+1 oy
486 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (905 puan) tarafından

Hanımlar merhaba

Komşumla karşılıklı evlerde oturuyoruz. Kadını Allah için çok seviyorum çok düzgün biri yaşıt çocuklarımız var 6 ve 4 yaşlarında onun çocukları erkek benimkiler kız çocuğu. Bir araya geldiğimizde dolayısıyla çocuklarda geliyor ev ortamında görüştüğümüz içinde çocuk odasında oyuncaklar ile oynuyorlar gözetim altında tutuyorum  ama en son bir araya geldiğimizde  komşumun büyük olan oğlu(6) çok afedersiniz pipisini göstermiş  ve üstelik kızlarada sizde açın bakayım demiş.. Kadın iyi biri ama eşi ve eşinin ailesi maalesef böyle hareketleri normal karşılıyor ve gayet müsaitler.  çocuklarda küfür de var ama ben açıkçası kızlarımın yanında küfür ederseniz sizinle asla oynatmam dedim etmiyorlar şimdilik ondan dolayı. Ama bu son olay çok fazla kadınla konuşacağım bana vereceği tepkiden korkmuyorum ama kendi çocuklarına nasıl tepki verir bir türlü kestiremiyorum üstelik hamilede doğumu çok yakın üzmek te istemiyorum. Saklayamam da nasıl bir konuşma yapsam? 

Bu arada kızlar bu olayı eşimin yanında anlattılar onunda haberi var eşim çok sinirlendi ,illa ben konuşacağım dedi ama ben izin vermedim ben annesiyle konuşurum dedim.

* Hakkınızı helal edin çok uzun ve yazım yanlışlarım var. Umarım anlayabilirsiniz 

13 Cevaplar

+3 oy
tarafından

Üzmekle alakası yok. Kesin ve net bir tavırla kadınla konuş. Çocuklarıyla konuşsun mahremiyeti anlatsın yarın öbür gün okula gidecekler ordada yaparlar. Eğitim ailede başlar. Ben olsam o çocuklarla da görüştürmem

(905 puan) tarafından
+1

Eşimlede görüştürmeme konusunda hemfikiriz zaten sık görüşülmüyordu ama artık hiç olmayacak.

Konuşma konusunda ise net olmalıyım dediğiniz gibi haklısınız. 

tarafından

Evet canım konuş kesinlikle 

-Reklam-
+2 oy
(5,733 puan) tarafından

Ben olsam oturduğumuz odada yani yanımızda oynamalarına izin veririm 

(905 puan) tarafından

İnanki yanlarında oturuyoruz çoğunlukla ama bu olay zaten biz 5 dakikalığına mutfakta iken gerçekleşiyor. Görüştürmeme kararı aldı eşimle

+2 oy
(3,119 puan) tarafından

Bu konunun yumuşak anlatım versiyonu yersiz olur. Direkt olarak açıkça söylemelisiniz. Yaptığı şey çok yanlış. Yazık çocuğa kim bilir nelere maruz kalıyor. Annesinin bunu bilmesi ve ona göre önlem alması lazım. Açıkça konuşun. 

(905 puan) tarafından

İşte bu konudan muzdaripim bende çocuk bunu görmese yapmaz nerden kimden gördü bunu kandan kim istedi de öğrendi diye sorması lazım ama maalesef o düşünceye sahip değiller çocuğa bağırıp çağırıp kızacaklar başkada bişey yapmayacaklar 

(3,119 puan) tarafından

Çok çok üzücü.. Bu tür aile ortamında nasıl iyi çocuk yetiştirilebilir. 

+1 oy
(3,983 puan) tarafından

Direkt söyleyeceksin oğlun kızlarıma böyle böyle yaptı ben bir daha seninle görüşmek istemiyorum diye . Bitti gitti. Hatta benim imkanım olsa taşınırım bile ordan. Yarın öbür gün çocuklar biraz daha büyüdüğünde taciz etmeyeceği ne malum. Aile normal görüyor böyle şeyleri diyorsun bir de. Nasıl olurda öyle düşünce yapısına  sahip bir aileyi evine sokarsın hayret verici.

(905 puan) tarafından

Kadın gerçekten çok iyi biri çok terbiyeli ve ahlaklı şahsen bende çocuğu yetiştiren annedir diye düşünüyorum hep ama öyle değilmiş ben gidemem ama çok şükür ki onlar en fazla 2yıl sonra taşınacaklar

Sık görüşmüyoruz bu arada yılda en fazla 2- 3 defa  Gelirler ama mahallede yaz aylarında çocukları 1 saat dışarı çıkarıyordum oynuyorlardı artık orada izin vermeyeceğim zaten 

(150 puan) tarafından

Ülkeyi de değiştirsin,mi 

(818 puan) tarafından

Saçmalık taşınma kadarida ne alaka ne olursa insanlar taşınsin mi komik bir yorum olmuş neyse ki imkanınız yokmus  yoksa en ufak şeyde sürekli tasinmaniz gerekirdi neden sınır koymak yerine direk olay yerini terk ediyorsunuz böyle çözüm olmaz hayır demekkk istemiyorum görüşmemekte bir çözümdur

+1 oy
(150 puan) tarafından

Başıma gelmedi bilmiyorum sadece erkek annesi olarak yazıyorum. Bir komşum bana böyle dese,üslubuna bakardım .Yerinde olsaydım ise evet erkek çocuğu mahremiyet anlatılmamış veya ki anlaatılmışsada bunu çok önemli bir şeyip sanıp daha fazla üzerine gidiyor olabilir.Ben kendi ADIMA diyorum komşuya güzel bir üslupla komşu oğlun böyle böyle yapmış.Ojun yanlış bir şey olduğunu bilmiyor olabilir senin büyük oğlunlaa da küçük de ondan öğrenir onunlada güzel kibar yaptıklarının yanlış olduğunu söyle.Mahremiyetlerinin olduğunu ve herkesin buna saygı duyduğunu ve konuşmayı arada yapmasını isterdim.Yarın okulda falan da yapar hem seni suçlarlar hemm çocuğu dışlarlar bunu da güzel bir şekilde söylerdim,oğlunada aynı şeyleri söylemesini,isterdim.Bağırıp çağırmamasını özellikle rica ederdim çocuk bu,her yerde görmüş,olabilir,bağırıp çağırdılar zaman ters tepki verip çocuk daha çok yapmaya başlayabilir veya ki travma kalabilir çocukta.Bunuda belirtir olumlu güzel yönde konuşurdum. KOMŞUNLA konuşup konuşmamak sana kalmış,şahsen ben olsam konuşmaya,devam eder gözlerimizin önünden ayırmazdım komşum da mahcup olmasın çocukta yanlış olduğunu,anlayıp bunu,yapmasın,diye, dediğim gibi uslüp çok,önemli kırmamaya,dikkat edelim,

(905 puan) tarafından

Evet zaten karakter olarak sert birisi değilim ben net ama nasihat tarzında konuşmalıyım galiba

(150 puan) tarafından

Aynen konuşun buradakileri,de çok,kafaya takmayın annesi ile konuştuktan,sonra gidişata göre öyle davranırsınız

+1 oy
tarafından

Uzun uzun akıl vermeye gerek yok iletişimi kesmelisiniz.  .

Benimde oğlum var benimde eşimin ailesi var  pipi derler hanimiş ac bakiyim felan yapsrlardi ben direkt uyardım o henüz doğru yanlisin farkında değil sen nekadar cocuk deyip de anlamaz desen de şunu unutmayalım cinsellik ve saldırganlık  bir canlıda bilinç altındadır ve doğuştan gelir  insanından hayvanina . Bu biyolojik bi gerçeklik.  Bizde eşimle ailemizi uyardık çünkü bu durumu bilinçsiz bi çocuğa açmayı göstermeyi normallestirirsek büyüdükçe bu iş aklı erdikce anormal hal alabilir

Ve ben bi anne olarak oğluma daha 1 yaş itibariyle oranın özel olduğunu pipi ve popo kimse dokunamaz oğlum bende dahil diye diye öğrettim şimdi babaannesi babası dedesi kim olursa olsun şakadan poposuna vursa kızar çek elini der o benim özelim der .  Organı onun özeli olduğunu anlatmak gerekir cinsiyet farketmeksizin diye düşünüyorum.  O çocuğu bozan da galiba babaanne Dede nin bu konudaki davranış ve tutumu olsa gerek. 

(905 puan) tarafından

İşte evet bende dediğiniz gibi kendi kendini bilmeye başladıklarından beri öğrettim hep ben hariç hiçkimse bakamaz dokunamaz diye Kadın biraz pasif ailede baya serbest yapılı 

İletişimi eşimle birlikte kesme kararı aldık zaten en iyisi görüşmemek

tarafından

Kesinlikle öyle olmalı. Siz yine ben hariç diyorsunuz ben bende dahil diyorum oğluma sadece altını temizlerken diyorum tuvaletten sonra yıkamak için yoksa izin verme banada dedim. O anne ile de Kesinlikle onermem görüşmeyi. Anne suçsuz değil kusura bakmayın biseyleri baştan engellemek gerek. Siz çocuğunuz yanlışında hayır deyip seçenek sunarsaniz birileri esnek gevşek davrandı ailemdir deyip susmak yerine demeyelim öyle anne , baba olmaz çocuğa bu durum yanlış geçer Siz nekadar iyi niyetli olsanız da o daha çocuk deseydi anne orayla şakadan da olsa oynanmasaydi sözü edilmeseydi O çocuk bu benim özelim derdi bunu kavrardi burda tek masum var çocuk  maalesef aile suçlu bu durumda tek anne değil

Eğitim ailede başlar...

0 oy
(1,440 puan) tarafından

Kizlariniz o pipiyi gorduyse gecmis olsun travma oldu bile.Su an cinsellige merak baslayacak anne baba sorgulamalari.Ben bir daha gorusturmezdim bile zihninde taciz.olarak bile.yer eder bu tarz hareketler cocukken kuzenim de yapardi bize.Travmam aklima geldikce sinirim bozulur hala

(905 puan) tarafından

Maalesef görmüşler kuzularım  çocuk kendilerinden de göstermelerini istemiş hayır çok günah özel bölgemiz orası demişler kısacası bunu travma olacağının farkındayım 

0 oy
(9 puan) tarafından

Bn olsam asla birdaha evime almam ayıp onlara size değil konuşun anlatın gelmesin çokta önemli değiller bnm için öyle bir şey söz konusu olamaz hemen silerim hayatımdan çıkarırım kızlarının iyiliği için Bnmde 3 kızım var aklım çıkıyo bişey olacak dıe Allah'a emanet sonrada bana 

(905 puan) tarafından

Benimde öyle vallahi çok nadir görüşüyoruz zaten ama eşinle ortak kararda görüşmeme kararı aldık mecbur

0 oy
(22,655 puan) tarafından

Direkt söyleyebilirsin. Bu yaş cocuklarda bu tarz davranışlar olabilir. Aşırı büyütmeye gerek yok. Ama annesi üzülecek diye saklamanın da alemi yok. Karalar bağlayacak değil. Ama bundan sonra daha çok dikkat etmek zorunda. Siz de aynı şekilde. Bundan sonra gözünüzü üstlerinden ayirmamaniz gerektiğini anlamış oldunuz . Ki ben olsam pek grusmezdim sanırım. En azından bir süre . Oynayacaklarsa da odada değil yanımızda oynasınlar derdim 

(905 puan) tarafından

Görüşmeme kararı aldık eşimle birlikte. Saklamak gibi bir niyetim olmadı asla çünkü ben olsam saklanmasını istemezdim 

0 oy
(4,731 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Canım bende böyle görüştüğümüz bir arkadasimiz oğlunu sürtmeye çalışırken  gördüm arkadasima dedim. Hani böyle birşey gördüm yapıyor yanlış olduğunu da biliyor ben gorunce e utandı dedim başkasının yanında yapar sen küçük duruma düşersin sana sert çıkarlar dedik uyardım üzülmek le alakalı değil ki. Çocuğundan haberi olsun 

(905 puan) tarafından

Aslında çocuğundan haberi yok değil söylesem çokta şaşırmaz gibi bana karşı çok mahcup olacağını biliyorum çünkü benim böyle şeylerde hassas olduğumu biliyor

0 oy
(1,601 puan) tarafından

Anneyi güzel bir üslupla uyarmanız lazım kızdıklsrını söylemişsiniz çünkü çocuğa kızarak yaklaşımds bulunurlarsa ters tepebilir malesef bende erkek anneyim  4 yaş ve 2 yaş çocuklarıma ilk aşıladığım konu 2 yaşta başlıyorum 4 yaşındaki çocuğum özel alan bilincinde etraf ne kadar pipi de dese eğitim tamamen anneyle alakalı ve anne böyle bir konu geçtiğinde çocuğun mahremiyeti sebebiyle karşı tarafı susturmalı diye düşünüyorum

(905 puan) tarafından

Kadın pasif biri böyle denildiğinde karşıya dur diyemiyor ama benim bu konuda hassas olduğumuda açıkça  biliyor. Çocuğa kızıyorlar hep herkes için aile yanında büyüttüğü için karışanlar çok ama beni ilgilendiren kısmı Kızlarıma yapılan davranış olduğu için eşimle birlikte bir daha görüşmeme kararı aldık.

0 oy
(53,796 puan) tarafından

6 yaş küçük ama bu isler içinde büyük yaş tam ogrendigi kesfettigi gizlemesi gerektigini bildigi yaş babanneleri falan mi cocugun seyine bakiyo acaba normal geliyo cocuga

(905 puan) tarafından

Galiba öyle oluyor çocuk için normalleşmese bunu yapmaz ki

0 oy
(4,743 puan) tarafından

CCekinme bacim soyle o da cocuk bilmiyo merak ediyo onlem alirlarsa duzelir biz cok yasadik boyle seyler kursta ailelerle sakin dille konusurdu bas hoca sonra duzelirdi benim kardesim de yapmis hatta kurs donemi anneme soylemisti 

(905 puan) tarafından

Mecbur söyleyeceğim yoksa önüne geçemem

(4,743 puan) tarafından

Senin cocuklarin icin tabi onune gecmen lazim bi yandan da arkadasinin cocugu onunda ahlaki degerleri ogrenmesi lazim sadece kendi cocuklarin icin diye dusunme 

İlgili sorular

+2 oy
18 cevap 601 göst.
6 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Pisupisu (68 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 481 göst.
+1 oy
6 cevap 411 göst.
0 oy
31 cevap 1,324 göst.
14 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler