+3 oy
1,362 göst.
Diğer kategorisinde (1,308 puan) tarafından

Ulaş!’a dedesi akvaryum kurmuş Konya da. Görüntülü konuşurken ağladı bende istiyorum bende istiyorum diye bütün gece ağladı kalktık babasıyla bugün küçük bir akvaryum yaptık ona . Bu seferde eve geldik diyor ki balığı elime alacağım öyle oynayacağım hay Allah ım 1 saattir bakın abartmıyorum 1 saattir ağlıyor tam cinnetlik sabır taşı oldum yarılıyorum 2 bebekli ve daha fazla çocuğu olan  anneler nasıl psikolojinizi koruyabiliyorsunuz bazen vücudum öyle kaskatı kesiliyor ki gece bile uyuyamıyorum ağrılarımdan 😓

Aslında her gün olan bir şey değil bu ama bir gün oluyor tam oluyor nereye geldim falan diyorsun 

49 Cevaplar

0 oy
(1,463 puan) tarafından

Bizimkide 26 aylık.aşırı mızmız.asla yemez.kardeşini kıskanır.babası evde olmadığında baba diye haykırır evde olduğunda pazardan kopmaz.günlük bakkala gidilir.araba hastası.en büyük hobisi kardeşini dövmek,burnuna çöp sokmak

(1,308 puan) tarafından

Kardeş çok mu zorluyor kardeşten önce de böyle miydi canım ? 

(1,463 puan) tarafından

Doğduğu günden beri böyle bebekliği de zordu kolikti.kardeşi olursa düzelir dediler.seviyoe ama aşırı kıskanıyor

(1,308 puan) tarafından

İleride geçer inşallah canım ben de kendim için sordum hani kardeşi olunca nasıl gibisinden yanlış anlama :) 

(1,463 puan) tarafından

İnşallah canım.çoxuktan çocuğa değişir.belki seninki kabul eder kardeşi😁

(1,308 puan) tarafından

Yok canım şu anlık böyle iyiyim 😂

-Reklam-
0 oy
(3,332 puan) tarafından

Canm benm ikitane oglm var 4 ve 1,5 yaşında dün evde bir tame muz kalmış sırf kabuğu siyahlamis diye küçük başladı feryada glttlk.maanava aldık diğeride çilek aldı eve geliuoruz çilek yiyen muz istiyor muz yoyen çilek istiyor hangisi neyi yerde onondan istiyor eve gelene kadar sinir krizi geçirdim ... Bide çikolata yada şeker alınıyor ya küçük olan diğerinin paketine bakıyor aynısını diye değilse başlıyor agalmaya zapt etmek imkansız oluyor zor bacım zor ama kardessizde olmuyor 

(1,308 puan) tarafından

Ayy ben kafayı yerdim herhalde okurken gözümün önünde canlandı oturup  ağladım . Rabbim evlatlarımıza sağlıklı uzun ömürler yazsın bak senin psikilojın yine kaldırıyormuş maşallah 

(3,332 puan) tarafından

Yeri gelince bazen imdaat diyesin geliyor hatta diyorsun ama şuda var hep aynı yaşta kalmiycaklari daha 2 yıl önce 4 yaşındaki oğlum da kardeşi gibiydi yaş lari büyüdükçe daha sakin daha anlama duyuları gelişiyor bugüne şükür , benm en çok kızdığım şey insanlar sanki hiç çocuk görmemiş ağlayan istediği şey olmadığı diye feryat eden çocuk görmemiş gbi davrananlar mücadele etmek daha zor

(1,308 puan) tarafından

Hiç takmayacaksın soldan girecek sağdan çıkacak boşver takma insanları ben asla takmıyorum asla annesi benim ve ben neye karar verdiysem o olmak zorunda başkaları kendine baksın hiç takma canım 

(3,332 puan) tarafından

Valla beni çok yoruyorlar. Öyle böyle değil ufacık çocuğun hatasında hata da değil şımarıkliktan yaramazliktan ccouk bu ya yapicak sus pus olamaz bı çocuk hareketli enerji aticak tabi valla beni çevre çok yoruyor 

(1,308 puan) tarafından

Çocuklarını başkalarına asla ezdirme kendini de ezdirme diyeceksin anneleri benşm ben müdahale ederim benim oğlumda öyle kız gibi değil inan ki her şeyde eli var ama ben oğlumla kendim iletişim kuruyorum başkası müdahil olmaya çalışırsa tamam ben konuşuyorum lütfen diyorum ciddi bir sesle çocukların senin altın topun bal kaymakları onlar kimseye izin verme yorulma mücadele et sonunda susarlar emin ol 

0 oy
(3,780 puan) tarafından

Şöyle postlari görünce ne b.k yediğimi ve yiyeceğimizi bı kez daha anlıyorum . Ben rahata çok alıştım çınar da ben de uyku manyağı gibiyiz ikimizinde kafa sesi götürmüyor ben neysem oğluşum da o resmen birbirimizi idare etmeyi öğrendik . Bazen kendime diyorum ki *** mu vardı ikinciyi yaptın sonra hemen tövbe tövbe Allah'ım ben onu da kendime uydururum diyorum 

(1,308 puan) tarafından

Normalde bende ulaş la arkadaş gibiyim en yakın arkadaşım oğlum ama böyle tutargaları tuttuğu zaman beynimden vurulmuşa dönüyorum çok yoruyor 

Benim oğlum bebek hiç sevmiyor 😂

(3,780 puan) tarafından

Benimki bebek manyağı beni de o ayaklandirdi zaten yoksa ben tek çocuk can çocuk diye geziyodum ortada. 

(1,308 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Benim oğlum bebek ağlayınca sus bebek git annenin yanına annen orada diyor 😂

(3,780 puan) tarafından

Oğlun= ben 

(1,308 puan) tarafından

Ahahahah 😂😂😂

0 oy
(1,243 puan) tarafından

Evet zor ama suan oyle dusunuyosun cok ilerdee tabii allah pisman ettirmesin ama pisman olcaksin niye yapmadim diye 😁

(1,308 puan) tarafından

Bilmiyorum ki valla çok pişman olursam oğlum 2. Sınıfta falan anca yaparım 

0 oy
(1,449 puan) tarafından

2 ve 4 yaş annesi olarak sesizligimle beni anlayınnn

(1,308 puan) tarafından

Sessiz haykırışlar 😂 2 yaş 3 yaş zor gerçekten 

0 oy
(4,322 puan) tarafından

Kaç yaşında 

Benim 2 kızım var büyüğü 3.5 yaş küçüğü 9.5 aylık çok yorucu evet. Psikolojim bazen bozuluyor sonra kendimi toparlıyorum mecbur 

(1,308 puan) tarafından

28 aylık canım 2 yaş 4 aylık aslında normal davranışları ama ben de bazen çok doluyorum geliyorum sizinle dertleşiyorum :) 

0 oy
(5,521 puan) tarafından

Valla çok çocuk güzel ama bir okadar da zor benim oğlan da atom karınca gören diyor zaten kız sen buna nasıl bakıyorsun işin çok zor diye bu bu hafta iki yaş atağımı artık ne geçiriyor bilmiyorum gece abartmıyorum 10 dk bir kalkıp yanıma geliyor zombi gibi geziyorum evde kardeşimde 4 oğlan var biri büyük hadi neyse biri 5 ikizler var 4 yaşında üçünü birden kreşe verdi yazın bile gidiyorlar baş edemedi çişini öğrensin bende yarım gün yollayacağım 

(1,308 puan) tarafından

Ayy abla senin yaşında hani gençsin de benşm kafam 26 iken kaldırmıyor sen nasıl kaldırıyorsun kız demek ki o olgunluk oluyor 

(5,521 puan) tarafından

Zor kaldırıyor canım tam kızacam yapma diye kaşlarımı çattığım gibi öpücüğe boğuyor beni o kadar hareketli olmasına rağmen acayip sıcak kanlı ve sevecen dün dedesi de diyor ben hiç bu kadar sevecen çocuk görmedim siz buna kızamazsınızda diyor 😊 herkes bakabileceği kadar doğurmalı bence sadece maddiyat önemli değil maneviyatta önemli  ayrıca benim annemler 10 kardeş ananem nasıl bakmış bilmiyorum 🤔

(1,308 puan) tarafından

Kız benim annemler bir avlu içinde büyümüş bir sür çocukla kuzenleri falan onlar dışarıda oynuyormuş işte anneannemlerde iş yapıyorlarmış bizde mesela parka giderdik akşam ezNına kadar oynardık artık ortam o kadar pis ki aslında çocuklar çocukluğunu kısıtlı yaşadığı için de böyle durumlar oluyor diye düşünüyorum 

(5,521 puan) tarafından
+1

Aynen öğle etraf pis bozuk dünyanın çivisini çıkmış Rabbim çocuklarımıza hayırlı güzel ahlaklı ömürler versin inşallah 

(1,308 puan) tarafından

Amin abla amin 🤲🏻

0 oy
(6,214 puan) tarafından

Rabbim veriyor kolaylığıni bacım bunca şeye rağmen iyiki ama iyiki doğurmuşum diyorum 

Laf aramızda arada keşke tüpleri bağlatmasamiydim diyorum 🫣🫣🫣🫣🫣🫣

(2,229 puan) tarafından

Hayırlı akşamlar canım. 

Sana özelden bir mesaj atmıştım sabah bakabilir misin acaba 

(6,214 puan) tarafından

Bakarim tabiki sabahtan beri oğlanın eğitimi benim hastane isi derken daha Yeni oturma fırsatım oldu fark etmemisim kusura bakma 

(2,229 puan) tarafından

Estağfurullah canım olur öyle şeyler 

(1,308 puan) tarafından

Ayy Büşra 😂

0 oy
(6,551 puan) tarafından

Benim oglumda da oyuncak paylasamama vardir  asla vermek istemiyor oyuncaklarini kavga cok ediyorlar benide cok.kiskaniyor baska cocuk alayim kucagima direk beni al diye gelir yanima okul yasina gelmeden bende dusunmuyorum bende

(1,308 puan) tarafından

Benim oğlumda hiç sevmiyor bebek geçen bebek ağladı diyor bebek ağlama anne orada git diyor 😂

0 oy
(176 puan) tarafından

Cnm balık istedi diye 3 yasında aldık 1 bucuk ay önce ce don 1 haftadır ben tuvalete gitsen eline varlık almaya jallıyor ve 8 gün sonra dogumum var

(1,308 puan) tarafından

Sağlıkla al kucağına olsun öyle düşünme aşkında gelişimi için normal adım bunlar her çocuğun evet çok zor çok sabır istiyor da işte büyüdükleri zaman iyi oluyor ya yine de sen böyle karar vermişsin hazır hissetmişsin :) 

0 oy
(2,549 puan) tarafından

5 yaştan selamlar :) hala 1 çocukla devam valla hergun biseyi var sırf mutlu olsun diye park piknik avm evde yakalamaca kovalamaca günün sonunda sinir krizi tek çocukla bile zor ikiyi istemiyorum Rabbım isteyene nasip etsin dışarı da akıp giden bir zaman tek çocukla bile zor çıkıyorum dışarı ikiyi de yaparsam 4 duvar arasında hastalık sahibi olurum

(1,308 puan) tarafından

5 yaş kuzenim var oğlum nasıl biri olur o zaman bilmiyorum ama kuzenim bazen ne kadar cıvıtsada sonuçta çocuk yine de mantıklı hareket edip söz dinleyebiliyor şu an iple çekiyorum  o yaşları umut fakirin ekmeği 😂

0 oy
(7,471 puan) tarafından

3 çocukluyum söylememe gerek var mı bilmiyorum zaten biliyosundur 😂

Evet çok zor ama diğer ikisi birlikte vakit geçiriyor beraber oynuyorlar bana sardıklarıda oluyor ama genelde ikisi oyun kuruyorlar

Bazen kavga gürültü. Kızım bana çok bağlı zorluyor 

Şuan elim ikisini aldı çıktı bende bebeğimleyim

Bi şekilde idare edşyoruz

(7,471 puan) tarafından

İğne kötü ama hap kullan. Gerçi hepside hormon yapacak bişey yok. İmplant taktım Dr önermişti. Geçen gün bi başka Dr neden hormon yükledin vücuduna. Napayım yoksa 4 gelecek

(1,308 puan) tarafından

Anaaa ne kullanacakmışız peki ahahah 🥲😅

(7,471 puan) tarafından

Prezervatif öneriliyor genelde. Ama ben hormona razı gibiyim😂

(1,308 puan) tarafından

😂 korkmakta haklısın 

(7,471 puan) tarafından

Aynen 😃

0 oy
(1,319 puan) tarafından

1 ay sonra doğum yapacam ama 🥹🥲

(1,319 puan) tarafından

😅😅 yapacak bişey yok işte kafamdan zili geçireceğim belli ben bu gidişatı pek hayra alamet görmüyorum Zeynep beni delirtexek 😁

(1,308 puan) tarafından

Bende zeynocuyum o zaman Kemal’im yapmaz misali zeynom yapmaz 😂❤️

(1,319 puan) tarafından

İnşallah sen haklı çıkarsın 😅❤️

(1,308 puan) tarafından

Amin amin 😂❤️🤲🏻

(746 puan) tarafından

Benim de kızımın bütün huyu değişti oysaki sakinliğine aldanmıstım. Suan 3 kişi bas edemiyoruz rahata alısırsam yapmam diyordum kızımın bu hali ozman olsaydı uzun bi süre düşünmezdim heralde bende normale dönene kadar :)

0 oy
(1,318 puan) tarafından

4 çocuklu ben kendimi hangi avm nin tepesinden boşluğa atsam 

(1,308 puan) tarafından

Hiç atma hiç olana şükür ❤️ 

Yine sağlam kafan sağlam vücüdun varmış maşallah ben hep saygı duyuyorum sizin gibi annelere 

0 oy
(4,238 puan) tarafından

Annelik biraz da unursamama sanatıdır 😀

(1,308 puan) tarafından

Valla her sanat dalını çok severim biraz biraz da yeteneklerim vardır annelik sanattan öte sabır taşı modeli doğal taş gibi şeyler olabilir dndnndn

0 oy
(14,562 puan) tarafından

Yaşım 31 ve 3 yasa az kaldı bir kızım var.  2. Cocuk icin büyümesini beklesem yaşım gidiyor. Simdi yapsam psikolojim kaldıramayacak. O yüzden bende 1 çocukta kalma kararı verdim. Allah onlara can sağlığı versin ❤️

(1,308 puan) tarafından

Amin canım amin 🤲🏻 bende oğlumu çok seviyorum varlığına hep şükür ediyorum böyle dertlendiğim zaman sizlerle paylaşıyorum ☺️❤️

Ben de 26 yaşındayım ama kafam gerçekten 2. Çocuğu hiç kaldıracak durumda değil yani psikolojim müsait değil ha kızım olur mu diye düşüncelerim oluyor sonradan İdil oğlum yeter elhamdullilah diyorum 😂 

(14,562 puan) tarafından

Bende de durum aynı doğdu doğalı bi nefes alamadım hala arada darliyor.  Yazın çok istedim rahata alismadan bi tane daha yapayım diye ama eşim istemedi şimdi de ben kapattım temelli artık biraz daha rahatım hiç yoktan rahata alışınca da insan ister mi 😁

Bazen şikayet ediyoruz ama Hamd olsun verene isyan değil Rabbimin gücüne gitmesin yoruluyoruz sadece 

(1,308 puan) tarafından

Yok bak hakkını yiyemem normalde oğlum uyumludur ama bu büyüme atakları daha doğrusu sendromları  gerçekten çok zor  geçiyor o toksik ilişki modu hani  ilişkide önce översin aman aman göklere kaldırırsın pat düşersin ya sonradan 😂 oğlumla da öyle bir ilişkimiz var beni önce şahlandırıyor sendromu geldi mi aaa ben nerelere düştüm moduna giriyorum 😂

Allah bizim içimizdekileri biliyordur yaradan yarattığını bilmez mi ❤️

0 oy
(3,113 puan) tarafından

Yeminle bugün tam olarak bunun benzerini yaşadım. İkinci çocuk düşüncemi tozlu raflara kaldırdım 😆

(1,308 puan) tarafından

Ayy inan ki bana da geliyor bazen periler kız çocuğu için sonra büyüttün diyorum elhamdullilah 😂

(3,113 puan) tarafından

İnsanlar nasıl yapıyor hâlâ anlamıyorum, ben 1 tanesiyle delirmek üzereyim

(1,308 puan) tarafından

Bende anlamıyorum sağlam bir psikolojiye sahipler demek ki bazıları da yalnız kalmasın diye katlanıyor her türlü saygı duyuyorum ama ben yaşlandım ya 😅

(3,113 puan) tarafından

Eltimin 3 tane var bazen hayretle izliyorum

(1,308 puan) tarafından

Niye ki 😅

0 oy
(3,767 puan) tarafından

Tek çocuk iyi oluyor ama ben mesela tek büyüdüm hep geri planda yaşadım herşeyi beni anlayan dinleyen bir kardeşim ablam olmasını çok isterdim evet şimdiki çocuklar çok aşırı mızmız istekleri merakları bitmiyor ama hep evdeler çok sıkıntı içindeler bizlerde oynasınlar sessiz sakin çocuk olsun istiyoruz ama malesef yani diyeceğim şu ki bir çocuğun can yoldaşı olmalı bence seni de çok iyi anlıyorum iki çocuklyum kafam çekmiyor ama geçecek bu günler özler miyim bilmiyorum

(1,308 puan) tarafından

Ya benim etrafımda ki tek çocuklar hep mutlu iyi ki kardeşim yok diyorlar mesela en yakın arkadaşlarım bile konuşurken bütün imkanların kendilerine kullanılmasından çok memnunlardı yalnızlık çekmediklerini söylüyorlardı 

Maddiyatta önemli tabi bir süre sonra maddi olarak kaldırılabilir ama manevi olarak kaldırabilecek bir güce sahip değilim psikolojim buna el vermez çünkü oğlumu büyütünce artık kendi hayatıma da odaklanmam gerek yalnız olması evet bilmiyorum belki kötü belki iyi ama ben de dünya ya bir kere geliyorum ya 😂😅

(3,767 puan) tarafından
+1

Malesef ....

0 oy
(3,795 puan) tarafından

Of çok yorum var ama yine de yazayım:) 3 yaşında benimki.. inanılmaz İdil inanılmazzzzzz. Son 2 aydır anamdan emdiğim süt burnumdan geldi benim. Bu yazdığın krizler var ya katlanarak devam edecek malesef daha da basit saçma şeyler yüzünden.. ağlarken gözünün yaşını sildiğim için gözümün yaşını yerine geri koyacaksın diye kıyamet kopuyor bizim evde. Ya da işte burnunu sildiysem aynı peçeteyi kullanamazsın diye krizler yaşanıyor. Arkadaşıma el sallamayı unuttum diye avm de yerlerde ağlama krizlerine giriyor ve asla sakinleşmiyor. Artık herkes bize bakıyor ne yapacağımı bilemediğimden saftirik saftirik aklımı kaybetmişcesine dolanıyorum etrafta. Çok zor beeeeee:(

(1,308 puan) tarafından

Ben hepinizi görüyorum bebeğim merak etme ❤️ şu an 2 yaş sendromundaymış sonra 2 yaştaki yaptıklarını bırakıp bu sefer de 3 yaşa gelince farklı şeyler yapıyormuş demek ki doğruymuş benim hedefim 4.5 5 yaş bakalım 😂 

Seninki de çok ağırmış hatta daha ağır ya acaba bende mi böyle olacağım korktum şimdi :( 

(3,795 puan) tarafından

Oy canım❤️

Yani umarım böyle olmazsınız diyim başka bişey diyemiyorum vallahi çok ağır. Aşırı basit şeyler yüzünden ağır krizler diyelim.. Allahım canlarını sağ sağlıklı etsin tabiki ancak bu krizler bizi sağlıklı bırakmıyor. :))

(1,308 puan) tarafından

Canı sağolsun tabi hepsi gelip geçiyorda anlık bir ağağağğağağağ diyorsun 😅🥲

0 oy
(1,585 puan) tarafından

Çünkü 2 tane olunca birbirleriyle uğraşmaktan bize enerjileri kalmıyor🤣

(1,308 puan) tarafından

Ayy bu kuzenlerim 😂 teyzemi delirtiyorlar 

(1,585 puan) tarafından

İkisi de erkek 2 ve 4 yaş aslında birlikte büyümeleri güzel en azından arkadaş oluyor bazen zor oluyor ama ikisi aynı anda çıkıyor aradan evi süpürüp peşine hemen silmek gibi düşün aynı zamanda bitirip sefasını ortak sürüyorsun maşallah diyeyim 1 aydır falan iyiyim kız güzel oluyor ya ikisi de o kadar güzeller ki birlikte arkadaş gibi olduk diyebilirim hele büyüğüm oturur koca adam gibi sohbet eder arada başım ağrıyor diyorum gel bacağıma kafanı koyda az masaj yapayım diyor mesela küçüğümde gelir koluma masaj yapar beraber kahve keyfi yaparız aynı anda kucağıma yatıp uyumak için sırt kaşıttırırlar ayy şuan özlediğimi farkettim çocuklarımı 1 daat önce yatırmış olmam dışında sorun yok🥰

(1,308 puan) tarafından

Evladın yeri tabii ki ayrı ister 1 ister 5 hepsi 1 eldeki parmak gibi hani derlerdi ya anne en çok beni mi seviyorsun kardeşimi mi diye sorardık annelerde derdi sen bir parmağından vazgeçebilir misin o misal ❤️ Allah bahtlarını ömürlerini güzel eğlesin 🤲🏻❤️

(1,585 puan) tarafından

Aynen öyle gerçekten Rabbim güzel ömürler versin hepsine 🌷

(1,308 puan) tarafından

Amin kardeşim 🤲🏻🌺❤️

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 409 göst.
0 oy
10 cevap 630 göst.
3 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Huniliprenses (12,038 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 355 göst.
15 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Selo De Bana (25,185 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 560 göst.

Kategoriler

1,454,841 soru

23,875,315 cevap

321,086 kullanıcı

...