+1 oy
307 göst.
Diğer kategorisinde (2,342 puan) tarafından

Kizlar surdan başlayayım. Dogumuma 3 ay kala gebelik şekerim çıktı ama sıkı bir diyetle kontrol altına alındı. 3 ay boyunca hep aç kaldiğım  için hiç keyifli geçmedi o günler. Dogumdan sonra tadını çıkarırım nasıl olsa dedim.  Disarda gezmeye hiç enerjim olmadı. Neyse dogum yapacağım zamana yaklaştıkça bebeğim 3 kere pozisyon değiştirdi ve sonunda hiç olmaması gereken (yan durus ) pozisyonunda  kaldı. Bundan dolayı da 2. Doğumumda mecbur sezeryan oldum. Eve geldiğimde iki büklüm bir şekilde işlerimi yapmaya çalıştım. Kaynanam sozde yardıma geldi fakat hasta hasta gelmişler karı koca. Onlar başka odada biz başka odada 1 hafta geçirdik. Sonra da hastalığımız geçmedi diyerek gittiler zaten. 

Ben o durumda yapmam gereken herseyi yapmaya çalıştım. Kızım hasta oldu 1 gece hastanede yattı eşimle.  Sonra 28 günlük oldum .kızım evde göz kenarını oynarken sehpaya carpti. Medicana hastanesine gittiler eşimle ve düzgün müdahale edilmediği için olması gerekenden daha belirgin iz kaldı. Sonra da 40 im çıkınca rahim sarkmasi meydana geldi. Doktor ancak ameliyatla duzelir dedi. Çok feci şiddetli yaşadığım meme yaralarını demek bile istemiyorum. Bebeğim 5 aylık oldu ciddi bir sac dokulmem başladı. Resmen yanlarım acildi. Kan değerlerim normal bu arada. Şimdide evde hepimiz geceleri gözle görmediğimiz böcekler tarafından isiriliyoruz. Tüm eve baktım nedir bu nerden geldi diye hiç bisey göremedim. Kasinip kasinip vücudumuzda kabartıyor ve izler oluşuyor. Doktor bocek ısırığı dedi. Çok detaylı temizlikte yaptım ama 1 tane bocek gormedim. Artık nedir bu tahtakurusu mu bilmiyorum ama dediğim gibi gormedim. 

Allah herseyin beterinden korusun ama bunlar benim keyfimi öyle çok kaçırdı ki. Her gün evde bi problemle mücadele ediyorum. Üst üste geliyor olması yıprattı beni. Düşünün banyoda saçım ellerime gelirken kızım odadan kasinarak çıkıyor. 

6 Cevaplar

0 oy
(1,053 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Canım seninle galiba gebelik bölümünden konuşuyorduk Benim de şekerim vardı Ah ah benim de içimde o kadar şeyler birikti ki başlatayım mı anlatmaya Ben de 9 ay boyunca Gebelik şekeri içinde diyetı yaptım Neyse dedim doğumdan sonra yerim ve Onun öncesinde bebeğimi kaybettiğim için hep hamileliğim boyunca yine kaybetme korkusu vardı Ayağa kalkınca bayılıp düşecek gibi oluyordum Neyse 9 ayı Zor Bela bitirdik bebeğime kavuştum eve geldim 3 tane çocuk yardım eden yok birkaç kişi yemek getiriyor ama hiç kimse bilmiyor ama zevki bana uymuyor bir gün bile yatmadan temizlik iş güç hepsine koşuşturmaya başladı ve en korktuğum şey başıma geldi Bebeğimin yüzünde alerji başladı ve ben mecbur diyete başlamak zorunda kaldım diyet ile yaralara geçti tamam dedim geçti tekrar bir yiyeyim bakayım yere çıkacak mı yara çıkmadı ama kızım da bir kolik başlamıştı 2 saat ile başladı artık kesintisiz ise 10 saati çıkmaya başladı bir buçuk ay falan böyle devam etti Artık o ağlıyordu ben ağlıyordum Bebeğimin neyi vardı ya hiçbir çözüm bulamıyordum morarana kadar Ağlıyordu artık o Ağlama saatlerin gelmesini hiç istemiyorum Yatak odasından Hiç dışarı çıkmazdım hiç uyumazdı akşama kadar Uyutmaya çalışırdım ve Sonunda karar verdim izlediğim videolar ile bu kolik ağlamasının bir alerji belirtisi olduğunu öğrendim hayatımın tam tamına Bir dönüm noktasıydı hayatımdan bütün her şeyi çıkardım yediğim şeyler sadece balık patates zeytin elma armut diğer her şey yasaktı Çok kez sütüm kesildi hastane hastane gezdim mama almak için şu an Bebeğim 7 aylık oldu Ve ben hala diyet yapıyorum saçlarım vitaminsizlikten avuç avuç dökülüyor vücudumun her yeri mosmori vitaminsizlikten ekmek bile yiyemiyorum gluten alerjisi var açlığı da boş verdim artık kızım gece gündüz 10 dakikadan fazla uyumuyor sürekli emmeye kalkıyor bir saat kesinti sizi uyusam O gün benim için inanılmaz bir şey oluyor ve yurt dışındayım hiçbir yardım edenim yok

(1,053 puan) tarafından

Evet canim alerji bu

(2,342 puan) tarafından

Doktor bana neden yediklerine dikkat et demedi o zaman ya

(1,053 puan) tarafından

Ne zaman dir var peki 

Ben kendim diyet yaptim hala yapiyorum 

(2,342 puan) tarafından

Valla cnm doğdu hemen oldu hep var yani. 

(1,053 puan) tarafından

O zanan alerjidir

-Reklam-
+2 oy
(2,975 puan) tarafından

Nazar ola bilir valla tum olaylar ust uste gelmis seni anliya biliyorum canim 

Bence evden sadaka çikarin nazara ve gelecek belalara karsi sadaka çok onemli 

(2,342 puan) tarafından

Bencede olabilir. Bir türlü toparlanamadim. Bir türlü normale dönemedim. Sürekli bir problemle mucadele ediyorum . Evet sadaka çıkarıcam cnm

+2 oy
(2,256 puan) tarafından

Canım dogumdan 4-5 ay sonra saç dokulmeleri normal, bende de oldu ama 8. ayda saçlarım çıktı ve eskiye göre biraz gürleşti. Yani kısacası saçlarını kafaya takma onlar elbet cikiyorlar. Böcek konusuna gelirsek büyük ihtimal tahta kurusu olabilir. O böcekler genelde geceleri ortaya çıkar gündüzleri saklanır. Hatta tahtanın içinden çıt çıt diye sesler çıkarırlar tahtayı yerken. O da zaten ilaçlama yaparak gider. Birde doğum yapacaklara tavsiyem; sizin halinizden anlayabilecek candan bı insan çağırın yanınıza. 

(2,342 puan) tarafından

Cnm peki saçlarında boşluklar olacak kadar dokulme oldu mu? Bencede tahtakurusu. Ve nette yazılanlara bakarsak bundan kurtulmak çok zormuş. 2 gece otelde kalıp tüm evi ilaclaticaz.  Halimizden anlayan 1 kişi bile yok. Yanımızda bir sureligine en azından aklı başında bir yakınımız olsaydı hersey daha kolay olurdu. 

(2,256 puan) tarafından

Evet özellikle şakak ve alın tarafında çok seyrelme olmuştu ama şuan saçlarımın durumu gayet iyi. 

Yakınlarına ihtiyacın yok gülüm boşver kendi işini kendin hallet. Bu devirde kimseye minnet eylemeyeceksin.

(2,342 puan) tarafından

Şakak tarafımda çok seyrelme oldu. Umarım yerine gelir benimde.  Kan değerlerinde sıkıntı yokmuş. 

Öyle yapıyorum cnm valla kimseden fayda yok. Bunu anlayalı 8 yıl oluyor zaten

+1 oy
(1,481 puan) tarafından

Ne desem bilmiyorum hayat bazen böyledir delirtmek için bizi sınar sabırlı ol hepsi geçecek

Ev için bi ilaçlatabilirsiniz belkş ilaçlayanlar bilir ama tahta kurusu diye iiçime doğdu

Saça gelince geçiçi bir süreç eğer uzunsa biraz kestir bi şampuan vardı hatırlamıyorum belki burda arkadaşlar yardımcı olur ama geçecek

Rahim sarkmasına gelince ameliyat olman gerekiyorsa ıl çünkü arkada iki evlat var hepsi sana bakıyor bir an önce toparlan ve pozitif olmaya çalış zor biliyorum ama başka ne yapabiliriiz ki anneyiz biz. Yanına biri destek gelse anne anba kardeş vs çok iyi olur 

(2,342 puan) tarafından

Yok cnm kimseden de hayır yok. Gelmek isteyen başıma daha çok bela oluyor.  Bir de onlara ben bakmak Zorunda kalıyorum. Söyle bir saçımı başımı düzeltip bi güzel giyinip bebeğimle 1 tane fotoğraf bile cekilemedim. Resmen çırpınıyorum olduğum yerde. 1 olay oluyor kendimi rahatlatıyorum derken üzerine yenisi oluyor. 

+1 oy
(4,265 puan) tarafından

Aslında yazdıklarının yarısı çok normal şeyler asagi yukarı herkes yaşıyor ama şimdi lohusa donemindesin daha çok hissediyorsun benim de ilk 4 ayım kusarak günde 1 elma ve çubuk krakerle gecti son 4 ayimda gebelik şekerim çıktı ciddi diyet yaptım gurbetteyim etrafımda kimsem yok bir de uçuş yasagi ailemin yanına gidemedim ailemi yanıma getiremedim. 1 aylıkken ailem bebegimi gorebildi. Digumdan sonra yanıma kimseyi ben istemedim iyi kötü baktık ettik rahim sarkması bende de oldu ama doktor kegel egzersizi ve plates önerdi bayağı ciddi oranda toparlandı. Arabamız bozuldu 2 ay arabasız kaldık doğuma gittim kapımızın kilidi bozuldu ya 😅 esim öyle kapıyı bırakıp çıkmış 2 3 saat sonra işte kaynanamlar falan gelip yaptırmışlar. 3 4. Aydan sonra saç dökülmesi evet başlıyor hepimizde oluyor o zamanla azalıyor su an 9 buvuk aylik durdu gibi normale döndü.

Çok ağlayan bir bebegim vardı hiçbir yemeği tabağımi bitiremedim ben corbami bile bitiremezdim sadece bende duruyordu fala falan ben de anlatabilirim. 

Yanlış anlama sorun yarıştırmak için anlatmıyorum ama inan hepimzi benzer şeyler yaşıyoruz rahatla diye anlatıyorum.

Böcek için böcek ilaçları var dolapların altına koyuyorsun ondan koy bayağı azalır fişe takılan sinek ilacindan da tak o da kovuyor bayağı ise yarar. 

(2,342 puan) tarafından

Anlıyorum cnm, hemde çok. Benimde kızım kolik bir bebekti. Dediklerinin aynısını yaşamıştım. Hatta ağlamaktan göbek fitigi olmuştu. İşte sıkıntılar aralıksız üst üste gelince de insan bi yeter diyor.  Rabbım beterinden korusun. Dökülen saçların çıkıyor mu farkediyior musun pekii?

(4,265 puan) tarafından

Tabi ki yanlar hafif açılmışti şimdi bebek bebek çıkıyorlar siyah görünüyor yani açıklık gitmis

0 oy
(2,342 puan) tarafından

@E.Cansu buraya bırakıyorum 

(2,342 puan) tarafından

.......  

image

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 574 göst.
28 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 407 göst.