+3 oy
200 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızlar ablam evleniyor ve nişanı var nişanında adamın anne babasının taktığı altınları onlara geri vereceğiz ama eş dost işte onların amca dayısı cumhuriyet, çeyrek, yarım vs onları ne yapacağız misal 6 amcası 6 cumhuriyet takacak onu geri verecek miyiz ? Biz hepsini kendimiz evde ablam için yatırımlık ajdaya dönüştürelim düğünde de kendi taktığımız altınların dışında onları da verelim diyoruz ona yatırım için mantıklı mı 

10 Cevaplar

+1 oy
(6,684 puan) tarafından

Ee niye geri veriyorsunuz onu anlamadım 

tarafından

Düğünde tekrar takmaları için 

(6,684 puan) tarafından

Bizde öyle değil ya nişanda takılır ya düğünde Nişanda takılır sa düğün günü verilir salonda tekrar takılır düğüne kadar gelinde durur 

(6,684 puan) tarafından

Takıya gelincede bozdurup tekrar altın yapmak zarar olduğu gibi kalsınlar daha çok kar olur 

tarafından

Evet düğüne kadar duracak düğün günü ya da birkaç güm öncesi verilecek.

Ablam dedi ki eğer çeyrek yarım olarak kalırsa ben arada nefsimi tutamam, gider bir çeyrek bozdurayım şunu alayım bir yarım bozdurayım şunu alayım derim dedi sanki bilezik yaparsak bozması daha zorlaşmaz mı nasıl mantıklı olur bilemedik 

(2,952 puan) tarafından

O zaman ablaniza vermeyin anne babaniz bi yerde saklasin altinlari

-Reklam-
+1 oy
(4,194 puan) tarafından

Bunu ablaniza sorun belki o ajdaya dönüştürmek istemiyordur ya da bozuk çeyiz alacaktir

0 oy
(163,312 puan) tarafından

bizde nisan takisiz olur sadece takarsa damadib anne ve babasi takar su gublerde 1 cumhuriuet altini 25 bin insanlar hem nisanda hem dugubde takamaz o yuzden sadece dugubde taki isteyin

tarafından

Aslında biz talepte bulunmadık. Nişanda 1 cumhuriyet düğünde 1 bilezik takarız her bir amca olarak diye onlar kararlaştırmış o yüzden nişandakileri en doğru nasıl değerlendirsek diye düşünüyoruz 

(163,312 puan) tarafından

bence ellemeyin kim ne taktiysa dugune kadar oyle kalsin anladim durumu benim nisanimdan snr esimin dedesi falan bize gelip taki takmisti bana biz dugunr kadar sakladik dugunde benim ailem damadin dedesinden diye geri taktilar hani alipda bilesige cevirelim vs diye hic dusunmedik bile oyle kalsin sizinde

0 oy
(9,079 puan) tarafından

nisanda takilan verilmez zaten de sizin de almaniza gerek yokki ablana takiliyir dursun kenarda kendinde ne istiosa yapar . anne baban tamam geri alsin masraf yapiyor ediyorda doger gelenler de ablanin bilecegi is .bizde dugune gelemeyecekler takar nisanda .yada damadin anne baba bi iki amca falan takar ufak biseyde olsa. bos gecirmemek icin gelini

0 oy
(13,438 puan) tarafından

Biz sadece 3 büyük bilezik vardı eşimin taktığı onları verdik geri ama hemen vermedim tabi düğünden bi kaç gün önce verdim düğünde geri taktılar. Onun dışında takılan hiçbişeyi vermedim para altın falan neden vereyim :) istediğini yapsın ister bilezik yapsın koluna taksın ister altın olarak kalsın. Ben bişey yapmadım hepsi öyle duruyordu altınlar altın şeklinde aldım kocamın evine geldim öyle. Aynı şekilde kasada duruyorlar

0 oy
(7,051 puan) tarafından

Nasıl yani amcası şimdi taktı düğünde tekrar geri vereceksiniz taksın diye mi doğru mu anladim

0 oy
(657 puan) tarafından

Bizim buralarda nişanda geline genelde para takarlar çünkü gelin tarafına kalır takılan geri de istenmez ama nişanın tüm masrafını da kız tarafı karşılar ama bilezik takılınca da geri alınmaz o gelinde kalır zaten 

0 oy
(1,365 puan) tarafından

Bizde onlar toplanır kayinvalideye verilir Bilezik tarzında veya gelin nasıl birsey istiyorsa o yapılır geline geri verilir sonra   

0 oy
tarafından

Kolye yaptırabilir yada bileklik yaptırabilir bilemedim

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Ajda yapmak yerine tüm cumhuriyetleri kolye halıne getırsenız bozdurmak yerıne daha iyi olmaz mı 

İlgili sorular

+4 oy
10 cevap 340 göst.
+1 oy
5 cevap 127 göst.
7 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Evrim.34 (600 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 204 göst.
30 Kasım 2024 Diğer kategorisinde 2801 (851 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 297 göst.
26 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Pampers (368 puan) tarafından soruldu