Kızlar merhaba benim psikolojim hiç iyi değil sürekli ağlıyorum kızımı kabullenemiyorum zaten kolik ve zor bir bebek doğumdan sonra böyle oldum lohusa depresyonundaym ve hala da çıkmamışm üç ay oldu doğum yapalı sizde böyle oldunuz mu nasıl atlattınız ben çok takıntılı biriyim sürekli olumsuz düşünüyorum ne yapmam lazım bilmiyorum inanın
Psikolojik destek almalısın
Almak istemiyorum kendi çabamla atlatmak istiyorum
O iş zor. Desteksiz halledilmez. Hele de senin durumunda. Destek almak kötü bir şey değil.
neden almak istemiyorsun merak ettim
Depresyon bir hastalık kendi kendine geçebilecek bir şey değil. Başımız dişimiz ağrıdığında da olsun geçer kendi kendine iyileşir diyemediğimize göre depresyon içinde diyemeyiz destek almak gerekiyor
Bı uzman yardimi alman gerek. İlk zamanlari gecmissin.
Psikolojik.destek alman lazım çok direndim ben almamaknicin hem kendime hem esime emde buyuk ogluma psikoljik olarak zarar veriyorumdum artık destek alarak atlattım çok şükür
Bu duyguyu çok iyi bilirim sürekli ayetel Kürsi oku dinle bakara suresi aç evde olumsuzluk düşünme dışarıda hava al Rabbim kimseye yaşatmasın çok kötü bı durum
Kesinlikle ama kesinlikle profesyonel destek al. Lohusa depresyonu çok tehlikelidir. Öyle siz ne yaptınız ile çözülmez
Bırak psikolojik desteği. Maddi durumun varsa yardımcı al kendine. Cocuk 6. Ayda düzelecek. Sende duzeleceksin. Zorluk seni bu duruma sokuyor. Aynısını yaşadım. O çocuğa bakmak cidden zor
Evet gerçekten çocuk beni bu duruma sokuyor çünkü hiç bir şekilde durmuyor ve çok bunaldm artık maddim durumum var çok şükür ama bilmiyorum
takintini onu bunu bilmem ama lihusa depresyonu icin tek care ZAMAN. bebegn insana dönusmeye baslamasi yani 6 ayi gecip en azindan yerde on 15 dk yatip yuvarlanmasi o surecte senin dinlenmen ve bu surecte depresyonun yarisi gidecek kalan yarisi . 1 yas sonrasi bebek yuruyunce o etrafi karistirip kurcalarken sen kendinjn de insan oldugunun farkina varacaksin. ilk bir senelik farz zamani asmak gerek bence yani. bebek donumdan daha yakin oldugu sirece naparsan yao insan bunaliyir bi yakamdan dusunce artik insani yasam standartlari a bir adim daha yaklastim diye bunun hatrina depresyon azaliyir. taamen gecmesi bence 4 yil
1 yasina geldiginde ben kendime geldim.Bebekligini hic hatirlamiyorum ona o.kadar ezbere ve mecburiyetten bakmisim ki.Simdi uzuluyorum fotolara bakinca o bebek hallerini kacirdigim icin.Kendimle icimde mucadelem hic bitmemisti cok agir gecirdim oysa maddi manevi cok iyi durumda olmamiza ragmen.Simdj 2 yasinda ona asıgım inanin hormonlaron size oyunu gececek 🌹
Kolik bebek büyütüp de psikolojisi bozulmayan varsa helal olsun. Benim kızımın kolikliği 6 ay sürdü. İlk 3 ay baya sabırlıydım hiç sıkılıp bunalmıyordum ama 3ncu aydan sonra bende psikolojikmen çöktüm. Eşin evde olduğu zamanlarda destek olsun. 1 hafta 10 gün annene veya kayinvalidene gitme imkanın varsa git. Kim ne derse desin kolik bebek tek başına büyütülmesi çok zor. Bana tramva kaldı. Ve yanımda 2.5 yaşında kızım da vardı az oturup ağlamadım.
Çocuğunu bebek arabasına köy park bahçe gezin iyi gelecektir açık hava. Sulak biyer varsa suyun köprünün üstünden de gec
Oğlum 14 aylık bende hala gecmedi biraz hafifledi sadece gerçi benjm 2,5 yaşında kızım var ikiz gibi büyütüyorum onları yoruluyorum bence çocuk 4,5 yaşına gelene kadar az az bitiyor.
1,450,552 soru
23,818,719 cevap
318,186 kullanıcı