+4 oy
358 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,303 puan) tarafından

2 yaştan bildiriyorum çok zor 

Yapışık ikiz gibiyiz yemek yemiyor tek başına uyumuyor alt değiştirmek imkansız oldu üst değiştirmekten nefret ediyor yapma dediğim ne varsa ısrarla yapıyor sebepsiz ağlıyor dışarda bebek arabasına binmek asla istemiyor tek başına gezip dağıtmak istiyor su an bile kolumu tutup çekip ağlıyor siz de mi böylesiniz lütfen yazında bari biraz rahatlayim bana Özel değilmiş diye😒Bebeğimi çok seviyorum fakat bunaldım artık..

13 Cevaplar

+3 oy
tarafından

🤣🤣🤣 41 günlük bebeğimden ve 5 yaş oğluşumdan sesleniyorum sanırım 3. Evladımı yapabilirim 😁 

tarafından

Yürek mi yedin güzel kardeşim 😂

tarafından

Yok yok yemedim 😁 tabiki şaka yapıyorum ama olursa çok rahat bakabilirim , ben zorlanmadım 😂

tarafından

Henüz 41günlük şimdiden konuşma ilk 18 ay bende çok rahattım benden rahatı mezarda derdim 2 yaş sendromu bi geldi 2.çocuga tövbe dedim 😂

tarafından

Oğlum 2 yaşındayken gelmiştim ama onda da zorlanmadım hiç 😂 maşallah maşallah maşallah nazar değmesin 😁😁

tarafından

Aman nazar değmesin maaşallah elindeki büyümeden sakın dillendirme 2.çocugu senide hunililer kervanında görmeyelim 😂

tarafından

Kaldı 1.5 ayım sonrası kaynanam düşünsün 😂😂

tarafından

Ooo sen böyle 5 tane dogursan koymaz 😂😂

(2,303 puan) tarafından

Ne güzelmiş ya böyle söylemek darısı benim başıma 😅

-Reklam-
+3 oy
tarafından

2 yaştan selamlar sevgiler saygılar agzıma ediyor tırmanmadık yer kalmıyor sandalye üzerinden masaya tırmanıp ordanda duvara tırmanmaya çalışıyor yeme olayı arada yememezlik yapıyor ama takmıyorum acıkınca nasilsa yiyecek felaket dağınık dolap ve çekmecelerde kilit olmasa eve atom bombası atılmış gibi olur odası hiroşimaya atılan bombadan beter durumda istediği olmayınca ağlayıp kendini yere atıyor anında dikkatini dağıtarak ilgisini başka şeye vererek çözüm buldum şimdilik oda bakalım kaç gün sürecek ooff ooff yorucu yorucu

(2,303 puan) tarafından

Ayyy hep benzer durumlar bizimki su an tırmanma eğiliminde bulunmuyor o da yakında güncellenir 😅😅

tarafından

Dua et o yüklenmesin o en beteri evde sandalyeleri kaldırıyorum artık 

+3 oy
(1,668 puan) tarafından

Su an mememi cekistiren 23 aylik kizimla yaziyorum harfiyeeeeeen dogru aynilarinu belki de daha fazlasini yasiyoruz.Ama arastirmalarima gore tum 2 yaş cocuklari ayni

(2,303 puan) tarafından

Ben ilk etapda aklıma gelenleri yazdım keşke yazdıklarıma sınırlı olsaydı 😅

+3 oy
(6,050 puan) tarafından

3 yaştan bahsederdim ama olumsuz spoiler vermek istemem :))  3-3.5 yaş anaları iç çekti bile :))

(2,303 puan) tarafından

Ya ben sanıyorum ki 3 olunca duzelicek anlayacak o zaman ben hiç yola çıkmayın 2 yaş sokağında kafamda hunimle beklemeye devam ediyorum 😅

(2,164 puan) tarafından
+1

Sus sus valla bende 3 yaşa yaklaştı ya geberiyorum 

(6,050 puan) tarafından

Ben 2'de vuruldum 3'te öldüm ahahahha :))))

Şaka bir yana iki yaş da kolay değil. 2 yaşında ifadesi daha zayıf oluyor çocuğun ne istiyor derdi ne çözebilene helal olsun. Oğlumun asla unutmayacağım 2 yaş krizi şuydu; aklından bir oyun düşünmüş, sonra unutmuş. Bana sordu. Anne aklıma bir oyun gelmişti neydi diye. Bilemedim oğlum neyle ilgiliydi ki dedim. Ben unuttum sen bil dedi. O muydu diyorum yok, bu muydu diyorum yok. Aklından geçeni unuttu ve ben bilemedim diye 43 dakika ağladı... Şimdi çok komik geliyor ama o zaman kafamdan geçen katliam planlarını bir Allah bilir :))))

(2,164 puan) tarafından

Benim oğlumda şu an 28 aylık. Ben 2 yaşa gelince rahatlamıştım hala da öyle çok zor yanları yok hani şu an tek zor olan şey istemediği bir şey olduğu zaman veya ben o an onunla oynayacak durumda değilsem oyuncakları fırlatıp bas bas bağırmaya ağlamaya başlıyor bazen kendi kendine sinirleniyor bir şeylere ne oldu diyorum suratıma bakıyor yine sinirleniyor 😂 resmen küçük ergen 

+3 oy
(5,440 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

2 yaşında böyle problemleri olmayan oğlum 3 yaşında tıpkı senin anlattığın gibi  ben şöyle bir çözüm buldum ağlıyorsa lütfen odana gidip ağlarmısın aglaman bitince yanimiza gelebilirsin sakinleş öyle gel diyorum herşeye yapma etme demiyorum çünkü herşeye hayır yapma dedikçe arsız bir çocuk olma yolunda ilerliyor asansör düğmesi hassas noktamız hala oğlum hadi asansör düğmesine bas ve beni bekle diyorum koşma demiyorum koşsun düşsün ki nerede duracağını öğrensin ama kesinlikle net kurallarim var onun dışına ciktiginda hayır diyorum örnek veriyorum AVM de yürüyen merdivenlerden elimi tutmadan çıkamaz koltuklarda ziplayamaz sadece mama masasında yemek yiyebilir ve orta sehpa da resim çizip oyun hamuru ile oynayabilir başkasının evine gittiğimiz de  halı pis olmasın sehpa var mı diye soruyor bu konuda artık oğlumla hem fikiriz ha birde oto koltuğu bir ara istemiyordu yemin ederim artık sinir krizi geçirme noktasına geldim öne gelmek istiyordu birde araba kullanırken birden üstüme atladi biliyorum yanlış ti ama bir tane video izlettim korksun da oto koltugunda otursun diyeşimdi kendisi anne kemerimi bağla diyor sakın yargilamayin bu konuda beni

(2,303 puan) tarafından

Yook aşırı haklısınız uzaktan davulun sesi hoş geliyor yargılayana annee olunca insan gerçekten şaşırıyor olana bitenee ama yapacak biseyimiz yok bazen anlamaya bazen de bazı şeyleride yanlış olduğunu bile bile yapıyoruz canları sağolsun napalim

+3 oy
(553 puan) tarafından

Bizde öyleyiz.ust değiştirirken çabuk çabuk kimse görmesin ayıp kuş görmesin baba görmesin nene görmesin gibi gibi oda hemen izin veriyor bazen bana bile birakmiyor anne ayıp diyo.2.bucuk yaşında.acur cubur için de ağladığında baba evde değil yarın alacak diyorum.sonra susuyor.bebek arabasını da istemiyor du bir iki kuzeni binince kıskançlıktan sevdi arabasını

(2,303 puan) tarafından

Bebek arabasını mağazaları dağıtmak için istemiyor o kadar zekiler ki abur cubur konusunda yemezsek istemiyor görünce verene kadar sinir krizi geçiriyor hem kendi sağlığımiz için hem onun sağlığı için almamaya karar verdik çok az alıyoruz 

+3 oy
(7,152 puan) tarafından

Oglum 3 ne giricek benim kolumda morluk var isırildim niye isirdi babasi bizi anneanneye birakti niye kendi kalmadi diye bir aglama krizi sonrasi isirik  darp raporu alsam verirler 🤣🤣 simdi vazgecti sukurde benim morlukta yesile.caldi zaten yani 3 yasta daha farkli bir guncelleme geliyor su istedi dün su bardagina koydum.verdim neden baska bardakta vermedim diye agladi o kadar sacma seylere aglama krizin giriyor ki anlatamam

(2,303 puan) tarafından

Evet o da çok zor burda birisi tek kalan muzu yemek istedi açıp eline verdim ben açacaktım niye sen açtın diye kriz geçirdi muz dikiyorum demişti 😅

+3 oy
(7,507 puan) tarafından

Söyle söyleyim o durum 3 yaşına kadar devam ediyor ondan sonra bitiyor diyemem ama eskisine göre daha iyi oluyor. Biraz sabır 

(2,303 puan) tarafından

O zaman da başka bir güncelleme geliyor ama😅

+3 oy
(3,822 puan) tarafından

4 yaştan sesleniyorum . Sabah biraz daha ye dedim diye benim mideme sen karisamazsin dedi . 2 yaş a şükredin kucaklayıp iş goruyosunuz ya da kandirmasi kolay oluyo 

(2,303 puan) tarafından

Ben iş göremez oldum sürekli arkamda ya ver diyor ya ben de yapıyım istiyor ben şaşırdım kaldım zaten nasıl olacak böyle diye 

+3 oy
(5,473 puan) tarafından

3 yastan bildiriyorum inat tutturma dedigini ne yaparsan yap yapma vurma aglama aglamaktan cileden cikip ogurme kusma 

(2,303 puan) tarafından

Ooooo ben biraz rahatlayim dedim 3 yaşı okuyunca iyice fenalık geldi😅

(5,473 puan) tarafından

Hele bi de birinden yuz bulsun ebesi dedesi asla dinlemiyor o zaman 

+3 oy
tarafından

3 buçuk yaştan selam şükret bacım 2 yasa 😁

(2,303 puan) tarafından

😅😅gidip önce şükür namazı sonrası 3 yaş için sabır namazı kilayim😅

tarafından

Allah kabul etsin demekten başka diyeceğim birseyim.yok maalesef 😁 hayattan soğudum sjsj

+2 oy
(3,121 puan) tarafından

Aynı oğlumda böyle.dur demekten yoruldum.şuan kumandayı ünitesine vurup fırlattı yere.1 saat öncede oyuncağını üniteye şiddetli vurdu,2 aylık bebeğimde ağlama krizine girdi.neredeysr 1 senedir burnuna çöp sokuyor.2 kez hastanelik olduk.aşırı şiddete eğilimli ya bana vurur ya da kardeşine.ouuncaklarını vura vura parçaladı şuan sağlam tek bi eşyası yok.sürrkli babasının arkasından ağlıyor.daha o kadar çok şeyi var ki bunlar aklıma gelenler. 

(2,303 puan) tarafından

Gerçekten hepsi kodlanmış gibi Allah yardımcınız olsun

(3,121 puan) tarafından

Amin cümlemizin sinirden saç diplerim ağrıyor artık.

(2,303 puan) tarafından

Benim de öyle vala

+2 oy
(4,414 puan) tarafından

Ayyy herşeye tamam yapabilir sabır diyorum ama o kendini yere atıp ağlamaları var ya saçımı başımı yolasım geliyor 😀 tam 2.5 yaş herşeyi çok güzel ifade ediyor biliyor ama bilmesi de ikna etmekte zorluyor biraz 

(2,303 puan) tarafından

Gerçekten aşırı haklisiniz

Konuşması nasıl peki 

(4,414 puan) tarafından

Çok güzel canım maşallah her şeyi akıcı ve güzel şekilde konuşuyor 

(2,303 puan) tarafından

MasAllah ekran ve telefona bakıyor mu hic

(4,414 puan) tarafından

Bakıyor canım genelde vermeyeye çalışıyorum ama illa ki baktığı zaman oluyor 

(2,303 puan) tarafından

Haklisinizzz

İlgili sorular