+3 oy
1,048 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (5,111 puan) tarafından

Ben 3. çocuğum. Annem beni 26 yaşında doğurmuş. Ben o yaşta eşimle yeni tanışmıştım :))) 

Annemin beni doğurduğu yaşımda evlilik hayatım da bana doğmuş aslında :) 

Ben 26 yaşında anne olmak istemezdim. Evlenmek bile istemezdim. Çok güzel yaşlardı, hakkını verdim diye düşünüyorum. 

Şimdiki yaşlarım ve düzenim de ayrı güzel, her dönemden memnunum çok şükür, ama 26'da anne olsam heybemi her anlamda bu kadar dolduramazdım :(

57 Cevaplar

+1 oy
(1,275 puan) tarafından

Annem 14 yaşında doğurmuş beni bakamazmis bile nenem büyütmüş beni teyzemle aramda 8 ay var nenem emzirmis bile.ilk cocugum ben bı kız bı erkek kardeşim var bende 19 yaşında anne oldum.eeken anne olmak çok güzelde çok zorda yaşam sartlariyla alakalı bence

(5,111 puan) tarafından

Ah kıyamam sana :(

Yaşam standartları iyi olsa da insanın beyin yaşı var, beyin çocukken anne olmak doğru değil gibi :(

(1,275 puan) tarafından

Yaptığım hataların cenebesini 35 yaşındayım hala çekiyorum oyuzden kız kardeşim 31 yaşında hala korkar evlenmeye:(

-Reklam-
+1 oy
(11,260 puan) tarafından

Annem beni 19 yaşında doğurmuş ben ise 21 yaşında kızımı doğurdum pek fark yok arada sanki

(5,111 puan) tarafından

Sağlıkla büyüt inşallah, çıtır annesin sen de :)

(11,260 puan) tarafından

Teşekkürler canım ♥️ amin hepimiz inşaAllah 

+1 oy
(424 puan) tarafından

Annem beni 28 yaşında doğurdu, ben de kızımı 28 yaşında doğurdum ve çok mutluyum aynı yaşta anne olduğum için. Kızımın da 28 yaşında doğurmasını isterim Allah'ın izniyle, bana göre güzel bir yaş ne çok erken ne çok geç :) he içime sorarsan aynı yaşanmışlıkla daha erken doğurmak isterdim tabi ama imkansız. Oku, çalış, tanış, gez toz, evlen, düzenini kur, doğur otomatik 30a yaklaşıyorsun zaten :) 

(5,111 puan) tarafından
+1

Evet 30'a yaklaşıyorsun ama pek çok şey de görmüş geçirmiş oluyorsun. 27-29 aralığı ideal bence çocuğa.

+1 oy
(7,555 puan) tarafından

Annem beni 38 yaşında doğurmuş. Ama ben 8. Çocuğum. Yani oda erken yaşta anne olmuş. 

Annemin beni doğurduğu yaşta doğurmak istemezdim ama kendi doğurduğum yaştan da memnun değilim çok erken anne oldum. 3 çocuğum var 27 yaşındayım. 

Şuanki yaşında ilk çocuğumu doğurmak isterdim 

(5,111 puan) tarafından
+1

38 ilk çocuk için riskli, haklısın.

27 ilk için çok güzel. Onda da haklısın :)) Sen hep haklısın bacım :)

+1 oy
(4,941 puan) tarafından

Annemin beni doğurduğu yaşta anne oldum. Çok güzel bi yaştı😄

(5,111 puan) tarafından

Çook fazla kişi aynı yaşta anne olmuş annesiyle, ne mutlu :)

+1 oy
(1,501 puan) tarafından

Annemle aynı yaşta evlenip dogurmusuz

(5,111 puan) tarafından

Hay maşallah, anaların kaderi kızlara geçiyor gibi en azından kronolojik olarak :))

(1,501 puan) tarafından

Annem de 20 sinde evlenip 21 inde beni doğurmuş ben de aynı şekilde kızımı doğurdum.  Sonrasında erkek kardeşim oldu. Benim de oğlum oluyor 

+1 oy
(17,149 puan) tarafından

Annemin hemen hemen beni doğurduğu yaşlarda bende anne oldum 😁

(5,111 puan) tarafından
+1

Pek çok kişi yazmış bunu, nasıl tarihi tekerrür ettirdiniz kız öyle :))

(17,149 puan) tarafından

Bilmiyorum ki hiç böyle düşünmemiştim aslında 😁

+1 oy
(3,414 puan) tarafından

Oldum zaten onunla aynı yaşta evlenip aynı yaşlarda aynı bebeleri doğurdum. Hatta ilk bebelerimiz düşük oldu ikimizin de. Dönüp baktığımda keşke ben de gençliğimi yaşasaydım diyorum.. ama yaşatmazdı annem yaşatmadı da.. 

(5,111 puan) tarafından
+1

Dilerim sen evlatlarına doğru bulduğun anneliği yaşatırsın ve hiçbir şey kalmaz içinde. <3 

(3,414 puan) tarafından

İnşallah çok teşekkür ederim 🥰💐

+1 oy
(10,109 puan) tarafından

Annemin beni kaç yaşında doğurduğunu hiç bilmiyorum 

Ama anne olduğum yaş ne kdr erken ise bile ben memnunum

(5,111 puan) tarafından

Gerisi teferruat o zaman kuşum <3

+1 oy
(14,720 puan) tarafından

Annem benim yaşımda 2 cocukluymus ben 24 de evlenip 27 de anne oldum 😊

(5,111 puan) tarafından

Bu da iyi plan, eşini tanıyıp öyle çocuk yapacak kadar da evli kalmışsın. Maşallah size :)

+1 oy
(4,566 puan) tarafından

Annecim beni 19 yaşında kucağına almış. 36 yaşındada koydu gitti bu dünyadan..Ve bende 21 yaşında anne olddum . 

Pişmanmıyım? Öyle olması gerekiyordu benim hayatım annem ölünce tepe taklak oldu çünkü annem öldüğünde 18 yaşındaydım dershane ye gidiyordum hiçbir şey hayal ettiğim gibi olmadı . Babam evlendi ve ben evden kovuldum diyebilirim. 

Evlendikten sonra hemen çocuğum olmasını istedim sonra birdaha sonra birdaha derken 6 kere hamile kaldım. Psikolojik nedeni bilmiyorum altında ne yatıyor

Şimdi 4 tane yavrum var hala eksik diyorum kuş alıyorum yetmiyor papağan alıyorum 🤦🏻‍♀️

(5,111 puan) tarafından

Oy oy oy, Allah rahmet eylesin :(

Sen hayata her anlamda olgun başlamak zorunda kalmışsın. Allah da senin bu olgunluğunu evlatlarınla ödüllersin inşallah.

Anaçlığına da maşallah, oğlumla bana da bakar mısın gelsek :P

(934 puan) tarafından

Ya kiyamam olan cocuklara oluyir hicbir cocuk annesiz kalmasin😭

Anneniz hastamiydi erken vefat etmis 

Yaşiniz kac 

Çocuklariniz kac yasinda

(4,566 puan) tarafından

@indigo inşallah canım yavrularımla çok mutluyum Rabbim ömürlerini uzun bahtlarıno açık etsin inşallah. Büyüdüler artık arkadaşlarım onlar benim 🤗

Tabiki bakarım evim açık herkese 😄 bana gelen hep kahvaltıya gelir akşam 12 ye kadar oturur gidesi gelmez 😅

@zeyneb34 evet çocuklara oldu zaten diğer kardeşlerim de sıkıntı çekti düzen oturtamadılar yıllardır

Annem hastaydı 4 yıl hastalık çekti 

+1 oy
(1,264 puan) tarafından

Annem beni 35 yaşında doğurmuş o yaşta istemezdim açıkçası çünkü annemle aramızda hep çağ farkı oldu  brn ergenken annem 50 li yaşlardaydi yani asla beni anlayamıyodu  yani çok problem oluyo ben 23 yaşında oğlumu 25 de kızımı doğurdum

(5,111 puan) tarafından

35 riskli olabilir. Haklısın. Şu an benim yaşım 35 ve 2. çocuk istemiyorum.

27-29 aralığı iyi gibi gelen yorumlara göre :)

+1 oy
(1,666 puan) tarafından

Annem 17 yaşında almış kucağına beni zaten ilk çocuğu benim, benden sonra 5 tane daha var. Ben ise 21 yaşında aldım kucağıma oğlumu annelik güzel iyi hoş da bence 27 sinden önce anne çocuk sahibi olunmamalı. Hatta hiç evlenmemeli 😂

(5,111 puan) tarafından

Ben de aynı fikirdeyim, 27 iyi 28-29 ideal çocuk için. Üniversite okusan da okumasan da çok erken anne olmaya gerek yok bence :(

(9,557 puan) tarafından

Ben yazdım sandım ahaa annemde 17 de almış beni kucağına bende 21 de oğlumu aldım kucağıma şimdiki aklım olsa okadar erken evlenmezdim

(5,111 puan) tarafından

27-29 aralığı çok iyi bence. Gençlik bilgeliği yavaştan geliyor, vücut hala dinç, mental yerine oturuyor :)))

+1 oy
(4,006 puan) tarafından

Annem 28 yaşındayken doğmuşum 2. Cocugum. Ben de 28 yaşımda anne oldum su an yazarken farekttim :)) 

Eğer gec yaşta anne olmanın riskleri vs olmasaydı daha gec yaşta anne olmak isterdim ha o zamana kadar ne yapardın derseniz yatardım derim sanırımcunku  su an 9 buçuk aylık oğlum ve 1 senedir falan uykular haram oldu diye şarkı söyleyerek dolanıyorum ortalıklarda. Bu yaşıma kadar güzel geldim bence eğitim hayatımın daha iyi olmasını isterdim tam olarak istediğim bölümü okuyamadım ama o da benim kusurum ergenliğim çok çok ağır gecti hem ailem için hem benim için. Eğitiminden çok hayatta tutmaya odaklilardi sagolsunlar 🥲 ama genel olarak bir pişmanlığım yok is hayatım güzeldi hızlıca yükseldim eşimle tanışınca bırakmak zorunda kaldım ama yine pişman değilim. Eşimle Turkiyenin yarısını gezdik belki fazlasını çevremizdeki ülkelere gittik yaşadığımız ülkeyi büyük oranda gezdik. Kütüphanemdeki kitapların büyük bir bölümünü okudum bunlar benim için çok önemli çünkü Turkiyede yaşamıyorum ama oglumun bizim edebiyatımıza da kültürümüze de hakim olmasını istiyorum dünya edebiyatı ve kültürü hakkında da az cok  bilgi sahibiyim. Sayısal kisimla babası ilgilensin🫡 yani aslında kendimi yetiştirdikten sonra anne olmuşum ben bunu da su an buraya yazarken  farkettim. 🫠  belki daha gec anne olsaydım dil konusunda kendimi gelistirirdim ama şu anda da oglum olması beni buna daha da mecbur ediyor oğlumdan once bu kadar onemsemiyordum sanırım tam zamanında anne olmuşum ben. 

(5,111 puan) tarafından

Çok güzel değerlendirmişsin kendini, artılarını eksilerini. Genel olarak halinden çok memnun olmana mutlu oldum. Memnun, mutlu kadınlar güzel çocuk yetiştirir :)

Ben de sanırım senin saydığın sebeplerden ötürü geç anne olmayı doğru buluyorum. Tek kaygım sağlık olurdu.

27 belki ama 28-29 bana ideal geliyor anne olmak için :)

+1 oy
(22,609 puan) tarafından

Annem beni 29 yaşında doğurmuş ben 31 yaşında anne oldum ve seninki gibi 29 yaşında eşimle tanıştım isterdim. Ama annemin ben altıncı çocuğuyum benim ilk anneliğim için bence geçti ama annemin hayatı beni evlilik konusunda çok düşündürdü. 

(5,111 puan) tarafından

Bizimkiler de maddi zorluk yüzünden belli bir döneme kadar evliliğe özendiren bir çift değildi ama kaygılar azaldıkça onlar da ebeveynlik yapacak alan buldular. Çok şükür. Ben ve benden sonrası o kadar etkilenmedi ama ilk iki ablam nasiplendi maalesef o kaos ortamından :(

(22,609 puan) tarafından

Bizimkiler de çok çok erken evlenmiş ve çok çocuk olan bir aileyiz annemin evliliğe tutumu bizi de etkiledi evlilik olayı otuzlu yaşlara kaldı ya da hiç evlenmeyenler oldu 

+1 oy
(1,282 puan) tarafından

Annemin beni doğurduğu yaşta ben de oğlumu doğurdum. 26. Tabi ben 4 numarayım, annemin o yaşta 4 çocuğa bakması dışında bir sorun yok. 

(5,111 puan) tarafından

Annem 30 yaşında 5. çocukla jübile yapmış. 30 yaşımda pandemide evdeydim ve 8 dizi bitiriyordum günde :))) Annem sahiden kuluçka makinesi gibi çalışmış... Yine de taş gibi kadın. Ben tek doğumda perte çıktım gibi hissediyorum :)

+1 oy
(349 puan) tarafından

Annem üniversiteyi bitirmiş 24 yaşında evlenmiş 25 inde abimi 28 inde de beni dünyaya getirmiş. Ben de 24 ümde evlendim 26 yaşında oğlumu kucağıma aldım. Evlenme yaşımdan hiç pişman değilim gezdim tozdum mesleğimi elime aldım evlendim (evlendikten sonra atandım gerçi). Aslında anne olduğum yaştan da pişman değilim 😅 sadece bunaldığım zamanlarda sorumluluğumun olmadığı zamanlara hasretlik çekiyorum. Kendim adına her şey olması gerektiği zamanda olmuş gibi hissediyorum. Zaten önemli olan da o hayatından memnunsan sorun yok 😊

(5,111 puan) tarafından

Annesi üniversite okuyan tek kişi olabilirsin burada gördüğüm :))) 

24'üne kadar nasıl gezdin ben anca daha adam akıllı kenara atar olmuştum 24'te :))

(349 puan) tarafından

Olabilir 😊 üniversiteyi dolu dolu yaşadım sanırım. Tabi ki daha yapılacak şeyler var mıdır vardır hayatımın geri kalan kısmında hayat arkadaşımla devam edeyim gezmeme diye düşündüm. Çadırımızı yüklendik kamp planlarıyla yola çıktık. Bizim hedef küçük olunca yapılabiliritesi de yüksek oluyor 😅 dünyayı gezme aşamasına gelemedik 

+1 oy
(8,174 puan) tarafından

Annem 27 yaşında beni doğurmuş. Ben 20 yaşımda anne oldum. Diyeceklerim bu kadar 😂

(5,111 puan) tarafından

Ya deli :))) Annen demedi bir şey :D

(8,174 puan) tarafından

Çok dediler "evlenme diye". Dinlemedim. Pişmanım. 

0 oy
(1,252 puan) tarafından

Annem 20 yaşındayken doğurmuş beni ben 24 yaşında kızımı doğurdum ben 30 dan sonra doğurmak istemiyorum 

(5,111 puan) tarafından

29 eşiği güzel bir eşik, gençlik bilgeliği geliyor insana. Tam anne olmalık. Bence yap bir tane daha :P

(1,252 puan) tarafından

Şuan zor çünkü kronik hastalığım var tedavi görüyorum hamilelikte zor oluyor o yüzden en az 5 sene beklemem lazım 30 olmama 4 sene kaldı o yüzden bilmiyorum galiba kızım tek olacak

0 oy
(1,571 puan) tarafından

Annem beni 23 yaşlarında doğurmuş bende ikinci kızımı o yaşta doğurdum evliligimden memnunum pişman değilim ama 25'te falan evlenseydim keşke 

(5,111 puan) tarafından

Önümüzdeki günlere bakacağız artık evlendik geçti :P

İlgili sorular

+1 oy
26 cevap 780 göst.
6 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 672 göst.
20 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Alihatice (151 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 859 göst.
22 Eylül 2022 Diğer kategorisinde curious (1,157 puan) tarafından soruldu