Bebeğim 9.5 aylık ve hantal bir bebek çok tembel yeni yeni desteksiz oturuyor emekleme sürünme yok sırt üstü yattığı yerden oturma pozisyonuna gelemiyor ayaklarını bile yere 2 aydır sert basıyor ama adimlama çok zor yapıyor bebegimde bir sorun mu var diye korkuyorum ama baş kontrolünü 1 aylıkken yaptı ve 4 aylıkken döndü neden bu şeyler geç kaldı çok canımı sıkıyor benim gibi çocuğu geç kalan var mi ya da emeklemeden yürüyen
Benim bebeğimde 9buçuk aylık daha yeni yeni 1 hafta oldu emekleyeli hatta yeni oturmaya başladı bence normal bişey
bebekler emeklemek zorunda değil, her bebek emeklemez. benim kızım 10. 5 aylık emekledi. yeğenim hiç emeklemedi.
maksimum 18 aya kadar da yürümesi beklenir
Benim buyuk oglum emeklemeden 10 aylik yurudu. Emeklemek zorunda degil. 18 aya kadar da yurumesi beklenir. Daha cok kucuk bebegin. Acele etme.
Yani daha zamanı var demekkı mesela benım kızda 9.5 aylık dönme 3 aylık iken oldu emekleme 5 aylık oturma 7 aylık iken hemen yürüyecek dedik ama elinden tutunca bırakıyor kendini sağlam basmıyor acelemiz de yok sizinde öyledir emeklemeyebılir
Her çocuğun gelişimi farklıdır. Benim oğlum 11 aylık emekledi. İki ayağını da yere 17 aylıkken bastı, 18 aylıkken de yürüdü. Ben de kafaya takmıştım ortopedi doktoruna vs de götürdüm ama hiç bi sorun yok kendi ne zaman isterse o zaman yürür dediler. Şuan 4 yaşında peşinde zor koşuyoruz ☺️
Ay maşallah teşekkür ederim içimi rahatlattinjz
Benim oglan kipir kipirdi 3 bucuk ay olmadan dondu 5 aylikkrn desteksiz oturuyodu ama emeklemedi 1 yasini doldurdu 15 gun emekledi sonrada yurudu bazi covuklar hic emeklemez ama benim oglan yuvarlsniyodu surunuyodu
Emekleme bir gelişim basamağı değil endişe etme
Canım bende bir ara post açmıştım bu konuyla ilgili benim kızım bu ayın 26' sında bir yaşına giriyor daha Yeni Zar zor dönüyor 😅 emekleme desen yok yürüme de yok elinden tutsak düşecek gibi oluyor yürütece koyuyorum maşallahı var gidiyor 😂
Benim ki de 9 olucak yeni kendi haline donmeye basladi 7.5 aylik oturdu.
Dis cikaryor su an emekleme falan yok.
Ama cabaliyor minik kusum
(35. Haftalik dogdu)
1,476,530 soru
24,170,627 cevap
335,834 kullanıcı