0 oy
77 göst.
Diğer kategorisinde (73 puan) tarafından

Merhabalar öncelikle nasılsınız? Kızkar ben diş hekimi asistanlığı istiyorum ne yapmam gerek yardımcı olurmusunuz bilen varmı?

2 Cevaplar

0 oy
(4,207 puan) tarafından

Bir kaç kişi tanıyorum biri hatta lise mezunu gidip çıraklık için iş başvurusu yaptılar o kadar yapa yapa öğrendiler 

-Reklam-
0 oy
tarafından

Diş hekimi asistanı olarak önerim kan tükürük  kusma gibi koku gibi durumlara tahammülünüz yoksa bu topa girmeyin bu alanın bölümü de okutuluyor ancak önerim bu yönde. 

Sadece malzemeleri hazirlamiyorsunuz işlemle de muhatapsiniz bazi durumlar oluyor ki özellikle pedo da  iken dört elle asiste etmeniz gerekiyor bir eliniz suction da iken diğer eliniz enjektore sıvı çekmek zorunda kalabiliyorsunuz hatta bazen odanın içinde hekim sabit siz fır dönerken bulabiliyorsunuz kendinizi. Sabır ve tahammül başta geliyor. 

Ben 2019 dan beri bu işi yapıyorum şuan çocuktan dolayı biraktim ben cerrahideydim ama o noktaya gelene kadar tabiki yetişkin ve pedoyla da ortoyla da çalıştım genel olarak zor bi durum hele ozeldeyseniz bu iş daha zor ne günler biliyorum hasta yoğunluğu yüzünden aç  mide dolu mesane ile çıkış saatini tamamladığım zamanlar biliyorum. Öyle zamanlar biliyorum ki 4 unitli 5 li  hepsinde farklı hekimler en az 3 hekimi yönetiyorsun aynı zamanda sterilizasyon ve odaların dezenfeksiyon işlemleri üzerine de açlık eklenince hele bi de cerrahi geçmişin varsa seni o klinik bi güzel yoğurur eve sürünerek giderdim  😀

Bi gün hiç unutmam 9 da açılan klinik cerrahi günü diye 7 buçukta açıldı cerrah arkadaş 6 buçukta beni arayıp kliniğe geçip gecemicemi sordu geçtim kahvaltı yapmadan su bile içmeden gidip kliniği açtık 7 tane imp. , 2 tane çekim ameliyat yapıldı bir de diş eti operasyonu.  

Öğleden sonrada pedo+yetişkin olarak iki oda arasında dolandım durdum asiste etmek de dahil aleti bırakıp gidemiyorsun öyle masaya 

Demem o ki illaki deneyim için biryere girersin istanbulsa burası illaki alır biyer ama girmek mesele değil devamı önemli gerçekten 

Meslek başta kazanılması zor ama direnirsen kazanırsın ve de hijyen önemli.  Karsina gelen ne tarz hastaligi var tam bilemeyebilirs8n bazıları tam net bilgi vermeyebiliyor. Dikkat etmek gerekli saglik sektörü sonuçta risk demek dikkat demek 

Karar verdiysen umarım bulursun fırsat 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 210 göst.
+2 oy
4 cevap 95 göst.
0 oy
3 cevap 141 göst.
15 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,884 soru

24,050,622 cevap