+2 oy
225 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kızlar merhaba 2 yaşında oğlum var dışardan eve getiremiyorum çocuklarla oynamayı çok seviyor bi kardeşi olsun beraber buyusunler arkadasca büyüsünler isterim .benim fikrim şoyle onumizdeki ocak gibi hamile kalip kısın dogurmak ztn o aralar hava serin soğuk olur yaza dogru oğlum 4 digeride 9 10 aylik frlan olucak sizce 2 kardeş icin yas araligi iyimi kac yaş olmalı sizce .

16 Cevaplar

+4 oy
(1,571 puan) tarafından

sen ne zaman hazırsan o zaman olmalı 

çocuk başkası dedi diye yapılmaz. 

anne baba ne zaman istiyorsa ne zaman rahat bakarım diyorsa o zaman yapılır 

-Reklam-
+2 oy
(6,632 puan) tarafından

Benim kizimda çocuklarla oynamayı çok seviyor herkes bana ikinci düşün diyor kızımda 21 aylık daha şimdi hamile olsam 3 yaşında olacak bebegin

(4 puan) tarafından

Hesaplamama gore aralarinda 3 sene 3 ay oluyor iyimi ki bilemedm beraber buyusunler okula basladiginda en azindan digeri 3 felan oluyor ayy bilemiyorummm yaa

(6,632 puan) tarafından

Bence uygun zaman cnm bende düşünüyorum ama bazen kızım beni çok zorluyor düşünmekten vazgeçiyorum 

(4 puan) tarafından

Evet bende korkuyorum ama ztn zorlaniyorken digerinide dogurup berabee buyutmek en mantiklisi tam rahata eripte dogurunca insan daha çok yipraniyor tektar en başa donerek ay bilmiyorum valla benimde kafam karisik hayirlisini rabbim nasip etsin sjzede banada

(6,632 puan) tarafından

Amin inşallah cnm

+2 oy
(9,489 puan) tarafından

Benim büyük 5 küçük 2 yaşında 

İdeal bir yaş diorlar herkez zor olmazmı senin için küçük daha 

(4 puan) tarafından

Aralarında 3 sene 3 ay olmus olucak bilemedim ki

(9,489 puan) tarafından

Ha evet olabilir canım küçük uslu bir cocukmu sen hazırmısın bebimki terör estiriyorda büyük olan😅

(4 puan) tarafından

Ruh hali sürekli degisiyor burcuda ikizler gerçekten ne yaptıgı belli olmuyor ama normal bakarsak söz dinler bisey istediğimde yapar tek sorunumuz yemek yememesi ve henüz daha konuşamamızı erkek belki ondandır diyorum 2 3 kelimesi var tek soyledigi tek seu sesleri taklit etmek hayvanlar gibi 

(9,489 puan) tarafından

Düzelir zamanla ögrenir canım 2 yaşındaki benim herseyi söyler masallah deyim  anlatır kendini yani 

Kıskanclıkla baş edemiyoruz biz de bakalım nasıl olcak

+2 oy
(1,733 puan) tarafından

Kişiye göre değişir. bana göre yaşları ne kadar yakın olursa o kadar iyi. bu düşünceyle ben aralarını 2 buçuk yaş olacak şekilde ayarladım

(4 puan) tarafından

Hesaplamama göre dogdugunde aralarinda 3 sene 3ay oluyor 

(1,733 puan) tarafından

yani bana sorarsan aralığı çok bile. daha fazlasında jenerasyon farkı oluyor. tabi bence. bu konu çok değişken çünkü

+2 oy
(735 puan) tarafından

Hamileliği düşünmeye başladığımda kızım 1 yaşındaydı hamilelik için kesin karar aldığımda 2 yaşına geliyordu aralarında tam 2 buçuk yaş var. Kızım cok uysal gece uykuya dalma ve yemek seçme dışında cok uyumlu bir çocuktu. Hamileliliğimin son ayında kızım gitti yerine başka bir çocuk geldi sanki… suan küçük kızım 2 buçuk aylık büyük kızımda temmuzda 3 yaşında olacak herkesten uzakta gurbetteyim çalıştığım için eşimin bekar halası kızıma bakıyordu sağolsun doğumdan sonra da gitmedi. O yanımda olmasına rağmen bile cok ama cok zorlanıyorum. İkinci bebek tecrübelerle çabuk büyüyor insanı yormuyor ama ilk kızıma bazen 3 kişi bile yetişemiyoruz… Bazen yetmediğim için ve kızımın psikolojisi bozulduğu için cok üzülüyorum ama eninde sonunda kardeşi olacaktı. Hiç tek çocukla kalmayı düşünmemiştim o yüzden kendimi hazır hissediyorken hamile kalmak istedim. Kızım da uzakta arkadassız büyüyen bir çocuktu yaş aralıkları fazla olursa paylaşımları daha az olur bir de rahata alısırsam yeniden bebek fikri cok zor gelir dedim… Baya detaylı anlattım ama tamamen size ve çocuğunuza bağlı etraflıca düşünün sizde benim kendimi ikna etmem ve karar vermem 5 6 ayı bulmuştu tabi bu arada eşimi de ikna etmiştim 

(735 puan) tarafından

Bence iyi olur kendi yemek yer falan birde su konu var genellikle ilkokula başlayınca çocuk yapıyorlar ama birinci sınıf anneliği başlı başına sorumluluk istiyor küçük bebek sürekli abisinin ablasının eşyasını kurcalamaya çalışıyor bi yandan bebeği uzaklaştır yada yenidogansa bakımlarını yapmaya çalış bi yandan büyük çocuğun ödevlerini hallet bu da zor bence… Kreş falan da düşünebilirsiniz ya da devletin 36 aydan sonra ücretsiz kreşleri var.. seneye Allah nasip ederse ben de düşünüyorum. İkinci çocuk baslı başına zor bazen cok ama cok zorlanıyoruz :) ama zaten zorluğunu çekerken beraber büyüsünler kızım arada kıskanmasına rağmen kardeşini cokk seviyor birde büyüse kimseye ihtiyacı olmayacak inşallah. Sizin için de hayırlısı olsun inşallah 

(4 puan) tarafından

Ayn öyle valla kardeşlik güzel ya benimde kardesjmle araamda 2 yas var bu yasima kadar kimseye ihtiyacım olmadı ztn su an kucukler zorlaniyoruz biraz buyuyup rahatliğa alistiktan sonra tektar çovuk bakmak zor olur bence 2 3 yas ideall

(735 puan) tarafından

Ne güzel maşallah kardeşiniz kız mı. Aynen öyle yanınızda destek olacak biri var mı peki 

(735 puan) tarafından

Bir de söyle bi durum var ilk çocuk küçük olunca rahat gezemiyorsun tatile falan gidemiyorsun birde kızımı araba tutuyor yani her halükarda cok gezemiyoruz dışarı cıkamıyorken en azından beraber ikisini büyütüp o yer benim şu yer senin gezeriz dedim. Tabi hayaller hayatlar bakalım :)

(4 puan) tarafından

Valla en güzelii en mantiklisii buu

+1 oy
(7,153 puan) tarafından

Oğlumda 33 aylık , eşim istiyor herkes diyor çok yanlız diye ama ben cesaret edemiyorum . Hiç hazır hissetmiyorum kendimi belki 5 yaşına gelirse sonra , ztn dahada istemiyorum ama Rabbim ne isterse o olur sadece yapmak istediğim bu , olacak olanlardan haberim yok 🦋

(4 puan) tarafından

Evet bende 4 5 yaş dusunuyordum ilk donemler ama sonra okula baslayacak zor olur diye dusundum en azından şimdi dusunsek okul donemine kaar buyur rahat oluruz

(7,153 puan) tarafından

İşte bende kardeşsiz kalsın istemem cesaretim olsa aralarına en az 3 yaş koymak mantıklı fazlasıda iyi değil bence ama hiç hazır hissetmiyorum kendimi malesef yoksa düşünürdüm artık

(4 puan) tarafından

Hayırlısi artkk canımmm nasipleri dünyada ne zmnsa gelirler artk :)

(7,153 puan) tarafından

öyle kesinlikle hayırlısı 

+1 oy
tarafından

Yanlış anlama ama senin çocuk yapıp yapmayacağın başkasının neden ilgilendiriyor bu haddi kendilerine nasıl görüyorlar ve sen nasıl taviz veriyorsun ben bunu anlamıyorum kime ne kardeşim benim doğmayacak çocuğumun derdi milleti mi gerdi bakacak olan benim sorumluluğunu alacak olan da benim o yüzden benim yatak odam kimseyi ilgilendirmez her çocuk öyle sokaktan eve gelmek istemiyor kreşe gidebilir yani hazır değilsen kesinlikle yapma çocuğuna yazık olur

(4 puan) tarafından

Tecrübeleri var ya hani anlaşirlarmi neler beni bekliyor onlarda bi zmnlar benim gibi kararsızlardı simdilikte bana fikirlerini paylaşiyor olmaları kötü bisey değil 

(735 puan) tarafından

Arkadaş çevredendekilerden bahsediyor sanırım 

tarafından

Bana göre kötü birşey ben herşeyi kötü anlarım 

+1 oy
(1,371 puan) tarafından

Bana göre 3 yaş ideal. Kardeşlerim ve benim aramda 3 er yaş var. Arkadaş gibi büyüdük ama her yere benimle geliyorlar diye de sinirlenmiyor değildim. 

(4 puan) tarafından

Maalesefki o sorun her kardesler arası oluyor sakız gibj yapismaları😅

(1,371 puan) tarafından

Eski günlere bir gidip geldim 🤣

0 oy
(1,542 puan) tarafından

Sen psikolojik olarak kendini hazır hissediyorsan tamamdır.  Kardeş arasi kıskançlık anlaşmazlık gürültü illaki olacak ama sen eşit Sevgi ilgi verebilirim tamam üstesinden gelir ihtiyaçlarını karşılarım birini birinden eksik tutmam ven hazırım diyorsan yap gitsin bacim. 

Hayırlısı olsun 

(4 puan) tarafından

Şükür ki oglumda hamilelik doğum ve sonrası çok güzel gecti tek buyutmeme rağmen o yönden korkum yok hani kafamda bazen soruyorum acaba nasil olucak anlasacaklarmı kiskancakmi diye ama kıskanmanın yaşıda cok her cocuk her yaşta kıskaniyor dediginiz gibi amin canımm hayirlisi artkk 

(1,542 puan) tarafından

Dengeyi saglaman lazım birine sarılırsan ötekine de sarilcsn bi süre bayağı hırpalancan ikinciye gösterdiğin ilgi oranını ilke de gostercen gibi bisey ama baştan temeli oluştur bisey olmaz dengeyi de sağla ama yorgunum git yavrum dersen ozamn kıskanır:) 

İkincisi için ilkine asla kızma önerim yoksa cocugu hedef alır 

0 oy
(1,189 puan) tarafından

Senin kararin ama 3 yas 3 ay tam iyi bence. Benimkiler arasında 2 yas 1 ay var. Böyle iyi .oluyr..düşünüyorsan geç kalma. Ama başkası dedigi için değil kendi istediğin için 

(4 puan) tarafından

Kendimde istiyorum ama iste dedigim gibi beni neler bekliyor ondan korkuyorumm😅

(1,189 puan) tarafından

Geleceğini düşünen kahraman olamaz😁

Zor ama güzel.

0 oy
(4,629 puan) tarafından

Kardeş oldu mu hemen oynamaya başlayamadıkları için ilgi bölünüyor. 1yaşa kadar nerdeyse bişey oynayamıyorlar. Büyük olan kıskanırsa küçük kendi kendine büyüyor. Büyük kıskanmadı diyelim büyük tek kalıyor. Gerçi sizin orda dışarda çok çocuk var sanırım. Neyse işte küçüğü biraz büyümüş olmalı ki oyun oynayabilsinler. Ona göre yapın. Bence büyüğün arkadaşı varsa günlük gördüğü hemen yapın😄

0 oy
(3,931 puan) tarafından

Benim çocukların yaş aralığı 

10 yas

7 yaş 

8 buçuk aylık bebek suan

(1,189 puan) tarafından

3.bebk için kac ya da erken olduğunu düşünüyormusun. Benim iki kızım var  5 buçuk  3 buçuk yaşında  eşim istiyor .ama ben kararsızım  tabi bu düşünce 1 yıl sonra için 

(3,931 puan) tarafından

Ben şahsen üçüncü çocuğumun geç olduğunu düşünüyorum keşke biraz daha erken olaymış. 

Neden dersen ikinci çocuğum büyüyüp,  bende rahatlıga alışınca tekrardan uykusuzluk, sorumluluk ağır gelemeye başladı. 

Sana tavsiyem istiyorsan çok geçiktirmemen.

(1,189 puan) tarafından

Ama 26 yaşındayım. 26 yas için 3 çocuk fazla diye düşünüyorum 

0 oy
(2,472 puan) tarafından

Bu tamamen sana ve çocuğuna bağlı bişey canım. Herkes burda sana kendinden örnek verir. Ama önemli olan senin kendini hazır hissedip hissetmediğin. Çocuğun uyumlu mu, kıskançlık sorunu yaşar mısın, ikisi bir hastalanacak bunalacaksın altından kalkabilir misin? Bu soruların cevaplarını sen bilebilirsin. Benim seçme şansım olmadı hep sürpriz hamilelikler yaşadım. Oğlumla kızım arası 1.5 yaş. Çok zor dönemler geçirdik ama şimdi biraz daha rahatız. Kızım 2 yaş 9 aylıkken 2. Kızım doğacak nasipse. O da sürpriz oldu.

0 oy
(14,447 puan) tarafından

Bence 4 yaştan sonrası sıkıntı. Ya 2 3 yaş olmalı ya da 7 8 yaş olmalı. Çünkü 4 yaşında iyice aklı başına geliyor ve kıskanması daha mümkün. Bide eğer 2. Bebek kolik gazlı vs. Olur da elini ayağını baglarsa bu daha da zor oluyor

(Ablamdan biliyorum büyük 4 yaşında iken kardesi oldu gazlı, kolik ve çoklu besin alerjisi vardı. Küçükle uğraşmaktan büyüğüne vakit ayiramiyordu.  Üzerine kıskançlık ve hircinlik bindi...)

0 oy
(286 puan) tarafından

Herkesin farkli dusuncesi var tabiki.Ben calistigim icin arada cok buraktim biraz.buyuk 5bucuk yasinda kucuk 2aylik.Bana boyle daha rahat.Buyuk olanim hic kiskanmiyor kardesini cok seviyor vurmuyor her seyi anliyor.Kendi kifayetlerini giyinip soyunuyor,yemeyini yiyor,tualetini yapiyor.Bir sey isdediyi zaman ben kardesiyle ilgileniyorsam aglamiyor bekliyor.Bana boyle daha rahat.Amma ard arda doganlarda var tabiki 

0 oy
(3,116 puan) tarafından

Benim kızım 6 yaşında olmasına rağmen 5 aylık bebeğimle ne kadar zorlanıyorum bilemezsin acele etme derim biraz büyüsün çocuğun en azından kendi işletini kendi halledebilsin 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 406 göst.
+1 oy
15 cevap 282 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Perihan 42 (21 puan) tarafından soruldu
+1 oy
17 cevap 262 göst.
0 oy
24 cevap 762 göst.
3 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde iiiinciiii (2,446 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,450,462 soru

23,817,827 cevap

318,150 kullanıcı

...