0 oy
145 göst.
Diğer kategorisinde (1,571 puan) tarafından

Hamilelikte İdrarda bakteri neden olur? Referans aralığı 50 en yüksek. 1 ay önce 56 ydi şimdi 117 olmuş. Sürekli artıyor. Neden olur? 

7 Cevaplar

+1 oy
(2,495 puan) tarafından

Enfeksiyon var demekkı 3 kez enfeksıyon gecirdim hamilelikte krem travazol tek doz içeçek vs hepsını kullandım 

-Reklam-
0 oy
(5,333 puan) tarafından

hamilelikte enfeksiyona daha açık oluyoruz. 

bu bakteriye uygun antibiyotik kullanman lazım. 

bol su iç, sık iç çamaşırı değiştir, hatta bu çamaşırı ütüle. 

evde çamaşır giymesen bile olur. 

tuvalet temizliğine dikkat et ve mutlaka kurula 

(1,571 puan) tarafından

Ya aslında iş yerinde ortak tuvalet kullanıyoruz diğer kadınlarda yüksek idrar yolu enfeksiyonu var. Yıkayıp kullanıyorum ama yetersiz mi oluyor acaba? Dezenfektani fisfisankoyup sıkıp mı otursam acaba? Alaturka tuvalet ama

0 oy
(4,272 puan) tarafından

Hamileyken daha hassas oluyoruz bu yüzden olabiliyor hatta doktorlar ilişkiyi bile kondomla öneriyor enfeksiyon ihtimaline karsi. bakteriler her zaman tehlikeli olmuyor bunun bir oranı var. Doktorunuza danışarak kuru dut çayı içebilirsiniz benim doktorum onayladı günde 2 bardak içtim çok faydasını gördüm nioli yağı da iyi geliyor. Bol bol su içmeyi de ihmal etmeyin 

(1,571 puan) tarafından

Benim de nioli yağım var ama bebek olunca korkuyorum kullanmaya

(4,272 puan) tarafından

Benim doktorum onu da abartmadan kullanabilirsin dedi sabah 2 damla aksam 2 damla temiz ic camasirina damlatiyordum

0 oy
(1,660 puan) tarafından

Hamilelikte enfeksiyon geçmiyor bende başından beri var ilklerde geçiren fitil bile son aylarda fayda etmedi doğuma kadar enfeksiyonla gidenler var tanıdıklarım içinden bende onlardan biriyim 2 aydır fitil kullanmıyorum hiç hir zararı da yok kim vajinal enfeksiyondan erken doğum yapmış merak ediyorum benim bütün tanıdıklarım hamilelikte geçmiyor diye doğuma kadar benim gibi yapıp kullanmayı bıraktı hem çok can yakıcılar hem de geçirmiyor boşu boşuna eziyet 

(1,571 puan) tarafından

Bakteri ve enfeksiyon aynı mi acaba

(1,660 puan) tarafından

Evet aynı ikisidesonuclar da enfeksiyon diye yazmaz bakteri yazar

0 oy
(2,832 puan) tarafından

Enfeksiyondan oluyor fakat kendin mi uretiyorsun yoksa bulaş mi o önemli bende 500 kere kadar çıkmıştı ama bulaştı çalıştığım için sürekli kapıyordum ortak tuvalet kullanımından. Bir kültür testi ver orda kolonizasyon ve üreme oluyor mu bakıyorlar 

(1,571 puan) tarafından

Ben de çalışıyorum ofisteki arkadaşlarda enfeksiyon var hem de aşırı. Yıkayıp giriyorum ama ondan mi bulaşıyor ki yine de 

(2,832 puan) tarafından

Muhtemelen, bende çamaşır suyuyla yıkayıp giriyordum peçete seriyordum ama geçmiyordu. Kültür verirsen daha net öğrenirsin. Turna yemişi bulabolirsen tüket 15 gün gibi bir sürede geçiriyor. Normal beslenmede de korunmak için bol bol yaban mersini tüket 

(1,571 puan) tarafından

Bizimki alaturka bide 

0 oy
(5,440 puan) tarafından

Sürekli gebelikte ilaç kullanan biri olarak söylüyorum yanımda sprey ile geziyordum sürekli iç çamaşırı değiştiriyordum su sevmeyen ben lt lt su içiyordum banamisin demiyordu Dr erken doğuma ve bebeğe de zarar verebileceğini söylemişti gecmeyince üroloji Dr yonlendirdi bana uygun antibiyotik verdi geçti ama son ay tekrar başlamıştı sonra da zaten doğumu başlattı 

(1,571 puan) tarafından

Ne spreyi kullanıyorsunuz?

0 oy
tarafından

İdrar yolların da mı bakteri yoksa idrarda mı? Ona göre cevap vereyim 

(1,571 puan) tarafından

İdrarda galiba 

tarafından

O zaman honki ponki toniok sana net açıklamayı yapmış ☺️ idrarda enfeksiyon içtiğin suda ve yediğin meyve sebzelerden oluyor . İdrar yolu enfeksiyonu da genelde eşlerden bulaşıyor . Sen ne kadar hijyenik olursan ol eşin dikkat etmedikçe geçmiyor enfeksiyon 

(1,571 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🥰 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 89 göst.
25 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Asel_34 (212 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 67 göst.
19 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Asel_34 (212 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 74 göst.
0 oy
4 cevap 127 göst.
22 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Premsesannesi (663 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,826 soru

24,145,274 cevap

334,642 kullanıcı

...