+3 oy
326 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,741 puan) tarafından

Kızlar hiç kelimesi Yok normal mi ekran vs yok kitap filan da okuyorum 

18 Cevaplar

+3 oy
(4,154 puan) tarafından

annebaba dede mama meme gibi 1 ini dese yeterli 1 yaş için 

(1,741 puan) tarafından

Hiçbiri demiyor maalesef 

(4,154 puan) tarafından
+1

1 yaş kontrolü için doktora götür, bakalım ne diyecek 

(4,154 puan) tarafından
+1

çocuk doktoruna götür ama sağlık ocağına değil 

(1,071 puan) tarafından

Katılıyorum+

-Reklam-
+2 oy
(4,537 puan) tarafından

Benim kızımın belki 1 yaşında baba dede dışında bir kelimesi yoktu. Simdi 3.5 yaşında destan anlatır hiç susmaz

(1,741 puan) tarafından

Bizim de canım hiç Yok ne baba ne anne ne dede

(4,537 puan) tarafından

Normal endişe etme

+2 oy
tarafından

Sen bol bol konuş masal oku tekerleme 

(1,741 puan) tarafından

Yapıyorum ama sanki hiç faydası yok 

+2 oy
(517 puan) tarafından

20 aylık doğru düzgün kelimesi yok canı isterse oyun oynarken dedede gibi sesleer çıkarıyor onun dışında ıhh ıhhh sadece ama herşeyi anlıyor diye sıkıntı yapmıyorum sende sıkıntı yapma daha küçük zamanla konuşacak inşallah

(1,741 puan) tarafından

İnsaAllah canım ya 

+2 oy
(1,071 puan) tarafından

Canım benim de en çok korktuğum durum bu çocuğun konuşmaması çünkü ilk oğlum 4 yaşında konuşmaya başladı şu an 5 yaşında yeni yeni konuşuyor 

2. Oğlum 10 aylık net şekilde anne baba mama gel gel gel adda falan diyo birkaç tane de yarım yamalak anlaşılan şey söylüyor 

Ama ben ve babası her gün defalarca kere tekrar ediyoruz 

Şu ana kadar ellerini alkış yap deyince alkış yapmayi 

CE eeeee oynamayı yani yüzünü kapatıp biz ceee yapınca aciyo 

Bide eliyle gel gel ve bay bay yapmayı öğretebildik 

Ama dediğim gibi iki kişi ve çok yoğun şekilde öğretiyoruz canım ilkinde çok canımız yandığı için bayağı bir sıkıntılar çektik yani hatta hala çekiyoruz bunda Çok uğraş verdik

+1 oy
(45 puan) tarafından

1 yaş 4 aylık cogu şeyi söylüyor 

+1 oy
(1,750 puan) tarafından

En azından anne baba dede gibi basit kelimeleri söylemesi gerekir sen hiç kelimesi yok diyorsun korkutmak istemem ama yine de çocuk doktoruna götür 

(1,741 puan) tarafından

Evet canım hiç demiyor götüreyim en iyisi 

(1,750 puan) tarafından

Yani için rahat eder en azından 

+1 oy
(199 puan) tarafından

Kızım 18 aylık anne baba dede nene gak (kalk) ac bak bunları soyluyor sımdılık 

+1 oy
(3,176 puan) tarafından

Oğlum da 1 yaşını doldurdu. Bir kaç kelimesi var. Bu net kelimeler dışında mesela ablasına seslenince ismini diyemiyor ama 'yayaya' diyor her seslendiğinde. Hep aynı şekilde sesleniyor ona. Sizde bu şekilde yok mu? Ya da suya 'dadada' şeklinde hep aynı sesi çıkarıyor. Eğer hiç ses çıkarma yoksa mutlaka doktora gidin. Doktor sorun yok, bekleyebilirsiniz derse sıkıntı yok. 

(1,741 puan) tarafından

Yok canım hiç birşey demiyor 

+1 oy
(20,182 puan) tarafından

Henüz 1 yaşında ama bence kafaya çok takma her çocuğun gelişimi bir olmaz sen üstüne düşeni yapıyomuşsun nasılsa elbet başlayacaktır bişeyler söylemeye ❤️

+1 oy
(5,081 puan) tarafından

Bizim de öyleydi sürekli demezdi ama arada baba mama derdi. Ekran da yoktu kitap da okurduk sonradan açıldı. Babıldama hiç yoksa yani rastgele de olsa baba dada dede falan. Dr a danışın. Tekrar bi işitme testi falan yapılır

+1 oy
(2,803 puan) tarafından

1 yaşında 3-4 kelime beklenir yoksa doktorunuz görmeli o değerlendirmeli. 18.ayda bu sayı 15-20.

(1,741 puan) tarafından

Çocuk doktoru na mi gitneliyim

(2,803 puan) tarafından

Evet o sizi yönlendirir 

0 oy
(512 puan) tarafından

Canım benim ilk oğlum baba mama ve dede derdi 1 yaşına kadar 2 yaşında doğru düzgün kelimesi yoktu şuan 3 yaşında benim dediklerimi tekrarlar canı isteyince bazen 3lü cümle kurar bazen hiç konuşmaz çocuk doktorumuza götürdük korkulacak birşey yok konuşur bol bol konuşun dedi diğer oğlum 1 yaş 2 aylık inan büyük oğlumdan güzel konuşur aklına gelebilecek her kelimeyi tek duymasıyla der aralarında tam 2 yaş var her çocuk kendine özelin tam örneği. Aynı kelimeyi kurmuş olacağım her çocuk gerçekten kendine özel elbette bir çocuk uzmanından destek alman gerekir komut alıyor mu mesela seni dinliyor mu bunlara bak ve mutlaka bir uzmana göster. Sadece tek kelime etmemesi mi seni düşündürdü yolsa başka bşr hareketi mi bunlara odaklan ve vakit kaybetmeden uzmana başvur hiç hiç olmazsa tek kelime yeterli anne olur baba olur dede olur nene olur mama olur yani tek kelime bile olsa gerisi gelir şayet hiçbiri yoksa vakit kaybetme. Bu arada işitme testinden geçti mi oda önemli

0 oy
(150 puan) tarafından

Benim oğlumda 14 aylık bazen anne bazen attım diyor bir şey yeri atarken bazen de baba bazen de gak gak diyor nereden öğrendi diye sormayın kargalardan:))

0 oy
(508 puan) tarafından

1 yaş bebek konusmaz en azından 18 aylıkken yada 16-17 aylıkken baba dede gibi kelimeleri söylemeye başlar teker teker o zamanda 8-10 kelime söyler iki yaşında ikili kelimelere geçer baba gel gibi 

0 oy
(8,859 puan) tarafından

Sen yinede bi götür ama her çocuk bir olmaz kızım 1 buçuk ne dersek taklit etmeye çalışıyor ediyor ama oğlum öyle değildi 1 buçukta birkaç kelimesi vardı 

0 oy
(12 puan) tarafından

Bnmde kızım 1 yaşına yeni girdi sadece baba dede ce ee gel git diyor başkada yok sabırla bekliyorum bende

0 oy
(1,003 puan) tarafından

Komşumun kızı da 1 yaşında. Tek kelime bile konuşmuyor. Sanırım normal

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 342 göst.
9 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Myangell (694 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 262 göst.
6 Ekim 2021 Diğer kategorisinde gozde35 (2,336 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 303 göst.