+1 oy
185 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (271 puan) tarafından

Kardeşim sigarayı bırakmak istiyor ama 3-4 kez denedi ve başaramadı. En uzun bıraktığı doktor desteği ve ilaç ile 9 ay oldu ama sonunda yine geri döndü sigaraya. Şimdi yine bırakmak istiyor ama bu sefer kendi de pek umutlu değil son geri dönüşünden sonra. 

Birakmayi başaran arkadaşlar tavsiyeleriniz neler? 

Motivasyon için neler yapılmalı sizce?

8 Cevaplar

+3 oy
(1,865 puan) tarafından

Valla ben 3 sene içmedim. İşte hamilelik emzirme vs. Sonra yine başladım. Bağımlılık çok lanet ve malesef acizce, ezikçe birşey. Yarın tekrar deneyeceğim hatta bırakmayı. Rabbim hepimize yardım etsin. 

(163,265 puan) tarafından

ve bunu sigara icerek okumam 😬😬😬

(1,865 puan) tarafından

Ahahahh afiyet olsun sevdoş 😂😂 ben de klinikteyim hala içmedim ama çalışan arkadaşlar da içemedi 😂😂

-Reklam-
+3 oy
(1,514 puan) tarafından

Kelin ilacı olsa... Sigara kokusindam bile nefret ederdim yaklasik 8 senedir kullanıyorum. İcmedigim gün aşırı sinirli birisi oluyorum. Keşke bıraksam. Bazen inanamıyorum kendime neden sigara içiyorum diye ama günün stresini atıyorum öyle saçma sapan bı durum 

+3 oy
tarafından

Ya yeni bir teknoloji çıkmış , cihazlar ile beyine dalga gönderiyorlarmış ve kalıcı olarak sigarayı bırakıyormuşsun. Toplam 3 seansmış daha önce araştırdım ama işime gelmediği için gitmedim 😁 gitsin onları bir araştırsın kardeşin . Baya olumlu sonuçlar varmış

+3 oy
(9,614 puan) tarafından

Bence yolu yok içtikten spnraki verdiği mutluluk hele yemekten sonra falan

İş yaparken bir nevi motivasyonum  olmadımı yerimden kalkasım gelmez sinirli olurum çok bilemedim yani 13 yasında başladım 12  senedir içiyorum bırakmayıda cok isdiyorum nasıl agzımın tadı düzelcek üzerim kokmayacak tırnaklarımmsararmayacak keske valla

+2 oy
(1,411 puan) tarafından

Ben ilaç tedavisiyle bıraktım ve tabi eşimin baskısıyla oda cok etkili oldu 5 yıl oldu bırakalı hiç aklıma gelmiyor ve aşırı rahatsız oluyorum kokusundan 

+2 oy
(3,313 puan) tarafından

Bende eskiden malesef içerdim sonra hamile kaldım ve o çocuğun günahını alıyorum diye düşündüm büyük yemin ettim çocuğum şu an 18 aylık ve ben bir daha içmedim aklıma geldikçe sigaradan midemi bulandırdim yeminim geldi aklıma ilk bir hafta zor oldu ama alıştım şimdi iyi ki bıraktım diyorum kimse inanmıyordu bırakacağıma ama bıraktım gerçekten insan isteyince bırakabiliyormus

+1 oy
(3,857 puan) tarafından

60 yaşında annem bıraktı. 15 yaşından bu yana içiyormuş. 10 senedir ağzına sürmüyor. kafada bitirdi çünkü. tabi dönem dönem bıraktığı anlar olnuş2-3 sene içmediği zamanlar. 

+1 oy
(5,396 puan) tarafından

Eşim 2016'da Allen Carr's Easy Way to Stop Smoking (Allen Carr’ın Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu) ile bırakmış. Biz sevgili değildik o zaman. Çok şükür 2016'dan beri içmedi hiç. Zihinde çözmeyle ilgili bir yöntem sanırım.

Eşimin yengesinden de nikotin bandı duymuştum. Vücuda takılıyormuş. Ama düzenli takip etmen lazımmış sonuna kadar. Devlet hastanesi karşılıyormuş.

Hastanelerin sigara bırakma bölümleri var. Oralardan destek aldı mı?

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 191 göst.
0 oy
11 cevap 239 göst.
20 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Ocakk (309 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,093 göst.
18 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Linasirakaya (498 puan) tarafından soruldu
+1 oy
30 cevap 995 göst.
8 Mart 2022 Diğer kategorisinde Melekkk34 (6,848 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,370 soru

24,015,262 cevap

327,976 kullanıcı

...