+1 oy
403 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (12 puan) tarafından

Uzun ama lütfen okuyun Kızlar eşimle nişanlanlıyız evlenecez düğün olucak ortada ev yok hala mobilya yok tek beyaz eşya var onuda eşim kendi almıştı zaten kayınbabamgil başka ilde kaynım başka ilde oturuyor o kaynımda bekar büyügü bnm eşim iki numara oluyor kardeş sayısında biz nişanlıyken 2022 de ev aldı bu büyük kaynım kirada durmasın diye biz evlenecez artık kaynıma dediki biz senin oturduğun yerden alalım zaten bnm eşimde orda calışıyor Du ordan bak dedi kayınbabam kardeşin gile kos koca ilçede bodrum kat bn deprem yaşadım korkuyorum dedim apartmanda kalamam bana kaynım 6 katlı bina ve 6 kattın en alt katı bodrum kat bulmuş ev küçük ve deri fabrikası var karsıda oturulacak gibi deil ev rutubet iğrenç birşey kötü bir ev bulmuş kısaca bn gördüm sinir krizi geçirdim kaynanam gli aradım ağzımı actım gözümü yumdum eşime diyorum birşey de demiyor anca bana sen dedin ya diyip duruyor abisiyle laf tartışmasına giriyor babasına birşey demiyor abisine dedik sen git oraya önce tamam dedi onun evine gecicez diye orayı temizledik ney olmaz herseyi yaptıktan  sonra vazgeçti birgüzel eşimle abisi tartıştı bnde yeter dedim eşimi yanıma cagırdım nere gidiyoz burda kiramı yoksa senin mi benim mi memlekete diye oda bnm memleket olsun orda babasının evi var orda dururuz dedi cıktık gittik orda bir bucuk sene oturdum iş yok geçim derdi olmadı kayınbabama gönder madi imkanın var yaparsın istesen yardım etmedi şimdi bnm memlekete geldik anne gille oturuyoz eşim aynı ildeyiz ama haftada bir iki defa geliyor görmeye bizi borç da var burada kayınbabam bize kesinlikle yardı  etmiyor borç ödeyemedik banka beklemez sonuçta mecburen annemgile geldik yatıp kalkıp bedua ediyorum  kızlar sizce ailem etme diyor bedua ama İcim soğumuyor zaten 

10 Cevaplar

+3 oy
(1,101 puan) tarafından

Eşin ve sen çalışmayıp kayınpederine de borcunuzu ödemiyor diye mi kızıyorsunuz anlayamadım tam baya karışık yazmışsın

(21,618 puan) tarafından

Valla bana da böyle gibi geldi. Net değil yazdıkları. Ama böyle gibi sanki. 

(21,371 puan) tarafından

Bir kaç kez okudum ama bu kadar sinirlenip beddua edeceği ne yapmışlar hala anlamadım bana da biraz öyle gibi geldi 

(12 puan) tarafından

Hayır hayır. Kayınbabam bizi kendilerin köyüne getirdi orda da iş yok oldugu kdr calıştı günlük işlere bile gitti artık iyice kış gelincede bütün işler orda durdu onu demek istedim

(12 puan) tarafından

Kaynım ve kayınbabam iş birligi yaptı oyaladı ev alıcaz dediler bizi bekledik bir ay orda burda kaldık aldıkları ev ahır gibiydi sonra kendilerin köyüne gitmek zorunda kaldık evleri var diye eşim kirada ben yapamam diyince köyde sorunlar cıktı iş yok sınırlı işler oyüzden eşimin ailesi kaynım daha doğrusu bizi bu hale getirdi köyde sürünelim diye orda eşimin işsiz kalacağını bile bile orda gidin o ev de kalın diyor bnde o evde oturmam dedim ev okdr kötü bir evde o evi bakmadan kayınbabam oğlunun lafıyla bakmadan aldı sorsan bakmış ev

-Reklam-
+1 oy
(12 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Dogumum oldu kızımı alıcam kucagıma onda bile yoktu kayınbabam kaynanam zaten görümcem yok hani kimse gelip görmedi torunlarını ve ilk torunlarıydı cok zoruma gitti n olursa olsun bekledim herşeye ragmen

+1 oy
(147 puan) tarafından

Beddua etme Allaha havale et nereden mi biliyorum benim başımda da var nefret ediyorum.muhattap olmuyorum ne halleri varsa görsünler

(147 puan) tarafından

Bak önce bir sakin ol.kendini dolduruşa getirme. Arkasından beddua etme öncelikle senden yuvadan evladından çıkar.Nr kadar sinirli olursan ol beddua etme canım Birde düşünme ne kadar düşünürsen o kadar canın sıkılır beddua edersin günaha girersin. HEM BÇbedenşn maf okur hem ruhun hemde ahiretin  Biliyorum çok zor ama sabret görmezden gel.Kaynın yada eşinin ailesi senden sağlığından bedeninden yada ahiretine daha mı önemli. BU dğnyanı mahvetmişler bari ahiretini yakmalarına izi verme Görme duyma konuşma 

(12 puan) tarafından

Şuan evsizim annemgildeyiz cok zoruma gidiyor hani insan evladı ya hic mi önemsemez alışmışım bir bucuk sene eşimin günlük işe gidip gelmesine gelmiyor oturup onları düşünüyorum 

(147 puan) tarafından

Bacım sen dolmuşsun ama çareyi yanlış yerde arıyorsun haklısın öncelikle bunu bil.İmtihandasın Rabbim en güzel şekilde imtihanını kolaylaştırsın biraz nefes al namaz kıl sevdiğin şeyleri yap eşinle vakit geçir çözüm üret ağlamak beddua etmek sana fayda değil zarar verir 

(12 puan) tarafından

Kızımla sakinleşmeye çalışıyorum en değerli varlığım o benim o olmasa kafayı yerdim heralde 

(147 puan) tarafından

Hepimiz birer imtihandan geçiyoruz ama dersi veren Rabbim dermanını da verir üzülme bol bol kızına sarıl .Onun sana ihtiyacı var 

+1 oy
(3,130 puan) tarafından

Nişanlıyken eşin de dahil herkes kendini belli etmiş aslında. Şimdi ne desek boş. Çocuk var mı? 

(12 puan) tarafından

Eşim nikahtan sonra bunlar oldu biz nikah oldu aynı gün cıktık gittik biz onların dedigi yere eve bakmaya kayınbabam gelmedi tek kaynımın evi diye olunca annemgil döndüler düğünden sonra evi aldılar kredi onaylandı dediler benim ceyizim kaynımın evinde durdu var tabi kızım 1 yaşında herkese 4 4 lük ev alıcaz diyip oyaladılar suratlarına bile göresim yok

+1 oy
(21,371 puan) tarafından

Kayinpederden tam olarak ne bekliyorsunuz size ne yapmış hiç bir şey anlamadım tek bildiğim ve yapabileceğim beddeua tehlikeli bir şey döner dolaşır sahibi bulur..

(12 puan) tarafından

Bizi köye getirdiği gibi geri götürmesini söz verildi evi almasını bu yani istediğim cünlü orda bn alınmamışım köy hayatına yapamıyorum orda kendisine de defalarca söyledim

(21,371 puan) tarafından

Yani anne baba imkanı varsa çocuğuna ev alsa tabiki iyi ama bu mecburiyet değil diğer yorumda da okudum eşiniz ben kirada oturamam diyormuş kendine ait bir evi yoksa evlenince mecbur kiraya çıkacak. Benim anlamadığım eşinizin ayrı bir evi düzgün bir işi yokken evlenmişsiniz nasıl geçinmeyi düşündünüz bu süreçte 

+1 oy
(1,676 puan) tarafından

Acaba çocukları ailene bıraksana sende çalışsana kalkinsanizda beddua yerine başka ölümle şeyler düşünsen..

Beddua döner dolaşır seni bulur

(12 puan) tarafından

Bnm sağlık problemlerim var eşim ve ailem izin vermiyor calışmama keşke olsa eşime destek hem

+1 oy
(636 puan) tarafından

Ben kimseden beklentiye girmeme taraftarıyım.

Kendi emeğinizle çabanızla yapın herşeyi. ömrünün sonuna kadar borçla yaşamıyacaksınızdır diye düşünüyorum.

İki gün sonra borcun derdin biter iyi günlere gelirsin inşallah ,onlar senden beklentiye girdiğinde cevabını verirsin canım.

(12 puan) tarafından
+1

Kız zaten daha biz ailemgile gelmeden başladılar istemeye versek suan bile yok demezler BM susmuyorum cevap veriyorum yok isteme olsa bilr yok diyorum ödeme yaptık diyorum

+1 oy
tarafından

Eee yaniii son pişmanlık fayda etmez düşünmeden hareket etmişsiniz ama borç bi şekilde ödenir. Sende bir iş bul çalış istersen

(12 puan) tarafından

Eşimin memleketinde yok bnm sağlık problemlerim var izin vermiyorlar ailem gelin burda çalışır bizde kalın kira ödemezsiniz enazından borçlarınız bitene kdr dedi kayımbabam gitmeyin dedi bizde cıktık geldik

+1 oy
(608 puan) tarafından

Sanırım çok sınırlıdır çünkü çok karışık anlasilmiyo hiç bişey 

0 oy
(1,567 puan) tarafından

Nişanlı misin evli misin yazdığından hiçbir şey anlamadım 😒

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 260 göst.
0 oy
5 cevap 478 göst.
0 oy