+1 oy
234 göst.
Diğer kategorisinde (1,151 puan) tarafından

Gece gece aklıma takip duruyor. Cocigum 1. Sinif ve sınıftaki öğrencilerle uyum sağlayamıyor. Sınıfındaki çocuklar ck hareketli benimki sakin. Kimseye zarar vermez. Kendi halinde. Teneffüste bile çıkmi yormuş. Niye çıkmıyorsun diyorum anne napayim diyor. Sınıfta tek oturuyormuş. Diğer çocuklar kend grubunu da kurmuş muhtemelen. Cok üzülüyorum tek kalmasına.

Sorum şu. Karşı sınıfta 2 yıl aynı anaokuluna gittiği çok sevdiği arkadaşı var. Ben yönetimle konussam o sınıfa geçirebilir miyim. Okul müdürümüz karşıymış sinif değişikliğine diye duydum. Cocgumun gelisimi için öyle bir hakkım var mı. Yardımcı olabilir misiniz

Öğretmenle konuştum bu durumu ama çok ta ilgili bir öğretmen değil. Çözüm de bulmadı

Sinif değiştirebilir miyim uyum sağlayamadı diye

5 Cevaplar

0 oy
(2,187 puan) tarafından

Bu sebepten dolayı 2. Döneme gelinmiş sınıf değişimi yapmazlar diye düşünüyorum öyle kolay değil maalesef sınıf değişimi 

-Reklam-
0 oy
(1,151 puan) tarafından

Ama böyle tek kalması çok üzücü. Önemli bir problem aslında bu. 1 sene oldu neredeyse. Bekleyelim düzelir de diyemeyiz. Ne yapacagiz

0 oy
(976 puan) tarafından

Sorunun cevabını bilmiyorum ama sınıftaki çocuklar kaç yaşında. Benimki 6 yaşına girmeden birinci sınıf dönemi başlıyo ama dilekçeyle erteleyebiliyorum.kararsızım anaokulunda bile çocuklar böyle. Bugün bi oğlan kızıma yumruk atmış sonra öğretmene şikayet etmesin diye önüne geçip özür dilemiş beni tuttu diyo kızım. Yarın annesiyle konuşcam. 

(739 puan) tarafından

Ayyy arsız ya yüze bak kesinlikle koşmuş bencede 

(1,151 puan) tarafından

Bence 1 sene ertele cnm. Benimki 29 eylul doğumlu. Bi kaç günle kaçırdı 1 sene sonra olayını. 

(976 puan) tarafından

Konuşcam çok sinirliyim sınıftaki oğlanlar çok yaramaz ve genelde kızlara zorbalık yapıyolar. Benimki 26 ekim doğumlu eylül sonrası dilekçeyle erteliyo demişlerdi bende ertelemeyi düşünüyorum. Bi komşum ağustos doğumlu çocuğunu rehberlik ten rapor çıkarttırıp yollamadı. 

(1,151 puan) tarafından

Ben iki yıl anaokulunda sıkılır diye de ertelemek için uğraşma dim. Ama sınıfta küçük kalınca çok pasiflesiyorlar. Akran zorbalığı çok var

(976 puan) tarafından

Sınıfında konuştuğun bi veli yok mu mesela çaya çağırsan çocuklar beraber oynasa kaynaşsa bi ihtimal belki arkadaşlık kurar

(1,151 puan) tarafından

Bir tane veliyi tanıyorum ama onun çocuğu masallah kıpır kıpır. Hareketli çocukları seviyor. Hatta diyorum teneffüste onunla oyna. Zil çalınca koşup gidiyor anne diyor:))ayak uyduramiyor ona

(445 puan) tarafından

Eylül itibariyle 69 aylık olanın kaydı ilkokula çıkar. 69-70-71 ay olanlar isteğe bağlı erteleyebilir.72.aydan itibaren özel sebeplerle ertelenir. Eğitimci gözüyle : gelişim açısından ertelemek mantıklıdır. Benim bebeğim henüz küçük ama yönetmelik değişmezse tam kritik yerde olacak, şahsen ertelemeyi düşünmüyorum. Sebebi ise, ilerleyen yıllarda zaten üniversite, kpss, ALES gibi büyük sinavlara hazırlanırken sene kaybetme olasılığı çok yüksek olacak. O yüzden erken dönemde sene kaybetsin istemiyorum. Peki bunun için ne yapıyorum? Daha bebekken uyum ve toplumsal yaşama hazırlamaya çalışıyorum. Herkesin kendi tercihi tabi ki.

(1,151 puan) tarafından

Eskiden olsa ise erken başlayan erken emekli oluyordu. Ama şuan emeklilik yaşı belli. 1 sene geç gitmek ki eskiden 7 yaşında gidiyorduk bence çok önemli bir kayıp değil. 

(976 puan) tarafından

Evde çocukla koşmalı kaçmalı yarışlar oyunlar yapabilirsin biraz daha hızlanması için. Yavaşlık genel sorunsa değişik oyunlarla onu destekleyebilirsin.

Ben açıkçası sınav kpss ALES filan bunlara kafayı takmasındansa hobi gibi mesleklere yönlendirmek istiyorum dans, spor, tiyatro, kuaförlük, terzilik vs.Üni okumasını isterim ama meslek için kendini strese sokmasını istemiyorum. Herşey torpil yüksek puanlılarda atanamıyor artık. Erteleme sebebim 7 yaşındakiler bile raporla erteliyor 8 yaşında başlıyor benimki 6 yaşa yeni girecekken başlıyor çok küçük kalır içlerinde. En azından 7 yaşa girsin istiyorum. 

(976 puan) tarafından

Bende önceden ilkokula gönderirim diyodum ama çevremde erteleyen çok. Öğretmen haziranda konuşalım dedi ama ben tekrar anaokuluna yollarım sanki. Bide ne kadar yetiştirsende çocuk fizik olarak ufak kalınca eziliyor . Fikirlerine saygı duyuyorum ama ilerde ne olur bilemem. 

0 oy
(739 puan) tarafından

Dönemin bitmesine çok az kaldı bu saatten sonra yapmazlar hadi yaptılar çocuğun uyum sağlayamaz ders olarakta kafası karışır sıkılır eğer tekrar görürse seneye düşünebilirsn

(1,151 puan) tarafından

İşte o sevdiği arkadaşının sınıfında olsa böyle tek kalmaz. Bide aynı okul uyum sorunu da yaşamaz bence. Sınıfında zaten tek takiliyorki. Seneye için yaparlar miki

0 oy
(313 puan) tarafından

İyi akşamlar ne yaptınız hiç çocuğun durumu nasıl oldu 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 442 göst.
19 Nisan 2024 Diğer kategorisinde RaHiME_91 (2,697 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 115 göst.
2 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 98 göst.
15 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Kilo alamayan biri (827 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 33 göst.
2 gün önce Diğer kategorisinde Isilaydemir (66 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,455,533 soru

23,884,642 cevap

321,512 kullanıcı

...