+2 oy
305 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (179 puan) tarafından

Kızlar yüklü bi miktar parayla altınmı alınmalı yoksa faize yatırsak daha mı iyi olur.

Faizde parası olanlar bu işler nasıl yürür, hangi bankaları önerirsiniz

14 Cevaplar

+5 oy
(21,851 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Ben altıncıyım sen seversin sevmezsin beni ilgilendirmez :) Altına yatirmak daha kârlı ve temiz geliyor bana 

-Reklam-
+10 oy
(883 puan) tarafından

Faiz dinimizce haramdır.helal aşına haram katma elinde bereket görmezsin çöp olur

+4 oy
(8,978 puan) tarafından

O kadar yapmayın dememe rağmen bir yakınım yatırdı başları dertten kurtulmuyor kaç aydır iyi düşünün derim 

+3 oy
(1,449 puan) tarafından

Faizde parası olan birkaç tanıdığım var gerçekten bereketini gördüklerini görmüyorum nacizane fikrim altına yatırırdım

+3 oy
(526 puan) tarafından

Haram para olacağına altına yatır zaten gün geçtikçe artıyor en iyi yatırımlardan biri

+3 oy
(570 puan) tarafından

Altına yatır bacım helal olsun 

+3 oy
(148 puan) tarafından

Bende çok düşündüm ama çoluk çocugumuz var boşver bizden çıkmaz onlardan çıkar en büyük günahlardanmış şeytan çok dürttü ama vazgeçtim vicdanım rahat etmedi inşallah sende doğru tercihi yaparsın canım

+2 oy
(2,293 puan) tarafından

Ben sanırım bu yorumu hep yapacağım 😁

Haramda huzur ararsan huzur sana haram olur dermiş Hz Ömer 

1 TL haram yemenin günahı ; bir evladın annesi ile 32 kez zina yapmasına bedel günahı var. 

Allah korusun Bir gün başına bir kaza gelir "Neden" diye düşünme yediğin haramın cezasını çekiyor olacaksın. Sadece kendinden pay biçme Allah korusun çocuklarından çıkabilir.  Evinizde huzur kalmayacak bunu da eklemek istiyorum. Neden kısa yoldan para kazanmanın telaşına giriyorsunuz ki ? Peygamber efendimiz hep ticaretle uğraşın ticarette bereket vardır der . Madem yüklü miktarda paranız var ticaret yapın 

+1 oy
(4,812 puan) tarafından

Ben faize yatıranı yargılamam, çevremde günlük faize yatıran var hepsi de gayet yüksek standartlarda yaşıyor. Ha, bir gün faizin acısı çıkar mı bilmem, göreceğiz.

Ben olsam ne yapardım, maden her zaman iyidir ama sadece altın almam. Bölerim hep. Altın, gümüş ve platin alırım. Paranın %50'sine altın %25'ine gümüş, %25'ine platin.

(2,293 puan) tarafından

Bende bu şekilde yapıyordum geçen lazım oldu , baya da önceden atmıştım unutmuştum onları öyle söyleyeyim. 289 bin TL birikmiş 1 senede 😁 

(730 puan) tarafından

Mantıklı. Gümüşü gözardı ediyoruz ama o da değerleniyor sinsi sinsi 

(4,812 puan) tarafından

Aynen öyle, platin de öyle. Maden her zaman iyidir. Faiz çıkar düşer, zaten sıkıntı da, döviz Trump'ın ruh haline bakar. Maden hep kıymetlidir çünkü suni değil ve doğada az.

+1 oy
tarafından

Vallahi bizim yüklü miktarda paramız vardı faize atmıştık her ay üstüne 20 milyar para geliyor 

Biz memnunuz

(179 puan) tarafından

Ne kadardı sorması ayıp

tarafından

580 milyar birikimimiz vardı bankaya faizi attık aylık 20 milyar üstüne geliyor canım

(179 puan) tarafından

Peki bu gelen parayı aylık çekiyomusunuz yoksa birikmeye devamı ediyo.Bide hangi bankayı kullanıyorsunuz.Aylık faizi çekip ana para geri kalıyomu mesela çok bilmiyorum da biraz anlatırmısın hangi banka koşulları falan 

tarafından

Ben eşimin anlattığı kadarıyla biliyorum garanti bankasını kullanıyoruz 

Hiç bir şekilde çekmiyoruz

Yaklaşık 9 ay oldu 9 ayın sonunda çektik toplam 1 trilyon 400 milyar ama biz yüklü mikarda yatırdık 

Hamdolsun ev aldık bu sene sonu teslim edilcek 

+1 oy
(394 puan) tarafından

Adamın biri çok eski bi evde oturuyormuş kendi alın teriyle alınmış bir evdi sonra adam evi beğenmiyor gidiyo sıfır bi daire alıyor faiz para çekiyor sonra hatay da deprem oluyor adamın faizle aldığı sıfır evi yerle bir oluyor ama eski binası sapasağlam duruyor ➡️ yorum sizin.. 

0 oy
(1,552 puan) tarafından

Televızyonda en iyi yatırım aracı külçe altın yazıyordu ama faize yatırcasanız hesaplama araçları var girin onlara miktarı ve vade sayısını yazınca size elinize geçecek parayı gösterıyor banka banka kıyaslama yapablrsnz mesela şuan getir finans%46 günlük faız verıyor bunun gibi seçeblrsnz

0 oy
(2,433 puan) tarafından

Bi tanıdığım faizden kazandığı para kadar zarara uğradı. Sonra faizden çıktı tabi

0 oy
(53,478 puan) tarafından

bizde altın yapıyoruz elimize her geçtikçe 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 141 göst.
+2 oy
4 cevap 73 göst.
0 oy
3 cevap 113 göst.
15 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler