+2 oy
116 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (429 puan) tarafından

Kızlar tuvalet eğitimi vermiştim çokta iyiydi hala iyi aslında dışarıda falan saatlerce tutuyor ama mesela dün hiç tuvalete girmek istemedi hep altına kaçırdı bugün giriyor tuvaletini yapıyor ama kakasını yaptıktan sonra söylüyor önceden tuvalete yaparken şimdi yapmıyor. Geçici bir süreç mi bu? Alisirken hiç bu kadar yormamisti hatta kendi kendine öğrendi beni hiç ugrastirmadi ama iki günde yoruldum.

2 Cevaplar

+2 oy
(450 puan) tarafından

Enfeksiyon olabilir aynısını yaşadım tedaviye geç başladığım için boşu boşuna 1 ay kadar hem kendime hem kızıma eziyet etmiş oldum.  Tuvalet eğitimi tamamen bittikten yaklaşık 8 9 ay sonra kızımın altına kaçırmalari başladı  o dönemde de tam halıları yıkamaya vermiştin ve ev çok soğuk oluyordu üşüttü geçer diye düşündüm birkaç hafta devam etti ciddi ciddi günde birkaç kez mutlaka altına yapıyordu. 

ilk hafta uzun süre  tutmaya çalıştı son ana kadar tutuyor sonra yetişemiyor kaçırıyorsu. ikinci hafta da hiç tutamamaya başladı çiş az az geliyor sık sık geliyordu ve geldiği gibi bırakıyordu altına. 

Acı ağrı olmadığı için enfeksiyondan şüphe etmemiştim ama öğretmenin yönlendirmesi ile doktora gittik testlerden sonra baktık ki enfeksiyonmus. Antibiyotigin daha 2. Gününde bile etki etmeye başladı 1 hafta içinde tamamen normale döndü şükürler olsun. Eğer şüpheniz varsa hiç beklemeyin gidin 

(429 puan) tarafından

Çişini yapıyor sadece dün bilerek söylemiyordu bugün gayet iyi yapıyor kendi gidiyor tuvalete ama kakasını tuvalete yapan çocuk şimdi altına yaptıktan sonra söylüyor kakası için tuvalete girmek istemiyor korkuyorum diyor nasıl tekrar yaptıracağını bilemedim ödülu de kabul etmiyor 

(450 puan) tarafından

Bu arada sadece enfeksiyon değil psikolojik de olabilir. Korktuğu bir şey olabilir yeğenim 3 yaşında iken onun geriz.ekali komşusu çocuğa (bidibidi tuvalet) zimbirtisini izletmis klozet içinden adam aniden çıkmış mi ne işte çocuk orada korkmuş uzun bir süre klozete oturmadı hep korktu lazimliga yaptı öyle öyle bir seneye yakın tek başına bir odaya bile giremiyordu 

(429 puan) tarafından

Zaten korkuyorum diyor ama biseyde izlemiyor neyden korktu anlamadım hani kabızlık canı acıyor desem kabizda değil cozemedim

-Reklam-
0 oy
(163,364 puan) tarafından

image

bak bu kuzeyden kalma sakliyorum ama sebebsiz🤭 ani iste boyle bi takvim yapip fotokopiyle cogalt gunleri yaz cisi gelince klozeti boyat kakasi gelince kaka emojisimi boyat eylenerek ogret bu sekilde ogretiyilar burda bunu tavsiye ettigim herkes cok kolay ogretti

İlgili sorular

Kategoriler

1,469,670 soru

24,075,611 cevap

330,909 kullanıcı

...