+2 oy
422 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (3,938 puan) tarafından

Eşimin ailesi çok cimri. Uzaktayiz zaten çok nadir gideriz evlerine kombiyi açmıyorlar hadi biz neyse de küçücük torunları var . Eşim açtı kombiyi. Kaynanam demiş sen babanın kötülüğünü istiyorsun. Artık eşimde karışmıyor ama ben rahatsız oluyorum bu durumdan. Bu sefer gidersek ben açacağım kombiyi bide laf sokayım diyorum. Siz bugün evlatlarıniza torunlarınıza gelinlerinize iyi bakmazsaniz yarın birgün elden ayaktan düşünce onlara sığınınca onlarin size iyi bakmasini beklemeyin mi desem ne desem ne yapsam. Düşüne düşüne sinir oluyorum birşey demeyince sinir oluyorum. Ayrıca kadın soba yakıyor biz üşüyoruz deyince ama kızım odada durmuyor ki tüm evi geziyor

Azıcık açsalar soğuk kırılsa yetecek ama geberiyorlar insan kış boyu nasıl kombi açmaz anlamıyorum. S.lak kaynanamda eşime dediğine sinir oldum . Eşim kombiyi açarak babasına kötülük yapıyormuş. Kadın s.alak valla ya kendisi de üşüyor açmıyor sobayı yakıyor çok saf gerçekten. Kiracıları açıyor kendileri açmıyor. Para yok desen değil kira alıyorlar emekli aylığı alıyorlar 

17 Cevaplar

+9 oy
(16,476 puan) tarafından

Sence onların evine gitmemek nasıl bir çözüm. Laf sokmak yerine hiç gitmeseniz. Niye gelmiyorsunuz diye sorarlarsa çocuk evinizde üşüyor dersiniz. Laf sokmak yerine doğrudan derdini söylemen gerektiğini düşünüyorum. 

(3,938 puan) tarafından

Hiç gitmemek olmaz ama giderken önde annemlere gidebiliriz niye gelmediler diye eşime sorarlarsa soğuk o yüzden gelip kalmıyorlar diyebilir eşim. Bunu düşüneceğim bir dahaki gideceğimizde. Tamamen iletişimi kesmek de doğru değil sonuçta eşimin ailesi. Ve ben isterim ki çocuğum babaanne dede amca hala bilerek büyüsün 

(6,201 puan) tarafından

Tabi ki esinizin ailesi. Cocugunuzun dedesi-babaannesi. Bebegim kucuk usuyo eviniz soguk gaz acmiyosunuz o sebeple gelmiyoruz diyeceksiniz. Babaanne-dede iseler torunlarini gormek istiyolarsa biseylere katlanacaklar. Zaten maddi durumlari da varmis. Laf sokmak yerine dogrulari soyleyin. Esiniz de soyleyebilir. 

-Reklam-
+6 oy
(6,024 puan) tarafından

Ne olursa olsun hakaret etmeye hakkınız yok önce kendinizi terbiye etmeyi deneyin işinize gelmiyor sa gitmeyin 

+2 oy
(1,739 puan) tarafından

kışın gitmeseniz nasıl olur?

(3,938 puan) tarafından

Ben annemlere gitmek istiyorum. Annemle kaynanamlar yakın. Annemlere gidince kaynanamlara da gidiyoruz

(1,739 puan) tarafından

o zaman bu ay ki doğalgazı biz ödeyelim de açın şu kombiyi de bence :) ben olsam sahiden de öderdim

(3,938 puan) tarafından

Kaldığım iki günün parasını mi odeyeyim😀

(1,739 puan) tarafından

sen bir ay vermeyi teklif et onlar almaz zaten alırlarsa da ana babadır hayır niyetine vermiş olursun 

+2 oy
(21,304 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Gitmez zorunda mısın ? Ayrıca annesi yaşında birinin arkasından üstelik kişi eşinin annesi s.lak diye bahseden birine tavsiye veremem. Bu arada yaşlanınca bir şey beklemeyin diyorsun da senin bu hal tavırla onlara yaşlanınca bakacağını düşünmüyorlardır zaten. gitmeyin en azından kışın gitmeyin çocuğu görmek isteyen size gelsin 

Soran olursa da sizin eviniz soğuk çocuklar orda hasta olur deyin

+1 oy
(3,758 puan) tarafından

Niye laf sokmak la ugrasiyosun direk söylesene eviniz soğuk çocuk hasta olcak diye . Eşine de gidelim dediği zaman acmiyolar kombiyi buz gibi çocuk hasta oluyo dersin . 

(3,938 puan) tarafından

Sobayı yakarım der

+1 oy
(2,944 puan) tarafından

Nasil insanlarsiniz ya illa kaynananiz melek olmak zorunda yahu bu kadinlar niye kaynanadan beklentiye giriyor aklim almiyo lutfen artik anlayin 10 kaynanadan 1 i iyi kalpli çikar diger 9 u cahil fesat ve kiskanctir 

Gitmeyin o zaman sizde sorarlarsada cocuk usuyor deyin olsun bitsin illa ortaligi karistiracaksiniz 

(3,938 puan) tarafından

Aksine benim kaynanam hiç fesat değildir ama böyle birkaç huyu var sevmediğim ki zaten bu çok normal eşimizin evladimizin annemizin bile sevmediğimiz huyları olabilir. Kaynanamla ilgili pek post açmam çünkü sorunum pek yoktur kendisiyle hatta herhan bir ortamda bahsedilince Allah razı olsun kendisinden hiç fesat biri değil eşimle aramı bozmaya çalışmaz mesela derim. Ortalığı karıştıran olduğumu düşünmüyorum. Buraya yazıp acaba nasıl yapsam doğru olan nedir diye fikir almak istedim. Rahatsız oluyorsanız girmeyin okuyup çıkın hatta zaman kaybıdır sizin için okumadan çıkın posttan

(2,944 puan) tarafından
+4

E madem kaynanan iyi biri sende ufak tefek yaptiklarini goz ardi edeceksin yaslidir eskilerde kalmis kafasi diyip gececeksin oyle bi post acmissin ki kadina nefret kusmussun sonrada iyi biri fesat degil diyorsun

Mesela ben bana kotulugu dokunmayan kaynanana salakkk demem saygi duyarim buyugumdur derim

+1 oy
(52 puan) tarafından

Asko benim kaynana bizi gece 12 de evine almafi oda bişey mi evimiz sobaliydi bacada yangin çıkmasından kokrtuk arafik gelelim sana dedigu laf su ben yatıyorum gec oldu yatak falan acamam size ben kendimden gectim 2 çocuğum var onlari da mi düşünmez alla korusun dedik yangın ciksa daha mi iyi olcak gitmedik ona eşimin babaannesini aradık orsya gittik düşün o yaşlı kadib o haliyle gelin dedi benimki kendi götün düşündü afedersin yine sizi eve aliyir allahtab😅

+1 oy
(21,575 puan) tarafından

Açın istediginiz kadar yakın ve doğalgaz faturasını ödeyin. Bu kadar basit. Demek ki cimriler. Ha belki durumları da yok bilemiycem. Ama ben olsam böyle yapardim

+1 oy
(523 puan) tarafından

Herkesin evinin düzeni farklı sana geldiklerinde düzenini bozsalar hoşuna gider mi sen gitmişken bile düzenin bozulmuş diye sinir olmuşsun onlar da olabilir

(3,938 puan) tarafından

Ne düzeni Allah aşkına kombiyi acmiyorlar ev soğuk diyorum kışın ortasında 

+1 oy
(1,743 puan) tarafından

Nasıl olsa burada kaldığımız zaman açılıyor kombi ben buradayken aç faturayı ben öderim de en güzeli o. Gerçekten de ödeyin. Yapacak bir şey yok onlar öyle gelmiş öyle giderler. Değiştiremezsin kendini sinir ettiğinle kalırsın. 

+1 oy
(142 puan) tarafından

Annenlere git onlara gitme bize niye gelmiyorsunuz derse kombiyi yakmıyorsunuz cocuk hasta oluyor de bu onlara en iyi kapak

+1 oy
(21,721 puan) tarafından

Gitme niye gidiyosun ?

+1 oy
(100 puan) tarafından

Ayyy benimkiler de biyle ama ben mesafe koyup gitmiyorum laf sokmaya gerek yok madem eşinde farkında mesafe iyidir 

+1 oy
(283 puan) tarafından

Şahsen benim çocuğum küçük olacak kayinbabam kaynanam kombiyi acmayacak cok cok alinirim.O kadar haklısın ki.Bi gun 3 gun 5 gun acmakla zengin mi olacaklarini saniyorlar?Senin yerinde olsam bir muddet gitmem.Niye gelmiyorsunuz derlerse cocuk hasta oluyor sobaya da aliskin degil diger odalara giriyor soguyor terliyor daha çok hasta oluyor.Oyuzden gelmiyoruz dedirt eşine.Sen hic elyüz olma bacım.

0 oy
(668 puan) tarafından

Evlerine gitmeyin sebep olarak da kombiyi acmiyorsunuz çocuklar hasta oluyor deyin geçin 

0 oy
(1,893 puan) tarafından

Yorumları okuduguma göre annenle kaynananın evleri yakınmış. Aynı durum başıma gelse ben çocuğumu sıkı giydirir de giderim. Gidince de en fazla iki saat oturur sonra kalkar annemin evine giderim ve asla da kalmam. 

(3,938 puan) tarafından

Bu sefer ya böyle yapicam ya gitmicem 

0 oy
(3,115 puan) tarafından

Aç yak istediğin kadar. Giderkende 1000tl ver eline bu yaktığınız doğalgazın parası diye olsun bitsin. Kaç gün kalıyorsun ki?

(3,938 puan) tarafından

Bir bazen iki gün 

(3,115 puan) tarafından

O zaman hiç yatıya kalma gündüz git gör çok bile. 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 341 göst.
13 Ocak 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Asya15 (227 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 208 göst.
+3 oy
41 cevap 1,359 göst.
0 oy
13 cevap 403 göst.
25 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Pakize333 (3,938 puan) tarafından soruldu

Kategoriler