+1 oy
554 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (80 puan) tarafından

Adıma hiçbir şey yok eşimin var bu yeni alacağımız araba benim adıma olsun istiyorum farklı yerden alınacağı için gidemiyorum bu yüzden eşim alacak sonradan devr ederim diyor ama hem ne gerek var diyecek hem bir sürü laf eder çoğunluk benim kendi birikimim bu yüzden vekalet mi versem acaba? 

7 Cevaplar

+2 oy
(4,221 puan) tarafından

Evlilik birliği içinde alındığı için kimin adına olduğunun bir önemi yok ikinizin ortak malı sayılıyor. 

(2,019 puan) tarafından

Öyle ama insanlar bir anında oluyor kendi ailesinin üstüne yapıyor karşı tarafta kalakalıyor en iyisi kendi üstüne yapmak 

(80 puan) tarafından

Beraber aldığımız bir mal varlığımız annesinin adına yapmak zorunda kaldık ve bana diyor onun hakkı en azından o devir işlemi olana kadar kendimi güvende hissetmek istiyorum

(80 puan) tarafından

Ve biraz korku verdiler o konuda da ailesi de öyle para severler

(2,019 puan) tarafından

Ben devir parası noterden anlayan falan bir insan değilim öncelikle bunu söyleyeyim ama görünen köy de kılavuz istemez . Eşin seninle ayrılma noktasına geldiği zaman mal varlıklarının hepsini ailesinin üstüne yapar  sende dımdızlak kalırsın 

(4,221 puan) tarafından

Bunu ispatlayabilir boşanmaya karar verdikten sonra ailesinin üstüne devretti der devir tarihi de zaten belli devleti kandırmaya çalışmaktan tazminat bile alır. Ama normal bir zamanda evet annesine kardeşine falan verebilir o konuda haklısınız 

(2,019 puan) tarafından

Türkiye de işler öyle olmuyor maalesef 😂

(4,221 puan) tarafından

Oluyor. Çok yakınım yasadi 😁

(2,019 puan) tarafından

Hayret 😂 bazen hak hukuk ta oluyormuş  şanslıymış yakınınız 

-Reklam-
+1 oy
(4,915 puan) tarafından

noter ücreti var tabii ki. ya eşine vekalet vereceksin senin üstüne direkt alacak ya da eşin daha sonra senin üstüne devredecek

ha evlilikte kimin üstüne olduğunun bir önemi yok. ayrılık durumunda mallar eşit bölünür 

(80 puan) tarafından

Bu konuda bizim farklı bir mevzumuz var eşimdeki araç lüks ve annesinin adına onu satana kadar en azından kendimi güvende hissetmek yani eşim huysuzlanır 

(80 puan) tarafından

Sizce hangisi daha az masraflı ve kolay olur? 

(4,915 puan) tarafından

noter masrafı ne kadar bilmiyorum, google da yazar. vekaletler farklı farklı tam yetkili olanlar var, kısmi olanlar var. diğeri de araç satışı

+1 oy
(3,447 puan) tarafından

Gülüm bizde eşimle araba aldikk hem onun hemde benim evlenmeden önce malımız vardi benim aracında onunkimden pahalıydi..

Altinlarida sattık arabalarida 2 milyona araba aldik eşimin üzerinde aonucta ha ben ha o boşanmaktadır mal yarı yarıya olcak senin üstüne ölünce bir miktar eşimin olsun gerisi benim olsun diyemiyorsun..

Ayrıca devir yaparkende ücret oluyor 

(80 puan) tarafından

200 bin ekledi sadece araç 860

(80 puan) tarafından

Ama annesinin adına aldığımoz yarı yarıya idi sadece rapordan 40 bin indirim olmuştu

(80 puan) tarafından

Benim adıma bile yaptırmak istemiyor ne gerek var diye başkasina hiç yaptırmaz

(3,447 puan) tarafından

Evlilikte şu apra meselesi hoş.ollmuyor vallq ne diyeyim allah yardım etsin 

(80 puan) tarafından

Evet diğer aracı satsak sıkıntı olmayacak inşallah

0 oy
(163,444 puan) tarafından

senin uzerine olup olmamasinin hic bi onemi yok tatlim

(80 puan) tarafından

Eşim için var ayrılma noktasından döndük 

(163,444 puan) tarafından

kanun esinden ustun 😉

(80 puan) tarafından

Evet  sorumun cevabı bu değil teşekkür ederim

0 oy
(726 puan) tarafından

Sonra dediği o zaman hiç gelmez kalır öyle. O yüzden vekalet ile sizin üstünüze alabilir. Vekalet için notere ücret ödenir. Sonradan devir için de notere ücret ödenir. Bedelsiz devir diye geçiyor. Vekalet vermek mantıklı ama vekaleti süreli ve yalnızca araç satışı için diye sınırlandırmak gerekir. Diğer türlü süresiz ve kısıtlamasız vekalet olur ki o zaman da istediği işlemi istediği zaman yapar. 

(80 puan) tarafından

Evet ben de sonrası gelmez diye peki vekaleti o gün içinde verirler mi acaba? 

(80 puan) tarafından

Eşler arası bedelsiz dedi eşim boşuna velayet verme dedi

(726 puan) tarafından

Notere gidince hemen işlem yapılıyor. Değişen bir şey yoksa 1 saatte geçerli oluyordu. Ama Edevlette yansıması hemen oluyor muydu hatırlamıyorum. Noterdeyken hemen mesaj gelmişti vekalet verdiğime dair. Gideceğiniz noteri arayıp sorabilirsiniz en sağlıklı bilgiyi verirler. Bizim avukat vekaletiydi avukat gelmedi bile kimlik fotokopisi ve imzalı dilekçe verdik o kadar ama kişi vekaletinde ikinizin de imzası gerekir. Belki fotoğraf isteyebilirler. 

(726 puan) tarafından

Mülk devrinde tapu daire işlem yapıyor ve  Bedelsiz olunca harç ücreti daha fazla oluyor vekalet ücreti daha makul ama araç için bilmiyorum tam. Noterde halloluyor diye biliyorum, yine noter ücreti olacak sonuçta devir ücreti olmasa da. Ama hangisi daha fazladır bilmiyorum yanıltmayayım 

(80 puan) tarafından
+1

Çok teşekkür ederim

0 oy
tarafından

Sen eşine vekaletini vereceksin eşinde gittinde yerde senin adına imzayı atacak bu şekilde oluyor biz geçen sene vekalet yaptık bin liraya yakındı heralde ücret noterden alınıyor biz kağıdı bile almadık noterin sisteminde vardı PDF gösterip hallettik 

(80 puan) tarafından

Vekaleti alacak kişinin fotoğraf ve imzası gerekli mi? 

tarafından

Canım şimdi senin bulduğun şehrin noterini yarın ara sor onlar yardımcı oluyorlar bildiğim kadarıyla senin notere gitmen lazım fotoğraf kimlik lazım bilgilerini verceksin eşin satış da seni temsilen alacak vekalet örneklerine bak internettenn birde senin ilk aracın olduğu için sana çok sigorta çıkar eşine daha az çıkar bu konuda bilgin olsun

(80 puan) tarafından

Diğeri eşimin adına değil canım çok teşekkür ederim

0 oy
(9,712 puan) tarafından

Kimin olduğunun ne önemi var herşey ortak diyecektim ki yorumları okudum eşin yazdığın gibi biriyse sonra vermek istemez bana güvenmiyorsun vs der aranızda tatsızlık çıkar hazır kabul etmişken baştan vekalet ver senin üzerine olsun sonradan sorun yaşamak daha sıkıntı eş arasında olsa bile devir ücreti ödersiniz sonra 

(80 puan) tarafından

Aynen ben de takılmam diğer türlü bir de eşim memleketinden uzak diğer aracı aileme bırakırım vs diyebilir hatta ailesine yakın gitmek için bunu satmak ister güvence bir nevi kendimce öyle düşündüm

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 213 göst.
21 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Mryftma (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 227 göst.
25 Mayıs 2022 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 171 göst.
26 Nisan 2025 Diğer kategorisinde bilinmez06 (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 180 göst.