+5 oy
447 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,497 puan) tarafından

Tesettüre gitmek istiyorum. Çok özeniyorum tesettürlü insanlara. Nasıl cesaret ettiniz. Benim korkularım var. Yapamam gibi. Kur'an öğrenmek de çok istiyorum. Çocukken okuyordum. Okumaya okumaya unuttum. 

18 Cevaplar

+7 oy
(9,698 puan) tarafından

Bu dünyanin geçici olduğunu bilen neden ahiretini yaksın? Kim için niçin erteleniyor mesela? 

Ömür bitince gelecek o son pişmanlık etki edicek mi? 

Bunları yaşamamak için elimizden geldiğince kim ne der? bana yakışır mı? gözüyle değil bu Allah'ın emri beni kötü ve pis nefislerden koruyacak, güzelliğimi sadece eşim görcek niyetiyle bakmak asıl amaç 

Mezara girince işte bitti her şey!! Eyvah! Sonum buydu zaten (ölüm) neden yapmadım 😞 dememek için çok güzel bir fırsat bu isteğin bile çok güzel bir lütuf , çok güzel bir şans kesinlikle kaçırma at adımı 💕

(7,544 puan) tarafından

🥺🥺🥺🥺

(9,698 puan) tarafından

Nolduuu :) 🦋

(7,544 puan) tarafından

Son kısım beni çok etkiledi 🥺🥺keşke nefsimi tamamiyle yenmeyi başarabilsem 

(1,497 puan) tarafından

Çok açıklayıcı yazmışsınız teşekkür ederim. 

(4,802 puan) tarafından
+1

24 yaşında kuzenim vefat etti 2 ay oldu . Bekardı .Ergenlik çağında tesettüre girmişti okadar güzeldi tesettürü tam dinimizin istediği gibiydi . İbadetine çok düşkün dü yüzü nur gibiydi .sadece bronşit olduğunu duyduk sonra geçmeyince doktor yatış vermiş ama çok ilerlemiş öksürürken morarıyormuş sonra ciğerlerinden kan gelmiş vücudu enfeksiyon dan dolayı iflas etti 20 gün içinde resmen gitti. Babaannesinn üzerine defn ettiler

Ölüm nezamn gelicek kimse bilmiyor bi anda kapıyı çalıyor hazırmısın değil misin die sormuyor bile 

(9,698 puan) tarafından

Kesinlikle öyle hiç ölmicekmişiz gibi yaşıyoruz ama gerçek şu ki ölüm baş ucumuzda bunun bilincinde olursak ne mutlu bize 

Gassalları dinlerim arada bahsederler ölülerden bazıları okadar güzel kokarmışki sanki gül bahçesi, bazılarını yıkarkende çok zorlanırlarmış kötü kokarmış cenaze,  çok isterim arkamdan çok güzel bir cenazeydi diye bahsedilmesinden 💕  

Nasıl yaşarsan öyle ölürsün 

Nasıl ölürsen öyle haşrolunursun 🌷 

Rabbim iman üzere ölmeyi nasip etsin inşallah hepimize 🦋🌱

(1,389 puan) tarafından

Biz o kokuyu mezarlığa giderken hep aynı mezarlıktan alıyoruz. 

(9,698 puan) tarafından

Yaaa ne güzel 😢😢

-Reklam-
+3 oy
(4,819 puan) tarafından

Dana bisey diyim mi ben bunu duydugumda cok sasirmistim kadinlar oldukten sonra yikaniyo kefenleniyo ya o zaman bas ortusu de yapiyolarmis biliyo musun yanin onunde de sonunda da ortuneceksin bence icine aski dusmusken bi adim at derim zorla olmasin Allah icin olsun ortun ben de ferace konusunda senjn gibi cekingendim bi basladim butun dolabimi yeniledim yazlik feraceyle basladim kislik aldim yetmedi pantolonlari attip yetmedi elbise etek aldim suank i halimden cok memnunum Allahda memnun olsun omuzdan baglamayi biraktim yakami ortuyorum cok guzel inan baslayinca diyosun ki kadinin degeri bu iste 

+3 oy
(1,365 puan) tarafından

Selamün Aleyküm 

Sevgili Kardeşim

Öncelikele nefsine ve çevrendekilede karşi kulaklarini kapatmalisin 

Insallah kapanirsan belki bunun hurmetine Rabbim tum gecmis gunahlarini affeder 

Eger eşinde sana destek veriyorsa ne mutlu sana

Ama önemli olan tam tesettur kapanabilmek çunku digerleri gecersiz 

Rabbimin cennetinden niye mahrum olalim ki Rabbim mahrum olan sifatlardan etmesin

Verahmetullahi veberekatuhu❤️

(1,497 puan) tarafından

Amin. Teşekkür ederim

+2 oy
(9,614 puan) tarafından

Benim gibi kapanıp sonradan 1 hafta sonra yapamadkm deyip cıkartmayacaksan güzel bir adım atabilirsin kimin ne dediği naskl baktıgı önemli olmasın ben bu sebeple açldım çevrem yapamıyon giyemion süreklüi eleştirdi cünkü

(4,125 puan) tarafından

insanlar keşke birbirine karışmayı bıraksa

her konuda fikrimiz var ve bol bol eleştiriyoruz.

(1,497 puan) tarafından

Bende bundan korkuyorum. Benim ailem tesettüre girmeme çok karşı lisede kapanmak için diretmiştim ama izin vermediler. Aynı evin içinde olduğunuz için yapamadım. Şimdi evliyim engelleyen bir şey yok ama aileden hala çekiniyorum. 

(9,614 puan) tarafından

Kapanacaksın tam  kapan die koca karılar uzun tuniğin altına darpaca giymiştim ama tunikte ta dizimin atında kalıyordu boyumda kısa zaten sonra esarp topuz biraz yüksekten oluyordu olmaz öyle yani yapa yapa ögrenecektim ne giyecem nasıl yapılır stresi vardı bide cok eleştrince dediğiniz gibi yapamadım demiştim öyle o korkuyla dahada cesaret edermiyim şuan düşünülür

+2 oy
(18 puan) tarafından

İçinden gelmesi lazim o hissin hani sonra pişmanlık duyarım diye düşünme acaba mi deme içinden kapanmak geliyor ise kapan kimseyi dinleme 

(1,497 puan) tarafından

İstiyorum ama o cesareti bir türlü bulamıyorum

+2 oy
(19,873 puan) tarafından

Benim aniden verdiğim bir karardı çevrem beni çok etkilemişti bu konuda hep ertelemiştim onların lafları yüzünden ama birden yapınca artık zor gelmiyor 🥹

(1,497 puan) tarafından
+1

Benim ailem hiç istemiyordu kapanmamı. Şu an evliyim engelleyen bir şeyim yok diyorum kendime ama henüz cesaret edemedim. 

(19,873 puan) tarafından

Bende yaşadım bunu ama benimkiler giyim tarzımı asla istemediler evlendikten sonra da aynı senin gibi hemen yapamadım 1 yılı geçmişti sonra birden bire bunu da yaptım yani 🥰

+2 oy
(4,789 puan) tarafından

Bende çok istiyordum yapamiyordum senin gibi babam annemde çok baskı yapiyordu nisanlandim ailesi kapan dedi o cesaretle nişan günü kapandım ertelersem daha da yapamam diye şuan hiç pişman değilim evlendim boşandım o insanlar hayatımdan çıktı ben hala kapaliyim iyi ki o zaman kapanmisim sonradan belki yine yapamazdm bir anda kapan bence çok dusunmeden

(1,497 puan) tarafından

Benim ailem tam tersi maalesef. Eşimin ailesi de baskı yapıyor kapan diye. Kapansam asla onlar için değil kendim için yapacağım . 

+2 oy
(6,531 puan) tarafından

Bende istiyorum aslında benim sadece saçım açık kısa kollu çok nadir giyerim genellikle yazın bile uzun kollu gömlek giyerim ama saçımı bir türlü kapatamadım eşimde çok istiyor ama hiç zorlama yapmıyor sağolsun banada nasip olur inşallah genelde etrafımda çok açık giyinip kapanan akrabalarım var hatta biri çarşafa girdi hepsi çok açıktı ümreye gittiler orada mecbur kapanınca bir daha açılmadılar 

+2 oy
(2,728 puan) tarafından

Ben 5 yıl önce tesettüre girdim çok şükür 

Kendimi bildim bileli istiyordum ama cesaret edemiyordum çalışıyordum çalıştığım yerde uygun değildi bahane üstüne bahane buldum en sonu iş anlamında daha rahat edeceğim bi yere geçtim ve günlerce uyuyamadım sağa dön sola dön yok sürekki aklımda şuan koşullarda uygun neyi bekliyorsun vardı gece en sonu yatamadım ve bir karar vermem gerektiğini düşündüm yapacağım dedim ve ertesi gün gittim elbiselerimi aldım kapandım çok şükür inşallah istediğim gibi kapanırım hala çok eksiğim var 

+2 oy
tarafından

Biz tesettüre girerken kuzenimle parti vermiştik kapanıyoruz diye 😁😁😁

O zamanlar 12-13 yaşındaydık hamdolsun şimdi 25 yaşlarına vardık hala da tesettürlüyüz çok da memnunuz

+2 oy
(9,880 puan) tarafından

16 yaşımda kapandım ben   öyle  karar verdim

+2 oy
(1,505 puan) tarafından

Buraya destan yazılır da işte esas mesele o değil ki.

Bizler küçükken bir şeyleri daha kolay yapardık, belki hatırlarsınız. Ben hiç duymadım küçükken bir işin zor gelip bize engel olduğunu söyleyen birisini, tanımıyorum yani. 

Çünkü insan küçükken nefsi de küçüktür. Doğar doğmaz elimize yedi başlı ejder vermiyorlar neticede, bu nefsi bu kadar büyüten de biziz.

Ağaç yaşken eğilir derler, atasözüdür. Hakikaten ne kadar doğru.

Küçükken yapmak, büyükken yapmaktan binlerce kat daha kolay. Tabi bu büyüyünce yapılmaz demek değildir, yanlış anlaşılmasın.

İnsan küçükken nefsi de küçük olur, azmaz, taşmaz, şımarmaz. Bizler büyüdükçe aklımızla eş oranlı nefisimiz de büyür. Bazen nefis daha hızlı büyür, olur bize 7 başlı ejderha. Bir başını kessen hydra gibi yerine iki tane çıkar.

Küçüklükte ezberlenen şeyler taşa oyulan, büyükken ezberlenen şeyler ise suya çizilen gibidir derler. Küçükken yapılan her şey daha sağlam olur.

Bu zorlanma sorununun kaynağı nefistir. İnsan evvela nefsini köreltip efendisi olmalı, nefsinin kölesi değil. Çünkü nefis istediği olmayınca ısıran bir köpekten farksız bir şey, ehlileştirmedikçe zararı da ziyanı da çok olur.

İnsan kendini geçse, nefsini geçse bu defa çevre faktörü işin içine giriyor. Levm edicinin levminden (ayıplayıcının ayıplamasından) sakınmamak da islamın şartlarındandır.

Böyle bizi islamın Emirlerini yapmaktan alıkoyan işler olduğu zaman külahımızı önümüze alıp yarın sorgu esnasında Allah, “Hadi getir o engeli, seni benden kurtarsın” dediğinde ne diyeceğimizi düşünmemiz lazım. Bu hayatta olmaz diye bir şey yok. 

Ecdadın dediği gibi. “Zoru yaparız ama imkansız biraz zaman alır.”

(956 puan) tarafından
+1

Cok haklisiniz 10 yasinda giydim çarsafimi elhamdillah hic zorlanmadim

+2 oy
(373 puan) tarafından

18 yaşındayken ya şimdi ya hiç dedim. Öyle aman aman da istemiyordum çünkü adana çok sıcak ve gözüm yemiyordu. Ama bu farz ve ben eninde sonunda bunu yapacağım. Geciktirirsem hiç olmayacak diye düşünüp örtündüm. 10 yıl oldu elhamdülillah hiç pişman olmadım. Hadi yapamazsam diye de hiç düşünmedim çünkü insan bir kere örtününce eğer bu kararında eminse şeytan hiç giremiyor aklına bu konuda. Ama ben örtüsüzken de zaten açık giyinen biri değildim aksine daha özgür oldum çünkü kendime göre kıyafet hiç bulamıyordum hepsi çok açık oluyordu. Ama tabi örtünmenin hakkını daha şurda 5 6 aydır veriyorum 😊 önceden dizlerimde tunik ve pantolon giyerdim şuan tamamen elbiseye geçtim ve çooook rahatım. Eğer gerçekten istiyorsanız kesinlikle endişe duymayın Rabbim insanın gönlüne öyle ferahlık veriyor ki başka bir şey düşünmüyorsun. Rabbim nasip etsin inşallah 

+1 oy
(1,570 puan) tarafından

Cesaretlik biseyi yok.  Şeytana uydugumuz için zor geliyor

+1 oy
(172 puan) tarafından

Ben 13 yasında kapandım ailemde herkes kapalı oldugu icin bana cok zor olmadı 

+1 oy
(569 puan) tarafından

Tesettüre girmemeye, dini hakkıyla yaşamaya çalışmamaya nasıl cesaret edilir asıl soru bu olmalı

+1 oy
(23,092 puan) tarafından

Cesaret ettiniz derken canım nasip etti Rabbim diyelim birgün tv de dini program izledim tesettürle alakalı sonra eşimi aradım gittik uygun kıyafet aldık bidahada asla açılmadım 8 9 yıldır kapalıyım ama dualarımda hep Allahın istediği gbi kapanmak nasip olur inşallah diyorum bol giyiniyorum dikkat ediyorum 

+1 oy
(270 puan) tarafından

Tesetture ailemin istegi uzerine 14 yasinda girmistim ve hic istemiyordum  yillar gectikce hep dedimki Allah onlardan razi olsun iyikide kapanmisim rabbim sizin gonlunuzede versin insallah canim

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 503 göst.
21 Şubat 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Hersey-nasip (369 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 479 göst.
30 Ocak 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 2,025 göst.
20 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 168 göst.
20 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Derineylem11 (1,259 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,294 soru

24,042,570 cevap