+3 oy
576 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,659 puan) tarafından

İkinci çocuğun yaş aralığı kaç olmalı aralarında çok yaş farki olmasın 30 yaşına gelmeden 2 taneyi getirmek istiyorum ek mamaya gectikten bir kaç ay sonra düşünebilir miyim ikinciyi hem beraber buyusunler istiyorum 

22 Cevaplar

+8 oy
(2,832 puan) tarafından

Kiz daha birinciyi dogurmadin ne ikincisi bı bak gör çocuk bakmak kolay mı 😂 daha bugün doğumu baslatmak için ne yapmam lazım yazmadın mi 38 haftaliktin. Bebe bakmak çok zor. Doğurunca anlayacaksın. Lohusa bunalımı, 4.ay atak ayı, 6.ay ek gıdası kabızlığı, 9.ay büyüme atağı aman oturdu mu aman emekleri mi, 1 yaş aman yürüdü mu. Şimdi bunları düşünme çünkü doğurunca zaten vazgeciyoruz. Bende sen gibi düşünüyordum tövbe ettim. Üstelik benim kızım uyuyan bir çocuktu hiç zorluğu olmadı ama yine de ben bittim yani. Şimdi 16 aylık ikinciye hamile kaldım daha kendime gelemedim napicam diye agliyorum. Kendine gel yapma bunu kendine 😂

(1,659 puan) tarafından

Ay canım ne bileyim yaşım geçtikçe gelecek endişesi oluyor 🤣🤣ikincinin de yolunu yapayım diyorum bilinçlenehim öyle bı anlattinki korktum kız millet 7.ye hamile o kadar zor değildir inşallah ya

(2,832 puan) tarafından
+1

Ben 5 kardeşim, çok zor arkadaşım. Millet hep der birlikte büyür de büyümüyor ilk çocuk ziyan oluyor hep. Azıcık büyüsün ondan sonra düşün derim bı ilkini tat ikinciye inşallah hevesin kalır 😂

(2,829 puan) tarafından
+1

Şuraya bı cansuece ye artı vermeye geldim..

(2,832 puan) tarafından

@1996 Anne ♥️ 

-Reklam-
+4 oy
(6,542 puan) tarafından

Bebeginiz kac aylik. Ek gida diyosaniz daha cok kucuk sanirim. Anne sutu aliyosa en az 2 sene olsun. İdeal olan 4 senedir. Cocuk ve anne icin saglikli olan budur. 

Ayrica ben ilk cocugumu 30 yasinda dogurdum. 35 yasina kadar dusunebilirsiniz. Yasiniz kac bilmiyorum ama 32-33 falan da uygun. 35 sonrasi anne ve bebek icin riskli olabilir. Ama gunumuzde artik cogu kadin 35 sonrasi anne olmaya basladi. 

Tabi once siz hazir olmalisiniz,sonra maddi-manevi hazir misiniz bunlar onemli. 

Biz 2 calisaniz 1 taneye zor yetiyoruz. Bu zaman da cok zor. 

(1,659 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Herkesin kendi tercihi tabi ama ben 34 35 yaşına gelmeden 2.yi düşünüyorum o yüzden fikir almak istedim çünkü belli bir yaştan sonra yaşlanıyorum hamileligin zorluğunu bel ağrılarını o yaştan daha önce yaşamak istiyorum bu sadece hamilelik için de değil o buyudugun de okuluna yetişmek gerekiyor yaramaz olsa peşinde sürekli koşmam gerekiyor büyütmek gerekiyo fikir de almak istiyorum sütten kesip ikinci getirenlerin deneyimini bir zararı var mı bı sıkıntı zorluk yaşadılar mi diye bilinçlenme icin

(6,542 puan) tarafından

Yas olayina cok takilmamak lazim. 34-35 yaslar da genc yaslar. Arka arkaya iki cocuk dogurmakta vucudu cok yipratir kisiyi erkenden yipratir. Dogum sonrasi 2 sene icinde vucut anca kendini toparlar. Daha oncesinde hamile kalmak anne ve bebege zarar verebilir ozellikle de anneye. 

Ayrica supriz hamilelik harici bile isteye hamile kalipta buyuk cocugu anne sutunde mahrum birakmayi dogru bulmuyorum. Hatta anne hamile kalinca ve yas yakin olunca buyuk cocuk bii cok seyden mahrum olacak kucukte olacak tabi. En cokta anne yipranacak. 

Yorumlarda gordum sanirim henuz cocugunuz yok hele bi dogsun ondan sonra dusunursunuz 2.yi :) 

Ben 29 da hamile kaldim 30 da dogurdum cok rahat ve saglikli bi hamilelik gecirdim ,dogumum da cok kolay oldu. Hamile iken 3 sene sonra 2.bebege hamile olmayi dusunurdum. Dogunca vazgectim baska cocuk dusunmuyorum. 

Gunumuzde cocuk buyutmek maddi-manevi cok zor. 

+4 oy
(2,708 puan) tarafından

İlki 14 aylıktı 2.ye hamile kaldım. Tam 2 yaş var aralarında. Şimdi küçük oğlum 6 aylık oldu yavaştan oynamaya cilveleşmeye başladılar çok güzel ama ben büyük oğlumu aşırı ihmal ettim mecburen. Bu konuda aşırı vicdan azabim var. 30 aylık oldu şimdi tuvalet eğitimine bile baslayamadim. Küçüğü durmuyor çünkü. Büyük oğlum 9 aylıkken konuşmuştu konuşması ilerleyemedi. Şimdiye şakır şakir konuşması lazımdı. Anca 2 li konuşabiliyor tek başına büyüdu yavrum. En azından büyük olan 3 yaş olmalı konuşma ve tuvalet işi halledilmeli yoksa büyüğe çok yazık oluyor. Bugunleri bana gosterselerdi ikinciyi oğlum kreşe gidince yapardim

+3 oy
(1,741 puan) tarafından

Ya bence aralari yine olmali en azından ilk çocuk derdini anlatabilir durumda olmali tuvaletini soyleyebilir konusabilir durums gelirse daha iyi olur ikiside küçük ikiside muhtac olursa hangisine yeticeksin yaşa takilma bence

(1,659 puan) tarafından

Bazıları geç öğreniyor tuvaleti konuşmayı ama eltimin kızı 3yaşında tamamen öğrendi her seyi

(1,741 puan) tarafından

Bilemiyorum ama çok ufakken hem yetismek cok zor hemde ister istemez ilk cocuk ihmal ediliyor gibime geliyor bana tabi herkesin kendi görüşü ama benim fikrim ilk cocugun buyumesi biraz

+3 oy
(1,141 puan) tarafından

Yaş farkı olmasın demek ilk çocuğa yapılan haksızlık bana göre. O da daha çok küçük nasıl abi abla olsun ki. Yeğenimden biliyorum 16 ay vardı kardeşiyle ne zaman annesinin kucağına otursa kardeşi hep çekiştirirdi kalk diye. Diyeceğim o ki büyüğüne haksızlık yapma doya doya bebekliğini yaşasın

(1,659 puan) tarafından

yaş geçince insan belli bir yaştan sonra kafa dinlemek istiyor ben10 sene sonrasını düşünüyorum yaşlanınca onun ergenligi var büyüme sendromu var insan huzur sessizlik arıyor bir yaştan sonra ve hamileligin zorluğunu belli yaştan sonra vücut cekemiyo zorlanıyor hele tek yasamiyorsaniz daha zor buda kendinizi düşünmemek neden haksızlık olsun ki kardeşi olunca bebekligini de yasayabilir hatta ona arkadaş bile olur bir yaşından sonra anne baba işlerden dolayı ne kadar oynayıp ilgilenebilir günümüz insanların hepsi arka arkaya getiriyor ilgiyle büyüyen aileler de var benle kardeşimin arasında da 1 yaş var ikimiz de aynı derecede ilgi sevgiyle büyüdük 

+2 oy
(1,254 puan) tarafından

Kadın doğumculara gore  rahmin toparlanması için iki sene cocuk gelisimcilere göre 4 sene canım benimde 2.gebeligim oğlum  la 4 yas 2 ay olacak aralarında Allah nasip ederse

+2 oy
(719 puan) tarafından

İki kızımın arasında tam 3 yaş var büyük kzim 2 yaşındayken tuvalet eğitimini bitirdim ikinciye kazara hamile kaldım halada çok zorlanıyorum iki çocukla büyük kızımda biraz zor bir çocuk kardeşiyle anlasmiyor yada kardeşiyle oyun kurmak istiyor bu seferde küçüğü anlamadığı için uyum sağlayamıyor zor oluyor eğer desteğin varsa kocan ilgiliyse aralarında yaş olmasa birlikte buyuseler daha avantajlı olur iki 3 sene sabredersin ondan sonra rahat edersin

+2 oy
(24,092 puan) tarafından

Büyük olan çocuğun konuşma tuvalet uyku sorunları çözülmeli kendi kendine yemeğini yiyebilmeli yanina uzanınca uyuyabilmeli Neden ? 

Çünkü iki küçük bebeğe bakım + ilgi anneyi mahveder en azından küçüğe bakım büyüğe ilgi gösterebilecek yaş aralığı olursa anne için de her iki çocuk içinde sağlıklı geçirilir bu süreç. Ayrıca herhangi bir özel durum yoksa çocuğun 1.5  2 yaşına kadar anne sütü alması gerekir 

0-2 yaş bebeklik dönemidir sırf ondan daha küçük bebek  var diye ilk doğan bebeğe sen büyüdün abla abi oldun rolünün yüklenmesini doğru bulmuyorum. Ben ikisine de yeterim diye düşünebilirsin ama illaki yetemediğin durumlar olacaktır iyi düşün derim. 

+2 oy
(497 puan) tarafından

Bence 3, 3buçuk yada 4. 

1 veya 2 yıl yaş farkı kesinlikle anne için ciddi yıpratıcı ve psikoloji bozan bir durum 

5 ve 6 yaş da tam ilk çocuk 1e başlıyor hop kardeşi oluyor anne en önemli yılında onla ilgilenemiyor ve 5 6 yaş farkı olunca ergenlikte fln hiç kardeşler anlaşamıyor  bence en güzeli 3, 3buçuk yaş hem büyük olan abla abi gibi davranabiliyor. Hem ilerde aynı okulda okuma imkanları oluyor hem de anlaşmaları zor değil. 4te olabilir belki 

+1 oy
(266 puan) tarafından

2 çocuğum arasinda 5 yas var iyiki öyle oldu hemen istemedik bizde böyleyken bile zorlandim bebegim cok gazliyidi kolikti büyük oğlumla ilgilenemedim huyu cok değişti ondan bebegim 10 aylik suan hala cok zor bi bebek anne yipraniyor sonra bence en az 3 yas olmali arada 

(266 puan) tarafından

Ben suan 29 yaşındayım 6 yasinda  ve 10 aylik 2 oglum var şükür 

(1,659 puan) tarafından

Kolik olursa bende bir süre düşünmem ama akıllı olursa sakin bir bebek olursa ek gıdaya geçtikten sonra aralarını açmak istemedim kazayla olanlar sütten kesmek zorunda oluyor onlardan tecrübe alıyorum ona göre gelecek planı yapıyorum örneğin sütten kesmek bebek için ne kadar zararlı yararı var mı cünkü bende belli bir yaştan sonra getirmeyi düşünmüyorum kimisi de bilerek arka arkaya getiriyor beraber buyusunler isteyen var 

+1 oy
(4,813 puan) tarafından

Iki kızımın arası 2 yaş 9 ay valla ben çok zorlandım.  Ikinci kızım kolik 6 ay boyunca hep ağladı. Saatlerce süren ağlama krizleri. Aileler uzakta. İlk kızım çok nazlı ilgi isteyen ve iştahsız bir çocuktu halen ben yedirmesem kaşık alıp yemez. Biri memedeyken diğeri çişim geldi diyor koştur koştur emzirirken diğerini wc ye oturt. Biri acıkıyor diğeri uykusu geldiği için aglama krizine giriyor. Bir gun hatırlıyorum memede küçük kızım emziriyorum diğerini kaşıkla yediriyorum bir yandan da kazınan karnımı doyurmaya çalışıyorum :) birde bunun akşamları var uyku saatlerine çok zorlandım ikisini aynı anda uyutmak imkansız. Küçük kızı uyutuyorum büyüğü odaya dalıp sesli konuşup kardesini uyandırıyor senin sinirlerin bozuluyor. Veya kitapla gelip kitap oku diyor diğeri durmadığı için bir yandan krize giren çocuğu sakinleştirmeye çalışıyorum bir yandan diger kızıma kitap okuyorum vel hasıl çok zor. Simdi büyük kızım 3.5 küçüğü 10 aylık olacak 10 güne. Bana sorarsan şimdiki aklım olsa 3.5 4 yaş araya bırakırdım. Ha 2.5 ha 3.5 diyeceksin belki ama inan arada çok çok fark var. Bende yaş geçmeden yapayim dedim. Eylülde 30 olacağım

(719 puan) tarafından

Benim kızlarımın arasında 3 yaş var sizin saydıklarınızı birebir yaşadım büyük kızım 3 yaş 7  aylık küçük kızım 9 aylık halada yaşıyorum o surnlari

(4,813 puan) tarafından

Evet 3 yaş ara bile zor. Kim ne derse desin 7 24 yanında biri yoksa..  beni asıl zorlayan şey ikinci kızım kolikti her gün istisnasiz saatlerce ağlama krizine girerdi 

+1 oy
(3,460 puan) tarafından

Benim seçme şansım olmadı. Hep sürpriz hamilelikler yaşadım. Oğlum 1.5 yaşındayken kızım doğdu. Kızım 2 yaş 9 aylıkken 2. Kızım doğacak nasipse. Ama seçme şansım olsaydı 3 yaş derdim. Şimdi geriye dönüp bakıyorum. Kızım doğduğunda oğlum aslında hala bebekmiş. Çokta zorlandım o dönemlerde. Bebekle ilgilenebilmek için gözetimsiz bıraktığım da oldu. Allah'a şükür geçti gitti ama kendi tercihimle bile bile yapmazdım. 

(4,813 puan) tarafından

Benimde iki kızımın arası 2 yaş 9 ay :)

(3,460 puan) tarafından

Maşallah onlara😂

+1 oy
tarafından

Benim ilk oğlumla ikinci arasında bı yıl var evet zor oluyor ama 2 3 yaş sonrası daha rahat oluyor şuan bebem 6 buçuk aylık 12 yıldan sonra oldu ve çok zordu yani arayı fazla açmamak daha rahat tabi kişiye göre degisir

+1 oy
(6 puan) tarafından

Benimde 3cocugum var yetismek zor oluyor bazen ama beraber büyüyorlar aralarda yaş farki yok bile en büyük kızım 4e girecek onun küçüğü 2 diğeri de 5aylik bütün öncelik çocuklarımın arada yetişemiyorum ama iyi anne olmaya elimden geldiğince çabalıyorum 

+1 oy
tarafından

Aman bacım napuyon dur hele bir doğur kizim 1 yaş doğum gününü kutladım minik bir sürprizle karşılaştım doğumlu derken şimdi biri 5 e yeni girdi diğeri 3 e ay gel bir bana sor nasıl büyüttüm.tek başıma bir başımda hanım eksikti :)

+1 oy
(23,274 puan) tarafından

Yorumları okudum. Daha doğum yapmamışsin. Bebeğin bı doğsun muhtemelen bu fikrinden vazgeçersin. Ben de yaş araliklari az olsun isterdim. Ama oğlumu 2 yaşına kadar emzirmek istedim . Hem onunla daha fazla ilgilenmiş oldum. Onu sutten kesmeye yakın hamilelik düşünmeye başladım. Oğlum 27 aylıkken de hamile kalmusim. Araları tam 3 yaş. Bence ideal bir yaş araligi. Ama 4 yaş da olabilirmiş. 3 4 yaş ideal bence. Sen ilerde daha çok zorlanacaksin diye büyüğün bebekligini elinden alma derim. İyice bı sana doysun. Anne sütünü alsın. Bence bunlar çok önemli n

0 oy
(5,976 puan) tarafından

İlk çocuk memeden çıkıp tuvalet eğitimini tamamlamış olmalı. Bu da en az 3 yaş. Kim ne derse desin başka türlüsü ilk bebeğin hakkına girmek oluyor. Süt hakkı var onun. 

(1,659 puan) tarafından

Evet ama belli bir yaştan sonra herkes düşünmüyor ve günumuz insanlarında da kardeşlerim arasında maksimum 1 veya 2 var insanlar kendi geleceğini hayat şartlarını zorluklarını da dusunerek getiriyo

(5,976 puan) tarafından
+1

Niye bu kadar yaşa takılısın. Sağlığınız yerindeyse 2 sene sonra olur. Bence annenin yaşından önce çocuğa verilecek ilgi önemli. Anne sütü almayacak mı bu yavru. Yarım yamalak ilgiyle mi büyüyecek. 

(1,659 puan) tarafından

Çevremde de var yaşın geçmeden 2.getir diyen çünkü birinci biraz ugrasla oldu 

0 oy
(147 puan) tarafından

Sabrın yeterli mi maddiyat hiç demiyorum bile demiyorum bile eşit sevebilecekmisin keşke bunları banada biri söyleseydi yalnız bakmak çok zormus eşin destek mi eşim destek olduğu halde cok

0 oy
(3,800 puan) tarafından

47n ideal yas😂

0 oy
(1,116 puan) tarafından

Benim oglum 5bucuk yasinda kizim 2aylik.Bana gore bu yas farki ideal cok zorlanmiyorum.Esimle ikimizde boyle istedik.Amma tercih meselesi tabiki siz daha yakin isteye bilirsiniz.

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 467 göst.
+2 oy
17 cevap 540 göst.
0 oy
21 cevap 817 göst.
0 oy
7 cevap 310 göst.
21 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde Elif__16 (83 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,451 soru