+1 oy
133 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (174 puan) tarafından

Kızım bir yaşında ateşi var..temassız ölçerle baş 37,5

Boyun 38.9 çıkıyor.kulakntarafalrini olcugumde 37=

Koltuk altı atesolecerle 37.6

Gündüz carpol verdim.ustunu ince giydirdim.suan dış doneminde dış cikartiyor.ama enfeksiyon olabilir mi diye duusnmeden de edemiyorum.temazsiz her bölgesinde ayrı ateş gosteriyor.elimi alnına goturdugumde ateşi olduğu zaten belli baya sıcak.yarin arandevu aldimm.huysuzluhu var şuan ne yapabilirim.acile götürmeli miyim

7 Cevaplar

+1 oy
(3,601 puan) tarafından

Alnına koltuk altına ıslak bez koyabilirsin. Emziriyorsan sık sık emzir iyi gelir

(174 puan) tarafından

Emzirmiyorum.zaten hiç yemiyor.

-Reklam-
+1 oy
(3,261 puan) tarafından

Düşmüyorsa götürün acile ateşten korkarım ben ya 

(174 puan) tarafından

Bende korkuyorum.iste hangi ölçü doğru onu bir bilsem

0 oy
(2,819 puan) tarafından

Bende boyle sagindan solubdanher yerinden ayri olcerdim doktor sadece basini olc diger temasliyla olcaceksen de koltuk alti dedi dis donemi de ates normal biliyosun zaten burnu tikali degilde oksurugu yoksa hasta degildir demisti 

(174 puan) tarafından

Olctum heryerindem

Hangisome baktım lazım.boynu çok sıcak ve yüksek çıkıyor ateşi.oksurme yok.istahsizlik var ,halsizlik ve sürekli zirliyor sabahtan beri.tesellibolmuyor hicbiseyle.

(2,819 puan) tarafından

Dus donemi istahsizlik cok normal canim onu dusunme oksuruk burun tikanikligi yada akintisi yoksa distir ben bikere boyle yuksek atesle goturdum 39 civariydi saglik ocagina gittim aile hekimi yok saglikli cocuk azi disi oldugu icin atesi daha yuksek korkma iyi dedi icin rahat degilse hastaneye gotur ducem de vicdanim el vermiyo yarin saglik ocagina gotur olmadi 

(174 puan) tarafından

Hastaneye gidiyorum cnm götürüyorum.nolur nolmaz içim rahat etmedi.

(2,819 puan) tarafından

Iyi yapmissin canim 

0 oy
(1,168 puan) tarafından

Genelde böyle şeyler gece ve haftasonu ve eşim yokken oluyor duruma göre hareket ediyorum

(174 puan) tarafından

Şuan ben ne yapmalıyım sizce.gece uyurken bişey olur ateşi falan daha da yükselir diye korkuyorum 

(2 puan) tarafından

Abla bi ılık suyla bıcı bıcı yapsın anlına ıslak bi bez koy geçmezse mutlaka bi doktora görünsün eşyalarını da temiz olduğuna dikkat et toz kir ne varsa temizle dikkatli ol geçmiş olsun 

0 oy
(14,997 puan) tarafından

Acile gitmeden bilemezsin enfeksiyon olduysa gece daha çok artar 

(174 puan) tarafından

Aynen cnm enfeksiyon olmuş iyiki goturmusum

0 oy
(3,677 puan) tarafından

Zaten her bölgeden ates farklı cikar bu normal. Aynı belirtilerle ben de götürdüm burnunu temizle ve paracetamole devam et dedi ama tabi ki muayene etti kulağını bogazi götürme imkanınız varsa götürün 

(174 puan) tarafından

Götürdüm enfeksiyon olmuş boğazı da kulagida.suan atletle bırakmışım.atesi hala var .ateş düşürücü verdim .hafif düştü ama ateş devam ediyor.bez koydurmuyor çünkü uykuya geçti yarım saattir.baska yapacak bseiyim var mı.

(3,677 puan) tarafından

Ustunde sadece citcitli badi kalsın biraz cami da açın ortam serinlesin. Ateşini de kontrol edin ne kadar düşüyor 

0 oy
(901 puan) tarafından

Acil yerine çocuk doktoruna götürmeyi tercih ediyorum acil birşey yapmıyor ama çocuk doktoru tahlil filan yapıyor bize doktor diş ateşi 38 geçmez demişti yine de beklemiyorum 

(174 puan) tarafından

Götürdüm.vogsz kulak enfeksiyonu olmuş.asiri ateşi var ama.bogazi 39 . antibiyotik ateş düşürücü yazdı yolladı.belki müşade altında tutarlar dedim ama korkuyorum ya bişey olur diye

(901 puan) tarafından

İlaçları düzenli kullanın için rahat etmesi için çocuk doktoruna da gidebilirsin ben acile pek güvenmiyorum zor durumda kalmadıgim süre gitmiyorum üzerini ince giydirin ateşi birden düşürmek de doğru değil limonlu su sirkeli su filan yapmayın bunlar tehlikeli havele gecirtir Allah korusun ılık bir duş aldirabilirsin 2 3 gün sonra da ateş kalmaz 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 341 göst.
25 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Huniliprenses (12,034 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 133 göst.
+1 oy
3 cevap 60 göst.
+1 oy
5 cevap 120 göst.
15 Aralık 2024 Diğer kategorisinde OynakBalina (1,224 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,448,698 soru

23,794,755 cevap

317,046 kullanıcı

...