+3 oy
74 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (6,345 puan) tarafından

Merhaba kızlar sizden biseyler rica ediyorum 

Şimdi ben 5 yıl olacak evliyim eşimin akrabalariyla yeni yeni kaynasmaya başlıyoruz . İki aile davet ettim kuzenleri 

4 yetişkin  2 çocuk 

Bizde 2 yetişkin 2 çocuk 

Neyse işte şimdi ben ne yemek yapcam ne tatlı yapayım böyle  güzel dursun . Çeşit olabilir 

Vala ne yazdm anlamadım çocuklar darladi bni 😀anladınız siz işte 

4 Cevaplar

+2 oy
(6,179 puan) tarafından

Mercimek corbasi 

Et kavurma 

Guvecte kurufasulye 

Pirinc pilavi 

Yaprak sarma 

Havuc tarator

Mevsim salata 

Revani 

Mercimek /yayla corbasi 

Guvec/antep tava 

Pirinc/bulgur 

Lahana sarmasi/icli kofte /manti/kuru patlican biber dolmasi 

Yogurtlu brokoli salatasi 

Revani/sekerpare/kadayifli muhallebi/trilece

-Reklam-
+2 oy
(501 puan) tarafından

Tava yemegi fırına at çok kolay.

Pilav 

Salata 

Ayran  

Genelde ben öyle yapıyorum.

+2 oy
(3,056 puan) tarafından

10 kisilik menu olsun diyosun asko cesitleri yaziyim eleyerek secersin 

Corbalar 

Yogurt corbasi mercimek corbasi 4 kasik corbasi ascibasi corbasi manti corbasi ilk aklima gelenler bunlar 

Ana yemek olarak 

Islim kebabi karniyarik musakka ya da firinca soslu baget ya da butun tavugu firin izragarasinin uzerine soslayip koyuyolar altina tepsiye sebze koyup yapiyolar ya bunlar olur patates puresi uzerine et sote olabilir etli guvec olabilir yine patates puresiyle porsiyonluk guvecte olur 

Yanina pilav sart 

Pirinc pilavi yapip misirli bezelyeli ya da nohutla susleyip servis yapabilirsin ya da bulgurdan gidersek bi meyhane pilavi guzel olabilir tabi sectigin ana yemege gore degisir 

Ara sicak olarak

Sarma dolma icli kofte borek cesitleri (evinde ne varsa degerlendirebilirsin peynir patates ispanak vs.) 

Ara soguk olarak 

Corbada yogurtli bisey secmediysen cacik havuc ya da mor lahanadan tarator olabilir patlican ve kapya biberi kozleyip meze olarak yapabilirsin ya da sadece kapya biberini sarimsakli yogurtla tarator tarzi olarak olur ya da mevsim salata 

Icecek olarak 

El yapimi istersen limonta ya da serbet olabilir hazir dersen kola vs 

Tatli olarak firin sutlac olabilir etimek tatlisi olabilir vezir parmagi olur ben gecen yaptim cok begendiler ya da eniste bi guzellik yapip hazir da alabilir 

+1 oy
(53,416 puan) tarafından

corba (mercimek,lebeniye{bir kez yaptim biz cok begendik } , tavuk suyu corbasi olabilir sehriyeli terbiyeli) 

ana yemek 

hep aynisini yaziyorum patates pureli kofte yada tavuk sote kucuk guvec kaplarin varsa olabilir 

pilav 

havuc tarator 

salata

tatli da kadayiflw yaptim ramazanda çok begendi herkes kurabiye gibi hamur yapiyorsun serbetli cok güzel olmuştu sonra da çayın yanina cerez falan

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 210 göst.
24 Eylül 2024 Diğer kategorisinde curious (1,157 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 200 göst.
+7 oy
44 cevap 828 göst.
+1 oy
6 cevap 116 göst.

Kategoriler

1,449,872 soru