+4 oy
427 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Bazen kendime bile inanamıyorum niye böyleyim ben de bilmiyorum böyle aslında ben de uzun zamandan beri böyle bir şey var kocama dahi söyleyemedim yani beni deli zannedecek diye  bekarlığından beri ta ki bugünlere kadar sürekli böyle karşında biri varmış gibi sohbet ediyorum yani ben bazen diyorum ki hani deli miyim diyorum anlamıyorum bazen karşında biri varmış gibi saatlerce onunla konuşuyorum sanki hayali benim yanımda ama kimse yok ben mesela tek başımayım diyorum ki karşımda onun hayali var sürekli onunla kavga ediyorum tartışıyorum ama sonra dedim ki ya diyorum kendine gel sen nesin böyle şey mi olur diyorum yine sa.l.ak sal ak  konuştun diyorum kendi kendime yani karşına kimse yok sen niye böyle konuşuyorsun diyorum kendi kendime acaba bilmiyorum şizofrenik miyim ben anlamadım

19 Cevaplar

+7 oy
(1,100 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap

Aslında bu çok normal birşey ben tramva çalışmayla ilgili kücük bir eğitime katıldım orada buna benzer bir terapi yöntemi vardı içimde tutup söyleyemediklerini gözleri kapalı şekilde karşımıza o kişiyi koyup hayali olarak ne söylemek istiyorsak söylüyoruz , kızıyoruz , bağırıyoruzki icimizde tutup bizi hasta etmesin o düşünceler yanj bir nevi içindeki enerjiyi dışarıya çıkarıyorsun. 

tarafından

Ayyy evet işte aradığım yorum 🙂‍↕️

-Reklam-
+4 oy
(1,696 puan) tarafından

Kendi kendine konuşmak ayrı. Karşında birini hayal ederek konuşmak ap ayrı. Bunu farkında olman güzel.birşey. çocukluğunda bastırıldıysan. Günlük hayatında söylemek istediklerini söyleyemiyor ve kendin gibi davranamıyorsan. Bunu hayali arkadaş kurup içini döküyor kendin gibi davranmaya calisiyor olabilirsin lakin bir uzmanin görmesi şart. Zamanla hayali  görsel olarak birilerini görür sen o zaman dönüşün cok zor olur hatta olmaz bir uzmana gorun canim 

tarafından

Ayyyy o daha çok kötü 

Dediğim gibi sadece hayali var yani kimse yok yanımda tek başımayım ama sanki hayali olarak yanımda biri varmış gibi onunla kavga ediyorum tartışıyorum eğleniyorum gülüyorum sonrasında diyorum ki ya ben sa.al.kmiyim 

Çocukluğumda çok kötü şeyler yaşadım yani kimseye anlatamadığım olaylar oldu belki o yüzden böyleyim bilmiyorum ki

(251 puan) tarafından

Yağmurcum merhaba senin paylaştığın bı post vardı. Biberiye yagını şampuana ne kadar koymaliyim cnm kac damla olacak beni aydinlatirsan sevinirim canım ❤️ 

(1,696 puan) tarafından

Canim 10ml lik oluyor biberiye yagi 10ml likse yarısını koy sampuanin icine ❤️

(251 puan) tarafından

Tamam balım çok teşekkür ederim ❤️ 

+3 oy
(1,646 puan) tarafından

Yani bana sizofrenik gibi değilde icine attiklarinin dışarı cikmasi gibi geldi kendi kendine bir yöntem gelistirdin belkide farkinda olmadan diyemediklerini icinde kalanlari bu sekilde atiyorsundur. Olabilir ben cok anormal gormedim bence herkesin vardır kendi kendiyle kaldiginda hesaplasmasi ☺️

tarafından

Ayyyy evet 🙂‍↕️ 

Mesela sorunlarımı çözemediğim zaman sanki o kişi karşımda ben onunla tartışıyorum ama dediklerimi tıkır tıkır söylüyorum gibime geliyor ama karşımda olsa herhalde öyle söyleyemem

+3 oy
tarafından

Cevap vermiyorsa sıkıntı yok :)

tarafından

Cevap yok

+2 oy
(7,641 puan) tarafından

bulasiknyikarken cok oluo bana yada yesillik yikarken . bazen sinirlenip ani refleksle ofke patmalasi yasayarak elimdeki marulu bile sert yikiyorum 😂😂hahahha

(53,471 puan) tarafından

esim kizdirdiysa supururken yazik o supurgeye kendi kendime konusuyorum ama boyle karşılıklı sohbetin dibine vurmadık daha☺️

+2 oy
(16,531 puan) tarafından

Hep içimizde tuttuklarimizi kendi kendimize konuşuyoruz. Bende öyleyim. Biriyle problem yaşarsam ve içimdekileri söyleyemediysem sürekli kendi kendime karşımda o varmış gibi kavga ediyorum. Hatta onun yerine cevaplarda veriyorum ona zahmet olmasın diye 😂. Birazda yalnızlıktan kaynaklanıyor benimki. Evlendikten sonra pek çevrem kalmadi. Mecburen kendi kendime konuşuyorum 🥺. 

tarafından

Ya oda olabilir ben de cevap veremediğim zaman tabii ki ben de kendi kendime konuşurum o apayrı ama hayali olarak sanki yani tanıdığım veya tanımadığım kişiler bile olduğunda onlarla sohbet ediyorum şaka gibi

+2 oy
(3,776 puan) tarafından

Kendi kendime küsüp 2 gün konusmamisligim var 

tarafından

😁😁

+1 oy
(1,229 puan) tarafından

Kendi kendine sesli mi konusuyorsun ,yoksa karsida birini goruyormusun

tarafından

Karşımda birini görmüyorum 

Sesli konuşuyorum 

Gözümde canlandırıyorum karşımdakimi sonra sohbet ediyorum 

(1,229 puan) tarafından

He anladim canm onu arada hepimiz yapiyoruz bence ben sinirlenince oluyir mesela😁

+1 oy
(6,948 puan) tarafından

Bende birine Cook sinir olduğum zmn böyleyim sonra kendi kendime diyom sus sen salakmisin fln filan 

tarafından

Öyle değil benim işte 

+1 oy
(25,905 puan) tarafından

Ben oyle degilde içimde cok konusurum. Beynim hicbir zaman susmuyo. Sanki 2 zıt fikirli insan var icimde biri başka bir sey diyo diğeri başka. 

tarafından

O daha beynini yorar ben dışa vuruyorum

(59 puan) tarafından

Ya ben de bir tek bende oluyor sanıyordum. Kafamın içinde birine kusuyorum niye böyle yaptı diye sonra onun yerine bahane uydurup geri barisiyorum ama bu hep oluyor herkes için. Bazen aşırı sinirlenince ahh ***** kafam niye böyle demedin niye şunu şöyle yapmadın diyorum sesli şekilde ama herkeste oluyor demek ki

tarafından

Oh tek değilmişim 

tarafından

Hepsi bende var

+1 oy
(3,464 puan) tarafından

Ayni durum mu bilmiyorum da bende ic sesim cok disa vuruyo bazen dudaklarim kipirdiyo tavirlarim degisiyo kendi kendime dusunuyorum saniyorum hani insan kendi kafasinda hep dusunceler gecer ya surda sunu deseydim surda sunu yaptilar soyle boyle ben onlari dudaklarimi kipirdatarak yapiyorum fisir fisir ilk evlendigimde esimin gormesini istemiyodum ama farkindaymis korkmus hatta annem de dalga gecerdi 

tarafından

Ama benim çok ilerledi fark ediyorum

+1 oy
(21,828 puan) tarafından

Sesli olarak mi konusuyorsun içinden mi onu anlamadim

tarafından

Sesli olarak 

(21,828 puan) tarafından

Bence sen bı uzmana Sor bu durumu. Ben pek kendi kendime konuşmam. İçimden konuşurum. Disimdan da haber izlerken soylenirim sadece. Bilemedim 

0 oy
(487 puan) tarafından

Bende yapıyorum bunu ve rahatlatıyor yani geçici de olsa o sinir anını öfkeyi geçiriyor biraz 😂😂😂 böyle dewam ben halimden memnunum 

tarafından

Bende öyleyim :😁

0 oy
(5,315 puan) tarafından

Bir kere deli tabiri cok cirkin. Psikiyatrik her hastaya bu damga yapistirilmasi insanlarin ruhsal tedaviye sicak bakmasini engelliyo. Kendini de bu sekilde demoralize etme. Ikincisi bence bi doktora gorun. Esine kizarsin, kavga edersin ceker gider kendi kendine soylenme gibi durum olur ki bende yaparim ama 5 10 dk o da kavga sonrasi sonra onu dusunmem bile ama karsinda biri varmis gibi onu hayal ederek sohbet etme, dert anlatma, kavga etme vs cokta saglikli bi durum degil bence. Nerden biliyosun dersen rahmetli dayim oyleydi. Karsinda biri var gibi konusurdu, anlatirdi. Sonra bi an bize doner normal konusurdu ve son tanisi sizofreniydi. O yuzden oyle herkesin dedigi gibi bende konusuyorumlara bakma. Sizofrenisin demiyorum cunku her kendi kendine konusan sizofren degildir ama belki depresyondur bunu danismadan bilemezsin.

tarafından

Çok haklısın 

0 oy
(1,025 puan) tarafından

Sorduğun soruya kendin tekrardan cevap vermiyor san şizofreni değilsin ama kendi sorduğuna cevap veriyor san başlangaci ☺️

(1,025 puan) tarafından

Hepimiz içimizdekileri atıyoruz ve konuşuyorz normel yani

0 oy
(5,660 puan) tarafından

Bence bunun sebebi çocukluğunda kendi kendini ifade edememek kendimden biliyorum bende bazen sesli konuşmasam da böyle yapıyorum kendi kendime dertlesiyorum falan hep bunlar bastırılmis duygular işte 

tarafından

Ay evet çocukluğumda kalma birçok travmam var belki de o yüzden böyleyim bilemiyorum

(5,660 puan) tarafından

Öyledir canım çünkü şimdi herkes öyle aslında sadece dile getirilmiyor millet deli der diye korkuyoruz 🤣🤫

tarafından

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

0 oy
tarafından

Öncelikle hasta biri hasta olduğunu kabul etmez ben şizofreniyim demez yooo çok iyiyim der. 😀 

Senin durumuna da gelecek olursak tatlım hayat okadar acımasız ki aslında içindeki insanlar onu bu hale getiriyor acıma yok empati kalmamış millette tahammül mu ? Duygularımıza dusuncelerimize dahi en yakinimizim tahammülü yok anlatsan sen e yaşıyorsun kafan mı güzel gibi sorularla aşağılamalarla yuzyuze geliyoruz ve napmak gerekiyor geçinmek kalp kırmamak için susmak zorunda kalıyor insan atıyor içine zamanla çöp kutusu oluyor artık. 

İnsanlar ne halden anlıyor ne de derde çare olmaktan. Halbuki ki birazcık dinlense insan azcık anlatsa pozitif yatıştırıcı cümleler duysa belki su akar yolunu bulur. İnsan beyni doğduğunda boş bi kutudur içini dolduranlar ise anilardir yasanmisliklardir iyisiyle kötüsüyle....

İnsan nekadar kala alınırsa dinlenirse değer görürse Sevgi görürse hatalarında başına gelenlerde hep yanında bi merhamet Sevgi görürse sureci nekadar kolay az hasarla atlatirsa okadar güçlü mutlu olur. 

Ama varlık içinde yokluktaysa insan bu seferde bi muhatap aramaya başlar ama hayali ama gerçek.  Bu bi tür içini boşaltma rahatlamadir aslında. 

Unutmayın ki çöp kutusu bosalmazsa koku yapar.  Ve de etrafına böcek haşere toplar insan da nekadar dolarsa çevresine de okadar fırsatçı gelir dünya çok acımasız malesef. 

Gerçeğe güveneceğime suya anlatirim , kağıda yazarım,  hayalde bi dost edinirim derdimi ona anlatırım ağlarım ama gerçeğe teslim olmam .

Hayat bana bunu tecrübe ettirdi. 

Bide ben şuna inanıyorum o hayalinizdeki kişi anlattığınız her kimse aslında yine kendiniz malesef yine kendinizle konuşuyorsunuz. Ama bu kötü değildir sizi motivw eder rahatlatır. 

Yazmayı günlük tutmayı öneririm hem hafızayı güçlendirir hemde rahatlatır. Yada yazın yazın çöpe atın kimse görmesin bilmesin . Aranızda kalsın kağıt kalem ve siz 

tarafından

Harikasın deniycem bende 

tarafından

Qyy canım benim sende harikasin ❤️ yararlı olabiliyorsam sana ne ala canım benim 😀

0 oy
(29,810 puan) tarafından

Olabilir içinde birikenleri dışarı vurmak iyi konuşarak rahat ediyorsan sorun yok takılma delilik öyle olmuyor merak etme :)

tarafından

İnşallah ☺️

0 oy
(857 puan) tarafından

Ben cevap bile veriyorum kendi kendime konuşurken neler neler 

tarafından

Bende 😁

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 253 göst.
0 oy
4 cevap 218 göst.