+3 oy
505 göst.
Diğer kategorisinde (9,731 puan) tarafından

Kızlar oğlum 1 ay önce ayağını yaktı çok kötü bir şekilde su döküldü üstüne hala izi var baya kantaron yağı sürüyorumda geçmiyor günde kaç defa sürmem lazım?? 

Krem olarakta fito ve madecasol kullanıyorum hiç geçeceğe benzemiyor

11 Cevaplar

+4 oy
(8,271 puan) tarafından

Silverdin kremi de çok güzel yanık için Bi keresinde yüzüm komple yanmıştı onu günde 4 5 defa sürüyor dum kabuk atıp iyileşti 

(9,731 puan) tarafından

ya olmadı onu deniyim teşekkürler

-Reklam-
+3 oy
(271 puan) tarafından

Eczanelerde özel yağlar yapıyolar onlar çok etkili

(9,731 puan) tarafından

OOlmadı onu deniyim sağol :) 💕

(271 puan) tarafından

Sende sağol

+3 oy
tarafından

Kantaron yağını dr lar önermiyor geçen düştüm ambulansla acile götürürduler alnıma dikiş atıldı bunu sordum silverdin sür daha iyi dediler kantaron kafein varcdediler bilginize. Ben zaten silverdin kullanicam dikislerden sonra mesela iz kalmasın diye önerim kullanın. İz bırakmıyor. Benim 17 yaşımdayken kolum utuye değdi yeni fişten çekilmişti bildiğin deliklerin iki yönlü ya dikey yönde bi tarafın izi çıkmıştı ağustos sıcağı bide ecz. Silverdin verdi ozamnlar kullandım iz diye bisey kalmadı 

(9,731 puan) tarafından

Hemen geçtimi peki? Yoksa uzunmu sürdü izin tamamiyle gitmesi

tarafından

Yok ya 1 aya tertemiz ama düzenli kullanmaliyiz. 

+3 oy
(9,616 puan) tarafından

Ya benimde kardeşimin 2. 1. Derecede yanıgı var ayagında kazan suyu döküldü çalışırken pansumana gidiyor izi kalırmı acaba kantoron falan bu gibi şeyler işe yarıyormu cidden deneyen varmı

(9,731 puan) tarafından

Kullandığım kremleri yanık eğitimi almış aile hekimi vermişti görümceme yüzü yanmıştı baya hiç iz kalmadı  doktora yazdırdık iyi kremler dedi olmadı sizde kullanın 

(9,731 puan) tarafından

Oğlumunki geçmiyor sanki endişelendim

+3 oy
(147 puan) tarafından

Elma curusun canım onun suyunu sur 

+3 oy
(1,251 puan) tarafından

Yumurtanın sarısını yakıyorlar yağı çıkıyor canım onu tavsiye ederim.

Sarı kantaron yağı birde.

(9,731 puan) tarafından

Onu kaynanam dedi ama güvenemedim yaa gerçekten etki edermi

tarafından
+1

Yaparsanız dışarıda yapın sakın evde yapmayın 1 ay kokusu gitmez 🤣

(1,251 puan) tarafından

Benim kızımın elinin üstü sobaya değmişti küçükken 

Annem yapmıştı sağolsun çok az belli izi .

DP nin dediği gibi dışarda yap ev duman altı olmasın.

+3 oy
(1,056 puan) tarafından

Yumurta yağı duymuştum ama ne kadar etkili bilmiyorum bi araştır istersen geçmiş olsun 

(1,056 puan) tarafından

Yumurtayı çiğden mi sürdün. Kavuruyorlar onu resmen o kadar ki yağı çıkıyo canım ondan bahsediyorum 

(2,012 puan) tarafından

Evet çok kötü oldu benim elim ama yanıktan yanığa değişir mi bilmiyorum 

(1,056 puan) tarafından

Çiğ yumurta iyi değil zaten canım iyi mikrop kapmamış

(9,731 puan) tarafından

Kaynanamda dedi sarısını güzelce kavuruyorlar yağı çıkıyor diye bilemedim yapmadım onu 

(1,056 puan) tarafından

Aynen canım işte bilemiyosun ki eskilerin dediği yarısı doğru ise yarısı yanlış 😂

+3 oy
(1,493 puan) tarafından

Canım benim başıma iki kere geldi biri ben hamileyken ocakta nane yakiyordum çorbaya elimde ıslaktı su damladı sıçradım o döküldü ayağıma, çorabım yanmış alttan ayağım yanmış çok kötüydü yalnızca silverdin Sürmüştüm çabuk iyileşti ama izi kaldı, sonra, o zaman seralar vardı seracı ablanın biri kantaron yağı verdi, kırımızı, onu sürdüm kızım bir yaşındaydı izi kalmıştı bir ay filan sürdüm sanırım, şuan yok gitmiş, birde başkası yanmıştı arabanın içindeki kaynayan su varya radyatör suyu mu nedir o patlamıştı koluna o daha beterdi ona silverdin sürdürmedi biraz geri kafalı idi, ilaç kullanmıyordu filan, onu da sadece o elimdeki kırımızı kantaron yağı ile bebek gibi yeniden kolu deri değiştirdi izi kalmadı, fakat kullanıma dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü ben ayağıma fazla sürünce kaşınıyordum gene de sorup sürülmeli çok çok geçmiş olsun Rabbim birdaha yaşatmasın beterinden korusun ❤️

(9,731 puan) tarafından

Amin Allah razi olsun inşallah çok teşekkür ederim😘💕

+3 oy
(296 puan) tarafından

Sana tek önerim contractubex krem canım benim kızımında kolu yandı 5 ay önce baya da yandı 2. Derece yanık. Bu kremi kullanıyoruz baya topladı şükürler olsun.  Fotoğraf olsaydı daha iyi olurdu ama yara kapandıysa bu kremi başla kullanmaya.  Çok kızarıyor kolu onu da doktor çok normal dedi ama bakacaz zamanla geçer dedi

(9,731 puan) tarafından

5 aydır hala geçmedimi izi canım bizimde geçmiyor gibi çok sağol olmadı o kremide aliyim

(296 puan) tarafından

Ya canım yara şeklinde işte yarası geçiyor ama çok yavaş geçiyor.  Bide çerçeve gibi kenarları . Geçiyor ama çok yavaş 

(9,731 puan) tarafından

Ay geçsinde 1 2 yılada razıyım kantaronda sürsemmi tekrar bide krem sıklığı ne olmalı sence 

(296 puan) tarafından

Günde 3 kere sabah öğle akşam sürülüyor.  Krem soyuluyor silikon oluyor ölü deriyi atıyo.  Pahali biraz reçeteye geçmiyor. 3 ay kullanın dedi doktor. Senin çocuğunun nasıl yanığı yani göze kötü geliyor mu

(9,731 puan) tarafından

Hayır ama böyle kahve rengi lekeler kalmış bazı yerlerdede beyaz bir yerde hafif buruşuk

(296 puan) tarafından

Biz 7 gün pansumana gittik sonrasında özel yanık kremi yaptırdı doktor onu da kullandık ama sargılı şekilde  sonra 15 gunluğüne senin kullandığın kremleri kullandık.  İşte şimdi de contractubex kullanıyoruz. İlk günü gözümün önüne geldi de valla şükürler olsun neymiş ne oldu şimdi o kadar topladı buna da şükür ediyorum zamanla daha da geçer 

(9,731 puan) tarafından

Kesinlikle öyle bunada şükür daha kötüleride var Rabbim korusun evlatlarımızı

(296 puan) tarafından

Amin canım amin. Ama benim de sinir olduğum şey milletin bakması yani çok dikkatimi çekiyor hemen herkes bakıyor bnde buna kafayı takıyorum ne var sa neye bakıyonuz

(9,731 puan) tarafından

Haklısın ama insan ister istemez bakıyor  malesef 

Ben hastanede bir çocuğa denk geldim allahım yüzü elleri kolları hepsi buruşmuş sanki kaynar suya koyup çıkarmışlar nasıl içim gitti iyileşmişti ama hepsi iz kalmıştı bakmamaya çalıştım oğlumda 3 yaşında çocuğu uzaktan gördüğü için  gülüyordu ona aklı ermez ztn yanık olduğunu çocuk diyordu anne o bebek neden bana bakıyor diye o çocuğun psikolojisini düşünemiyorum 🥺

+3 oy
(1,951 puan) tarafından

Kaçıncı derece yandığıyla alakalı eğer 1.derece ise izi kalmaz geçer ama daha derinse geçmez.allah kimsenin başına vermesin benim ikinci oğlum çaydanlık ocağın üstündeydi 11 aylıktı kafadan asaga döküldü kolu göğsü ayakları 3.derece yandı şuan 13 yaşında burus buruş kolu göğsü ama kemikleri gozukuyodu çok yanmıştı malesef rabbim hiç bı anneyi böyle sinamasin aylarca kucağımda uyuttum ağlayarak yani eğer çok derin değilse geçiyor Fito iyi bı krem sürmeye devam et hatta gece sur ve çok yedirme o çeksin içine çok geçmiş olsun 

(9,731 puan) tarafından

Ayyy içim gitti  yaaa 😞 Allah beterinden korusun inşallah çok zor bir süreç bize 2 . Derece diyende oldu 1.derece diyende ama galiba 2.derece geçmiyor gibi bazı yerleri

(1,951 puan) tarafından

Valla bana dk sar dedi 5 gün yanık acilde yattık eve geldim çocuğu soydumki iki bim poşeti sargı bezi çıktı ben sarmadim yoksa yanıkları çok kanıyordu krem sürüp açık birakiyodum okadar zorduki bı gece kucağımda uyumuşum kalktimki kolu aşağı düşmüş sismisti hep yüksekte durması gerekiyoduki ödem olmasın yani kantaron da kullandım ama bize pek fayda etmedi çok derindi çünkü inşallah size iyi gelir

(9,731 puan) tarafından

Ayy kıyamam yaaa sarmak iz bıraktırır bizde 3.günden  sonra açık bıraktık sarınca hep çukurlaşır 

İnşallah canım sağol Rabbim korusun evlatlarımızı inşallah❤

+2 oy
(3,429 puan) tarafından

Domuz yağı sür izi bile kalmaz 

(3,429 puan) tarafından

Eti haram bildiğim fazlamı ince dokuyorsunuz bazı seyleri..

Kim ne istiyorsa onu yapsın ben sağlık için dedım kediye bile sürdüm yarasınada gecirdi

tarafından

Dinde fazla veya ince dokumak yoktur canım ayet vardır hadis vardır . Ne emir verilmişse o'dur. Senide anlıyorum iyilik anlamında söyledin ama bende doğrusunu söyleyeyim sana canım uygulayıp uygulamamak sana kalmış tabiki 

(3,429 puan) tarafından

Sen doğrusunu söylemiyorsun bende araştırdım diyorlarki bu egerki iyileştirme yönündeydi kullanilabilir yağı sürmek olarak diyorum..

Sen bence birdaha araştır hatta hocana falan sor bu bir tedavi yontemidir

(1,018 puan) tarafından

Son çare eğer o hayvanın yagisi ise. kullanılır ama son çare olmak.sarti ile 

(3,429 puan) tarafından

Olabilir kadında demiş ne surduyswm geçmedi onuda deneyebilirsiniz neden çocuğunda iz kalbini ömür boyu 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 222 göst.
20 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mutluu annee (636 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 65 göst.
2 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Buket masal (2,593 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 237 göst.
26 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Hatice061987 (2,295 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 142 göst.

Kategoriler

1,471,894 soru

24,104,552 cevap

332,617 kullanıcı