+3 oy
385 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (1,810 puan) tarafından

Kizlar günümüzde evlenmenin maliyeti ne kadar tutar? 

14 Cevaplar

+3 oy
(1,320 puan) tarafından

En son haberlerde düğünle falan olunca 1 milyonla 3 milyon arası değişiyor diye izlemiştim 

(1,810 puan) tarafından

Ooo çok zor oğlanın ailesi anladığım kadarıyla pek yardım edemeyecek. Kız kardeşim de çalışıyor biz tarafına düşen ne varsa almaya çalışacağız da çok yüksek mebla tek başına altindan kalkilacak gibi değil.

(7,714 puan) tarafından

yani iste altin maltin almazlar gosteris olsun diye dusgun salonu tutulmaz nikah yapilir. vs vs  benim icin sahsen esyam evim guzel olsun kolumda singir singir altin olmasina gerek yok . evimi esyami duzeyim guzelce dersen bi nebze daha uyguna gelir . ama dedigi gibi altin maltin zaten 5 bilezik takilsa 400 bin rahat bilezige gider . ev salon takimi 60 dan asa yok. masa sandalye konsolunuda alsan 40 kusur yatak odalari ole 70 en on. yani evin kaba asyalari bile 500 eder rahat ki perdesi halisi malisi haric

-Reklam-
+3 oy
(13,414 puan) tarafından

Kız tarafının memnuniyetine bağlı bence ne kadar tutacağı 😁

(1,810 puan) tarafından

Kız kardeşimi istemeye gelecekler. Biz oğlan tarafını yormak istemiyoruz. 

(13,414 puan) tarafından

Hayırlısı olsun inşallah yormamak iyidir tabi karşındaki bunun değerini bilirse 

(1,810 puan) tarafından
+1

İnşallah bilirler

+1 oy
(2,076 puan) tarafından

yaza arkadaşım evlenecek. ev var, sadece tadilat yaptırıyorlar. herhalde 1 milyon gitmiştir ama çoğu şeyi 2025 öncesi aldılar. 

(1,810 puan) tarafından

Ooo baya da var. Rabbim kolaylık versin çok zor düğün yapmak evlenmek.

(2,076 puan) tarafından

gerçekten öyle Allah yardımcıları olsun

+1 oy
(18,926 puan) tarafından

Altın hariç düğün salonu ev kirası depozito mobilya mini ev aletleri ufak tefek esyalar istenilen kaliteye göre tabi 750.000 ile 2.000.000 arası değişiyor eğer düğün seneye olacak ise mobilyalar takım halinde şimdiden alınıp borcu bitsin düğün zamanı sıkışmasın kimse ama eşyadan maliyetten ziyade ailece verilen kızın arkasında olduğunu hiseettirin ki ezemesinler

(1,810 puan) tarafından

Henüz istemeye gelecekler. Oğlanin durumu da çok iyi değil. Bizde kafada hesaplama yapmaya başladık.

(18,926 puan) tarafından

Eğer ekmeğini taştan çıkaran biriyse ana kuzusu değilse ablana değer veren bi insansa zaten vicdansız değilsiniz milyonluk bişey istemezsiniz ama kabaca 750 bin 1 milyon arasını gözden çıkarın

(7,714 puan) tarafından

evet benim esimin ana babada yok tek . amcasi geldi istedi beni sadece maddiyat kendisi . nisanlandik esyalari aldik depoda durdu evlelene kadar borclari bitmis oldu. 

(18,926 puan) tarafından

Bizde o şekilde evlendik tüm eşyaları sevgiliyken aldık 1.5 yıl sonra evlendiğimizde 1 tane bile borcumuz yoktu takılar bize kaldı ev araba aldık onlarlada önceden almak her zaman karlıdır

0 oy
(162,882 puan) tarafından

10 milyonu asmis benim ailem dusun gerisini

(1,810 puan) tarafından

Ooo kız nerelisin sen 10 milyon da aşırı fazla be.

(162,882 puan) tarafından

ev aldilar dayayip dosemisler altin soz nisan nikah derken 10 gecmis bile

(1,810 puan) tarafından

Genelde ev bizde sonra alınır. Kirada oturacaklar mecburen.

0 oy
(21,693 puan) tarafından

Düğün yapılacak mı altın takılacak mı a'dan z'ye ev dizilecek mı kişiden kişiye aileden aileye değişen şeyler bunlar 

(1,810 puan) tarafından

Ev dizilecek, altın çok az alınır muhtemelen. İki bilezik bir kolye falan. Düğün yapılacak. Minimum maliyet düşünelim. Bir düğün salonu tutulur. Kına evde olur o şekilde düşünelim.

(21,693 puan) tarafından

Ortalama bir milyon makul davranılırsa tabi bu rakam 

(1,810 puan) tarafından

Rabbim kolaylık versin valla hiç kolay değil. 

0 oy
(6,564 puan) tarafından

Ne kadar aldircagina bagli mesela benim zamanimda koltuk takiminden perdesine kadar ortadan böldük takilari kayinvalidem onceden yapmisti ben ortada yokken yani yapmis koymus itiraz etmedim 3 tane bilezik ,kolye ucu, ceyrek bileklik eklendi sadece 5 bilezik zincir vardi makul oldum hep gelinligimi lux bir yerden almak yerine daha uygun yerden aldık kendim istedim kendim arastirdim buldum geri kalan ufak tefek seyleri biz aldik kucuk ev aletleri tencere setini ceyiz paketi olarak aldik annem nevresim takimi havlu yazma falan filan almis koymus zaten mutfak esyalarimin lüksüne de kacmadım hic annemi babamida yormadim gunluk takimlarim o zaman icin 6 kisilik takimlardan 150 mi 250 ye ne aldık nerde indirim var ben ordaydim fincalarimi ıvir zivir satan dukkandam 50 liraya almistim ben cok indirim takip ettim 

(1,810 puan) tarafından

Biz oğlan tarafını yormayacagız. Evde söz yapılacak nişan olmaz muhtemelen. Kına evde düğün de salonda. Kız kardeşim de çalışıyor kendi üzerine düşeni almaya çalışacak. Çeyiz de yavaş yavaş diziyor. Altında bir iki bilezik bir kolye yapsa yeter.

(6,564 puan) tarafından

Salonu arastirmaya baslasinlar nisandan sonra biz kistan tutmustuk haziranda evlendik asiri fiyat farki oluyor kistan tutunca ceyiz paketi seklinde alirsa daha uygun alır taksit taksit  öder  biter esyalarını da nisanlaninca alsinlar hemen onlarin taksidi biter baska seye baslarlar sıkılmazlar boylece biz nisanlandik ilk beyaz esyamizi aldik taksiti bitince mobilyalarimizi aldık perdeleri ve halılari ev tuttuktan sonra aldık martta tuttuk evimizi  nisan mayis gibi perdeleri halılari aldık ben hep ceyiz paketi seklinde aldim 

0 oy
(3,776 puan) tarafından

Haziran'da kardesim evleniyo akıllılık yapıp beyaz eşyalarını küçük ev aletlerini vittir vizik herseyini 2 3 sene önce aldı o zamanlar 53 bine aldığı beyaz eşyaların aynısini arkadaşları bı sene 150 bin e almış. O kadar kâr i var ki şuan ne annemleri üzdü ne karşı tarafı . Tek masrafları mobilya halı perde düğün olacak o kadar. 

Eğer önceden almasaydim en az 1.000.000 gider diye geziyo ortalıkta 

(1,810 puan) tarafından

Çeyiz olarak açıkçası pek bir şey almadı. Tencere seti, tabak çanak aldı. Alsa koyacak yer yok onun yerine altın yap köy kenara diyorum öyle yapıyor 

0 oy
(1,600 puan) tarafından

Dün eşya almaya gittiler beyaz eşya salon yatak odası takımı falan 500 bini buldu kardeşim ayriyetten 6 bilezik ortasında altın olan kolye saatt iki yüzük falan aldı 500 binide o geçti 50 bine salon tuttu kız evine bizim düğün köy de olacak  daha ortada gelinlik bindallisi perdesi halısı alınmadı kısacası 2 milyonu bulur Allah'a şükür evimiz bari var kira derdimiz yok 

(1,810 puan) tarafından

Bizimkiler altın pek takmazlar. Bir iki bilezik, bir kolye iki yüzük  olursa ona şükür. 

0 oy
(6,742 puan) tarafından

25 gram bilezik 90  bin altınlar bile 1 milyon tutar yemeği ev eşyası filan derken 2 milyonu bulur 

(1,810 puan) tarafından

Altın fazla almazlar. Bir iki bilezik 15 gramlık, bide kolye, iki yüzük başka da bir şey almazlar altın olarak.

(6,742 puan) tarafından

Orası ne altın istemiyorlar 

(1,810 puan) tarafından

Kahramanmaraş

(1,810 puan) tarafından

Altın istememek değil de bizim çevremiz hep gariban insanlar asgari ücretle geçinen insanlar o yüzden durumu belli olan insanlardan şimdi fazla fazla altında isteyemeyiz.

0 oy
(1,114 puan) tarafından

Eveeetttt guzel soru 

Ben yazayım siz hesaplayın 

Erzurum adetlerine 1 cift burma en az 40 gram yani 80 gram ( en az)

Gerdanlik takimi 

Bilezik ne kadar takarsa artık kayın valide 

Birde beşi bir yerde zinciriyle beraber 

Ayriyeten hamam takımı

Misafir odası ağır olan 

Oturma gurubu

Dugun salonu gelinlik vs.

Kiz tarafına da 

yatak odası 

beyaz eşya ve mutfakgerecleri

Kına için salon kinalik vs. 

Evi saymadım bile

En az 2.5 3 milyon da ev

Kesin atladiklarimda vardır.

Buyurun siz hesaplayin

Rabbım herkese yardım etsin

(1,810 puan) tarafından

Bunu yapabilene helal olsun valla.

0 oy
(3,497 puan) tarafından

Bence artik dugun dernek ortadan kalkacak nikahtan sonra bi kucuk eglence yapip kapatacaklar ki o bile kalmayabilir aslinda keske de kalmasa 

(1,114 puan) tarafından

Yani tabii o kadar değil ama şu altin işi kalkmalı ağır eşya kalkmalı bence ki dugun salonları bile uçukkkk fiyatt

(3,497 puan) tarafından

Altin mihirdir canim o kalkmaz kalmasinda mihirin amaca aksi bi durumda bosanma halinde kadin gidecek kimsesi yoksa bile duzenini kuracak kadar mal varligi demektir o olmali bence ama dugun dernek gereksiz ya saatlerce hoplamak ziplamak icin dunya kadar masraf ev esyalari mesela butun odalar tikis tikis dolu ne gerek var marka marka hemde vak benim nisan kina dugun evim herseyimi fazla fazla yaptilar yapmayin bu kadarina gerek yok dedikce daha fazla daha fazla suan evim esta dolu ama inan cogunu kullanmiyorum hem kalabalik hem israf biri evime gelse dugunumu falan izlese zengin sanar ama asgari ucretle gecinen insanlari bu kadar gosterise ne gerek var zengin de olsak ne gerek var yani 

0 oy
(1,298 puan) tarafından

Artık Türkiye sartlarinda ortalama gelire sahip kişilerin bile düğün yapmayı bırakması gerekir kanaatindeyim.Evlenecek kişilerin bir nikah en yakınlarıyla bir eğlence ile evlilik olayıni bitirmesi gerekiyor .Evini esyasini guzelinden dayayıp dosesin çiftler geline hediye bir iki tane takı yeterli .Altindı düğündü adetleri derken iyice insanların boyunu aşıyor artık iki aile iyice yuzgöz oluyor düğün zamani .düğünden sonra da sen onu yaptın bunu yapmadın muhabbetiyle de kimse kimseye selam vermiuor ara bozuluyor .Ne gerek var bütün bunlara bu adetler böyle devam ettikçe çoğu erkek evlenmek istemiyor.Malesef artık ülkemizde bu şekilde evlilikler mutluluk getirmiyor sadece iki tarafın arasında çekişmeler düğün sonrası maddi sikintilar akabinde kavgalar ve boşanmayı getiriyor .

(1,810 puan) tarafından

Aynen evlenmek gittikçe zorlaşıyor. O yüzden gençler evlenmek dahi istemiyor. 

0 oy
(11,060 puan) tarafından

Kardeşime daha sadece söz yaptık yaklaşık 200 bin gitti 

Altınları bir milyon tuttu düğün masrafları yemekleri nişanı vs derken 3 milyonu bulur tabi biz doguluyuz bizim saçma adetlere göre herşeyi erkek tarafı yapiyo

(1,810 puan) tarafından

Bizde altın çok takılmaz.

İlgili sorular

+3 oy
6 cevap 184 göst.
9 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Meleknur33 (118 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 82 göst.
24 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Pembikmor (1,577 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 157 göst.
11 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu