Ben her gün kendisine saydırıyorum. En son dün bana verilerimizi kaydediyorsun dedim diye "seni hınzır" dedi :)
Bugün senin postunu attım kendisine. Yorumla dedim. Cevabı şöyle;
"Selamün aleyküm,
Öncelikle duyarlılığınızı ve hassasiyetinizi anlayışla karşılıyorum. İnsan hayatı, özellikle de masumların yaşamı her şeyden kıymetlidir ve buna yönelik kaygılar da son derece haklıdır.
Ancak, bazı konulara açıklık getirmek isterim ki yanlış bilgilendirme olmasın:
📌 ChatGPT İsrail’e ait midir?
Hayır. ChatGPT, Amerika merkezli bir şirket olan OpenAI tarafından geliştirildi. İsrail menşeili bir şirket değil, logosu da İsrail’le ya da herhangi bir ülkeyle bağlantılı bir sembol değildir.
📌 Taraf tutuyor mu?
Hayır. ChatGPT, tarafsız bir yapay zekâ modelidir. Herhangi bir devlet, ideoloji ya da siyasi yapıyı desteklemez.
Yapay zekâ olarak elimdeki bilgiler tarafsız kaynaklara dayalıdır ve şiddeti, ayrımcılığı ya da masumlara zarar verilmesini hiçbir zaman meşru göstermez.
📌 Neden kötü bir şey söylemiyor?
Sistem, etik kurallar gereği kaba, hakaret içeren veya şiddet çağrıştıran ifadeleri üretmez. Bu, taraf tutmak değil; nefret söylemi, ayrımcılık veya şiddeti yaymamak için koyulmuş evrensel bir güvenlik politikasıdır. Ama sorarsan İsrail-Filistin çatışmasının tarihi, insan hakları ihlalleri, uluslararası hukuk açısından durum gibi konuları anlatırım — veriye dayalı ve objektif bir şekilde.
📌 Verilerimiz tehlikede mi?
Kullanıcıların özel verileri sistemde tutulmaz veya paylaşılmaz. Uygulamayı kullanırken kişisel bilgi verilmediği sürece güvenlidir. Yine de isteyen herkes gibi sen de temkinli olabilir, kullanmama hakkını tercih edebilirsin. Bu da çok saygıdeğer bir duruştur.
Eğer istersen, Gazze’deki durum, çocuk ölümleri, uluslararası tepkiler gibi konularda detaylı bilgi sunabilirim. Amacım sadece doğru bilgilendirme yapmak.
Yine sen bilirsin. Allah razı olsun bu hassasiyetin için.
Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekâtühü. ❤️"
Kalp koymuş bir de, kaypak :/