbabami aradı ne bu tantana derdiniz ney diye kayinbabam babama fırsat vermeden konuştu etti kapattı telefonu şimdi babamlar beni arıyor kizm sorun ne derdiniz ney eşin sahip çıkmıyorsa geleyim götüreyim diye ben eşimi gercekren seviyorum ama ailesiyle de birlikte oturmak istemiyorum. Bu normal değil mi çünkü kayınvalidem hiçbirseyden menmun mutlu değil.kusura bakmayın uzun oldu ama içimi dökmek istedim

20 Cevaplar

+2 oy
(22,319 puan) tarafından

Çok üzüldüm ben sana ya arsızların arasında kalmışsın böyle yaşanmaz ailenin yanına git bence 

(25 puan) tarafından

Gitmeye giderdim ama bebeğim ne olacak ortada sefil olacak ben götürürüm ama annemin yanında da abimler karısı ve 3 çocuğu var bizim orda kızın çocuğu sevilir ama uzaktan sevilir annem oğlumu çok hirpalar o yüzden gitmedim yoksa inanın bir dakika durmazdim 

(22,319 puan) tarafından

Ah canımm inşallah Allah sana yardım etsin dua et çokça

-Reklam-
+2 oy
(7,259 puan) tarafından

Şeyi anlamadim evleriniz ayrı ama yeme içme mi bir evinizde hiç mi yiyevek içecek yok gitme bir konuşurlar iki konuşurlar üçüncüde bı kavga gürültü çıkar ondan sonra kabullenirler kendinizi bu kadar ezdirmeyin hele ki böyle ana kuzusu erkeklere gençliğine çocuğuna yazık kimseyi düşünmüyorsan çocuğunu düşün 

(25 puan) tarafından

Evet evlerimiz ayrı bizim evde kahvaltılik var sadece eşim arkamda durmuyor ki üç gün cikmiyom beş gün cikmiym bu sefer ev de de birsy kalmiyor bebeğimi emziriyorum diye mecbur cikiyorum inanın böyle olduğunu bilmiyordum yoksa bu kapıya asla gelmezdim günlerim pişmanlikla geçiyor kayinbabam güzün ayrıl dedi güz geldiğinde de eşim ayrılmak istemezse o zaman gidecem işte.

(7,259 puan) tarafından

Canım tepkini koymalısın eşin arkanda değil ailesi böyle yapıyor sana çocuğuna yazık bende bir oturuyorum 8 sene oluyo evet bizimkilerinde sıkıntıları oluyo ama bu kadar değil ufak tefek çocuklar için anlaşmazlıklarımız oluyo bende eşime şuan baskı yapıyorum ayrı ev için bı evden haber bekliyoruz ona göre kışa girmeden inşallah bende 1+1 de bile oturmaya bile razıyım benim istememim sebebi kendi düzenim kendi evim olsun çocuklarıma karışan olmasın bizimkilerin yaşları da ile 76-75 yaşlarındalar biraz o yüzden çok sesimi çıkarmıyorum aramızda dağlar var beni anlamalarını bekliyorum çok yaşlılar diye yoksa şimdiye giderdim bende 

+2 oy
(22,148 puan) tarafından

Kayınvalidendeki anneni arama cesareti nerden geliyor diye sorguluyordum ki postun sonuna doğru buldum kocandan geliyormuş bu evlilik bu şekli ile sana huzur getirmez lazımsa o kavgalar edilecek ama illa ki üç kişilik aile olunacak ayrıca sakin bir zamanda eşinle bu durumu konuş neden yani ayrılmak neden bu kadar mesele oluyor ki bunu sor Rabb'im yardımcın olsun çok anlayışsız insanlara denk gelmişsin 

(25 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun eşimle konuştum söyledim sen beni çok hayal kırıklığına uğrattın kalbimi parça parça ettin seni çok seviyordum ama içimden birşeyler koptu dedim niye beni desteklemedin dedim ee diyor evi ayırdık diyelim yine onların yanına gideceksin o zaman ne anlamı kalıyor ki diyor ayrılık dediğin burdan taşınıp gitmeyle olur diyor. Ben de kafam rahat olur dedim kendi evimi temizlerim sonra çıkarım annein evini temizlerim böyle annen herşeye laf ediyor dedim ama eşim yok diyor herşeye bir cevap veriyor.

+2 oy
(2,511 puan) tarafından

Ailen arkandayken şimdi susarsan bir daha ayıramazsın ben olsam ailemin yanına giderim. Eviniz kira değil asgari ücret de olsa gecinirsiniz. Benim eşim sadece 20 kira veriyor asgari ücret kadar bile kalmıyor ama Allah'a şükür idare ediyoruz. 

(25 puan) tarafından

Ailem arkamda ama gidersem babam bir daha beni geri göndermez ki bı süre sonra da annem der çocuk dediğin nedir ki gönder bı daha doğurursun der oğlumu çok hirpalar biliyorum tanıyorum annemi o yuzdn gidemedim. Eşimde biliyor gidersem gelmeyeceğimi bu işin burda biteceğini kayinbabam gidersen getirmem diyor ama eşim diyemiyor gitme işini bı kapatın diyor korkuyor aslında giderim diye gidersem de geri gelemem 

(2,511 puan) tarafından

Bu insanlar evlatlarının yuvasına neden böyle zarar veriyor anlamıyorum ya 

(25 puan) tarafından

Evet demiyorlar ki kocasıyla iyi anlassin da biz önemli değil mutlu olsunlar demiyor kayınvalidem ağlayıp duruyor oğlum da oğlum diye madem öyle evlendirmeseydin dedim keşke de evlendirmeseydim diyor

+1 oy
(174 puan) tarafından

Evlilik, aile olmak bu değil. Yol yakinken ayrıl. İş bulur duzenini kurar çocuğuna bakarsın. Gencsen belki ileride karşına evliligin ne olduğunu bilen biri çıkar yeniden yuva kurarsın. Ama bu adamla bir ömür gecmez. Çocuğun bu şekilde büyümesi de güzel değil. 

(25 puan) tarafından

29 yaşındayim daha son bir şans verdim güzün eğer yine ayrı olursa bu sefer gidecem

+1 oy
(8,525 puan) tarafından

Bunca laftan sonra hiçbir şey eskisi gibi olamaz ki artık ipler kopmuş. Herkes içindekini dökmüş yüz göz olunmuş. Şimdi kararlarının arkadasinda durma vakti. Ailenin yanına git eşine oraya bir daha gitmeyeceğini söyle. Yeme içme ayrı olacak yoksa dönmem de. Eşimi seviyorum diyorsun eğer o da seni seviyorsa seni ve çocuğunu seçecek zaten. Yok diretirse ailesini seçiyor demektirw ayrıl gitsin değmez güzelim.

(25 puan) tarafından

Benim eşimi babam istemedi ağlayarak yalvararak kabul ettirdim ama değmezmiş keşke başta hiç istemeseydim babamı dinleseydim şimdi babamın evine dönersem babam tekrar göndermez ipleri tamemn kopartiriz bende bir daha babamı karışma almam eşim için olan ortada çocuğuma olur çünkü annem der gönder bunu evlen bir daha doğurursun diye

(8,525 puan) tarafından

O zaman neden ortalığı bulandırıyorsun yüz göz oluyorsun ailesiyle? Böyle yapınca çok mu değerli olacağını sanıyorsun. Bunca lafı yuttu yine geliyor diyip daha çok ezecekler seni farkında mısın? Biraz düşünerek hareket etmek lazım. Ben senin için diyorum beni yanlış anlama lütfen. 

+1 oy
(5,398 puan) tarafından

Canım benim baban arıyor annen arıyor sen mutlu değilsin eşin de zaten arkanda durmuyor babası bile eşinin sizin arkanızda durmayacagini biliyor e ne duruyorsun git annengille de akılları başlarına gelsin sen yuva kurmak için evlendin ortada yuva da yok doğru düzgün ailede yok

(25 puan) tarafından

Bebeğime kiyamadigim için gidemiyorm yoksa bir dakika çekmem bunlari annemlerin yanında da abimin eşi çocukları var gidersem orda huzursuzluk çıkar.

(5,398 puan) tarafından

Şimdi de ne olacak bikiyormusun gidemedi biz buna ne yaparsak yapalım gidemez oh olsun olacak ezdikce ezecelekler eşinde adam değilmiş ne diye evlenmiş arkanda duramayacakmis ayrı eve çıkamayacak miş da

(1,426 puan) tarafından

Valla canım bebeğini de al git bu nedir tepene çok çıkarırsın. 

+1 oy
(1,101 puan) tarafından

Erkekler emek verdikleri şeyi severler. Süründür. Çek git babanın evine ve ailen arkada diye de reklam et onlara kendini. Karısını çocuğunu görmek isteyen evi ayıracak. Bu kadar basit. Sana kardeş tavsiyesi.

Güven bana ilk hafta zor olur belki ama öyle bir değere bineceksin ki… gerekirse gittikten sonra her gün buraya post aç millet seni sakinleştirsin.

O ne öyle ya? Sen babanın evinde de görüyorken her şeyi, koca evine niye gittin madem? Sevgi yok saygı yok, bu nasıl saçmalık? Söz dinle güzelim bak nasıl değere bineceksin. Ama asla geri adım atmak yok, ara babanı bana yeni ev açana kadar sizinle kalacağım de.

Hatta eğer ananı babanı ararlarsa senin ne kadar değerli olduğun hususunda onlara bağırıp çağırsınlar.

Sen de bir annenin evladısın. Hesap et bakalım, senin evladını bu duruma düşürselerdi ne yapardın?

(1,426 puan) tarafından

Aynen öyle ++ kendi kızları olsa kıyameti koparır elalemin kızına yüklenirler de yüklenirler

0 oy
(15,591 puan) tarafından

Cahillik resmen ya ev ayrı yeme içme birlikte ve ayrılmak isteyince kavga dövüş nerelisiniz canım merak ettim 

(25 puan) tarafından

Ben nigdeliyim Aksaraya gelin geldim ne zaman evimi ayırmak istiyorum desem kayınvalidem böyle yapıyor 

(15,591 puan) tarafından

Kararlı olduğunu eşine de onlara da göster dişli ol biraz ki kaynana kayınpeder sana git diyemez eşinde buna müsade ediyor kusura bakma ama eziklik bu benim eşime ailem git diyecek bende m.l gibi suscam kararlı ol eşinde arkanda durmak zorunda kalsın 

0 oy
(1,426 puan) tarafından

Kaynanam o lafları ettikten sonra adımımı atmazdım, çok uzatmislar babamı arar gel beni al derdim. Kaynanan o lafları ederken eşin sustuysa onun da iyi bir ders alması anlaması lazım

(597 puan) tarafından

Bnce de bir şey yapmış arkasında dursun temelli git demiyoruz en azından 1 hafta kal burunları sürtülsün

0 oy
(4,187 puan) tarafından

Aslan gibi ailen arkanda ne guzel masaAllah. Hic yuz vermemisler bu yamuamlara. Git bence bi kafani dinle. Esin gelip alsin, yabayirsin ya razi olsun bu hale

0 oy
(2,177 puan) tarafından

Bende aynı evin içindeyim ama kaynanamın huyu güzel asla ayrı eve çıkmak istemem. Fakat senin durumun aynı değil çekilecek dert değil. Madem kendini kötü ettin ailelere yansıdı olay sende düet. Mesela sabah kahvaltini yap öğlene kadar bebeğimle ilgilen temizlik yap öğle yemek saati git yemeğini ye bir bahane bul tekrar evine kaç yavaş yavaş alıştır 

(25 puan) tarafından

Öyle yapıyorum çıkmıyorum erkenden arıyorlar ben kahvaltımı yaptım diyorum

0 oy
(1,245 puan) tarafından

Öncelikle kayinvaliden cok gereksiz bjrisi ne  demek seni almazdim o mu koynuna almis seni patavatsiz 

2. Cok dusuncesiz tabii ki o cocuk hasta olur baslayacam simdi bir yeme icmesine herkes kendi evinde yesin icsin bir peynir bir ekmekte yeter bir bardak cay da yeter. Herkes evinde olsun mutlu olsun bjrakinda şu gencler hayatlarini yasasinlar yaaa

Diren direnebildigin kadar.

Hic bir sey senin cicugunun sagligindan onemli degil 

Hic bir sey senin ve esinin huzurundan onemli degil

Tabiii biraz da esin de soz sahibi kimse karisini cocugunu ezdirmesin yaaa

Ayrica anneni ne diye ariyor ne demesini bekliyor

Sus kizim ses etme ne diyolarsa tamam de falanmi

Ya Rabbii ya sabırr

Annen de iyi cevabini vermis  agzina saglik

0 oy
(184 puan) tarafından

Kayinbabaya bak gidersende  getirmemde sanane b adam oğlunun karısı sn kimsinde getiriyon aliyon  

Esin cnm eşinde bitiyor herşey sakın güzün olur falan deme yalan olur hazır fırsat geçmiş eline sakın gitme bırak sn kötu ol herkes kötü desen elbet bı gün unutulcak bunlar normale dönülür 

Sn saten sabah gitmiyonmu eşinde işte değilmi tmm gitme zorlami götürecek bırak söylenen söylensin alisirlar elbet 

Hep kendimizi ezdirdimiz için oluyor bunlar örnek bn kaynana bna  bı iş yap derdi geç yapınca bı ton laf ederdi ama diğer geline diyo o hiç tinlamiyo bile ona bişey edemiyo yani 

Bosver eşinde zaten seni seviyosa duzelirsiniz şimdi belki oda şöyle düşünür anasigil diyecek karinin lafını dinledi bizden vazgeçti belkide öyle düşünüp istemiyor da olabilir gurur yapiyosa

Çok sinirlendim ama bıktım bu koca ailesinden gerçekten n istiyolar 

0 oy
(467 puan) tarafından

Bende senin gibiyim ama evladım kas hastası o yüzden boşanamıyorum ama madem annen baban Arkanda durma git yanlarına köpek gibi gelmeye mecburlar. Gelmezlerse de demek ki eşin seni hiç sevmemiş seni sevmeyen biriyle ömür geçirme. Eşim kayinvalideme benim için ölse umrumda değil demişti o günden sonra bende onu sevmeyi bıraktım öldürdüm içimde onu atanmak için uğraşıyorum sadece. Sağlıklı bir evladın da var ailen de arkanda bekleme bacım lütfen bekleme yarın daha da pişman olma benim eşim kaynanamın korkusundan beni dışarı çıkarmıyor gidelim diyorum hep birlikte gidelim diyor böyle yaşamak daha kötü daha stresli 

0 oy
(416 puan) tarafından

Bende çok çektim hepsi bir olup beni bitirdiler ben sadece o zor dönemde eşimden sahip çıkmasını istedim yapmadı sustum çocuklar için hepsinin üstünü kapattım amaaa hakkım helel değildir hiç birine ☹️☹️☹️

0 oy
(3,798 puan) tarafından

Ortaligi bu kadar ayaga kaldirmisken ayirdin ayirdin yoksa bi daha bosanirsin da evi ayiramazsin 

0 oy
(928 puan) tarafından

Anana ayrı babana ayrı helal olsun

(25 puan) tarafından

Babam gerçekten arkamda ama annem öyle söylemek zorunda kaldı eğer bebeğimle gitsem diyecek ki ben el âlemin sıpasina bakamam yedireck ekmeğim yok gönder babası baksın bu velede sen bı daha evlenir doğurursun diyecek 

(928 puan) tarafından

En azından onlara karşı alttan almamış buda bişeydir ama şunu söyliym canım kocamı seviyorum diye gitmezsen nasılsa elimizin altında diye aynı düzen devam eder hiç kaale almazlar ona göre hareket etmen lazım 

0 oy
(258 puan) tarafından

İns evini ayirirlar cnm ne diyelim kocanla arani iyi tut ne olursa olsun. Ama annen cok guzel konusmus valla helal olsun gercekten

0 oy
(3,798 puan) tarafından

Böyle seyler okuyunca günlerce kendime gelemiyorum. Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal. Evimizi ayiracagiz diye meydan okumak yerine sadece gitme önce bazı günler gitme sonra haftada 2ye düşür esini de bir şekilde evde tut ne biliyim film ac bir şey yap önce eşinin evde durmayı istemesi gerekir ama artık bir sürü tartışma olmuş nasıl dikiş tutar bilemiyorum. Dediğinin arkasında bir şekilde durman lazım 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 565 göst.
7 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Nagiiiss (397 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 209 göst.
25 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Cansuklns (620 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 103 göst.
0 oy
20 cevap 472 göst.
12 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,901 puan) tarafından soruldu