0 oy
358 göst.
Diğer kategorisinde (287 puan) tarafından

Kizlar ben üniversite mezunuyum eşimle üniversitede tanıştık ve ondan daha başarıliydim onun bazı dersleri geçmesine ben yardımcı olurdum. Şimdi ise eşim memur ben ev hanımıyım. Evlenir evlenmez hamile kalınca herşeyi bıraktım sadece iyi bir anne ve iyi bir eş olmaya çalıştım. Şimdi biri dört biri bir buçuk yaşında iki çocuğum var. Bazen kendimi çok işe yaramaz çok becereksiz hissediyorum. Zamanında benden başarısız insanların bir yerlere geldiğini görmek canımı sıkıyor. Kendime kızıyorum şimdi Allah'a şükür eşimle aramız iyi maddi açıdan biraz zorlanıyoruz haliyle benim almak istediğim yapmak istediğim herşey eşimin onayına bakıyor bu da canımı çok sıkmaya başladım. Ekonomik özgürlüğüm yok hiç bir becerim yok çalışma deneyimim yok kendimi bomboş bir insan gibi hissediyorum oysa başarılı bir öğrenciydim neden bunu kendime yaptım....

Bu yaştan sonra ne yapabilirim bilmiyorum. Az önce kitaplarımı çıkardım bu sene sınava gireyim diye düşündüm çocuklar benden önce kitaba saldırdı yırtılmasin diye geri kaldırdım. 

9 Cevaplar

+2 oy
(6,051 puan) tarafından

Çocukların kitaba saldırması ve kaldırman gözümde pek sevimli canlandı :)

Tek kaygın eğitimini, mesleğini maddi kazanca dönüştürememekse Allah başka dert vermesin öncelikle. Üzülmekte haklısın, ama geç kalmış değilsin. Mesleğin ne oradan başlayabiliriz

(287 puan) tarafından

Teşekkür ederim :) İktisat mezunuyum 

(6,051 puan) tarafından

Daha ne, dijitalde bir şeyler yapabilirsin. Benim iktisatçı arkadaşlar hep e-ticaret uzmanı oldular çok da memnunlar. İngilizce de eklersen daha ne

(287 puan) tarafından

Evet bunu bir ara düşünüp cesaret edememiştim. Arastirayim bı teşekkürler 

(6,051 puan) tarafından

Bence buradan yürü. Bölümün iyi. Tekrar sınav, ders çalışma vs kolay değil. İlla bir şey çalışacaksan İngilizce olsun eğer yabancı dil yoksa. 

-Reklam-
+2 oy
(8,821 puan) tarafından

Mesleğinin olması güzel bir şey kenarda durur Allah göstermesin çok zorda kalırsan çalışırsın elbette. Ama bence anne olmanın en büyük fedakarlığı artık kendin için değil çocukların için yaşamaktır. biz kadınların da görevleri az değil çocuk büyütüyoruz evimizi temizliyoruz yemek ütü bulaşık hep bizde. Bunun karşılığında para kazanmıyoruz ama çocuklarımızla vakit geçiriyoruz. Benim annem hep çalışmak zorunda kaldı okuldan dönerken arkadaşlarım sıcak yemeklerini yerken ben okuldan dönünce kendime yumurta kirardim yerdim. Keşke annem çalışmasaydi beni evde karşılasaydi. Onunla daha fazla vakit geçirseydim. Çalışınca bunlar imkansız 

+2 oy
(803 puan) tarafından

Belki beni linçleyecek arkadaşlar olacaktır herkes kendince haklı tabi onlarida anlarım . Bende iki üniversite mezunuyum mesleğim de güzel ama maddi olarak ortalama düzeyde olduğumuz için çalışmak istemiyorum. Tabi eşimin de davranışlarınin çok etkisi var ve erkeklerin de bu konudaki tavrının kadınları iyi yada kötü düşünceye yönlendirdiğini düşünüyorum. Çocuklarım tertemiz her gün evde olanla okula gidenle öyle güzel ilgilenirim ki eşim sadece çocuklara bakarak bile mutlu oluyor halimizden . Yemeklerim düzenli temizliğim düzenli. Maddi olarak da çok çok rahat olmasak da kükürt kötü de değiliz. Ben anne olmayı ve kendimi bu evliliğe adamayı çok sevdim sosyal hayatımda düzenli haliyle. Bazen eşime derim Allah göstermesin ayrılacak olsak yada düzenimiz bozulsa hiçbir birikimim düzenli çalışma hayatım yok ortada kalırım resmen. Sana yemin ederim yemem içmem nerde olursan ol ne seninle çocuklarımı bir Allah kuluna muhtaç etmem dedi. 

Kendimizi işe yaramaz hissetmek için fazla meşgul değil miyiz . Bir ev bir düzen kolay mı dönüyor. Her gün kendi kendine yemek mi pişiyor. Yarına temiz olacak çamaşırlar kendi kendine de olmuyor. Demem o ki sabahtan akşama kadar karpuz gibi yatmıyorsan ne işe yaramamasi !

(287 puan) tarafından

Benim eşim de öyle Allah var. Sen çocuklara bakıyorsun daha ne olsun diyor. Aslında kendimi yanliz hissetmem de bu duyguyu körüklüyor. Sizin gibi sosyal hayatım yok bir gurbetten başka gurbete geldik orda arkadaşlarım vardı burda konu komşu hiç kimsem yok. Eşim de ona bağlıyor. Sana arkadaş bulalım kafayı yemişsin diyor. Kendi arkadaşlarını çağırmayı teklif ediyor(karı koca memur) onlar olmaz ev hanımı bulalım bana diyorum, onların yanında bu piskolojiye daha çok giriyorum sanırım.

+1 oy
(30,095 puan) tarafından

Çocukların uyuduğu zaman çalışabilirsin hiç birşey için geç değil istersen eğer her şeyi yaparsın her şeyi eskisi gibi yaparsın çünkü geçmişte yaşadığın bir başarın var kafan buna yatkınsa tekrar başarırsın 

(287 puan) tarafından
+1

Okulda başarıliydim aslında zeki değilim ama çok azimliydim şimdi onu kendimde göremiyorum. Küçük oğlum uyuyunca yemek yapmaya ve diğer işlere başlıyorum onları yapmazsam çocuklari çok boşlamis olmaz mıyım. 

(30,095 puan) tarafından

Evet haklısın bu konuyu ne zamandır kafana takıyorsun peki 

(287 puan) tarafından
+1

Son 5-6 aydır daha fazla takar oldum. Yeni bir şehire taşındık konu komşu arkadaş gic kimsem yok gurbetlik çekiyorum bir yandan onun etkisi var galiba. Eşime de bir kaç gündür bahsediyorum. Sana arkadaş bulalım kafayı yemişsin diyor :) çalıştığı yerden arkadaşlarımi davet edelim diyor. Çağıracagi kişiler de karı koca memur. Onlar olmaz bana ev hanımı bul diyorum çalışanların yanında kendimi bu piskolojiye daha çok sokuyorum çünkü 

(30,095 puan) tarafından

Kafana çok taktığından sende bu sorun haline gelmiş anlaşılan oturduğun yerde falan yok mu komşu vs

+1 oy
tarafından

Bı mesleği bile olmayan ben öliyim o zaman 

+1 oy
(1,121 puan) tarafından

Hic bir sey icin gec deyil daha yolun basindasin.Cocuklar uyudugu zaman calisa bilirsin.Veya krese koya bilirsiniz sinava hazirlanirsin sende rahat.

(287 puan) tarafından

28 yasindayim memur alımları da işçi alımları da hep 30-32 yaş sınırı koyuyorlar

(1,121 puan) tarafından

Daha kac yil var o zamana kadar alina bilirsin.tabiki calismak guzel kendi parani kazanmak istediyini almak kendine cocuklarina.Bende calisiyorum amma su anda yeni dogum yaptigim icin 3yillik izindeyim.3yil ev hanimi olup cocuklarim ilgilenmeyi dusunuyorum

+1 oy
(1,375 puan) tarafından

Kendi ayaklarının üzerinde durmak kimseye minnet etmemek çok güzel bir duygu fakat evdesin diye gereksiz olmuyorsun.bir çoğumuz ev hanımıyız çocuklarımızı büyütüyoruz sorumluluklarımızı yapıyoruz ve hiç birimizin gereksiz olduğunu düşünmüyorum.

Bende evdeyim kızımı en güzel şekilde büyütmeye çalışıyorum.evimin sorumluluklarını yapıyorum.

Çocuklarınla bol bol vakit geçir parka çıkar oynasınlar sende temiz hava al.başkalarıyla kendini kıyaslamak hayatında ancak mutsuzluğa yol açar.kendi hayatına bak ve hayatında güzel olan herşey için şükret ve mutlu ol.

+1 oy
(1,580 puan) tarafından

İnan bende kendimi bu durumda görüyorum. Üniversite mezunuyum. Ev hanımıyım şimdi. Maddi özgürlüğüm yok bu çok zor bir durum. İstediğim bir şeyi alamıyorum. Bebeğim 5 aylık 2026 kpss ye girmek istiyorum. Ama onunla ne dersaneye gidebilirim ne de şu an çalışabiliyorum. Açtığım video o kadar çok bölünüyor ki hiçbir şey anlamıyorum. Allah yardımcımız olsun. Umarım hayllerimize kavuşuruz. 

(287 puan) tarafından

Amin kardeşim...

+1 oy
(553 puan) tarafından

Keşke bende universite mezunu olsaydım oturup çalışırdım kimseye minnet etmeden.ama ger gör ku yeni yeni bu yıl sinava girecem universite sinavina.elinde mesleğin varken bırakma pes etme 

.

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 281 göst.
0 oy
9 cevap 432 göst.
+1 oy
10 cevap 610 göst.
30 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde ASMIRA&TOPRAK&RUZGAR (6,777 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 148 göst.
13 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ay19 (119 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,229 soru

24,151,131 cevap

334,913 kullanıcı

...