0 oy
80 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (861 puan) tarafından

. Sol göğsüm de iğne batması hissi oluyor çok canımı yakıyor. Önce çarpıntı vardı o bitti bu başladı. Yaşayan var mı böyle bi şey. Hangi bölüme gidilir. Regl yeni bitti acaba onla mı ilişkili 

3 Cevaplar

+1 oy
(9,672 puan) tarafından

Bu tür bir göğüs ağrısı — özellikle "iğne batması" gibi hissedilen, sol göğüste ve çarpıntı sonrasında başlayan bir ağrı — dikkate alınması gereken bir durum olabilir. Aşağıda birkaç ihtimali ve ne yapman gerektiğini sıralayayım:

1. Kalp Kaynaklı Olabilir

• Sol göğüs ve çarpıntı birleşince kalp akla gelir. Her iğne batması kalp krizi demek değil ama ihmal edilmemeli.
  • Özellikle stres, uykusuzluk, kafein fazlalığı, panik atak ya da kalp ritim bozuklukları tetikleyici olabilir.

Hangi bölüme gidilir?

• İlk durak: Kardiyoloji
  • Acil şikayet varsa, Acil Servise gitmen daha doğru olabilir.

2. Kas-iskelet Sistemi Kaynaklı Olabilir

• Özellikle regl sonrası vücut hâlâ hassas olabilir, yanlış yatış, ani hareket ya da stresle birlikte göğüs kafesi çevresindeki kaslar spazma girebilir.
  • Bu ağrılar da batma şeklinde olabilir, ama genellikle nefes almakla artar/azalır.

Hangi bölüme gidilir?

• Fizik tedavi ve rehabilitasyon ya da önce dahiliye (iç hastalıkları) muayenesi.

3. Regl ve Hormonal Değişimle İlgili Olabilir

• Regl sonrası östrojen/progesteron dengesizliği bazı kadınlarda göğüs hassasiyeti ve ritim bozukluğu yapabiliyor.
  • Migren, mide problemleri, göğüs ağrısı gibi farklı belirtilerle ortaya çıkabilir.

Hangi bölüme gidilir?

• Kadın doğum, eğer regl döngünle ilgili başka sorunlar da varsa.
  • Ama önce bir iç hastalıkları ya da kardiyoloji görmek daha güvenli olur.

Ne Yapmalısın?

• Eğer ağrı geçmiyorsa, nefes alırken artıyorsa, kollara/çeneye yayılıyorsa veya baş dönmesi- bayılma eşlik ediyorsa, hiç bekleme, hemen acile git.
  • Aksi hâlde kısa sürede kardiyoloji randevusu alman iyi olur.

(861 puan) tarafından

👍👍

-Reklam-
0 oy
(2,515 puan) tarafından

Genel cerrah gidiliyor canım 

(861 puan) tarafından

Teşekkür ederim 

0 oy
(505 puan) tarafından

Hamile olma ihtimaliniz nedir 

(861 puan) tarafından

Yeni oldum regl değilimdir herhalde 

(505 puan) tarafından

Arkadaşımın koltuk altından göğsüne doğru bir sızı vardı doktora gitmiş hamile olabilirsin demiş kız hamile olduğunu bu şekilde öğrendi. O yüzden sordum 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 109 göst.
+1 oy
4 cevap 133 göst.
0 oy
3 cevap 91 göst.
0 oy
0 cevap 50 göst.

Kategoriler

1,477,219 soru

24,180,399 cevap