Eğer uzun süre görüşmediysek sarılır çok özledim diye kaynana. Annemle çok resmiyiz maalesef annem soğuk bi kadın. Torunlarını öper koklar ama bana mesafeli canı sağolsun.
Bir kere kızımı kreşten almıştım bebek arabasında küçük bebem vardı. Yazın ama yağmur yağıyordu. Kayınbabam da oralardaymış. Direkt bizi arabasıyla kendi evlerine götürdü. Soğuk alerjim olduğu için çok makbule geçti. Kaynana da bi arkadaşıyla bahçede keyif yapıyordu. Beni görünce "hayırdır?" Gibi nahoş bir kelime ile karşıladı. "Hava yağmurlu olduğu için babam getirdi" diyebildim ama çok utanmıştım. Daha önce eşim olmadan bir kere bile gitmedim. Beni yerin dibine soktu o gün. Bana böyle ıslandım diye kıyafetlerimi değiştirdim kötü gündelik bi elbisesini verdi. Islak kıyafetimi bahçedeki ipe sereceğim sırada azarladı "dur aşağıda nane var kıl falan düşer şuraya ser" dedi. Ser dediği yer güneş görmeyen bir yerdi. Yeni yıkayıp ütüleyip giydiğimi, eşarp bağladığım için kıl olmasının imkansız olduğunu belirtmeme rağmen güneş görmeyen yere serdirdi. Kıl düşer dediğini de ordaki herkes duyuyor. İşin garibi o nanelerin yanından ikidebir kedi geçiyor. Kedinin kılı sorun değil de benim temiz ütülü yağmurdan ıslanmış kıyafetim sorun oldu. Şu an yazarken o anı yaşadım. Kalbim hızlandı. Biz kaynanalara bir günde küsmedik.. kendimi var ya sığıntı gibi hissettim. Kendisi her zaman benim evime çat kapı gelip sormadan benim kendim için ayırdığım simiti poğaçayı yiyen, dolapta ne bulursa yiyip içen biri. O günden sonra sağanak yağmura da tutulsam, yağmur diyene kadar mağazada bekledim kimseye de gitmedim. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz derler ya. Normalde kinci bir insan olmamama rağmen, muhtaç olduğum zamanda karşılaştığım o muamele, benim asla aklımdan çıkmıyor. Arkadaşıyla mantı yiyeceklermiş ben ne bileyim sizin keyif yapacağınızı. Geldim diye bana orayı dar etti. Bana o gün emirler verdi neler neler. Hatta arkadaşı bile bu durumdan rahatsız oldu ve "dur ben de biraz sana kaynanalık yapayım" dedi. Şunu yap bunu getir dedi. Nasıl olduğunu anlasın diye. Anladı mı tabii ki hayır.