+3 oy
403 göst.
Diğer kategorisinde (358 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kızlar 35_36_37 Bu haftalarda doğum yapanlar bebeğiniz büyüdü mü ne gibi sıkıntıları var kafa çevresi ve boyu kilosu ne gibi sıkıntılar yaşadınız ve şu anki durumu nasıl

17 Cevaplar

+2 oy
tarafından

36 da doğum yaptım küvözde kalmadı. Tek sorun gözlerde oda düzelir diyor doktorumuz

tarafından

Yok yaşamadık canım 

(1,115 puan) tarafından

Bende 36 da yaptım aynen bir gözü kayıyor gözlük verdi ama hanıma taktıramıyorum 

tarafından

Kaç aylık biz de takıyoruz ilk hafta zor oldu bir sonrasında çıkarmadı hiç

(1,115 puan) tarafından

Bize 6 aylıkken verdi 2 ay taktık sonra çıkartmaya başladı. Ne yaptıysam olmadı takmadı attı hatta görnek bile istemiyo şuan 2.5 yaşında hala aynı olmadı. 

tarafından

Benim oğlum 14 aylık 2 aydır takıyor inşAllah çıkarmaz

-Reklam-
+2 oy
(174 puan) tarafından

35 haftalık doğdu oğlum 3200 gr.bir gün küvezde kalmıştı.gozlerinde kanama vardı sadece ondada 3 kezmi tam hatırlamıyorum Rob testi yaptırmıştım o kanamada bı sure sonra bitmişti şuan 34 Aylik ve canıma okuyo canı sagolsin

(358 puan) tarafından

Erken doğum olduğu için mi gözlerine kanama oldu

(174 puan) tarafından

Evet canım erken doğumlarda ztn Rob testi yaptırman gerekiyo doktor soyluyo

(911 puan) tarafından

• Konudan bağımsız kızım 40hafta doğdu gözünün siyahının yanında kan var acaba sizde ki de öyle bir şey miydi

(174 puan) tarafından

Yok canım tam nasil anlaticam bilmiuorum o kanama gorunmuyo retinanın arkasında demişti doktor gözle görünen bı kanama deil yani

(911 puan) tarafından
+1

Teşekkürler yorumun için 

+2 oy
tarafından

25 haftaya doğum yaptım olur mu

(358 puan) tarafından

Olur Herhangi Bi sıkıntı olmadı inşallah 

tarafından

Şuan 17 aylık sadece kilo olarak düşük ve gelişimi geriden geliyor 

+2 oy
(9,614 puan) tarafından

Oglumu 35.haftada 2 700 kilosu iyiydi emme reflekside iyiydi yani şuan kilolu bir tosuncuk 5 yasında 

Kızım 37.haftada oda 2 700 2 yaşında gayet saglıklılar cnm

(358 puan) tarafından

Kafası we Boyu Kaç Cm di Canım 

(9,614 puan) tarafından

Hatırlayamayacagım canım suan😅

+2 oy
(6,535 puan) tarafından

36+5 doğum yapmış tım 2750 doğdu boyu 49 cm di küvezde hiç kalmadı herşeyi normal gitti 

(358 puan) tarafından

Bende 36+6 da yaptım boyu we kafası geriden geliyor kafayı yiyecem oradan oraya yolluyorlar bakalım ne olacak :((

(6,535 puan) tarafından

Bizde yeni iki yaşına girdik boyu kaç cm ki geride baya dediler

(358 puan) tarafından

Kafası 42cm  Şuan yeni 10 Aylık Oldu

(6,535 puan) tarafından

43 ila 44 cm arası kız çocukları için diyorlar o kadar geri değilki dert etme bence yaşıtlarını zamanla yakalar 

(358 puan) tarafından

Nörolojiyi yönlendirdi Doktor Bir görsün dedi o da altı tüp kan aldılar genetiği yollayacağız falan dediler yani bir sürü şey o yüzden moralim çok bozuldu

+2 oy
(869 puan) tarafından

36haftada oglum sezeryanla dogdu.3700 kilosu.Boyuda iyiydi kuvezede girmedi.Simdi bes bucuk yasinda hic sorun yasamadik gayet salikli akilli bir cocuk.Benle ayni haftada dogum yapan vardi hastanede bebeyi 10gundu kuvezdeydi

+1 oy
(2,495 puan) tarafından

36+5 de doğum yaptım boy ve kılo olarak az doğdu yanı 2620 kg 45 cm olarak diğer bebeklere göre tabi kılo alımı hızlı ilerlemiyor solunum vs bı sıkıntı yaşamadım 37 den önce doğduğu için extra kardiyoloji ve rop muayenesine gittik 40 günlük iken

(2,495 puan) tarafından

Şuan 9 ay 3 haftalık kılo 8 kafa çapı 45 cm boy 71 cm doktora göre değerleri çok normal bana göre kılosu biraz az

(358 puan) tarafından

Benimde 36+6 da doğum yaptım kafası we Boyu geriden geliyor düzelmedi de nasıl düzelecek ne yapsam bilmiyorum 

(358 puan) tarafından

Öğünlerinde neler yediriyorsunuz 

(2,495 puan) tarafından

Boyu için tahin önerıyorlar kafa çapı için düzenli d vitamini kullanımı

(2,495 puan) tarafından

Son 1 haftadır öğünler kötü bayramdan dolayı bırde hastalık geçiriyor şuan ama normalde sabah kahvaltıda 1 burgu peynır 2 topı peynir yanında varsa slaatalık rendesi bırde yunurta kırıyorum 1 gün sade terwyağlı bır gün mısır unlu bir gün irmikli şeklınde sonra 120 ml mama verıyorum uyuyup uyanıyor çorba varsa verıyorım veya ara öğün seklınde meyvelı yulaf yada meyveli yooğurt veya havuç topları 2 tane sonra uyumaya yakın 120 ml mama akşam çorba somon makarna veya yemek varsa patatesli bezelye tarzı ne varsa ona uygun vermeys çalısıyorım yatmadan önce 120 ml mama bırde gece 4 gibi 120 ml mama az yıyor açıkcası kılo alımı yavaş gıdıyor ama güçlü kuvvetli sağlam avakado çok verıyorum o gelişimi için çok iyi özellıkle sbaah kahvaltıda lan ne yumurta avakado veya öğlen yoğurt muz avakado bebe bisküvisi ceviz karıstırıp verıyorum ne kadar yerse kâr

+1 oy
(21 puan) tarafından

Canim ben 32 haftada doğum yaptım gayet iyidi iki kiloya yakındı iki hafta kaldı kuvezde bi sorun olmadi hemen toparladi yasitlarini gecti doktor demişti 34de dogsaydi hic kuveze bile girmezdi  bizim için onemli olan 34 hafta dedi 34 ten kucukler biraz risk oluyormuş 

0 oy
(5,678 puan) tarafından

37 haftadan sonrasi normal dogum haftasi kabul edilir. Yani premature degildir bebek. Benim buyuk oglum 37+6da dogdu, 3350 49 cm. Hic bir sikintisi yok. Hatta hem zihnen hem bedenen yasitlarindan onde. Suan 7 yasinda.

0 oy
(4,125 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

35 haftalık doğum yaptım. 21 aylık şu an. 2 yaş sendromu mu bile yaşıyor 😍

doğum kilosu 1985, boyu 43 cmsi.

14 gün küvezde kaldı. çıktıktam sonra çocuk kardiyolojisi, fizik tedavi, göz, nöroloji gibi alanlara da götürdük. böbrek damarlarında darlk mı genişlik mi tam hatırlamıyorum, doğduğunda yapılan muayenede ondan vardı ama sonra tekrar ultrason muayenesi yapıldığında geçmişti.

rop muayenesi yapılabilir bu dönemde

kızımın gözünde numara var ama daha doktor gözlük takmasına gerek yok dediği için, 6 ayda bir rutin göz muayenesine götürüyorum 

1 yaşına kadar fizik tedavi ve nörolojiye 3 ayda bir gittik. yaşına kadar her ay çocuk doktoru gördü.

şimdi 3 ayda 1 götürüyorum.

persentil olarak ortanın altında ama düzeltilmiş ay olarak bakarsan normal seviyede. 

gelişimi normal, ek bir takviye va yok. sadece doktorumuz demir damlasını 2 yaşına kadar önerdi, onu kullanıyoruz. 

bi kulaktan problemimiz var ama onun da erken doğumla alakası yokmuş. 

(358 puan) tarafından

Nörolojiye neden gitmistiniz canım hatırlıyor musun

(917 puan) tarafından

Benim kızımda 33 haftalık 1900 gram 44 cm doğdu tek sıkıntımız kızım duymuyor 20 aylıkken ameliyat ettirdik şuan cihazla duyuyor yaşıtlarını yakaladı şuan 40 aylık sizin kulak sorunu ne canım

(4,125 puan) tarafından

erken doğum yapan bebeklerin hepsinin gitmesi gerekli. bir sorunu yoktu ama olur da bir sorunu olursa erken zamanda farkedelim demişti doktorumuz o yüzden gittik. kardiyoloji ve fizik tedaviye de o sebeple gittik. yine erken doğan bebeklerde kalp sorunları olabiliyor. fizik tedavi de kas gelişimine bakıp ona göre hareketler veriyordu. 

@Zehra_2020

çok geçmiş olsun canım. bizdeki işitmeyle en azından şimdilik alakalı değil. kulak zarında kist varmış. kolesteatom incisi. alınmazsa ileri dönemlerde işitme kaybı, yüz felci gibi sorunlar oluşturabilir. şimdi yaşı küçük 3-4 yaşına gelsin bakalım dedi doktor, o yüzden şimdi de belli aralıklarla kbbye gideceğiz, kist ne kadar büyüdü diye kontrol amaçlı 

(917 puan) tarafından

Anladım canım ve sağolasın sizede geçmiş olsun

0 oy
(2,029 puan) tarafından

34 de doğum yaptım.şükür hiçbir sağlık sorunumuz olmadı sadece anne sütü alamadı.şuan 2 yaşında.tek sorunumuz fazla kuduruk aşırı yaramaz oluyorlar.

0 oy
(20 puan) tarafından

36 da doğurdum küvezde kalmadı boynu çok ince kafası küçüktü ayına gırınce herşey duzeldı 

(358 puan) tarafından

Kaç aylikken düzeldi canım kafası 

(20 puan) tarafından

1 ayını doldurdu ondan sonra canım 

0 oy
(3,010 puan) tarafından

37+5 suyum geldi birden doğurdum 3440 kg 51 cm boyu  doğdu normal gitti

0 oy
(67 puan) tarafından

Ekim ayında 35+2 de doğum yaptım. Çok şükür bebegimin kilosu ve gelişimi iyiydi 1 saat kadar kuvezde kaldı kontrol amaçlı sonra yanıma geldi. Şimdi 3 gün sonra 6 aylık olacak maşallah topaç gibi 😀 gelişimi kilosu gayet iyi kendi ayındaki bebislerden hiçbir gelişim farkı yok

0 oy
(153 puan) tarafından

Tam 37 de doğum yaptım kilosu iyi olduğu için bir sıkıntı yaşamadım oda kordon dolaasi olduğu için suni sancı verip doğumu başlattilar 3300 grm doğdu 

0 oy
(1,841 puan) tarafından

36. Haftada 3400 doğdu oğlum doktor gelişimini tamamlamış küvöze gerek yok demişti şimdi 13 yaşında 

0 oy
(4,727 puan) tarafından

36 haftalık doğru oğlum şuan 6 yaşında hiç bir sıkıntısı olmamıştı ama bana 33 haftada iki tane ciğer geliştirici iğne yapılmıştı erken doğum riskinden dolayı 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 194 göst.
20 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,741 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 236 göst.
0 oy
13 cevap 215 göst.
21 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Mehebr (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 328 göst.
8 Ocak 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu