+1 oy
362 göst.
Diğer kategorisinde (338 puan) tarafından

Kızlar şimdi size bir konu danisacagim. Biz yeni ev aldık hayırlısıyla bir hafta on güne tasinacagz. Eşim hiç bir zaman çalışıp çalışmama karismadi kararı bana bıraktı ama genel olarak evimde çocuğuma bakmamı tercih ediyor. Bir tanıdık market acıyor kayinbabam oraya girmemi istiyor hem sigorta girişim olsun diye hem de eve eşya alırsın diye aslında çok mantıklı kötü bir niyeti yok.

Sorun şu ki kaynanamgil köyde yaşıyor. Market işi de akşama kadar mesaisi var. Hadi mesaiyi de geçtim. Ben kaynanamın çocuk bakışını beğenmiyorum. Oğluma tuvalet eğitimi veriyorum. Bayram zamani koydeydik altını bezlememi istiyordu. Ben yokken oğlumu bezler diye korkuyorum. Çocugun eline telefonda verir. Gorumcelerimin çocuklarına bakıyordu oradan biliyorum. Yemesi içmesi nasıl olacak. Aklım sürekli onda kalacak gibi hissediyorum. ya da bebeğime tüp bebekle kavuştum ondan dolayı aşırı bağlılık hissettiğim için mi böyle dusunuyorum.  

Bu arada atanamadim çocuk oldu sınava çalışmadım. Bu konudan da eşimin ailesi çok dem vuruyor.

11 Cevaplar

+1 oy
(3,470 puan) tarafından

Valla tamam sigorta cok cok cok onemli katiliyorum ama ben cocugumun buyudugunu gormeyeceksem niye doğurdum ki benimde bi tanecik oglum var benim kaynanam cok da iyi bakar ama asiri sahiplenir hele kayinbabam ben oyle bi hataya dusup cocugu onlara biraksam ise baslasam beni unutur cocuk o kadar soyleyim o yuzden ben tercih etmiyorum 

-Reklam-
0 oy
(3,858 puan) tarafından

Madem güvenmiyorsun çalışma 

(338 puan) tarafından

Ben sürekli onu yanımda tuvalete götürdüm hep benimle beraber girdi 15 aylıktan itibaren kendisi çiş deyip tuvaletin önüne gitti ben hep oturttum tabi o zamanlar yapamıyordu ama 18 aylığa doğru yapmaya başladı oyun gibi gördü bir süre sonra bez olsa dahi tuvaleti istedi 19 aylık olunca tamamen çıkardım bezi yani bir anda olmadı uzun zamana yayıldı 

(7,662 puan) tarafından

evet 19 ay erken ama annenin cesaret sabri ve azmine bagli. drdigi gibi uzun zaman uzun surec alistirmak . benim mesela asla okadar sabrim yok ben istiyorum ki biraz laftan sozden anlasin beni yormasin eziyet cekmim cicugunda daha kolay alisacagi aylarda zahmet cekmeden halletmek vc egitimini. o yizden annenin sabri varsa cocukda ogreniyorsa hevesliyse masallh 🧿 kiza ben 28. ayda bezi braktirmistim bes yada 6 gune alisti zahmetsizce hic ortaliga saga sola isemedi yada buyuk yapmadi. o yuzden takilmadim ben vc ayina :)) demekki cesaret etmis masallh dedim icimden

(338 puan) tarafından

Teşekkür ederim. Aslında amacım öğretmek değildi. Tuvalete aşina olsun ileride korkmasın diyeydi ama oğlan pek hevesli çıktı. Benimle gide gele işi çözdü kendi kendine öğrendi.

(146 puan) tarafından

Erkekmi kızmı

(338 puan) tarafından

Erkek

0 oy
(1,882 puan) tarafından

Peki çalışma hayatini ne zmaan düşünüyorsunuz gençken çalışmayan yaşı geçtikçe nasılsın çalışacak...

Ssk sizin içi  suan onei değil sanırım sonra herkes emekli olunca siz napacaksiniz hayatta herzaman güzel gitmeyebilir...

Hazir bakan varken ben olsam giderdim

(338 puan) tarafından

Oğlum 19 aylık su an. Kreşe veririm diye düşünüyordum. Keşke güzel bakacağını bilsem veririm ama oğlum bir ekran bağımlısı olup iyi yetismedikten sonra oturup ağlamak da istemiyorum

(1,882 puan) tarafından

Ay güldürme kreş guzelmi bakacak babanesinden

(338 puan) tarafından

8 yaşındaki torununu bile besleyen insan babaannesi. Yemek yemez kocasına bile yemek hazırlamak. Aç mı tok mu diye düşünüp kalmaktan korkuyorum. Gorumcelerimin çocuğuna arada baktı gördüm yani.

0 oy
(6,196 puan) tarafından

Tek diyeceğim ihtiyacın yoksa çalışma 

0 oy
(2,516 puan) tarafından

Çocugunu bakıcıya bırakmış biri olarak asla tavsiye etmem. Kreş yaşı gelene kadar bekle bence. İkinci oğlumu doğurdum. İşe dönmuyorum iki bebeğime de ben bakıyorum küçüğü 2 yaşına gelince abi kardeş kreşe göndereceğim yarım gün. 

(338 puan) tarafından

Bende kreşe veririm diye dusunuyordum

(146 puan) tarafından

Kreş yaşı 2mi

(2,516 puan) tarafından

Evet özel kreşler öyle ben görüştüm birkaç tanesiyle. Memur anneler mecbur 2 yaşında bırakmaya çünkü ücretsiz izin hakkımız bitiyor. Ben yarm gün çalıştığım için yarım gün yazdiracagim

(146 puan) tarafından

Anladım teşekkürler

0 oy
(53,471 puan) tarafından

esinin massi yetiyorsa otur evinde calisma bu durumda

(338 puan) tarafından

Çok şükür yetiyor eşimde karismiyor ama ailesi laf sokuyor

(4,298 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Onlara ne sizin çalışıp çalışmamanızdan her şeye maydonoz olan kaynana kayinpederden nefret ediyorum. Çok meraklılarsa onlar çalışıp versinler size. Çocuğun daha 19 aylık ben 2.5 3 yaşına gelmesini bekleyip öyle işe girerdim

(53,471 puan) tarafından

calisacagim varsa da calismam 

market isi de zor 

bide guvenmedikten sonra ne diye huzurumu kaçırayim benim kaynanam iyidir hostur bana sormadan bisey yedirip icirmez falan ama bisey olmaz mantigi da var oyle cok guvenemiyorum

0 oy
(1,938 puan) tarafından

Hiç ama hiç bir şey çocuğumundan önemli değil kaldı ki bakımına güvenmediğim birine evladımı emanet edemem çok ama çok küçük, zor durumda değilsen ertele en azından kreş yaşına gelene kadar 

(338 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyorum canımı sıkıyorlar laf sokmaya calistiklarinda

0 oy
(929 puan) tarafından

Onların atanamadın diye sana laf söylemeye hakkı yok. Sanki egitim hayatında 1 kuruş masrafları mı varmış. Durumunuz iyiyse eşin çalış demiyorsa bnce çalışma. Çocugunla ilgilen ztn 3,4 yaşları da illaki okula kreşe verceksin o zmn çalışırsın istersen

(338 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyorum. Çok şükür durumumuz iyi. Eşimde çalışmamı istemiyor pek. Ailesi anca burunlarını sokuyorlar 

0 oy
(1,235 puan) tarafından

Bence ilk öncelik çocuk olmalı. Çocuğa yazık 

0 oy
(497 puan) tarafından

İhtiyacın yoksa çalışma cocuguna kendin bak derim. Çalışınca cok da yorulacaksin is disinda da çocuğuna cok vakit ayiramayabilirsin. Ayrica Sgk girisi olsa ne olacak 60 belki de 65ten önce emekli olamıyorsun. ki emekli maaşı da çok az olur. eşinin sgk varsa ondan sağlık vs. yararlaniyorsundur zaten

0 oy
(1,499 puan) tarafından

Böyle sorunlar yaşayacağını hissediyorsan hiç bulaşma eşin yetistiriyorsa otur çocuğuna bak bence

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 963 göst.
4 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde 3bebeanasi (197 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 62 göst.
0 oy
8 cevap 290 göst.
11 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Edaa52 (1,500 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 683 göst.

Kategoriler