+4 oy
500 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,307 puan) tarafından

Bayram gecti malumunuz bu el öpme meseleleri kadın erkek oturma filan çok sıkıntı ve bildiğimiz halde devam ediyor ortumuze riayet ediyoruz ama tokalaşma fiilan hep sorun oluyor.bir ara sufle taktım ben o zaman erkekler daha geride duruyor bence çarşaf ta böyle birşey kafam atıyor birgün giyeyim diye ama hakkıyla yapamam diye korkuyorum 

15 Cevaplar

+3 oy
(14,125 puan) tarafından

Çarşaf giymiyorum ferace giyiyorum çok dikkat ederim bu tokalaşmak meselesine hiç gerej yok zaten uzaktan slm veririm yeter Rabbim sanada hakkıyla taşımayı nasip etsin canım giyersen eğer bende aslında niyetleniyorum ama işte çarşafi en basiti kaynanamlara gittiğimde kaynım orda olunca bile giymem lazim balkonları açık orda bile giymem lazim öyle böyle diyince dua ediyorum Rabbim nasıp etsin

-Reklam-
+3 oy
(6,159 puan) tarafından

Bir Türk firmaya Güney Koreli bir firma ile toplantıya gitmiştik. Koreli bir kadın da Türk mühendise elini uzattı, çocuk almadı. Kadın ısrar etti yine almadı. En son kadın tuttuğu gibi yakaladı elini :/ Çocuk gitti abdest tazeledi ve toplantı boyunca öfkeyle oturdu. Gözleriyle kadını yedi resmen. Toplantı bitince kadına anlattım. İnanç hassasiyeti olan biri tokalaşmak istemeyebilir dedim. Bizde de saygısızlık bu dedi. Çocuk elimi reddetti ama toplantı boyunca da yedi gözleriyle bu nasıl inanç o zaman dedi.

Kadınla konuştuktan sonra fark ettim ki elimi uzattığımda karşımdaki tokalaşırsa hiç farkında olmuyorum o kişinin cinsiyetinin. Ama reddeder tokalaşmazsa beynim alarma geçiyor karşımdaki "erkek erkek erkek" diye. Halbuki dümdüz tokalaşıp geçsek daha az tehlikeli bir ortam olacak bence. Ben iş ortamında nezaket gereği hafifçe elimi uzatıyorum, almayanlar oluyor gülümsüyoruz bitiyor ama genelde erkekler eliyle kurmadığı teması gözüyle fena halde kuruyor... Sayısı az olsa da aynı şekilde reddeden kadınlar da denk geliyor. Elini uzatan olursa kibarca teşekkür edip başınla selam alabilirsin.

(6,159 puan) tarafından
+1

Tokalaşmaya zorlayan kadın Koreli, Müslüman değil ve bu konuda bilgisi de yok. Elini sıkmazsam nezaketsizlik olur diye düşündü. Onlarda öyle. Bazı saçma adetleri var. İş kültürleri de bir değişik. Kadını o noktada anlıyorum.

Tokalaşmak istemeyen adam aslında en başında beynine komut vermiş oluyor "kadın kadın kadın" diye. Karşı cinse karşı uyarı radarı hep açık.

(4,333 puan) tarafından

Biz onların adetlerine saygı duyuyorsak onlar da duysunlar japonlarla toplantı yaptık kimse kimseyle tokalasmadi onlar kendi selamlarını verdiler biz de güldük onlar gibi selam verdik onlar da güldüler bitti. Bence bahsettiğiniz kadın adetten falan değil inattan yapmış bunu. 

Müslümanlar olarak evet algilarimiz hep açık olmak zorunda ama tespitten sonra kodlamis olabilir. Evet başta bu bir kadın tokalasmam der selamlasir gecer ama tokalasirsa beyin kodluyordur belki. 

Kendimden örnek vereyim ben de tokalasmam başımla selamlar tebessüm eder geçerim. Çok elzem durumlarda tokalastiysam (ki bu çok nadir olur ne okul hayatında ne iş hayatında ne sonraki ev hayatımda ısrar eden sayısı çok çok azdir) elimi yıkamak gerekiyormuş gibi hissediyorum ve sohbet bitene kadar acaba ne yapsaydım ekarte edebilirdim diye düşünüyorum. Tamamen psikolojik bir durum. 

tarafından
+1

Tokalaşmak dinimizde haram ama gözle zina helal😏bizdede var öyle tipler bayana geldimi dışarı çıkmak bile günah ama kendileri maşallah gözleriyle yiyip bitiyolar gerisine gerek kalmıyor.Ama dinimizde kadının yeri çok ayri bende ferace giyerim ama ailem açıktır yani heekes kendi hesabını verecek at gozluguyle bakmam ama heryerimi açıp bakanada ne bakiyon dermiyim ...

(6,159 puan) tarafından

Ben pek maruz kalmadım öyle sapıkça bakana, alımlı alev atan bir kadın değilim ahahha :))) Ama denk gelsem çarpar atarım. İnansın inanmasın, hangi dinden olursa olsun herkesin ölçülü olması gereken bir konu bu. 

tarafından

Aynen öyle 

+2 oy
tarafından

Tokalasma neden sorun olsunki illa çarşaflı olmana gerek yok zaten günah 

Ben girdiysem o ortama geriden hayırlı bayramlar dedim çıktım odadan 

Kimseyle tokalasmadjm

(163,537 puan) tarafından

alekte movik movik @Gastamonlummm

+2 oy
tarafından

Nasıl bı çevreniz var ki biz aşırı muhafazakar böyle çarşaflı falan olmadigimiz halde erkeklerimiz kadinlara yaklaşmaz tokalaşmak için isteyen de ayrı odada oturabilir yer varsa uzaktan selam sabah bayramlasma yapıp cekilseniz bile illa el mi uzatiyorlar öyleyse tuhaf gercekten

(3,307 puan) tarafından

Ya sürekli el uzatma oluyor 

+2 oy
(4,901 puan) tarafından

Illa siyah carsaf gitmek zorunda defilsin, daha pastel yesil gil kurusu kahve carsaf tarzi afgan takimlari var mesela, cok rahat ve guzel. Tokalqsmamak icin aslinda tek hamle yeterli. Ben nazikce elimi kalbime goturup teşekkür ederim diyorum. Tesetturlu birine el uzatmamayi ogrenmeleri lazim artik

(3,307 puan) tarafından

Zaten ferace giyiyorum canım ve ferace ile duruyorum 

(3,307 puan) tarafından

Bende öğle yapıyorum ama bir süre sonra sıkılıyor insan 

+1 oy
(5,440 puan) tarafından

Açık veya tesettürlü hiç fark etmez bir kadin el uzatmadan el uzatilmaz bu bir görgüdür kadın el sıkışmak istemiyorsa el uzatilmaz sizin ortamda sıkıntı var bence ben açığım ben el uzatmadan kimse el sıkışmak istemez

+1 oy
(30,848 puan) tarafından

Ben sorun yaşamıyorum köye falan gittiğim zaman kaynım ya da görümcelerin eşleri çocukları varsa onlar varken odadan çıkmıyorum haliyle tokalaşma falan da olmuyor rahatım aslında uzağım çünkü 🤭

+1 oy
(4,333 puan) tarafından

Çarşaf giymiyorum ama kimseyle tokalasmiyorum kaynanam annem babam eşim hariç kimsenin elini opmuyorum esim dedesi 90 yaşında onun elini bile opmuyorum. Geride duruyorum ellerimi de arkada bağlıyorum hala ellerini uzatirlatsa elimi gogusume koyup hosgeldiniz falan diyorum. Çok kalabaliksa ben mutfakta ya da başka bir odada oturuyorum. Ayri oturmaya annemlerde dikkat ederdik de esimin tarafı hiç dikkat etmiyor o yüzden ben ayri takılıyorum. 

Çarşaflı bir akrabamız var o hiç kapıda da durmaz davet edecegi odanın kapısında durur kapıyı da eşi açar abla siz soyle geçin der o tarafa geçeriz 

+1 oy
(1,018 puan) tarafından

1. Çarşaflı değilim ama abim babam eşim dedem dayım amcam hariç hiç bir erkekle tokalaşmam illa ki çarşaf giymenr gerek yok bunun için tabi saygı duyarım benim halamlar hepsi çarşaflı bizde tesettürluyuz

+1 oy
(3,905 puan) tarafından

Çarşaf giymiyorum ama tesettürlüyum örtüm yakamdan aşağıya kadar uzun ve bol ferace giyiyorum erkek kuzenler bayramlaşmaya gelince yada eşimin abileri falan uzaktan gönül selamı veriyorum onlarda aynı şekilde karşılık veriyor çünkü farkındalar nikahı düşen erkeklerle tokalaşmadigımı, bence bir adım geride kal direk elini uzatana gönül selamı ver 

+1 oy
(2,550 puan) tarafından

Çarşaflı değilim ama tokalaşmam da zaten

+1 oy
(2,906 puan) tarafından

Canım çarşafa örtüye sufleye gerek yok tokalaşmak istemiyorsan elini uzatmazsın olur biter. Biri birşey derse de olması gereken bu kusura bakmayın dersin. Ben açığım ama tokalaşmak istemediğimle tokalaşmak uzatmam elimi hoşgeldiniz iyi bayramlar derim 

0 oy
(10,176 puan) tarafından

Tokalaşmak çarşaflı olana haram diğerlerine helal değilki açığada haram kapalıyada çarşaflı olanada dikkat etmek için çarşaflı olmak şart değil ferace giyiyorum kimseyle tokalaşmam eline uzatan oluncada elimi göğsüme koyuyorum anlıyorlar zaten 

0 oy
(6,927 puan) tarafından

Tokalaşma sorun olmamalı ben kapalı giyininirim ama saçım açıktır eskiden daha açık Giyinirken bile erkeklerle tokalaşmazdım sevmiyorum çünkü toplu bir yere girince sadece selam verip hala hatır sorarım şimdiye kadar kimseden tepki almadım tepki verenlerde tuhaflık var bence

0 oy
(260 puan) tarafından

Benim alt katimda üst katimda çarşaflı. Bizim eve geldiklerinde de katili kocalı davette eşim daha hiç alt kattaki kızın yüzünü bilmez ben çarşaflı degilim ama onlar için de ayrı odalar hazırlarım eşimde dikkat eder söylerim . Tokalasma çarşaflı carsafsiz değilde normalde de yok haram kılınan kişilere ben kapalıyim ama karşımdaki akrabam da olsa bı çekinir ben adım atmazsam atmaz tokalaşmak için .. birde benim dogamda da pek yok sevmiyorum tokalasayom sarılıp kucaklaym. Kızım var onu da öyle yetişiyorim yabani derler varsın desinler hiç umrumda degul. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 141 göst.
20 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 370 göst.
20 Mart 2025 Diğer kategorisinde Keyfimizpasadayok (846 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 255 göst.
9 Ağustos 2025 Aile & Aşk kategorisinde Melek.06 (198 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,531 soru

24,170,684 cevap

335,839 kullanıcı

...