+2 oy
213 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,050 puan) tarafından

Oğluma tuvalet eğitimi verecem bi kaç ay sonra lazımlık kullanışlı olur mu çiş içine denk geliyor mu kullanan var mı

10 Cevaplar

+3 oy
(7,678 puan) tarafından

ben kizima direk klozete alistirdim lazimlik kullanmadim bas sifinu temizlensin. bidaha lazimlik temizlemeye ugrasamam diye. erkekde pipiye azcik bastirip asagi dogru yön veriliyormus sanirim. henuz daha denemedik haziranda baslicam bende

(13,435 puan) tarafından

İnşallah ya valla şuan bende düşünüyorum ilkini yaptık bunu nasıl yapıcaz diye. Benimkide Ocak sonunda 2 yaşı doldurdu işte bu ay sonu 27 olacak. Mayıs gibi başlasam diyorum inşallah beceririm valla öyleki gözümde büyüyo

(7,678 puan) tarafından

tam zamani senin icak dogumlu olunca iyi oluo 2 bucum yas yaza denk gelio.benimde . yani hic etrafi cisleyecek diye stres olasim geceleri surekli uyanip isedimi diye kontrol edesim falan yok o moda giremiyorum. ama baslamak lazim . yarin cocuklari anneme yolluyorum ameliyat olacagim aslinda keske annem cekse ceremesini alistirsa😂😂😂 aradan ciksa ne guzel olur yaaa on 15 gun annemde kalcaklar

(13,435 puan) tarafından

Aa ne zaman ameliyat burun dimi. Aynen ya keşke annen halletse ne güzel olurdu 🤩 

(7,678 puan) tarafından

aynn yarin sabah 8 de barbie bir burnum olcak insallh dr istedigim gibi yaparsa😬❤️

(13,435 puan) tarafından

Ayy hadi bakalım inşallah hayırlısıyla 🥰

-Reklam-
+2 oy
(3,486 puan) tarafından

Ben klozet aparati aldim 1 senedir duruyo simdede kucuk geliyo bende lazimlik bakcam mecbur niye olmasin ki 

+2 oy
(5,323 puan) tarafından

Lazimlikla ogrenecek zaten. Pipiyi tutmaniz lazim asagi dogru yoksa karsiya iser. Lazimlik yerine klozette alistirsan bile otururken asagi dogru tutman lazim.

+2 oy
(2,140 puan) tarafından

Ben kullandım ama pipisini tutuyordum doğrusu normal tuvalettede tut anne sıçrıyor diyor 🫣😂

+2 oy
(4,613 puan) tarafından

Erkek bebekler için özel önü biraz daha yüksekler var. Diğerlerinden kaçabiliyor dışarı. Alacaksan onlardan almanı öneririm. İki oğlumu da öyle eğitim. Sonra  gitmeleri gerektiğini idrak  edince tuvalete kendileri gittiler.. küçük 3 ya 3 aylık arada klozete arada kendi lazımlığına oturur. 

(1,050 puan) tarafından

Aaa öyle mi önü daha yuksekleri de mi varmış tesekkurler bilmiyordum nasıl bulabilirim peki bilginiz var mı 

(4,613 puan) tarafından

Mesela böyle canım. Trendyolda hepsi burda da n 11 de var

image

(1,050 puan) tarafından

Bunu kullanırken hiç idrar sıçraması yaşamadınız yani öyle mi 

(4,613 puan) tarafından

Yok canım. Kendisi pipisini ellemediği sürece bir sıkıntı olmuyor.

(1,050 puan) tarafından

Tesekkur ederim bundan alırım ben

+2 oy
(2,060 puan) tarafından

kullanılır canım. yeğenimde kullanmıştı ablam

+2 oy
(12,809 puan) tarafından

Kizimdada oglumdada lazimlik kullanmadım klozet adaptörü aldım oglumda mecbur pipisini aşağıya bastırıyordum 😄 kızlar daha rahat tabi 

(1,050 puan) tarafından

İşte bu yorucu pipiyi aşağı tutmak zorunda olduktan sonra ha klozet ha lazımlık. Alaturkaya mı alıştırsam acaba

(12,809 puan) tarafından

Alaturkayada alışsın ama ayakta yaptırma canım 

(1,050 puan) tarafından

Ben de bunu hata olarak görmüyorum ınsallah yaptırmam

+1 oy
(533 puan) tarafından

Bence lazımlık kullanma direk tuvalete alıştır. İlla lazımlık kullanacak dersen de sadece tuvalette kullandır. Yoksa sonradan tuvalete dönmesi zor olur. Arkadaşım o hataya düştü oradan biliyorum. Lazımlıgı yeterki yapmayı öğrensin diye salonun ortasına getirdiği bile oldu. Sonrasında tuvalete alıştırması çok zor olmuştu... ben basamaklı wc adaptör aldım onda başladık kolay oldu. Sende öyle bişey alabilirsin

(533 puan) tarafından

Bilmiyorum canım benim kızım var. Kaç yaşında şuan? İlk alışma sürecinde sen tutarsın sonra anlatırsın anlar tutar bence. 

(1,050 puan) tarafından

Şuan 19 aylık 2 ay sonra düşünüyorum 

(533 puan) tarafından

Bence daha erken, sinyal alırsanız başlayın derim. Sonrasında olmadı deyip beze geri dönmek ve sonra tekrar başlayamak çocuk içinde sizin için de yıpratıcı olabilir

(1,050 puan) tarafından

Haklısınız 2 ay sonra hazır hıssedersem başlıcam. Belkı 3 belki 4 ay sonra Şuan mesela soruyorum kaka yaptın mı yapmadıysa yok diyor yaptıysa cevap veriyor bazen anlıyorum yaptıgını.

(533 puan) tarafından

Ben başladığımda tam 2.5 yaşındaydı. Ekim dogumlu bizim ki mart nisan gibi başlamıştık. Çocuğu iyi ni analiz etmek lasım. Ben daha yazı beklemeyi düşünüyordum. Bi anda sabah bez bağlamak istemedi. Öyle apar topar başlamıştık

+1 oy
(730 puan) tarafından

Lazımlık aldım ama kullanmak istemedi. Minyatür klozet şeklinde olanlardan sifonu bile vardı. Basınca ses çıkarıyordu. Kullanması zor. Karşıdan geçiyor. Bir iki kere yapmıştı sadece. Direkt klozete alıştırırsın. 

(1,050 puan) tarafından

Karşıdan geçiyordu derken sıçrıyordu mu demek istediniz

(730 puan) tarafından

Evet.Yapısı gereği aşağı doğru inmiyor çişi🙂

0 oy
(3,760 puan) tarafından

Kızımın var klozete üstüne konulan aparat onu ön tarafından kesti eşim onu kullanıyorum ama oğlum pipisini aşağı tutuyor yinede bir büyük tuvaletini yapamıyor onda korkuyır

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 349 göst.
20 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,264 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 197 göst.
8 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (980 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 88 göst.
3 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Neyla (494 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 188 göst.