+2 oy
125 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (320 puan) tarafından

Kızlar aranızda hem çocuğu küçük olup hem çalışan var mı ? Varsa nasıl yapıyorsunuz zorluklariyla nasıl başa çıkıyorsunuz benim 2 yaş ve 5 yaş çocuklarım var çalışmak istiyorum 5 yaşında olan kursa gidiyor çalışabilir miyim acaba 

5 Cevaplar

+2 oy
(932 puan) tarafından

Bakan birisi yoksa gerçekten çok zor

-Reklam-
+2 oy
(14,878 puan) tarafından

Çalışıyorum doğum izindeyim şu an büyüğüm kreşte 2 yaşından beri öncesi de bakıcı baktı. Eylül ayında oğlum da bakıcı ya da annemle kalacak. Ben tempoya alışığım eve gelip ekstra hızla yemek yapıyor evi şöyle toplayıp kızımla ilgileniyordum. Mesai saati de mühim tabi ben öğlen çıkıyordum 

+1 oy
(5,448 puan) tarafından

Ben çalışıyorum, 10 aylıkken bakıcı başladı. Alıştıra alıştıra 1 yaşına doğru döndüm işe. Zorluğu da var kolaylığı da. Şu an çok özlüyorum mesela, 9 gün tatilde alıştık sabah işe gelirken içim buruktu :(

Kolaylığı da her şeyden önce maddi olarak rahat hissetmen, özgüveninin yükselmesi. Para her şey değil evet ama artık çok şey bu devirde... Ev dışında bir yaşam alanının olması. Öğle araları çıkıp yürümek, AVM gezmek ya da rahatça kahvemi içmek deşarj ediyor. 

Çalışan anne olmak iki şeye bağlı, biri çocuğa bakan kişinin çok iyi olması. İkincisi eş desteği. İşten eve yorgun dönünce eşin senden sanki evdeymişsin gibi performans beklerse zor. Bu ikisini çözüyorsan çalışmak çok güzel.

(2,971 puan) tarafından

Bende çalışan biriyim doğum izindeyim simdi rapor ile uzattım sonra 6 ay ücretsiz isteyecgim gitsemmi gitmesem mi diyede süreçteyim..kayinvalidem bakacak üst katında zaten sorunumuz yokta kendim bu kararsızlık içindeyim.. 

Paraya alışmışız özgürlük 10 ay çalışırsam eyt emeklisi olacağım tazminatını alıp çıkarım diyorum..

Biranda istifa edip elden ı ödemem 10 ay diyorum.

(5,448 puan) tarafından

Ah ah en çok zorlandığım konu bu annelikte. İşe dönüş. Gerçekten çok zor oldu benim de. İstifa etsem mi etmesem mi çok kararsızdım. Kasım 2021de doğum yaptım, dolar 9 lira falandı. 40'ım çıkmadan dolar 18 oldu bir anda. Hatırlarsın o günleri. Bizim firma da döviz maaşa geçti. Aklım karıştı. Doğum iznim bitince evden çalışma istedim yoksa istifa ederim dedim. 1 yaşına kadar evden çalıştım. 10 aylık olunca artık kendim de ister oldum evden çıkmayı, eski düzenime dönmeyi. Döviz de alıp başını gidince çalışmak mantıklı geldi. Şimdi 3.5 yaşında, çok şükür su aktı yolunu buldu. İnşallah okul dönemi de kolay geçer.

(2,971 puan) tarafından

Bakalim bende artık ne yapacağımı en azindan emekli olcam elimde yine para olacak ama hem emekli hemde çalışan olsam bu sefer çocuğuma hersey alirim diyorum gelecegine yatırım yaparim diyorum ben birde geç anne oldum onunla zaman geçireyim diyorum 

(5,448 puan) tarafından

Eğer eşinin maaşı + senin emekli maaşın yeterliyse tadını çıkar bence. Okula başladığında istersen dönersin yine işe. Geç anne oldun belki ama çalışmak için de gençsin ;)

(2,971 puan) tarafından

Yeter şükür kendi evimizde var aracimizda çok parayida napcam bir daire dahami alacagim zaten bababnesi yapmis arsalarda var tek çocuğum var sonuçta dahada olmaz bu yaştan sonra bakalım gezip yiyip içmek en guzeli 🙂

+1 oy
tarafından

Benim 5 yaşında oğlum var ve 1 aylıkta kızım var, şuan doğum iznindeyim. 1 aylık kızım 3. Aylık olunca tekrar iş başı yapacağım . Kadın bence çalışmalı , ekonomik anlamda özgürlüğün oluyor . Kafan rahat oluyor . Ne bileyim markete girerken veya çocuk birşey isterse birşeyi 10 kez düşünmüyorsun almak için . 

0 oy
(2,971 puan) tarafından

Büyük yoksa bakan zor..

2 yaşı da kresler vardır ama ne kadar iyi hadi 5 yaşı verirsin..

İlgili sorular

Kategoriler

1,466,890 soru

24,036,753 cevap

328,960 kullanıcı

...