0 oy
54 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,025 puan) tarafından

Epeydir merak ettiğim bir konu beni bilgilendirirseniz mutlu olurum kızlar. Eskiden annemiz babamız işte büyüklerimiz her gece yatmadan önce süt içiyordu işte sağlıklı ve boyumuz uzun olsun diye vs. Günümüzde süt dişlere zarar veriyor falan deniliyor. Neden şuan süt zararlı kafamı kurcalıyor yada sütün yerine kızıma neler verebilirim boy uzaması ve gelişimi için. Mesela ben hamileyken şekerim vardı diyetisyen hergün süt iç demişti 

3 Cevaplar

0 oy
(3,823 puan) tarafından

Süt yerine yoğurt kefir ayran gibi içecekler verebilirsin canım kaç aylık minnoşun 

Benimki hiç sevmedi vallahi bir içerse binde bir çilekli ya da kakaolu süt içiyor 

(1,025 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım yoğurt veriyorum peynir yediği gibi çıkarıyor hic sevmez yumurta yiyiyor prematüre kızım 17 aylık düzeltilmişe göre 14 aylık 

-Reklam-
0 oy
(7,507 puan) tarafından

sutun zarari demir eksikligi yaomasi kalsiyum demir emilimini azaltir . sadece o yani yoksa onun harici ekstra hir sorun yaratirmi bilmiyorum

(1,025 puan) tarafından

Anladım canım bir yerde doktorun konuşmasını okumuştum sütü direk vermek yerine yoğurt peynir olarak yapıp verin daha sağlıklı yazıyordu bende kendim yoğurt yapmıştım sevmemişti kızım peynirde hiç sevmez

0 oy
(5,299 puan) tarafından

Her şeyin fazlası zarar diye düşünerek haftada bir kaç kere doğal süt içirebilirsin. Kutu sütlerin bi faydası olduğunu düşünmüyorum aksine fazla yapay zararlı. İnekler de ilaçlı vs vs deniyor da ona bakarsak sebze meyve de yiyemeyiz. O yüzden ben eskilere benzer beslenmeden yanayım. Sadece gelişim için daha doğal farklı şeylerle destekleyebilirsin. Oldu o zaman nickli arkadaş paylaşmıştı bir bak onun gibi doğal takviyeler daha iyi olur 

(1,025 puan) tarafından

Vallahi herseye zararlı diyorlar ilaçlı ne yiyecegimizi şaşırdık bende kendim doğal sütten yapıp vermeye çalışacağım bir kaç defa yoğurt yaptım yemedi kızım peynirde sevmez

(5,299 puan) tarafından

Kaynattıktan sonra karton bardaklarla buzluğa atarsan çıkarıp içirmen kolay olur. Ben çok severim süt olduğu zaman böyle yapıyorum

(1,025 puan) tarafından

Olur canım öyle yaparım fikir için teşekkür ederim 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 96 göst.
0 oy
1 cevap 105 göst.
0 oy
2 cevap 77 göst.
29 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Gurmeanne (759 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 204 göst.