0 oy
202 göst.
Diğer kategorisinde (1,015 puan) tarafından

Kızlar evde yoğurt vardı eşim gitmiş 10 kg süt almış peynir yapamam dolapta çok fazla var zaten yoğurtta var aksi gibi ne yapayım ben bu sütü şimdi sütlaç yapsam kimse yemiyo evde eşim bile ağzına sürmez diyorum getirden kase soyleyim hani demir rengi oluyo ya onlara sütlaç yapsam koysam komsulara mı versem hem telef olmaz hemde postlarıma bakanlar biliyodur bu aralar çok hastalık geçirdim onun şeyine dagitayim ayıp olur mu acaba ya aşure falan dagitiyolarda sütlaç dağıtan hiç gormedim şimdiye kadar

6 Cevaplar

+1 oy
(3,779 puan) tarafından

Ben fazla sütleri buzluğa atıyorum sonradan ihtiyaç olunca iyi oluyo . İster birazını sütlaç yap kalanini at buzluga 

(1,015 puan) tarafından

Canım benim buzlukta hiçbir şey olmuyor niyeyse dolabım yeni aslında carrefoursa'dan almıştık mesela tavuğu koyuyorum son kullanma tarihi gelmeden çıkartıyorum bozuluyor sadece kasaptan alınan kıyma var ya bir tek onu bozmuyor geriye kalan ne koyarsan koy bozuyor

(3,779 puan) tarafından

Yaa çok acayip beğendiğini tutuyo demek ki . Bizde de fazla süt çok olur köyden getirirler kaynattıktan sonra küçük pet şişelere falan doldurup kaldırıyorum hicbisey olmuyo bı ufak şişe dene istersen 

(1,015 puan) tarafından

Denedim daha önce canım vallahi billahi daha atılacak tavuklar duruyor donmuş şekilde diğerleri bozulduğuna göre onlar da bozulmuştur 

(2,204 puan) tarafından

Canım yeni alındıysa derece düşüktür buzluğun, kurcala bak ona 

-Reklam-
+1 oy
(1,217 puan) tarafından

Dagitilabilir bence ,yada sütü komşulara bölüştur varsa annengile ,bide buzlugada atabilirsin ben atiyorum hicbisey olmuyir

(1,015 puan) tarafından

Annem İstanbul'da kaynanam var ama o zaten kendine alıyor canım

(1,217 puan) tarafından

Buzluga at o zmn canim 

(1,015 puan) tarafından

Benim buzluğumda hiçbir şey olmuyor canım tavuğu koyuyorum bozuyor başka bir şey koyuyorum bozuyor bir tek kasaptan alınan kıymayı bozmuyor kurban etini de bozmuyor doğuma az bir zaman kaldı 10 tane yufkam var yapıp buzluğa atamıyorum bozulacak diye korkudan hiçbir şey koyamıyorum o yüzden

+1 oy
(1,799 puan) tarafından

Hemen 2 3 kilo ile süt helvasi yapardım gerisinde sen düşün 😊

(1,015 puan) tarafından

Hiç yapmadım canım onu uğraştırıcı bir şeyse gerçekten yapamam yarın bir de bir çok işim var anca sütlacı yetiştirebilirim onu da iyi bildiğim için❤️

(1,799 puan) tarafından

Valla yemekten sonra hemen yapılıyor zaten sıcak yenen tatlı yarım saatlik işi var 

(1,015 puan) tarafından

İnternetten bir bakayım canım kolaysa onu da yapip dağıtabilirim

+1 oy
(2,592 puan) tarafından

Neden ayıp olsun ki. Gayette güzel olur. 

Sütle muhallebi ya da puding de yapabilirsiniz. Kafadan 2 litre gitmiş olur. 

(1,015 puan) tarafından

Vallahi doktor daha bugün yasakladı canım her şeyi yaptıklarımın tadına bakıyorum ya ister istemez artık onu da yapmayacağım bir ay boyunca Allah korusun bebeğin kalbi durur dedi anne karnında Çok korktum o yüzden dayanamam Bir de yerim falan

(2,592 puan) tarafından

Aaa şimdi baktım eski postunuza, şeker de varmış, kusura bakmayın, yanlış öneri oldu. O zaman sütü o şekilde tüketmeyecekseniz sütlaç yapıp dağıtmak çok mantıklı. 

+1 oy
(1,790 puan) tarafından

Olur tabii neden olmasın

(1,015 puan) tarafından

Sabah yapacağım canım kap yok elimde şu anda yapsam o şekilde dursa olmaz bu sefer üstü kabuk Bağlar sabah olmasını bekliyorum ❤️

0 oy
(180 puan) tarafından

Sütü buzluğa at canım yoğurt bitince çıkar eriyince tekrar yoğurt yaparsin

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 724 göst.
+1 oy
12 cevap 273 göst.
17 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde kubraugur (2,529 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 226 göst.
8 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Berenbulut0 (68 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 212 göst.
2 Şubat 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Sifanurr (265 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,452,808 soru

23,849,704 cevap

319,830 kullanıcı

...